واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
تغییرات جوی بلای جان صنعت گردشگری اردبیل/ توسعه توریسم در گرو تجهیز هواشناسی
اردبیل – خبرگزاری مهر: کارشناسان گردشگری استان اردبیل معقتدند تنوع گردشگری این منطقه به حدی است که با مدیریت بهینه بویژه برنامه ریزی در بروز تغییرات جوی، اردبیل می تواند به میزبان مناسبی برای تمام فصول گردشگران تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استان اردبیل از جاذبه های متنوع گردشگری برخوردار است، چراکه در کنار دمای 40 درجه سانتیگراد در شهرهای شمالی همزمان می تواند فرصت گردشگری زمستانی را در نوار جنوبی ایجاد می کند. فرصتی که نه تنها مسافرت به این استان را لذت بخش می کند، بلکه تنوع آن به حدی است که می تواند به تمامی نیازها و سلایق مسافران پاسخ دهد. آبگرم گیوی با 60 درجه در کنار غار یخی، تله کابین فندقلو و تله کابین خلخال، 12 چشمه آبگرم در سرعین در کنار پیست اسکی آلوارس، جنگل فندقلو در نمین، تفرجگاه بولاغلار در نیر، قلعه قهقهه در مشگین شهر، دریاچه گیلارلو در گرمی، رود ارس در پارس آباد، بازارچه مرزی بیله سوار، دریاچه شورابیل و کوه سبلان ترکیبی را از امکانات گردشگری فراهم کرده که مسافران در استان های دیگر تنها چند مورد از آن را می توانند تجربه کنند. با این وجود تغییرات مکرر جوی در اردبیل و طولانی بودن فصول سرد سال در کنار نبود امکانات لازم موجب شده است بسیاری از گردشگران قبل از تجربه حظ گردشگری این منطقه؛ استان اردبیل را ترک کنند. این در حالی است که به عقیده فعالان گردشگری می توان با بهبود برنامه ریزی ها امکانات بیشمار سیر و سیاحت در این استان را به مسافران معرفی کرد. امکانات گردشگری همه فصلی در اردبیل یکی از فعالان حوزه گردشگری این استان معتقد است اردبیل از جمله استان های نادری است که فرصت ایجاد تله کابین و تله سیژ را در بسیاری از شهرستان های خود دارا است.
جلال الدین شاهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: تله کابین فندقلو و خلخال از جمله نمونه های شاخص تله کابین در سطح کشور است. استفاده از این وسیله تفریحی فصلی نبوده و گردشگران می توانند در بهار و زمستان زیبایی طبیعت بی نظیر اردبیل را مشاهده کنند. وی افزود: علاوه بر این کوه سبلان با ارتفاع چهار هزار و 850 متر و سایر ارتفاعات این استان به دلیل تنوع در آب و هوای منطقه می تواند کوهنوردی تابستانی و زمستانی را به دنبال داشته باشد. شاهبازی معتقد است در عین حال که می توان اسکی روی چمن را در نوار شمالی استان اجرا کرد در منطقه آلوارس شهر سرعین اسکی روی برف را در نیمی از سال داشت. وی با یادآوری دائمی بودن آبگرم های معدنی سرعین معتقد است چنین تنوع و انسجامی در کمتر شهری و حتی کمتر کشوری یکجا مشاهده می شود. گردشگران در اردبیل ماندگار نمی شوند اظهارات این کارشناس در حالی است که به دلیل تغییرات مکرر جوی و سردی آب و هوا در نیمی از سال، ماندگاری گردشگران مطابق با آرمان مدیران و برنامه ریزان این حوزه نیست. بطوری که میزان اقامت مسافران نوروزی در سال گذشته حتی با وجود افزایش به نسبت سال قبل تنها 2.2 شبانه روز ثبت شده است. موضوعی که با وجود برنامه ریزی های گسترده در نوروز امسال با سردی هوا در روزهای ابتدایی نگرانی از ترک مسافران به قصد استان های دیگر را در پی دارد. شرایط جوی قابل مدیریت است در عین حال یکی از کارشناسان هتلداری معتقد است نگاه فصلی به صنعت گردشگری اردبیل با وجود تنوع گسترده امکانات نگاهی سنتی و تاریخ مصرف گذشته است. اسحاق رسولی به مهر اضافه کرد: در حال حاضر توسعه کمی صنعت هتلداری بویژه در شهر سرعین بیش از پیش بوده و باید در کنار آن به توسعه کیفی توجه شود.
وی یکی از مقوله های توسعه کیفی را خروج از بن بست نگاه فصلی به هتلداری و گردشگری می داند و تاکید دارد در صورتی می توان از تمامی امکانات استان استفاده همه جانبه داشت که از نگاه های جزیره ای در این صنعت ممانعت کرد. بانک اطلاعات تخصصی ضرورت گردشگری اردبیل اما سوال این است که گریز از نگاهی که مورد نقد دانشگاهیان و کارشناسان است چطور امکان پذیر خواهد بود. مدیر کل مدیریت بحران استانداری اردبیل در این خصوص معتقد است این مهم در سایه ایجاد بانک اطلاعات تخصصی استان و رفع چالش های مدیریت تغییرات جوی است. علی اسلامی اضافه کرد: در سال جاری ستاد مدیریت بحران برای هشدار سریع اقداماتی از جمله تجهيز ايستگاههای هواشناسی به ايستگاه خودكار، تجهيز ايستگاههای باران سنجی معمولی به باران سنجی خودكار، تجهيز مناطق مركزی وجنوبب استان به بستر مخابراتی وايرلس VHF، ايجاد مانيتورينگ هشدار سريع در مركز اداره كل هواشناسی استان و خريد بستر مخابراتی گيرنده ماهواره ای DVB را اجرا کرده است. وی تاکید دارد تمامی این اقدامات بخش مهمی از مدیریت پیش از اقدام است تا بتوان گردشگر را در سطح شهر ماندگار کرد. تامین اعتبار پروژه های توسعه گردشگری تمام فصل در عین حال مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل معتقد است گردشگری تمام فصل نیازمند زیرساخت هایی نظیر برخورداری راه های ارتباطی، مراکز اقامتی و تفریحی و بویژه هواشناسی مناسب به شیوه های نوین است. یحیی نقی زاده تصریح کرد: نباید از مسافری که با برف و کولاک غافلگیر می شود و امکاناتی برایش فراهم نیست، انتظار ماندن داشت. وی معتقد است در صورتی که تعامل دستگاه ها با فعالان گردشگری افزایش یافته و پروژه های نیمه تمام گردشگری فصلی توسعه یابد می توان نسبت به اخذ جایگاه شایسته در گردشگری تمام فصل اردبیل امیدوار بود.
برنامه های متنوع در نوروز 93 نقی زاده اضافه کرد: امسال 230 مرکز اقامتی در قالب 30 هتل، 78 هتل آپارتمان و 122 مهمانپذیر با 12 هزار و 920 تخت، 70 خانه استیجاری و کمپینگ اقامتی و 66 مدرسه با ظرفیت 566 کلاس و نیز خانه های معلم استان آماده پذیرایی و اسکان مسافران نوروزی است.
وی بیان داشت: 11 پایگاه ثابت، 14 ایستگاه راهنمایی مسافران نوروزی، هشت خیمه نماز، 14 ایستگاه سلامت و 10 فضای دوستدار کودک با تعداد اعضای اجرایی 260 نفر نیز در مبادی ورودی و مکان های گردشگری استان برای ارایه خدمات به مسافران استقرار یافته اند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید دارد که امسال بخش مهمی از زیر ساخت های گردشگری در طول تعطیلات برای مسافران مهیا شده و اردبیل آماده ابراز سنت دیرینه مهمان نوازی خود است. اما آنچه که در این مسیر مهم به نظر می رسد، علاوه بر تامین زیرساخت های علمی و عملی در جذب و ماندگار کردن گردشگران، معرفی ظرفیت های گردشگری با ویژگی های خاص خود است تا سفر به یادماندنی را از قطب گردشگری کشور را توشه راه مسافران کند. سفری که بی شک به دلیل برخورداری از تنوع و لذت از طبیعت، جاذبه های تاریخی و باستانی، پیشینه غنی فرهنگی و هنری و... مسافران را در سال های بعدی نیز راهی این استان خواهد کرد. ................................. گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۱/۳ - ۱۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]