تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815420585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قلعه زیویه یکی از قلعه های باستانی کردستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

قلعه زیویه یکی از قلعه های باستانی کردستان سنندج - ایرنا - قلعه زیویه یکی از قلعه های باستانی استان کردستان است که 67 سال پیش کشف شد و هم اکنون یکی از نقاط گردشگرپذیر استان است.


به گزارش ایرنا، قلعه تاریخی و باستانی زیویه 3500 سال قدمت دارد و یکی از شاهکارهای معماری بشریت در سده نهم تا ششم پیش از میلاد است.
این قلعه باستانی در 55 کیلومتری جنوب شرق شهرستان سقز و در شمال روستایی موسوم به همین نام واقع شده است.
این قلعه بر روی تپه ای بنا شده که بر نواحی پیرامون آن مشرف است، هم از حیث معماری و هم از حیث آثار هنری یکی از شاخص ترین مکان های دوره تاریخی محسوب می شود.
اسناد و مدارک موجود نشان می دهد این قلعه متعلق به اقوام ماننایی است که محل حکومت آنها شمال غرب ایران بوده است.
پژوهشگران معتقدند مسکن ماننایی ها که یکی از قبایل متحد با مادها بودند در جنوب دریاچه ارومیه و شمال کردستان فعلی بوده است.
باستان شناسان بر این باورند شکی نیست که قلعه زیویه یک قلعه حکومتی مهم و قابل توجه بوده است.
اهمیت، اعتبار و شهرت جهانی زیویه به زمانی برمی گردد که در حوالی سال 1325 شمسی تعدادی از آثار آن در اثر بارندگی شدید فرو ریخت و قسمتی از خاک تپه به صورت اتفاقی کشف شد.
به دنبال وقوع این امر و پی گیری ها در سال های 1325 تا 1323 مجوزی تحت عنوان حفاری تجاری در زیویه به یک یهودی بنام ایوب ربنو داده شد.
این شخص در هشت سال متوالی 95 درصد از سطح تپه را کاوش کرد و پس از تخریب و چپاول اشیا و آثار داخل قلعه، اکثر آثار گرانبها و ارزنده این محوطه باستانی را به خارج از کشور انتقال داد.
هم اکنون این آثار گرانبها زینت بخش بزرگترین و مهم ترین گالری ها و موزه های دنیا مانند لوور در فرانسه، بریتانیا در انگلستان، رمیتاژ در لنینگراد است و تنها تعداد معدودی اشیا طلایی، نقره ای و سفالی در اختیار سازمان میراث فرهنگی کردستان قرار گرفته است.
گفتنی است؛ فعالیت های باستان شناسی تپه باستانی زیویه از سال 1378 آغاز شد و در این مدت راه پله های سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستون دار که از شاخص ترین بخش های آن است کشف شد. ک/4
7352/570
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن