واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر بررسی می کند؛
متکدیانی که دیگر صاحبخانه شده اند/ معضل " گِداهای " وارداتی
چالوس - خبرگزاری مهر: سالهاست که بحث ساماندهی متکدیان بویژه در مناطق گردشگری در حد حرف و جلسه باقی مانده است و گدایانی که بازارشان در آستانه نوروز و در زیر پوست شهرهای مازندران همچنان پَرسکه است.
به گزارش خبرنگار مهر، نبود اردوگاه، نداشتن متولی مناسب، کمبود اعتبار ات لازم، ساماندهی متکدیان را به کلاف سردرگمی تبدیل کرده است و این زخم بدخیم بر چهره شهرهای مازندران خودنمایی نمایی می کند. در آستانه نوروز، معضل متکدیان نیز بر شمار مشکلات شهرهای مازندران افزوده شده است و ساماندهی این بخش، نیازمند تعامل بخش های مختلف و تامین زیرساختهای مورد نیاز است. معضل گداهای وارداتی مهاجرت غیرقانونی برخی اتباع خارجی که از راه دور و برای یافتن کار به مازندران سفر می کنند و سرانجام به گدایی روی می آورند نیز قصه دیرینه شهرهای مازندران است و این متکدیان وارداتی نیز سایه شان بر شغل مذموم تکدیگری سنگینی می کند. محمد ناصر زندی فرماندار چالوس در گفتگو با خبرنگار مهر، حضور متکدیان را از مشکلات مهم یک شهر برشمرد و گفت: تعدادی از آنها نیازمند نیستند وبه صورت باندی فعالیت می کنند. وی با بیان این مطلب که با همکاری جدی نیروی انتظامی، شهرداری وبهزیستی باید این متکدیان از سطح شهر جمع شوند، عمده مشکل این متکدیان را در بحث نگهداری اعلام کرد وگفت: ما در بحث جمع آوری ونگهداری این افراد مشگل داریم وباید در این خصوص تصمیم درستی اتخاذ شود. پیشگیری اصل مهم ساماندهی است وی متذکر شد: براي ساماندهي متكديان بايد اصل بر مبنای "پيشگيري" باشد تا صيانت از حقوق شهروندي كه به دليل وجود اين معضل اجتماعي ضايع ميشود، رعايت شود. فرماندار چالوس بیان داشت: از آنجاییکه شهرستان چالوس از شهرهاي توريستي است بدون شک با حضور متكديان چهره شهر نازيبا و زشت ميشود.
شهرام شیخ عباسی دادستان چالوس نیز گفت: از آنجاییکه متکدیان یکی از اقشار آسیبپذیر جامعهاند، بنابراین مجازات از حیث نقدی و کیفری و قضایی برای این گروه کارساز نیست. وی با اعلام اینکه بیشتر مراجعین به دادسرا و دادستانی خانوادههای درگیر اعتیادهستند گفت: بر طبق آییننامه مراقبت خروج معتادان از مراکز ترک اعتیاد مجاز میتوان با یک دستور اداری آنها را به بهزیستی و مراکز نیروی انتظامی معرفی کرد. دادستان چالوس وجود افراد روانی را از دیگر مشکلات امروز دانست و گفت: در این زمینه گروهی مجنون و خطرناک میباشند و لازم است آنها را بهمراکزی تحویل دهیم که مراقبتهای حفاظتی شدیدی از این قشر صورت گیرد. وی خاطر نشان کرد: بیماران روانی عادی نیز با دستور قضایی نیابتی به دادسرای مرکز استان ارجاع میشوند و سپس به مرکز درمانی بیمارستان زارع ساری معرفی میگردند و در صورت مداوا به مراکز مجاز تحویل داده می شوند و به جامعه بر میگردند. روح الله ردایی مدیر کل بهزیستی مازندران نیز به خبرنگار مهر گفت: همه انسانها در زمان تولد پاک هستند و این خود ماییم که مسیر انحراف را ایجاد میکنیم و ناکار آمدی سازمانها منجر به ایجاد مراکز حمایتی میشودو باید در زمینه مسایل اجتماعی فرهنگسازی درست و شایسته صورت گیرد.
ردایی گفت: استان مازندران پس از استان البرز دومین استان مصرف کننده شیشه کشور است و میانگین سن اعتیاد از 50 سال در سال 55 به زیر 20 سال در زمان حال رسیده است و این یعنی اینکه در مسائل اجتماعی غریبانه رفتار میشود. مشمولان طرح ساماندهی متکدیان ردایی افزود: مشمولان طرح ساماندهي متكديان را افراد ناتوان، معلولان جسمي و ذهني، افراد بيسرپرست، مجهولالهويه، متكديان حرفهاي، غيرحرفهاي و ولگردهاي خيابان میباشند. وی با بیان اینکه همه متکدیان نیازمند به کمک مالی می توانند تحت پوشش بهزیستی قرار گیرند گفت: تعداد متکدیان حرفه ای در شهرستان چالوس از شمار انگشتان دست بیشتر نیست و این کم کاری ما است که هنوز در سطح برخی از شهرها شاهد حضور این افراد در حرفه گدائی هستیم.
وی خاطر نشان کرد: تأمین مکان ساماندهی متکدیان به همراه امکانات و تجهیزات اردوگاه بر عهده شهرداری است و اگر چنانچه شهری در استان برای ساماندهی نیاز به مکان داشته باشد اداره کل بهزیستی مازندران آمادگی خود را اعلام می کند.
مدیر کل بهزیستی استان مازندران تحویل افراد سالمند، افراد معلول ، معتاد مشمول کمک و زنان بی سرپرست و بد سرپرست را مستلزم به طی مراحل اداری آن دانست و گفت : متکدیان بعد از دستگیری توسط نیروی انتظامی و صدور حکم دادستان مبنی بر ساماندهی و تشکیل پرونده می توانند بعد از دستور دادستانی بدون هیچ محدودیتی برای نگهداری به بهزیستی معرفی شود. ردائی، نگهداری از افراد متکدی معلول را نیزمستلزم به دستور دادستان دانست و گفت: اگر این دسته از معلولین بدون صاحب باشند به خاطر اینکه در سطح استان ظرفیت های مناسبی جهت نگهداری معلولین داریم بدون هیچ محدودیتی به دستور دادستان می توانند ردایی در خصوص متکدیان زن بی سرپرست،بدسرپرست، زنان در معرض آسیب و زنان آسیب دیده گفت: در این موارد نیز مانند موارد دیگر به دستور دادستان می توانیم آنها را در مرکز نگهداری خانه سلامت یا مرکز نگهداری مداخله در بحران طبق روند مددکاری به مدت 6ماه نگهداری نماییم. ضرورت ساخت اردگاه نگهداری متکدیان مدیرکل بهزیستی استان مازندران به دختران فراری و کودکان کار و کودکان خیابانی متکی اشاره کرد گفت: این افراد نیز بعد از دستور ادستان مبنی لزوم ساماندهی بهزیستی می تواند آنها را در مرکز نگهداری اطفال بدسرپرست یا بی سرپرست یا در مرکز نگهداری مداخله بحران نگهداری کند. وی اعلام کرد: با اهدای این مکان از سوی بهزیستی که بیش از یک هکتار زمین و 200 متر مربع زیربنا دارد میتوان این اردوگاه نگهداری از متکدیان را به یک مرکز توانمند سازی متکدیان تبدیل کرد. ردایی یادآور شد: با احداث گلخانه، کارگاههای خیاطی، نجاری، صنایع دستی و غیره میتوان در متکدیان ایجاد انگیزه کرد و موجب اشتغالزایی آنان شد. به گزارش مهر، بررسیها حکایت از آن دارد که ساماندهی کلاف سردرگم تکدی گری در مازندران، علاوه بر ایجاد مراکز و اردوگاههای نگهداری، نیازمند عزم و همدلی دستگاههای مختلف برای مقابله با پدیده شوم گدایی است تا نسخه " جمع آوری، نگهداری و ساماندهی " با روی آوردن دوباره به گدایی، باطل نشود.
۱۳۹۲/۱۲/۲۷ - ۱۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]