پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851630908
سفر به فرهنگ و آئین های سنتی مردمان لر/ از نوای شور انگیز ساز و دهل تا طنین آوای سوگ
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان مهر گزارش می دهد؛
سفر به فرهنگ و آئین های سنتی مردمان لر/ از نوای شور انگیز ساز و دهل تا طنین آوای سوگ
خرم آباد - خبرگزاری مهر: موزه مردم شناسی لرستان به عنوان یکی از غنی ترین موزه های کشور محلی برای آشنایی با فرهنگ کهن مردمان این سرزمین به عنوان مهد فرهنگ، تاریخ و تمدن است که همواره در ایام تعطیلات نوروزی با استقبال بی نظیر مردم مواجه می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، هر ساله از ابتدای تعطیلات نوروزی قلعه فلک الافلاک مملو از حضور مسافران و گردشگرانی از جای جای ایران اسلامی است که برای بازدید از این اثر ملی و شاهکار معماری ایرانی و همچنین موزه باستان شناسی و مردم شناسی این قلعه شگرف در خرم آباد حضور پیدا می کنند. موزه مردم شناسی استان لرستان به عنوان یکی از غنی ترین موزه های مردم شناسی کشور در اردیبهشت سال 1381 در قلعه فلک الافلاک افتتاح شد. این موزه با 12 سالن و راهرو هایی مرتبط به آن صحنه هایی بسیار بدیع و چشم نوازی را از زندگی بومی مردم لرستان به نمایش گذاشته است. سفر به فرهنگ و باورهای مردمان لر موضوعات به نمایش گذارده شده در این موزه شامل باورها و اعتقادات مردم این دیار درباره چشم زخم ها و تولد، ابزار و وسایل روشنایی سنتی، کتابت و لوازم مربوط به آن، پوشاک سنتی مردان و زنان ، ابزار و صنایع کشاورزی بومی، موسیقی محلی، آهنگر محلی، گالری عکس از مناظر طبیعی و زندگی مردم، صحنه هایی از مراسم عروسی , گالری عکس هایی از دوره قاجار است.
همچنین مشاغل سنتی خراطی، سراجی، گیوه دوزی، ورشو سازی، ویترین هایی از ظروف و وسایل مهمانوازی، مراسم سوگواری و گورنگاره های حجاری شده، سالن مخصوص نمایش فیلم و اسلاید، مرد موتاب، زنان در حین بافت سیاه چادر، قالی، گلیم، جاجیم، ویترین نمونه هایی از بافته های لری، ماکتی از سیاه چادر، صحنه هایی از فعالیت زنان عشایر و روستایی، سالن موسیقی و نمایش انواع سازهایی لری و چهره های برجسته موسیقی لرستان، صحنه ای از شکار، آسیاب آبی و سالن ابزار و وسایل پخت نان و ... از دیگر دیدنیهای این موزه است. موزه مردم شناسی فلک الافلاک؛ منظره خاطره انگیز فرهنگ این دیار این مجموعه که با بهره گیری از ابزار و وسایل گرد آوری شده از صحنه های واقعی زندگی روزمره مردم و چیدمان مناسب آنها در ویترین ها و صحنه های ایجاد شده گذاشته شده منظره های خاطره انگیزی را در ذهن هر بیننده ای بر جای گذارد. در سالن اول موزه با اشیاء مربوط به تولد آغاز می شود که شامل اشیایی با باورها کهن نظیر طلسم ها، خر مهره ها (کژک)، آویزه های اسپند ( دیی دیی )، قاب قران، ریش کل، پر های خروس، سر کبک و مهره های رنگین و ... است.
ابزار و وسایل روشنایی نظیر پی سوزها، چراغ لامپا، چراغ موشی و وسایل کتابت مانند کتب قدیمی، قلمدان، جوهر دان،عینک ها و قباله های قدیمی و همچنین اشیاء مربوط به ایام سوگواری محرم و تعزیه گردانی و پوشاک مردان و زنان همراه با زیور آلاتی که زنان ایل به هنگام شادی به خود می آرایند از جمله اشیاعی است که در ویترین این سالن به نمایش گذارده شده است. در ادامه آن مجموعه ای از اشیاء و صحنه های مربوط به کشاورزی دیده می شود که در یک سوی آن مرد کشاورزی را در حین سوار بر خرمن کوب چوبی و خواندن آواهای محلی برای رفع خستگی نشان می دهد که گویی خود در کنار "خرمن جا"، به نظاره نشسته است و در سوی دیگر مردی در پی پاشیدن بذری نو زمین را با گاو آهن شخم می زند.
در همان نزدیکی سیمای مردی آهنگر و یا صنعتگران محلی که در حال تهیه ابزار آلات کشاورزی هستند نمایی دیگر از زندگی بومی لرستان را تداعی می کند. سالن عروسی؛ نوای شور انگیز ساز و دهل گالری عکس: در این گالری مجموعه ای از تصاویر طبیعت و مردم به نمایش گذارده شده که با نگاهی به آنها می توان به تنوع زیباییهای طبیعی ، چهره های بومی و چگونگی زندگی در دامن طبیعت دل انگیز لرستان پی برد. سالن عروسی: در سالن عروسی همراه با نوای شور انگیز ساز و دهل آوردن عروس با مادیان سفید تزیین شده، مردان و زنان رقصنده گرداگرد نوازندگان بومی و عروس و داماد و... همه اینها صحنه هایی هستند که شما را به این عروسی دعوت می کنند.
عکس های قاجار: در راهرویی که به سالن مشاغل بومی مرتبط می گردد عکس هایی از دوره قاجار دیده می شود این عکس ها مربوط به سران عشایر و طوایف لر در دوره قاجار است که توسط عکاسخانه دارالخلافه تهران در سالهای 1218- 1219 عکسبرداری شده است و هم اکنون اصل این عکس ها در آلبوم خانه سلطنتی کاخ گلستان نگهداری می شود. سالن سوگواری، طنین آوای سوگ سالن مشاغل و ظروف: در زیر طاق نماهای این سالن مجموعه ای از پیکره استادان مشاغل سنتی نظیر پیر مرد خراط، ورشو ساز، سراج، گیوه دوز و اشیاء مربوط به سوار کاری و شکار و ظروف مهمانوازی چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند و آنها را با دنیایی از رموز و فنون سنتی که روزگاری پیشتاز صنعت ایران زمین بوده اند آشنا می کند.
سالن سوگواری: در طنین غمگنانه آوای سوگ و نوای مویه که در این سالن بخش می شود صحنه هایی از مراسم چهره، کتل کردن اسب مردان پلاس پوش و زنان سوگوار با گیس بریده و گونه اهی خراشیده تصاویری از سوگنامه های شاهنامه را برای شما تداعی می کند. نقوش حجاری شده سنگ گورهای که در کنار این صحنه قرار گرفته اند بخشهایی دیگر از آیین سوگ را به تصویر کشیده اند. سالن نمایش: با ایجاد سالن نمایش برای بازدید کنندگان فرصتی فراهم شده که دمی با نشستن ناظر جلوه هایی از فرهنگ و تاریخ لرستان از طریق سیستم صوتی و تصویری موزه باشیم.
سالن بافته های بومی: مرد موتاب در حال موتابی، زنان عشایر در حین بافت سیاه چادر، گلیم ، قالی و جاجیم سه سالن را به خود اختصاص داده اند به طوریکه جزیی ترین فنون و زیبایها آن قابل مشاهده است. سیاه چادرهای عشایری میزبان قدوم مهمانان نوروزی سالن عشایر: در این سالن سیاه چادر (داوار) به نمایش گذارده شده که حدودا پنج برابر کوچکتر از یک سیاه چادر واقعی است. این سیاه چادر نمونه ای است از یک سکونتگاه عشایری منطقه هومیان کوهدشت است که به همراه متعلقات آن در معرض دید عموم قرار گرفته است.
از دیگر موضوعاتی که در این سالن قابل مشاهده است، فعالیت روزمره زنان عشایر بوده که نقش عمده زندگی ایلیاتی را به عهده دارند. زنی در حال آوردن مشک آب، زنی در حال نخ ریسی،زنی در حال سبد بافی، زنی در حال مشک زنی، زنی در حال تهیه خوراک و خوابانیدن کودک خود در گهواره ای بومی و زنی در حال آوردن هیزم و صحنه هایی که به طور روزمره در زندگی ایلی و روستایی برای زنان تکرار می شود. موسیقی لری همزاد مردمان دیار بلوط و مفرغ سالن موسیقی: موسیقی لری بخش جدایی ناپذیر زندگی است که از بدو پیدایش این قوم با او همزاد بوده است. کهن ترین این آواها را می توان در مویه ها و هوره ها و نواهای شادی و سرودهای دلدادگی های عاشقانه جستجو کرد. سالن موسیقی موزه مردم شناسی لرستان با مجموعه ای از انواع ساز های بادی نظیر سرنا، کرنا، دوزله ، بلور، و ساز های کوبه ای نظیر انواع دهل و همچنین ساز های زهی انواع تنبور و کمانچه به ویژه کمانچه زنده یاد "استاد علیرضا حسین خانی" که در دستان پیکره اش در ویترین به نمایش گزارده شده است توجه هر علاقه مندی را به خود جلب می کند.
پیکره "استاد شامیرزا مرادی" سرنا نواز شهیر لرستانی و زنده یاد "امام قلی امامی" تنبور نواز کوهدشتی در آینده ای نزدیک به این مجموعه افزوده خواهد شد. سالن نان و شکار سالن شکار: در گذشته ای نه چندان دور شکار یکی از شیوه های معیشت مردم لر بوده است. شکار کبک در فصل زمستان همرا با دیجومه (پرده ای رنگین برای فریب کبک ها در زمستان) از جمله صحنه هایی است که دراین سالن قابل مشاهده است.
سالن نان: نان اصلی ترین غذای بشری بوده که از گذشته ای دور تا امروز برای تهیه آن فن آوریهای گوناگون را ابداع کرده است. در این سالن بخشی از این فن آوریها شامل آسیاب آبی در اندازه ای سه برابر کوچکتر از اندازه واقعی، آسیاب دستی نظیر "دس یر" یا "دس هر" و "بردگلو" که برای خرد کردن دانه غلات به کار برده می شود و همچنین زنانی در حال تهیه نان محلی تاوه ای و تیری هستند به همراه تصاویری از موضوعات مرتبط با نان به نمایش گزارده شده است. برای بازدید از نمونه هایی از فرهنگ، تمدن و پیشینه مردم لرستان به موزه مردم شناسی قلعه فلک الافلاک باید سر زد تا اوج هنرمندی و خلاقیت مردمان لر را مشاهده کرد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۷ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تقویت فرهنگ و ادبیات عامه زمینه ساز تقویت ادبیات کشور شده است
تقویت فرهنگ و ادبیات عامه زمینه ساز تقویت ادبیات کشور شده است سنندج - ایرنا- دبیر علمی همایش فرهنگ و ادبیات عامه کردی گفت تقویت فرهنگ و ادبیات عامه زمینه ساز تقویت ادبیات کشور شده و از این رو پرداختن به این نوع ادبیات موجب غنا بخشیدن به حوزه ادبیات می شود به گزارش خبرنگار ایرناآئین های نوروزی نمادی از فرهنگ و اصالت مردمان ایران زمین/تکم خوانی آئینی که مژده آمدن بهار را می دهد
استانها غرب زنجان گزارشی از آیینهای نوروزی زنجان آئین های نوروزی نمادی از فرهنگ و اصالت مردمان ایران زمین تکم خوانی آئینی که مژده آمدن بهار را می دهد زنجان - خبرگزاری مهر عید نوروز نمادی از فرهنگ ها و رسوم مناطق مختلف سرزمین پهناور و پرافتخار ایران است سرزمینی که دارای فرهفرهنگسازی بیمه روستایی ضرورت امروز روستاهای کشور
فرهنگسازی بیمه روستایی ضرورت امروز روستاهای کشور مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور بر ضرورت استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود به منظور حرکت به سمت و سوی فرهنگسازی بیمه در روستاهای کشور تاکید کرد حمید کلانتری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت درمعاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران: 200 تیم از 22 کشور جهان در مسابقه بازیساز مازندران شرکت کردند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران 200 تیم از 22 کشور جهان در مسابقه بازیساز مازندران شرکت کردندمعاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران از حضور 200 تیم از 22 کشور جهان در مسابقه بازیساز این دانشگاه شرکت کردند به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر علیاکبر ایزدیفر بعد از ظهرنمایندگان سفرای کشورهای اسلامی درسازمان ملل اقدامات تجاوزکارانه صهیونیستها دربیت المقدس را محکوم کردند
نمایندگان سفرای کشورهای اسلامی درسازمان ملل اقدامات تجاوزکارانه صهیونیستها دربیت المقدس را محکوم کردند نیویورک ایرنا- سفرای کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در نشستی اضطراری تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی درسرزمین های اشغالی را مورد بحث و بررسی قرار دادند به گزارش ایرنا نمایندهقدردانی وزیر کشور از تلاش های رییس سازمان لیگ در توسعه فرهنگ مبارزه با اعتیاد
قدردانی وزیر کشور از تلاش های رییس سازمان لیگ در توسعه فرهنگ مبارزه با اعتیاد تهران - ایرنا - وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نامه ای به مهدی تاج نایب رییس فدراسیون فوتبال و رییس سازمان لیگ فوتبال ایران از تلاش های این سازمان در راه توسعه فرهنگ مبارزه با اعتیاد دربرخورد با معدم سازی حیوانات نیازمند همت عمومی/ تخصیص بودجه برای حمایت از حیوانات در کمیسیون فرهنگی شورای شهر
استانها شمال آذربایجان شرقی برخورد با معدم سازی حیوانات نیازمند همت عمومی تخصیص بودجه برای حمایت از حیوانات در کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز – خبرگزاری مهر معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت حمایت عموم شهروندان برای فرهنگسازی و برخورد با رفتارهای نامناسب معدوم سدبیر شورای عالی کتاب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منصوب شد
دبیر شورای عالی کتاب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منصوب شد تهران بزرگ-ایرنا-شورای عالی کتاب در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تشکیل و سیدصادق رضایی طی حکمی از سوی حجت الاسلام شهاب مرادی به عنوان مشاور رئیس سازمان و دبیر این شورا منصوب شد به گزارش ایرنا از روابط عمومی و امومدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین خبر داد رأی شورای فرهنگ عمومی قزوین به پیشنهادات سازمان فرهنگی ورزش
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین خبر دادرأی شورای فرهنگ عمومی قزوین به پیشنهادات سازمان فرهنگی ورزشیمدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین گفت حفظ و تقویت زبان فارسی اصلاح کتب آموزش زبان انگلیسی تولید و اشاعه بازی و اسباب بازیهای ایرانی و ترویج ورزشهای بومی و مسفر رییس جمهوری به عمان زمینه ساز افزایش روابط ایران با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس سفر رییس جمهوری به عمان زمینه ساز افزایش روابط ایران با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس است تهران-ایرنا-سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که سیاست دولت یازدهم این است که روابط خود را کشورهای دوست و همسایه تقویت کندباحضور قائم مقام وزیر رفاه و رئیس سازمان بهزیستی کشور نخستین مجتمع فرهنگی رفاهی و ورزشی در گلستان افتتاح شد
باحضور قائم مقام وزیر رفاه و رئیس سازمان بهزیستی کشورنخستین مجتمع فرهنگی رفاهی و ورزشی در گلستان افتتاح شدبا حضور قائم مقام وزیر رفاه و کار اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور نخستین اردوگاه جنگلی فرهنگی ورزشی ویژه مددجویان در توسکستان گلستان افتتاح شد به گزارش خبرنگار اجتماعی فاسازهای سنتی ریشه در فرهنگ ایرانی اسلامی دارند
سازهای سنتی ریشه در فرهنگ ایرانی اسلامی دارند شاهرود- ایرنا- مسوول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میامی گفت سازها و موسیقی سنتی ریشه در فرهنگ ایرانی اسلامی دارند و تلاش در زمینه اعتلای بیشتر فرهنگ اسلامی ایرانی برای پاسخگویی به بخشی از نیازهای جوانان ضروری است به گزارش روزمعاون فرهنگی سازمان اوقاف مطرح کرد آستان هلال بن علی(ع) الگویی برای تمام بقاع متبرکه کشور
معاون فرهنگی سازمان اوقاف مطرح کردآستان هلال بن علی ع الگویی برای تمام بقاع متبرکه کشورمعاون فرهنگی سازمان اوقاف آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی ع در شهرستان آران و بیدگل را نمونه و الگویی مثالزدنی برای تمامی بقاع متبرکه کشور قلمداد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان حجتتشکیل شورای عالی کتاب در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۵۳ شورای عالی کتاب در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تشکیل و سیدصادق رضایی طی حکمی از سوی حجتالاسلام شهاب مرادی به عنوان مشاور رییس سازمان و دبیر این شورا منصوب شد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا مرادی در این حکم با اشاره به روحیه انقلابی و بهرهمنددر مسیر توسعه، در جامعه فرهنگسازی شود/ویژهخواری کشور را از توسعه دور میکند
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۲۸ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان گفت فرهنگ توسعه از خود مردم بوجود میآید اما دولت با دادن آزادی بیان و آزادی در حرکت مردم و محدود نکردن آنها میتواند راه را برای حضور مردم در مسیر توسعه هموار کند حسن کبیری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزهمزمان با آغاز سفرهای نوروزی صورت گرفت بازدید معاون سازمان بازرسی کل کشور از مرکز مدیریت راههای کشور
همزمان با آغاز سفرهای نوروزی صورت گرفتبازدید معاون سازمان بازرسی کل کشور از مرکز مدیریت راههای کشوردر آستانه تعطیلات سال نو و آغاز سفرهای نوروزی معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کل کشور از مرکز مدیریت راههای کشور بازدید کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقلدر نخستین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر منطقه شمالغرب کشور مطرح شد برندسازی مشترک منطقه شمالغرب در گردشگری از
در نخستین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر منطقه شمالغرب کشور مطرح شدبرندسازی مشترک منطقه شمالغرب در گردشگری از طریق همگرایی 4 استان همجوارمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری زنجان گفت همگرایی چهار استان همجوار آذربایجانشرقی آذربایجان غربی زنجان و اردبیل می تواند به ایجاد-