تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816810871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسی دارا و سارا را به درون کتاب درسی برد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: چه کسی دارا و سارا را به درون کتاب درسی برد؟ جامعه > آموزش - ایسنا نوشت:

در مراسم بزرگداشت سلیم نیساری گفته شد: سلیم نیساری اولین کسی است که در سال 1328 کتاب فارسی دبستان را بر مبنای آموزش هجایی نوشت. همچنین آن را به صورت رنگی چاپ کرد و شخصیت‌های نمادینی مثل دارا و سارا را وارد آموزش زبان فارسی کرد.
در ابتدای مراسم بزرگداشت دکتر سلیم نیساری که یکشنبه 25 اسفندماه در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، مهدی محقق، رییس این انجمن، شهادت حضرت زهرا (س) را تسلیت گفت و در ادامه درباره خدمات و شخصیت نیساری گفت: او حدود 80 سال به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده است. محقق با بیان این‌که بزرگداشت سلیم نیساری هجدهمین بزرگداشت شخصیت‌های علمی و فرهنگی آذربایجان است، به خدمات برخی از شخصیت‌های آذربایجان به زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و در این‌باره نیز گفت: خدمات برخی از این شخصیت‌های ترک‌زبان از جمله آیت‌الله شیخ محمدعلی تبریزی نمونه‌ای از خدماتی است که نشان می‌دهد ترک‌زبان‌ها و آذربایجانی‌ها به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده‌اند. در ادامه این مراسم، غلامعلی حدادعادل - رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی - از ریاست دوباره مهدی محقق در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ابراز خوشحالی کرد و درباره بزرگداشت سلیم نیساری نیز گفت: مایه خوشبختی است که اولین بزرگداشت انجمن به شخصیتی اختصاص دارد که در سزاواری ایشان همه متفق‌القول هستیم.
او در ادامه به عضویت سلیم نیساری به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی اشاره کرد و گفت: شاید بزرگداشت امروز در درجه اول تقدیر و تکریم یک معلم است، چراکه به نظر من بارزترین خدمت استاد نیساری، خدمت در دستگاه تعلیم و تربیت و معلمی او است. علاوه بر این، این بزرگداشت مجلس تقدیر از یک مؤلف پرکار و نویسنده خوش‌قلم و مترجم زبان است. همچنین تقدیر از خدمات یک مدیر باسابقه است که علاوه بر تدریس در کلاس درس و تألیف کتاب وقت و عمر خویش را صرف دستگاه‌های مختلف در حوزه مدیریت کرده است. حداد عادل سپس به برجستگی‌های علمی و فرهنگی سلیم نیساری اشاره کرد و توجه او به زبان و ادبیات فارسی و آموزش آن را منحصربه فرد دانست و در این زمینه گفت: متأسفانه در کشور ما کسانی که به آموزش یک علم عنایت دارند و در این حوزه تخصص دارند، اندک‌اند، در حالی که در دیگر کشورهایی که در حوزه علوم پایه پیشرفت کرده‌اند ارزش این‌گونه افراد به اندازه خود آن علوم است.
او اظهار کرد: دکتر نیساری را باید از پیشگامان روش‌شناسی آموزش زبان فارسی دانست. نگاهی به آثار وی گواه این مدعاست.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه توجه ویژه سلیم نیساری به آموزش درست کودکان و شیوه آموزش و تدریس در مقاطع ابتدایی را از ویژگی‌های دیگر این استاد زبان فارسی برشمرد و در این زمینه نیز گفت: متأسفانه در کشور گمان می‌کنند کار در حوزه کودکان دون ‌شأن‌شان است، در حالی‌که کار کسی که در کلاس اول دبستان تدریس می‌کند از کسی که به کار آموزش در سال آخر دانشگاه مشغول است، سخت‌تر است.
حداد عادل در ادامه سلیم نیساری را از جمله نسخه‌شناسان و حافظ‌شناسان کشور عنوان کرد و گفت: استاد نیساری با دقت و علاقه بسیار به گردآوری نسخه‌های متعدد حافظ همت گمارده‌اند و با روش علمی در این‌ زمینه کار کرده‌اند، به طوری که ما امروز متخصص‌تر از ایشان در حوزه نسخه‌شناسی حافظ نداریم.
او همچنین به سابقه مطبوعاتی و انتشار چند مجله توسط سلیم نیساری و تخصص او در حوزه تمبرشناسی اشاره کرد.
حداد عادل به خدمات سلیم نیساری در حوزه مدیریتی نیز اشاره کرد و درباره شخصیت اخلاقی این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: دکتر نیساری شخصیت اخلاقی بسیار دلپذیری دارند و در میان روحیات ایشان از جمله ایران‌دوستی است که نشان می‌دهد بزرگان آذربایجان چه اندازه به ایران و زبان فارسی عشق می‌ورزند. این شخصیت‌ها علاوه بر این‌که به زبان آذری عشق می‌ورزند، اما می‌بینیم که خود را ایرانی می‌دانند و به خدمت به زبان فارسی افتخار می‌کنند. همچنین فریدون اکبری شلدره - معاون آموزش و پرورش - در سخنانی شخصیت سلیم نیساری را داری اضلاع مختلف از جمله ضلع آموزش زبان و ادبیات فارسی دانست و در این‌باره گفت: دکتر نیساری در سال 1328 برای اولین‌بار کتاب زبان فارسی اول دبستان را بر مبنای آموزش هجایی نوشتند، در حالی‌که قبل از آن کتاب فارسی اول دبستان را شادروان باغچه‌بان بر مبنای حرف‌نگر نگاشته بود که شیوه‌ای سازه‌یی بود و کار استاد نیساری در این زمینه یک نوآوری محسوب می‌شد. دومین کار استاد نیساری این بود که کتاب زبان فارسی را برای اولین‌بار به صورت رنگی چاپ کرد و سومین ویژگی ایشان نیز این بود که دست به انتخاب نمادهای زبانی زد و شخصیت‌های نمادینی مثل دارا و سارا را وارد آموزش زبان فارسی ما کردند، در صورتی‌که تا پیش از این مبنای آموزش کتاب‌ فارسی ما تک‌شخصیتی بود. سپس سلیم نیساری به خاطر برگزاری این مراسم از مهدی محقق - رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی - تشکر کرد و در سخنانی گفت: زمانی که گفتند می خواهیم برایت بزرگداشت برگزار کنیم جواب دادم من اهلیت بزرگداشت را ندارم، چون کاری انجام نداده‌ام که درخور ارج و بزرگداشت باشم.
این حافظ‌پژوه سپس با اشاره به این‌که کتاب‌ها و آثارش را در راهرو تالار اجتماعات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به نمایش گذاشته‌اند با خواندن شعر «زندگی صحنه یکتای هنرمندی ماست، هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود...» گفت: کتاب‌های من نغمه من هستند. انسان در جریان زندگی متحیر است و مطمئن نیست که آن‌چه سرنوشت اوست محتوم است یا این‌که خود می‌تواند با اراده و همت آن را تغییر دهد.
نیساری در ادامه به بیان خاطره‌ای از روزی که توسط علی‌اکبر سیاسی به سمت منشی دفتر وزارت فرهنگ درآمده بود اشاره و گفت: پس از این‌که در دفتر وزارت فرهنگ به عنوان منشی مشغول به کار شدم یک روز مرحوم بدیع‌الزمان فروزانفر به دیدن وزیر فرهنگ آمده بود که در پایان ملاقات‌شان قرار بود نامه‌ای به خط من نوشته شود و همان‌جا به امضای وزیر فرهنگ برسد، وقتی من نامه را نوشتم مرحوم فروزانفر خطاب من گفت که نیساری هم خط‌ت خوب است هم ربطت، اما این کار اداری برای تو به منزله سم است. حالا امروز متحیرم که اگر استعداد آینده‌نگری و خصوصیت پندپذیری و اراده تصمیم‌گیری قوی داشتم باید همان فردا استعفا می‌کردم اما جوانی مانع این کار شد و باعث شد 20 سال از عمرم را به کار اداری بگذرانم.
این پژوهشگر سپس این شعر را خواند: نور جام در ظلمت‌آباد بدن گم کرده‌ام/آه از آن یوسف من که در پیرهن گم کرده‌ام // چون نم اشکی که از مژگان فروغلتد به خاک/خویش را در پیش پای خویشتن گم کرده‌ام. در پایان این مراسم با حضور مهدی محقق، غلامعلی حداد عادل، محمود دعایی و حسن انوری، با اهدای لوح از خدمات سلیم نیساری به خاطر یک عمر فعالیت علمی و فرهنگی تقدیر شد.   23231  



دوشنبه 26 اسفند 1392 - 10:58:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن