محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830228331
توافق ژنو عامل مهم ثبات بازار در ماه های اخیر
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توافق ژنو عامل مهم ثبات بازار در ماه های اخیر
کد خبر: ۳۸۷۳۷۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۶ - 17 March 2014
سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی گفت: فارغ از اجرای درست یا نادرست هدفمندی ، این ، مجموعه سیاست های دولت نهم و دهم بود که اقتصاد ایران را به بن بست کشاند و هدفمندی هم به معنای صحیح خود، اصلا اجرا نشد.
سعید لیلاز روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هدفمندی یارانه ها بخشی از استراتژی آزاد سازی اقتصادی است و نمی توانید این قانون را خرد خرد اجرا کنید یعنی قیمت تمام شده تولید کارخانه ها افزایش پیدا کند ولی اجاز ندهید قیمت فروش محصولات افزایش پیدا کند و با این کار موجب نابود شدن صنعت می شوید.
وی یادآور شد: واقعیت این است که مرحله اول هدفمندی یارانه ها اصلا اجرا نشد و آن چیزی که از عملکرد یارانه ها قانون شده بود و یا حتی عقل آن را می گوید، این است که به ازای گران کردن حامل های انرژی منابع اش را اختصاص دهیم به یارانه برای حمل و نقل عمومی، بهداشت، بهبود تولید یا حتی آن را بطور نقدی به مردم بدهیم.
وی با بیان این که ˈحتی با یارانه نقدی که احمدی نژاد پرداخت کرد مخالف نبودمˈ یادآور شد: اگر ما مصرف انرژی را در ایران پایین بیاوریم و پولش را دور بریزیم بهتر از این وضعیت فعلی است؛ بنابراین مخالف طرحی که احمدی نژاد پیاده کرد نبودم چون آن طرح بهتر از هیچی بود اما مساله اینجاست که اگر حتی احمدی نژاد می خواست صد در صد منابع درآمدی حاصل از افزایش قیمت سوخت را به مردم یارانه نقدی بدهد باید 26 تا 27 هزارتومان در ماه پرداخت می کردنه 45 هزار و پانصدتومان.
لیلاز ادامه داد:این مابه التفاوت 26 هزارتومان تا 45 هزارتومان یعنی 18 تا 20 هزارتومان در ماه ، یک کسری بودجه عظیم برای دولت پدید آورد که دولت مجبور شد از محل منابع عمومی و مازاد نفتی خرج کند که منجر به یک تورم لجام گسیخته در کشور شد؛ بنابراین همه کارشناسان کشور می گویند اینگونه اجرای هدفمندی یارانه ها عامل تورم است و با فاز دوم هم مخالفت می کنند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: ضربه از این بزرگتر که یک پروژه را آنقدر بد اجرا کنید که مدتها کسی جرات نکند راجع به آن پروژه حرف بزند و عوام فریبی و عوام زدگی چنان گسترش پیدا کند که کارشناسی، محل و محفلی از اعراب برای تعریف نداشته باشد.
لیلاز با بیان اینکه باید 50 درصد منابع هدفمندی یارانه برای پرداخت به مردم و 50 درصد دیگر برای بهبود تولید و کسری بودجه دولت صرف می شد یادآور شد: هیچ کدام اتفاق نیفتاد. اولا به جای اینکه 50 درصد اختصاص پیدا کند 160 درصد اختصاص پیدا کرد. ثانیا به ازای بالارفتن قیمت ها ناشی از افزایش قیمت حامل هایی که برای تولید مصرف می شد ، مانع افزایش قیمت تولید محصولات شدند یعنی چوب حراج زدند به کارخانه ها و صنعت کشور.
وی در ادامه گفت: من از ابتدا موافق هر گونه تلاش برای حذف یارانه از حامل های انرژی بودم. حتی اگر درآمد ناشی از حذف یارانه ها را آتش هم بزنیم یا هدیه بدهیم به کشورهای همسایه بهتر از این است که تبدیل به سم و ترافیک در کشور شود.
لیلاز به وضعیت غیر قابل تحمل آلودگی هوا، بهداشت کشور و مسایل زیست محیطی در تهران و کلانشهرها اشاره کرد و گفت: از نظر توزیع درآمد، وضعیت فعلی حامل های انرژی و قیمت آن مبین یکی از بدترین انواع عدم تعادل در توزیع عادلانه درآمدها است و همچنین شکاف طبقاتی را تشدید می کند.
لیلاز افزود: در کنار همه این ها، مسئله قیمت حامل انرژی موجب فساد الگوی مصرف در کشور شده است و به دلیل سیاست های قدیمی پرداخت یارانه به حامل های انرژی کشور، دولت دیگر منابع و پول کافی را برای این که بتواند در حوزه های مختلف سرمایه گذاری کند، ندارد بنابراین برای حل همه این معضلات دیگر چاره ای جز اجرای کامل و صحیح هدفمندی یارانه ها نداریم.
وی ادامه داد: آن موقعی که برنامه توسعه چهارم نوشته می شد و در آستانه اجرایش در سال 1384 هدفمندی یارانه یا سرعت تنظیم و اصلاح یارانه ها برای کشور یک گزینه بود اما به دلیل آن که 8 سال گران بها را از این دوره از دست دادیم، دیگر هدفمندی یارانه ها از حالت گزینه خارج شده و به صورت یک اجبار و قطعی درآمده است و چاره ای جز این که قیمت حامل های انرژی را افزایش دهیم، نداریم.
این استاد دانشگاه افزود: بر اساس برآوردها، ارزش کل انرژی عرضه شده به کشور حدود 130 میلیارد دلار است ولی تصور من این نیست که بیش از 30 میلیارد دلار درآمد داریم که حدود 7 میلیارد دلار برای حامل های انرژی سوبسید و یارانه می پردازیم و مجموع صادرات غیرنفتی کشور نیز به 20 میلیارد دلار هم نمی رسد که این نشان دهنده یکی از بدترین موج های اتلاف ثروت است که نه فقط منابع بسیار ارزشمند و گرانبها را از بین می برد بلکه درواقع سرمایه گذاری را نیز از بین می برد .
وی ادامه داد: در سال 1393 یک جهش عجیب و غریب در بودجه های عمرانی کشور اتفاق خواهد افتاد و مقدار بودجه عمرانی کشور 3 تا 3.5 برابر عملکرد سال 92 خواهد شد و من خیلی خوشبینم که این بودجه کاملا اجرایی شود.
لیلاز با بیان این که دولت حدود 14 میلیارد دلار برای هزینه های عمرانی در سال 93 پیش بینی کرده است یاد آور شد: این در حالی است که در سال 1392 شاید حدود 100 میلیارد دلار ارزش یارانه انرژی بود که پرداخت شد و به هیچ وجه هم منجر به عدالت اجتماعی و زندگی بهتر و آسایش بیشتر مردم نشد.
وی افزود: دولتی که قیمت سوخت را مجانی به ملتش می دهد ، دولت رفاه نیست ؛ دولت قتل عام خاموش است. ما باید از این حالت بیرون بیاییم و از عوام زدگی و عوام فریبی که حتی کارشناسان کشور را فرا گرفته است و خیلی از این ها را مخالف اصلاح قیمت سوخت کرده است نیز بیرون بیاییم .
وی ادامه داد: باید با برنامه ریزی های درست به مردم بگوییم که می توانیم با اصلاح درست قیمت سوخت از شر ترافیک، آلودگی هوا و سونامی سرطان در کشور خلاص شویم.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: بخش کوچکی از منابع هدفمندی و اصلاح سوخت را به بهبود لبنیات بدهید که مصرف لبنیات در کشور در حال کاهش است و پوکی استخوان مردم مشکلی وسیع در 30 تا 40 سال آینده خواهد بود.
لیلاز ادامه داد: همچنین بخش دیگری از منابع را به شبکه بهداشت کشور اختصاص دهیم که مدتهاست از آستانه فروپاشی عبور کرده و یا برای شبکه حمل و نقل عمومی که اقشار ضعیف تا متوسط جامعه از آن استفاده می کنند و سال به سال تحت فشار بیشتر قرار می گیرد و در سه سال گذشته حتی یک پیچ به اتوبوسرانی شهری کشور اضافه نشده است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر در مطبوعات دنیا بیاییم این موضوع را مطرح کنیم و بگوییم دولتی در این دنیا وجود دارد که منابع لازم برای شیر، لبنیات ، توسعه شبکه حمل و نقل و داروهای سرطانی اش را حذف کرده و دارد به سوخت و مصرف بیشتر بنزین یارانه می دهد چه واکنشی نشان می دهند.
وی گفت: این دون شان جمهوری اسلامی است که چنین شبهه ای را دامن بزند که ما در دنیا تنها کشوری هستیم که منابع لازم برای ارتقای بهداشت عمومی، بهبود شبکه حمل و نقل و داروهای سرطانی را حذف کرده ایم و برای بنزین می دهیم که یک خانواده پولدار بتواند به اندازه یک پارچه آبادی در سیستان و بلوچستان سوخت مصرف کند.
لیلاز در باره ارتباط اقتصاد مقاومتی و هدفمندی گفت: اقتصاد مقاومتی، بهینه کردن است. اقتصاد مقاومتی چیزی جز ارتقاء بهره وری نیست.
وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی به عینه در سند چشم انداز تحقق پیدا کرده و همچنین به امضای رهبر معظم انقلاب رسیده است افزود: متاسفانه همانطور که سند چشم انداز را کنار گذاشتند، هدفمندی یارانه ها هم کنار گذاشته خواهد شد؛ اگر ما به سمت آزادسازی اقتصادی نرویم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ما باید بهره وری مان را ارتقاء بدهیم و راهی جز این نداریم و اصلی ترین علت پایین بودن بهره وری در ایران، مسئله یارانه های سوخت است.
**توافق ژنو عامل مهم ثبات بازار در ماه های اخیر بود
لیلاز در خصوص تاثیر حذف بخشی از تحریم ها در اقتصاد کشور گفت: این تاثیر بیشتر روانی و سیاسی بوده و هنوز اثرات حذف تحریم ها واقعا وارد اقتصاد ایران نشده است ؛ البته در این مدت توانسته تاثیر قابل توجهی روی قیمت دلار بگذارد.
وی ادامه داد: وضعیت قیمت دلار با التهابی که تمام اقتصاد ایران را فرا گرفته بود و مثل یک سم مهلک عمل می کرد از اقتصاد ایران بیرون رفت و هیچ کس منتظر حادثه ای عجیب و غریب نیست و کسی انتظار ندارد وقتی که صبح از خواب بلند می شود با یک قیمت جدید دلار، طلا و ... رو به رو شود.
لیلاز با بیان این که بازار پیش بینی پذیر شده یادآور شد: عامل این پیش بینی پذیری تنها مذاکرات هسته ای نبوده است ؛ البته مذاکرات توانسته نقشی مهم را ایفا کرد چرا که بازار با ثبات و بعد از آن پیش بینی پذیر شد و این دو عامل، آرزوی هر اقتصادی است چرا که هر اقتصادی که این دو عامل را داشته باشد رو به آرامش و استقرار پیش می رود.
این فعال اقتصادی یادآور شد: همانطور که ملاحظه می کنید حتی مخالفان دولت هم به این موضوع اقرار دارند که همه چیز مطابق آن چیزی که می شود پیش بینی کرد جلو می رود.
وی با بیان اینکه در واقع ما نمی خواستیم قیمت دلار پایین یا بالا برود بلکه می خواستیم قیمت آن ثبات پیدا کند و پیش بینی پذیر شود افزود: این دو مهم در زمانی کمتر از 4 تا 5 ماه اتفاق افتاد که این کار عمدتا برای توافقاتی بود که در ژنو صورت گرفت.
لیلاز یادآور شد: این که هر روز قیمت دلار بالا و پایین بشود، مردم را یک التهابی می گیرد و این التهاب در رفتار و برخورد هایشان اثر دارد؛ دیگر هیچ کس بی حوصلگی سال قبل و 6 ماه گذشته را ندارد و تقریبا همه با آرامش بیشتری درباره کارشان فکر می کنند و حتی تاثیر این آرامش را می توانید در زندگی و رفتارهای اجتماعی مردم ببینید.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: چنانکه خود رییس نیروی انتظامی اقرار کرد که نزاع ها و دعواها کمتر شده است برای اینکه خود دلاری شدن اقتصاد و هر روز، افزایش قیمت آن ولو آن که 20 درصد اقتصاد ایران وابسته به واردات بود، ولی اثرش را روی تمام اقتصاد کشور می گذاشت اما دیگر بامداد به بامداد همه بلند نمی شوند تا خودشان را با عجله و هیجان با قیمت دلار تنظیم کنند.
لیلاز گفت: البته این ثبات این طور نبود که فقط در حوزه دلار اثر بگذارد بلکه روی زندگی کارگران ، کشاورزان و روی جامعه اثر می گذارد.
این فعال اقتصادی افزود: وقتی اقتصاد دلاری می شود، همه خودشان را با دلار تنظیم می کنند در حالی که الان در این چند ماه دیگر دلار شاه غول اقتصادی نیست؛ خوب این خودش یک دستاورد سیاسی هم هست چون جمهوری اسلامی شعارش این است که می خواهیم اقتصادمان را مستقل کنیم ولی در دوسال قبل کاملا اقتصاد ایران دلاری شده بود.
وی یادآور شد: الان دوباره اقتصاد کشورمان از حالت دلاری شدن در حال بیرون آمدن است و این خیلی حادثه مهمی است که رویکردهای اقتصاد ایران به طرف داخل می آید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/مدیرعامل فرابورس ایران اقتصاد مقاومتی و بازار سرمایه/ بازار سرمایه؛ مهمترین جایگاه برای تأمین منابع م
یادداشت مدیرعامل فرابورس ایراناقتصاد مقاومتی و بازار سرمایه بازار سرمایه مهمترین جایگاه برای تأمین منابع مالیاکنون میتوان گفت مهمترین جایگاه برای تأمین منابع عظیم مالی بازار سرمایه است تأمین مالی بدهیهای دولت از طریق انتشار اسناد خزانه اسلامی در فرابورس ایران فرصت مناسبیرویترز خبر داد نخستین قسط ایران در چارچوب توافق ژنو با ۳۰ روز تاخیر پرداخت شد
رویترز خبر دادنخستین قسط ایران در چارچوب توافق ژنو با ۳۰ روز تاخیر پرداخت شدرویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد که نخستین قسط ایران به مبلغ 550 میلیون دلار که قرار بود در 12 بهمن برابر با اول مارس در اختیار ایران قرار بگیرد در اوایل هفته جاری از حسابی متعلق به بانک مرکزی ژاپن دردست یابی اونس به بالاترین حد در 6 ماه اخیر/ هر گرم طلا فراتر از 100 هزار تومان/ افت دلار داخل رشد قیمتها را در
آخرین تغییرات در بازار امروز دست یابی اونس به بالاترین حد در 6 ماه اخیر هر گرم طلا فراتر از 100 هزار تومان افت دلار داخل رشد قیمتها را در بازار سکه محدود کرد امروز بازار طلای تهران در واکنش به رشد چشمگیر طلای جهانی و دستیابی آن به بالاترین حد در 6 ماه اخیر ارزش فلزات طلبرپایی نمایشگاههای بهاره عامل مهم تنظیم و ثبات قیمت در بازار نوروزی
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۴۳ نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت برپایی نمایشگاههای بهاره عامل مهمی در تنظیم و ثبات قیمت بازار است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه مرکزی شهلا میرگلوبیات در مراسم افتتاح نمایشگاه بهاره عرضه مستقیم کالا در ساوه افزود عرضه کالتعیین سهم مهارتآموزی در سطوح تحصیلی/ هماهنگی آموزشها با نیاز بازار کار
اقتصادی کار و تعاون تعیین سهم مهارتآموزی در سطوح تحصیلی هماهنگی آموزشها با نیاز بازار کار معاون وزير تعاون كار و رفاه با تاکید بر لزوم تعیین سهم آموزش های مهارتی در برنامه های رقابتی کشور گفت باید ظرفيت ها و امكانات دستگاه هاي اجرايي برای فراگیری آموزش های مادام العمر شغلیقیمت انواع خودرو داخلی و خارجی، ۱۳ اسفند ماه در بازار
قیمت انواع خودرو داخلی و خارجی ۱۳ اسفند ماه در بازار پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ۳۷ میلیون تومان پراید مدل ۱۳۱ ۱۸ میلیون و صد هزارتومان پژو پارس سال ۳۵میلیون و سیصد هزار تومان تندر ایی یک ۳۲ میلیون و هشتصد هزار تومان سه شنبه۱۳ اسفندماه ۹۲ در بازار تهران خرید و فروش شد به گزارش پایگاه اظریف از متر کردن بازار تهران تا توافق ژنو
ظریف از متر کردن بازار تهران تا توافق ژنودر آخرین روزهای اسفند با محمدجواد ظریف در اتاق کارش در ساختمان شماره یک وزارت خارجه به گفت وگو نشستیم و چنان که پیش بینی می شد با شوخی و خنده از ما استقبال کرد و بعضی از لطیفه هایی را که در حاشیه سفر کاترین اشتون به تهران برایش ساخته بودنسکه طرح قدیم در بازار اصفهان 9 میلیون و 715 هزار ریال معامله شد
سکه طرح قدیم در بازار اصفهان 9 میلیون و 715 هزار ریال معامله شد اصفهان- ایرنا- سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم روز چهارشنبه در بازار طلای اصفهان با کاهش 105 هزار ریالی نسبت به روز گذشته به قیمت 9 میلیون و 715 هزار ریال معامله شد به گزارش ایرنا در بازار مرکزی طلا و جواهرات اصفهانشرط پرداخت کمک هزینه دانشجوی خارج از کشور از محل توافق ژنو
شرط پرداخت کمک هزینه دانشجوی خارج از کشور از محل توافق ژنوتاریخ انتشار شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰ ۲۳ رئیس سازمان امور دانشجویان از تحصیل ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور خبر داد و گفت ۵۰ درصد دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند شهریه پرداز هستند که می تواننبهای طلا در بازارهای جهانی همچنان نزدیک رکورد چهار ماهه قیمت
به دلیل بحران اوکراین بهای طلا در بازارهای جهانی همچنان نزدیک رکورد چهار ماهه قیمت تهران - ایرنا - پس از آنکه دخالت نظامی روسیه در اوکراین موجب افزایش خرید طلا به عنوان یک دارایی مطمئن شد قیمت طلا روز سه شنبه در بازارهای جهانی همچنان نزدیک بالاترین سطح آن در چهار ماه گذشته باقیآیا ثبات به بازار سکه و ارز باز می گردد؟
آیا ثبات به بازار سکه و ارز باز می گردد تاریخ انتشار شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸ ۳۳ روند قیمتهای بسته شده در طول هفته قبل نشان میدهد قیمت ارز و سکه تا پایان روز دوشنبه هفته گذشته صعودی بوده و حتی رکوردهای جدیدی در مقایسه با ۶ ماه گذشته از خود بهجا گذاشتهبازار ماهیان زینتی آذرشهر در آستانه سال نو رونق یافته است
بازار ماهیان زینتی آذرشهر در آستانه سال نو رونق یافته است آذرشهر تبریز- ایرنا - رییس جهاد کشاورزی آذرشهر گفت با نزدیک شدن عید نوروز بازار خرید و فروش ماهی های زینتی این شهرستان رونق یافته است فیروز طلوع حیات روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این منطقه یکی از قطب هایران چک 100 هزار تومانی نیمه دوم اسفند ماه به بازار می آید
ایران چک 100 هزار تومانی نیمه دوم اسفند ماه به بازار می آید تهران - ایرنا - مدیر کل نشر و ریالی بانک مرکزی از فراهم شدن شرایط ورود ایران چک های 100 هزار تومانی از نیمه اسفند ماه جاری به بازار مالی کشور خبر داد مهرداد غیاثوند روز دوشنبه در نشستی خبری گفت انتشار ایران چک های 100قیمت انواع خودرو داخلی و خارجی، ۲۵ اسفندماه در بازار
قیمت انواع خودرو داخلی و خارجی ۲۵ اسفندماه در بازار پژو پارس سال یورو۴ ۳۷ میلیون و هفصد هزار تومان پراید مدل ۱۱۱ ۱۹ میلیون و هشتصد هزار تومان تندر ایی دو ۳۷ میلیون تومان یکشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۲ در بازار تهران خرید و فروش شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر قیمت اقیمت انواع خودرو داخلی و خارجی، ۲۲ اسفند ماه در بازار
قیمت انواع خودرو داخلی و خارجی ۲۲ اسفند ماه در بازار پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ۳۷ میلیون و هفصد هزار تومان پراید مدل ۱۱۱ ۱۹ میلیون و چهارصد هزار تومان تندر ایی دو ۳۶ میلیون تومان پنجشنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۲ در بازار تهران خرید و فروش شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر قیمت انواعثبات قیمتهابازار کاذب را از بین میبرد
ثبات قیمتها بازار کاذب را از بین میبرد ثبات قیمت مهمترین سیگنال بازار است که توسط دولت و مردم برای رفع تورم و رکود صورت میگیرد و میتواند راهکار مناسبی باشد روحالله بیگی نایب رییس کمیسیون اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت عدم ثبات قیمت یکی از عوکدهای بدون معامله بازار آتی غیر فعال می شود
کدهای بدون معامله بازار آتی غیر فعال می شود تهران - ایرنا - کدهای معاملاتی مشتریانی قراردداهای آتی که بیش از شش ماه در بازار آتی هیچ گونه فعالیتی نداشته باشند غیر فعال می شود به گزارش روز دوشنبه ایرنا بورس کالا طی اطلاعیه اعلام کرده است بر اساس مصوبه کمیته پذیرش مشتریان بورس ک-
اقتصادی
پربازدیدترینها