واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ اسفند ۱۳۹۲ (۲:۵۴ق.ظ)
بايد مأموريت دانشگاه ها را به سوي کارآفريني سوق دهيم مصطفي کريميان اقبال، مدير کل دفتر برنامهريزي و امور فناوري وزارت علوم تحقيقات و فناوري، گفت: بايد مأموريت دانشگاه ها را به سوي کارآفريني سوق دهيم.
به گزارش خبرگزاري موج، کريميان اقبال در نشست خبري با اشاره به اينکه در اين مقطع تاريخي، يکي از مهم ترين منابع کشور که نيروي انساني مي باشد به مرحله ي بهره برداري رسيده است، گفت: اين منابع از نفت مهم تر مي باشند و به عبارت ديگر وزارت علوم و دانشگاه ها متولي ايجاد يک سرمايه دراز مدت و کليدي هستند.
وي افزود: سرمايه ديگري که از دل دانشگاه ها بيرون آمده نتايج علم و دانش است که مي تواند در جهت توسعه ي کشور و ثروت آفريني نقش ايفا کند.
مدير کل دفتر برنامهريزي و امور فناوري وزارت علوم با اشاره به فرصت تاريخي و زير ساختي که در جهت قرار دادن نيروي انساني در کنار علم از 10 سال پيش آغاز شده است، افزود: اين زيرساخت پارک ها و مراکز رشد مي باشند، جايي که کمک مي کنيم به کارآفرينان، فارغ التحصيلان دانشگاه ها و استاداني که صاحب ايده هستند که از دانش آنها در جهت رفع نيازهاي جامعه استفاده کرده و شرکت دانش بنيان ايجاد کنند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر 33 پارک علم و فناوري و 148 مرکز رشد واحدهاي فناوري در کشور فعاليت دارند گفت: مراکز رشد اماکني هستند که نيروي انساني صاحب ايده در آن ورود پيدا کرده و با حمايت هاي تخصصي و مشاوره هاي مديريتي ظرف 3 سال تبديل به کسب و کار موفق شوند و پس از اين مرحله وارد پارک علم و فناوري مي شوند.
کريميان اقبال افزود: بايد پارک هاي علم و فناوري خود را ارزيابي کنيم تا به نحو بهينه از سرمايه دانش خروجي دانشگاه ها و نيروهاي کارآفرين استفاده نمايند و آنها را به ارزش افزوده تبديل کنند.
مدير کل دفتر برنامهريزي و امور فناوري وزارت علوم يکي از برنامه هاي جدي دفتر برنامهريزي امور فناوري وزارت علوم را ايجاد دفاتر انتقال فناوري دانست و گفت: اين مدل در دانشگاه هاي صنعتي شريف، علم و صنعت ايران و صنعتي اصفهان اجرايي شده و علت انتخاب اين دانشگاه ها اين است که در زمينه ي تجاري سازي کاري انجام داده باشند و از ديگر شرايط اين انتخاب وجود پارک علم و فناوري است و در فاز بعد تعداد بيشتري از دانشگاه ها وارد اين حيطه مي شوند.
بر اساس گزارش روابط عمومي وزارت علوم، کريميان اقبال در خاتمه با اشاره به ايجاد 20 هزار شرکت دانش بنيان که بر ما تکليف شده است، گفت: اين امر به تنهايي از عهده ي وزارت علوم بر نمي آيد و نياز به همکاري با ساير دستگاه ها مي باشد و اين نگاه را بايد در بين ساير دستگاه ها گسترش دهيم تا مباحث نوين در علم، پژوهش و فناوري در کشور شکل گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]