واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه: روزنامه نگاری کشور با سه چالش جدی روبروست تهران- ایرنا- استاد علوم ارتباطات دانشگاه با اشاره به اینکه روزنامه نگاری کشور امروز با سه چالش جدی مواجه است، گفت: مسائل حقوقی، موکول شدن ممیزی به بعد از انتشار واخلاق حرفه ای سه چالش مد نظراست .
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه ایرنا، مجید رضائیان روز یکشنبه در نشست تخصصی آزادی مسئولانه و تعطیلی مطبوعات افزود: این نشست به نتیجه نمی رسد مگر اینکه مسائل بدون ملاحظه و بی پرده بیان شود و چالش های برون و درون سازمانی مورد بررسی قرار گیرد .
نشست تخصصی آزادی مسئولانه و تعطیلی مطبوعات با حضور جمعی از صاحبنظران، استادان علوم ارتباطات و روزنامه نگاری ، شماری از مدیران مسئول مطبوعات، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد و نمایندگان رسانه ها در مرکز مطالعات رسانه ها برگزار شد.
وی در عین حال گفت: روزنامه نگاری خبری و تحلیلی ژانری که در دنیا به آن بسیار بها داده می شود در ایران کمتر مورد توجه است.
از نظر وی ، چالش حقوقی یعنی اینکه ما در طول این 35 سال هنوز مشخص نکرده ایم که چه قانون جامعی در قبال مساله ای به نام تعطیلی رسانه وجود دارد.
وی ادامه داد در واقع همواره با توجه به شیوه نگرش دولت ها، تفسیر از قانون هم تغییر یافته است همواره قانون باید پایدار و اجرایی بماند ، همگان از آن تبعیت کنند و این مسئولان هستند که در دوره های مختلف تغییر می کنند.
استاد داشنکده خبر اظهار داشت: از جمله دیگر چالش های زمینه روزنامه نگاری در عرصه نشراست که ممیزی باید به پس از انتشار موکول شود و این بدان معناست که ما قبل از هرچیز باید به یک استاندارد سازی رسانه ای رسیده باشیم و نظام آن نیز مشخص شده باشد.
به گفته رضائیان مساله سوم و آخر اخلاق حرفه ای است که رسانه های باید به طور حتم در قبال مخاطبان و جامعه پاسخگو باشند.
این فعال رسانه ای با انتقاد از موضوع این نشست ˈ آزادی مسئولانه و تعطیلی مطبوعات ˈ اظهار داشت: رسانه یک تعریف بیشتر ندارد و آن هم آزادی بیان است.
ˈ آزادی هم ، آزادی است و پسوند مسئولانه وغیرمسئولانه ندارد ، در حوزه مبانی رسانه ها ما با سئوالات فراوانی مواجه ایم؛ که آیا ژورنالیست ما زیرمجموعه فرهنگ است یا سیاست؟ اگر هر یک را بپذیریم کارکردهای رسانه متفاوت خواهد شد.ˈ
استاد ارتباطات دانشگاه معتقداست: روزنامه نگاری امروز کشور سه گونه سیاسی ، رسمی و دولتی را در بر می گیرد.
رضائیان افزود: ما اگر آزادی بیان را از اساس پذیرفته باشیم طبیعتا روزنامه نگاری را در یک میدان بازی خلاصه نکرده ایم که تنها شامل روزنامه نگاری دولتی شود.
او ادامه داد: وقتی لایحه احزاب تکلیفش روشن باشد، روزنامه ها هم دیگر نقش احزاب را بازی نمی کنند.
به گفته این فعال رسانه ای ، مشکل دیگر ما این است که تعداد کارشناسان عرصه روزنامه نگاری کشور اندک است و دانش روزنامه نگاری به شایستگی های خود نرسیده است .
وی در عین حال گفت: روزنامه نگاری خبری و تحلیلی، ژانری (گونه) که در دنیا به آن بسیار بها داده می شود در ایران کمتر مورد توجه است.
فراهنگ(3)**1355**9118**
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]