واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ اسفند ۱۳۹۲ (۱۲:۵۷ب.ظ)
همکاري بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف براي رفع آلودگي موتور اتوبوس ها دانشگاه صنعتي شريف با موسسه تست و استاندارد اروپايي فيلترهاي دوده موتورهاي ديزل "VERT" براي نصب سامانه حذف دوده بر روي 2000 دستگاه اتوبوس تندرو در شهر تهران، همکاري ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي وزارت علوم، وحيد حسيني استاد دانشگاه صنعتي شريف و مدير دفتر خدمات دانش بنيان سوخت احتراق و آلايندگي با اشاره به اينکه موسسه "ورت" مرجع اتحاديه اروپا براي صدور گواهينامه کيفيت فيلترهاي دوده ديزل است، گفت: انتخاب نامناسب فناوري سامانههاي حذف دوده نه تنها کمکي به کاهش آلودگي نميکند، بلکه باعث صدمه به موتور شده و حتي ميتواند خطر آتش سوزي را به دنبال داشته باشد.
وي افزود: استفاده از اين سامانهها براي اتوبوسهاي شهر تهران ميتواند در کاهش آلودگي هوا نقش مهمي را ايفا کند و هماکنون در بسياري از شهرهاي جهان مانند لندن و برلين استفاده از اين سامانه بر روي خودروهاي ديزل اجباري است.
حسيني تصريح کرد: پروژه بينالمللي نصب سامانه حذف دوده ديزل بر روي اتوبوسهاي تندرو شهر تهران، ۲ سال پيش توسط دفتر خدمات دانش بنيان سوخت، احتراق و آلايندگي دانشگاه صنعتي شريف، پيشنهاد شد و دانشگاه صنعتي شريف و موسسه "ورت"، در اين پروژه مناسبترين فناوري سامانه حذف دوده را به منظور نصب بر روي اتوبوسهاي تندرو در شهر تهران، انتخاب خواهند کرد و همچنين بخشي از اين همکاري در خصوص انتقال دانش انتخاب و شيوه آزمايش اين سامانهها است.
وي با اشاره به ويژگي هاي اين فناوري اظهار داشت: در اين پروژه 12 فناوري روز دنيا در زمينه سامانههاي حذف دوده ديزل بررسي خواهد شد و انتخاب فناوري با توجه به کيفيت سوخت، روغن و وضعيت موتور اتوبوسهاي ايراني انجام ميپذيرد و هريک از اين سامانهها که با عنوان فيلترهاي دوده ديزل شناخته ميشوند در حدود 4 تا 5 هزار يورو قيمت دارند و انتخاب نامناسب آنها پيامدهاي سنگيني را به دنبال خواهد داشت.
استاد دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به اهميت گسترش همکاريهاي فناورانه بين المللي درباره اين طرح گفت: اين طرح يک نمونه خوب از نقش دانشگاه و استفاده از پژوهش هاي کاربردي در حل مسائل روزمره جامعه مانند آلودگي هواست.
وي هدف نهايي اين پروژه که توسط شوراي شهر تهران به تصويب رسيده و حمايت مالي آن را شهرداري برعهده گرفته، نصب فيلتر دوده بر روي 6000 دستگاه اتوبوس ديزل در تهران عنوان کرد و افزود: در فاز اول اين پروژه که شرکت کنترل کيفيت هوا، مسئول اجراي آن است، فيلترها بر روي 2000 دستگاه نصب خواهند شد.
به گفته دکتر حسيني، نصب فيلترهاي دوده ديزل، به زودي به صورت يک استاندارد ملي از طرف سازمان محيط زيست تصويب ميشود و بدين ترتيب سازندگان و واردکنندگان خودروهاي ديزلي از اواسط سال 93 مجاز به توليد يا واردات خودرو ديزل بدون اين نوع فيلتر نخواهند بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]