واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیشتازی اصفهان در ارزشگذاری فناوری اصفهان- ایرنا- سرپرست اداره انتقال فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این استان با پنج سال سابقه فعالیت در زمینه ارزشگذاری فناوری در کشور پیشتاز است.
کیوان اصغری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از پنج سال قبل اقدام به ارزشگذاری فناوری برای دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و برگزاری کارگاه های آموزشی در این زمینه کرده است.
اصغری فناوری را کاربرد دانش در ساخت تجهیزات و ارایه خدمات دانست و افزود: ارزشگذاری فناوری به طور ساده یعنی اینکه برای فناوری به دست آمده، قیمت تعیین شود.
وی با بیان اینکه ارزشگذاری فناوری فرایند تعیین ارزش فناوری است، توضیح داد: زمانیکه یک شرکت دانش بنیان به فناوری نوینی دست می یابد تلاش می کند تا ارزش دانش فنی خود را ارزیابی کرده و آن را در سرمایه گذاری ها و انتقال یا تجاری سازی فناوری لحاظ کند.
این کارشناس تاکید کرد: فناوری جزو دارایی های معنوی یک شرکت دانش بنیان است و تبدیل کردن آن به ارزش ریالی از اهمیت خاص در دنیای رقابتی امروز برخوردار است.
وی یکی از اقدامات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای ارزشگذاری فناوری را تعیین ارزش برای فناوری تولید الکل از ضایعات خرما عنوان و اظهار کرد: این فناوری بیش از 20 میلیارد ریال ارزشگذاری شد.
سرپرست اداره انتقال فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به سه روش مرسوم ارزشگذاری فناوری در دنیا اشاره کرد و گفت: در یکی از این روش ها به نام روش هزینه، هزینه ای که برای بدست آمدن فناوری خرج شده را تعیین کرده و در ضریب مشخصی ضرب می کنند.
وی افزود: این روش به ضرر صاحب فناوری و به نفع سرمایه گذار یا خریدار است.
وی روش دیگر را روش بازار عنوان و اظهار کرد: ارزشگذاری فناوری در این روش بر اساس پیش بینی در بازار صورت می گیرد که در کشوری مانند ایران چندان کاربردی ندارد.
وی ادامه داد: روش بازار در کشوری کاربرد دارد که قوانین تجاری و اقتصادی آن دارای ثبات باشد.
اصغری روش سوم را رویکرد درآمدی اعلام و تصریح کرد: این رویکرد رایج ترین روش در دنیا و ایران است.
وی درباره رویکرد درآمدی توضیح داد: در این روش ظرفیت درآمدزایی فناوری محاسبه می شود به طوریکه درآمد حاصل از کاربرد این فناوری در چند سال آینده ارزیابی و تبدیل به ارزش امروزی آن خواهد شد.
این کارشناس تصریح کرد: بیش از 40 فناوری شرکت های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سه سال اخیر ارزشگذاری و پس از آن تجاری سازی شده است.
وی بیشترین حالت انتقال فناوری در ایران را به صورت مشارکتی اعلام و اضافه کرد: در این حالت، خریدار و صاحب فناوری به طور مشارکتی و توافقی کار می کنند به عنوان مثال خریدار اعلام می کند که نیروی انسانی شرکت صاحب فناوری را نیز نیاز دارد.
به گفته وی خریداری کامل فناوری در کشور به ندرت اتفاق افتاده است.
ت/7148/ 607
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]