تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844886466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح های آب و فاضلاب خوزستان نیازمند ترسیم نقشه راه - امیرخان زاده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

طرح های آب و فاضلاب خوزستان نیازمند ترسیم نقشه راه - امیرخان زاده اهواز - ایرنا - یکی از معضلات اساسی که نه در چند سال اخیر که از دهه های گذشته گریبانگیر استان خوزستان شده و تبعات سنگینی هم به دنبال داشته است اجرا نشدن شبکه های آب و فاضلاب در حد مطلوب و مناسب بوده که به ترسیم نشدن نقشه راهی بلند مدت و راهبردی بر می گردد.


به گزارش خبرنگار ایرنا تلاشهای انجام شده بویژه اجرای طرح های عظیم در حوزه نیرو بخصوص آب و فاضلاب در استان خوزستان را نمی توان نادیده گرفت و چشم بر شده ها بست و تنها از در انتقاد درآمد.
اما با وجود تلاش های بسیاری که در این حوزه صورت گرفته ، نبود یک مدیریت منسجم و نقشه راه بلند مدت باعث هدر رفت منابع و توان عظیم نیروی انسانی و تجهیزات و امکانات شده است.
طرح غدیر که عملیات اجرایی آن از سال 87 در خوزستان آغاز شد به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی کشور قرار بود در طول دو سال به سرانجام رسیده و دست کم آب شهرهای خرمشهر و آبادان را در همان یک سال آغاز کار تامین کند که به دلیل آنچه برخی نامدیریتی ها نامیده شد با وقفه مواجه بود و انتظار مردم خیلی دیرتر از آنچه وعده اش را داده بودند عملی شد.
این طرح با هدف تامین آب آشامیدنی شهرهای غربی، مرکزی و جنوبی استان، شهرهای شمال شرق و جنوب شرق همچنین شهرهای اندیمشک، دزفول، مسجد سلیمان، شوشتر و گتوند به انضمام یک هزار و 200 روستا آغاز شد.
رقم قرارداد این طرح 13 هزار میلیارد ریال و پیش بینی اولیه این بود که به مدت سه سال اجرا شود اما هنوز به غیر از آبادان و خرمشهر و در یکی دو ماه اخیر اهواز آن هم با یک خط آب آن به دیگر شهرها نرسیده است.
طرح آبرسانی غدیر قادر است با ظرفیت تامین آب شرب 24 مترمکعب درثانبه، درسال افق طرح یعنی 1415،چهارمیلیون و700 هزارنفر جمعیت را زیر پوشش آبرسانی خود قرار دهد.
اما با روندی که پیش رو دارد در یک نگاه کارشناسی در بهترین حالت پنج سال بیشتر دوام نمی آورد و مشابه تبعاتی که ساخت سد گتوند به دنبال داشت به احتمال زیاد در این طرح شاهد خواهیم بود.
ساخت سد گتوندی که 15هزار میلیارد ریال هزینه به دنبال داشته جز شوری آب کارون ارمغان دیگری برای خوزستان نداشت.
در کنار این دو طرح، طرح دیگری به نام ˈآب حیاتˈ برای آبرسانی به خرمشهر و آبادان اجرا شد اما به دلیل برخی نامدیریتی ها این هم به سرانجامی نرسید.
در حوزه فاضلاب هم هر چند که به همت دولت در سال های گذشته طرح اجرای شبکه های فاضلاب از محل فروش سهام اوراق مشارکت و احداث تصفیه خانه های مدرت فاضلاب با استفاده از فاینانس خارجی به تصویب رسید اما اجرا شدن همزمان این طرح به ترتیب در 16 شهر بزرگ و 10شهر خوزستان مشکلاتی را به دنبال داشته است.
یک هزار میلیارد ریال برای تصفیه خانه های آبادان و خرمشهر هزینه شده و در چارچوب طرح های جمع آوری شبکه فاضلاب و طرح های احداث تصفیه خانه های جدید هزینه های دیگری خواهد شد که اگر از ابتدا درست مدیریت می شد می توانست برای جای دیگری و یا طرح های عقب افتاده در این بخش هزینه شود.
برای طرح غدیر هم آب از سرشاخه های کرخه برداشت می شود اما نگاه کارشناسی دیگر بیان می کند که بهتر بود به جای کرخه آب از کارون برداشت می شد.
هم اینک میزان هدر رفت آب در شبکه های آب خوزستان بالای 50 درصد است که به فرسوده بودن شبکه های موجود برمی گردد که اگر به جای طرح های توسعه اعتبارات سمت طرح های موجود برای تکمیل و بهبود آنها هدایت می شد بهتر بود.
سیاست راهبردی در این زمینه تمام شدن طرح ها چه در بخش آب و چه دربخش فاضلاب شهر به شهر و مرحله به مرحله است و تجربه نشان داده که شروع همزمان کار در چندین شهر اثرگذاری مطلوب را نخواهد داشت؛ آنچه که در بوشهر و همدان نتایج مثمر ثمر خود را داشته است.
645/538
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن