محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827599266
روان شناسی گریه-علل گریه کردن
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
روزی چند بار می خندید؟ چند بار گریه می کنید؟ چقدر خوشحال هستید و چقدر احساس غم و اندوه به شما دست می دهد؟ البته قرار نیست هر کسی به طور دقیق بداند چقدر در طول روز می خندد یا چقدر ممکن است گریه کند، اما همین که هر فرد بتواند بموقع ناراحت شود و بموقع هم شاد باشد، یعنی از سلامت روانی برخوردار است.
بله، ناراحت شدن هم اگر درست و بموقع باشد، خوب است و می تواند تبعات مثبتی داشته باشد. آنها که می گویند گریه کردن و غمگین بودن نشانه بیماری و اختلالات روانی است هم باید بدانند متخصصان با چنین نظری موافق نیستند. البته موضوع وقتی خطرناک می شود که فردی همیشه شاد و خوشحال باشد و در هیچ شرایطی به فکر ناراحتی هایش نیفتد. این شادی های بی دلیل و دائم هم نه تنها خوب نیست و ویژگی مثبتی به حساب نمی آید که حتی می تواند نشانه ای از یک بیماری روانی باشد.
هم شاد باشید، هم غمگین چه بخواهیم و چه نخواهیم، غم بخشی از زندگی همه ما انسان هاست و در مواقعی حضور خود را نشان می دهد. بنابراین انکار غم و غصه نه تنها کاری عاقلانه نیست بلکه حتی گاهی غیرممکن است. آن طور که دکتر ابراهیمی مقدم می گوید انسان سالم، انسانی است که از عاطفه ای انعطاف پذیر، متناسب و در عین حال متعادل برخوردار باشد.
به عبارت دیگر، انسان باید در برابر عوامل مختلفی که در دنیای اطرافش وجود دارد؛ مانند غم ها، شادی ها، استرس ها و هیجانات دیگر، واکنش های خاص و متناسب آنها را بروز دهد.
کسانی هم هستند که نه چیزی می تواند شادشان کند و نه به این راحتی ها غمگین می شوند. این روان شناس درباره این افراد می گوید: در بعضی موارد که شخص دچار بیماری های روانی است، ممکن است چنین حالاتی داشته باشد. این افراد نسبت به عوامل مختلف و در برابر احساسات متفاوت فقط یک حالت عاطفی از خود نشان می دهند.
این گروه در مواجهه با عوامل مختلفی که می تواند موجب برانگیختن عواطف و احساسات شان شود، مانند یک دیوار بی روح عمل می کنند. به این معنی که نسبت به تمام عوامل بی تفاوت بوده و واکنش یکسانی بروز می دهند.
به گفته دکتر ابراهیمی مقدم، بعضی از بیماران روانی نسبت به عوامل و عواطف متفاوت هیچ واکنش خاصی نشان نمی دهند، ولی از انسان های سالم انتظار می رود در مواجهه با مسائلی از قبیل فقدان، از دست دادن عزیزان و... واکنش های متناسبی مانند گریه کردن، فغان، اندوهگین شدن و برگزاری دوره های سوگواری داشته باشند. برعکس این موضوع هم صادق است و انسان سالم در برخورد با موضوعات شاد مانند جشن ها، عروسی ها و... هم باید واکنش های متناسب با آن مانند خندیدن و ابراز هیجانات مثبتی از قبیل شادمانی را بروز دهد و فقط در چنین شرایطی است که می توان گفت فرد از نظر سلامت روانی در وضعیت خوب و مناسبی قرار دارد.
برون ریزی یا خودخوری؟
خیلی ها گریه کردن را کار نادرستی می دانند. خیلی ها می گویند باید محکم بود و در برابر مشکلات و ناآرامی های زندگی محکم ایستاد. خیلی ها می خواهند غصه ها را به تنهایی تحمل کنند و دم نزنند. خیلی ها برای این که در این زندگی فولاد آبدیده شوند، در برابر ناراحتی ها واکنشی نشان نمی دهند و در مصیبت ها و شرایط سخت زندگی فقط سکوت می کنند، اما همه اینها به چه قیمتی است؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده اید؟ فکر کرده اید اگر هنگام رویارویی با مصایب زندگی گریه نکنید، واکنشی نشان ندهید و فقط ساکت بمانید، چه چیزهای دیگری را از دست خواهید داد؟
دکتر ابراهیمی مقدم در این باره خاطرنشان می کند: درست است که شادی و خنده در زندگی همه انسان ها ضروری است، اما این موضوع هم نباید نادیده گرفته شود که یک انسان سالم هنگام رویارویی با موقعیت های ناخوشایند و سوگواری ها نیز باید رفتارهای خاص آن موقعیت ها را از خود نشان دهد. به همین دلیل هم در چنین حالاتی گریه کردن، عزاداری، مویه و شیون و... رفتار و واکنشی طبیعی محسوب می شود.
مسلما سکوت کردن و فروخوردن ناراحتی ها و احساسات منفی هم شیوه مناسبی نیست و عواقب این روش، اگر امروز کاری به کارتان نداشته باشد، در آینده ای نه چندان دور شما را درگیر خودش خواهد کرد. این روان شناس در این باره یادآور می شود: شاید یکی از دلایلی که طول عمر خانم ها ۱۰ تا ۱۵ سال بیشتر از طول عمر آقایان است، همین موضوع باشد که خانم ها راحت تر از آقایان گریه می کنند و راحت تر هم می خندند. در حالی که اغلب آقایان به اشتباه فکر می کنند گریه کردن عاملی است که می تواند ارزش شان را از نظر دیگران کم کند و جایگاهشان را تغییر دهد. به همین دلیل هم معمولا در مراسم سوگواری شاهدیم خانم ها گریه و زاری بیشتری می کنند و پس از آن هم به کارهای دیگری مانند پذیرایی از مهمانان می رسند. آقایان اما در چنین مراسمی خیلی گریه نمی کنند و ترجیح می دهند در گوشه ای ساکت بمانند که متاسفانه بعدها ممکن است دچار مشکلات جدی تری مانند سکته، بیماری های قلبی و... شوند.
تاثیر عزاداری های گروهی بیشتر است
گاهی شدت ناراحتی و مشکلی که ایجاد شده، اینقدر زیاد است که حتی حوصله حاضر شدن در جمع و بودن کنار دیگران را هم نداریم، اما دکتر ابراهیمی مقدم می گوید با گروه بودن و در جمع حاضر شدن هنگام سوگواری ها و ناراحتی ها در مقایسه با تنها ماندن و در خلوت نشستن تاثیرات بیشتری دارد. وی می افزاید: زمانی که فرد در گروهی قرار می گیرد و همراه با آنها عزاداری و گریه می کند، کارکردهای مثبت بیشتری را تجربه خواهد کرد. البته هیچ گاه هنگام سوگواری و ناراحتی نباید شخص به خود یا دیگران صدمه ای وارد کند و چنین رفتارهایی به هیچ عنوان جزو واکنش های طبیعی احساس غم و اندوه به حساب نمی آید.
حالا باید به فکر باشید
همان طور که گفته شد، ناراحتی و غصه بخشی طبیعی از زندگی انسان است و هنگام مواجهه با آن هم باید برخورد و واکنش متناسب داشته باشیم.
با این حال، اما گاهی هم ابراز احساسات و عواطف، افراطی می شود و شکل دیگری به خودش می گیرد که شاید بهتر باشد در این مواقع به فکر درمان و برطرف کردن آن باشیم.
دکتر ابراهیمی مقدم با اشاره به این که گریه کردن به صورت واکنشی، به طور معمول و در حد طبیعی نشانه هیچ اختلالی نبوده و برای حفظ سلامت روان خوب است، می افزاید: زمانی که شخص به صورت افراطی و در زمان های متمادی گریه و زاری می کند یا با این که زمان زیادی از عامل ایجاد ناراحتی گذشته است، هنوز هم به این نوع کارها می پردازد، باید به موارد دیگری مانند افسردگی که به این نشانه ها هم مربوط می شود، توجه کنیم و به فکرشان باشیم. در چنین مواقعی هم به گفته این روان شناس، کمک گرفتن از متخصصان و کسانی که در این زمینه می توانند فرد را راهنمایی کنند، بهترین راه حل خواهد بود.
این واکنش ها به نفع تان است
اگر می گویید عزاداری و سوگواری چه فایده ای دارد و اگر فکر می کنید بی توجهی به عامل ایجاد اندوه می تواند چاره کار باشد، خوب است نظر یک روان شناس را بدانید .
دکتر ابراهیمی مقدم در این باره معتقد است: ابراز واکنش های متناسب با موقعیت های ناخوشایند به تسکین آلام، تعدیل ظرفیت و ایجاد احساس روانی مثبت در فرد غمگین منجر خواهد شد.
این استاد دانشگاه ادامه می دهد: بنابراین گریه و زاری در حدی که یک واکنش طبیعی به حساب بیاید، نه تنها به عنوان اختلال شناخته نمی شود که حتی یک رفتار طبیعی برای سازگاری و بقا و بهبود ساختار روانی فرد نیز خواهد بود.
شاید شما هم تجربه های مشابهی داشته باشید. تجربه درددل کردن با دوستان و آرام شدن پس از آن، تجربه احساس آرامش پس از خلوت کردن با خدا و اشک ریختن، تجربه احساس سبکی و آسایش پس از گفت وگویی دوستانه درباره مشکلات و... . به گفته این روان شناس، چنین احساسات مثبتی در فرآیند بهبود حالات روانی فرد نیز تاثیر بسزایی خواهد دارد.
منبع:جام جم آنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]
صفحات پیشنهادی
روانچی: ایران چیزی برای پنهان کردن ندارد
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۰۷ مجید تختروانچی در گفتوگو با روزنامه والاستریت ژورنال ضمن انتقاد از اظهارات تکراری مقامات آمریکایی در خصوص احتمال نظامی بودن فعالیتهای هستهای ایران گفت ایران به تعهدات خود در مورد نگرانیهای غرب عمل میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنتست روانشناسی بسیار جالب !حتما امتحانش کنید
تست روانشناسی بسیار جالب حتما امتحانش کنید اين بازي بطرز شگفت آوري دقيق خواهد بود البته بشرطي كه تقلب نكنيد فقط به دستور العمل عمل نمايد و تقلب نكنيد در غير اينصورت نتيجه درست از آب در نخواهد آمد هيچ كلكي در كارنيست اين بازي بطرز شگفت آوري دقيق خواهد بود البته بشرطي كه تقبرطرف کردن معضل ترافیک کلانشهرها آرامش روحی و روانی مردم را در پی دارد
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۰ سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی بر لزوم چارهاندیشی جهت برطرف کردن معضل ترافیک کلانشهرهایی مانند تبریز تاکید و اظهار کرد این امر میتواند زمینهساز آرامش روحی و عصبی مردم شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانشرقگزارش فارس از یک سنت حسنه امروز مردم شیروان سیره امیرالمؤمنین (ع) را محقق کردند
گزارش فارس از یک سنت حسنهامروز مردم شیروان سیره امیرالمؤمنین ع را محقق کردندهمزمان با سراسر کشور امروز مسئولان و مردم نوعدوست شیروان در جشن احسان و نیکوکاری شرکت کردند و سیره امیرالمؤمنین ع را محقق کردند به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان شماری از اقشار مختلف مردم این شهرستمجمع عمومی انجمن روانشناسی اسلامی در قم برگزار شد
مجمع عمومی انجمن روانشناسی اسلامی در قم برگزار شد قم ـ ایرنا ـ مجمع عمومی انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در محل انجمن های علمی حوزه علمیه برگزار شد به گزارش ایرنا رییس انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم در این گردهمایی گزارشی از فنگاهی به مصوبات نشست مشترک وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
نگاهی به مصوبات نشست مشترک وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نشست مشترک وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی با موضوع برنامهریزی در زمینه وضعیت مراکز مشاوره ازدواج و خانواده و بررسی چگونگی ادامه فعالیت مراکز مشاوره دارای پروانه از سازمان ملی جوانان سابقدکترعلی اکبر شعارینژاد، استاد برجسته روانشناسی درگذشت
دکترعلی اکبر شعارینژاد استاد برجسته روانشناسی درگذشت کد خبر ۳۸۳۴۴۸ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۱۱ - 02 March 2014 دکتر علیاکبر شعارینژاد استاد و محقق برجسته رشته روانشناسی دار فانی را وداع گفت به گزارش ایسنا دکتر علیاکبر شعارینژاد درسال ۱۳۰۴ در شهر تبریز متولد شدهنرمندان در باغ ملی گیاه شناسی نهال غرس کردند
هنرمندان در باغ ملی گیاه شناسی نهال غرس کردند تهران بزرگ- ایرنا - به منظور ترویج فرهنگ درختکاری جمعی از هنرمندان عصر سه شنبه در مراسمی نمادین دهها اصله نهال در باغ ملی گیاه شناسی تهران غرس کردند این هنرمندان در این آیین با شعار وطن من به عنوان تجمیعی از حروف اولیه ورزشروانشناسی رنگ در بازاریابی و برند
روانشناسی رنگ در بازاریابی و برند یادداشت امروز نیز ترجمه مطلبی پرمحتوا در حوزه روانشناسی رنگ در بازاریابی و برند است که نکات ارزشمندی را یادآور میشود مجله درگی در فصل پانزدهم کتاب مباحث و موضوعات مدیریت بازاریابی با نگرش بازار ایران که در حال حاضر چاپ چهارم آن در دسترس علاقالهلالیها جنگ روانی را شروع کردند
الهلالیها جنگ روانی را شروع کردند سران باشگاه الهلال عربستان از ناظر دیدار این تیم برابر سپاهان خواست تا در فرودگاه حضور یابد ایسنا سران باشگاه الهلال عربستان از ناظر دیدار این تیم برابر سپاهان خواست تا در فرودگاه حضور یابد سپاهان در دومین دیدار خود در مرحله گروهی لیگ قهرمانانروانشناسی استثنایی اهمیت خاصی دارد
روانشناسی استثنایی اهمیت خاصی دارد شیراز - ایرنا - مدیر عامل انجمن کودکان استثنایی ایران گفت روانشناسی زمینه ای برای سایر رشته های علوم پایه است و در این میان روانشناسی استثنایی از اهمیت خاصی برخوردار است به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا غلام علی افروز در نخستین کنگره ملی چالش گرشیروانی ها 55 میلیارد ریال به نیازمندان کمک کردند
شیروانی ها 55 میلیارد ریال به نیازمندان کمک کردند شیروان - ایرنا - رییس کمیته امداد امام خمینی ره شیروان گفت میزان کمک های جمع آوری شده مردم این شهرستان در 11 ماه امسال به 55 میلیارد و 400 میلیون ریال رسید به گزارش ایرنا قربان احمدی فر در جمع خبرنگاران کمک های جمع آوری شده راولین نکته مورد توجه در کارشناسی آثار، روان بودن ترجمه ها است
کارشناس پروژه کتاب مرکز انیمیشن اولین نکته مورد توجه در کارشناسی آثار روان بودن ترجمه ها است مهرداد شاهوردی از کارشناسان پروژه کتاب مرکز انیمیشن گفت اولین نکته ای که در کارشناسی آثار مورد توجه قرار دادیم و سعی کردیم ترجمه روان و یکدستی را ایجاد کنیم به گزارش حوزه ادبیات باشگایک متخصص روانشناسی کودک: والدین نباید کودکان را به علت ضعف در یادگیری سرزنش کنند
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۰۵ یک متخصص روانشناسی کودک با بیان اینکه اختلال یادگیری یعنی کودک برغم داشتن هوش یا توانایی ذهنی معمولی در خواندن نوشتن یا ریاضی مشکل و ضعف داشته باشد گفت علت اختلال یادگیری زیست شناختی است که میتواند ناشی از ارث یا عوامل محیطی باشد دکتر نظام الدین رآغاز به کار دومین کنگره ملی روانشناسی اجتماعی در تهران
آغاز به کار دومین کنگره ملی روانشناسی اجتماعی در تهران تهران - ایرنا - دومین کنگره ملی روانشناسی اجتماعی با تاکید بر سلامت اجتماعی صبح امروز چهارشنبه در تهران آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا این کنگره ملی به مدت دو روز در پردیس نسیبه تهران در حال برگزاری است ک26 سرپرستی روزنامه های سراسری در هرمزگان پروانه فعالیت دریافت کردند/پایان مرحله اول طرح ساماندهی
استانها جنوب هرمزگان محمدی خبر داد 26 سرپرستی روزنامه های سراسری در هرمزگان پروانه فعالیت دریافت کردند پایان مرحله اول طرح ساماندهی بندرعباس - خبرگزاری مهر معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از پایان اجرای مرحله اول طرح ساماندهی سرپرستی روزناتنها حوزه می تواند روان شناسی اسلامی را تبیین کند
رییس انجمن روان شناسی اسلامی تنها حوزه می تواند روان شناسی اسلامی را تبیین کند خبرگزاری رسا ـ رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با بیان اینکه برگزاری کلاس فلسفه روانشناسی از عملکردهای انجمن روانشناسی اسلامی است گفت باید نسبت به این موضوع تأکید کنیم چرا که غیر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها