تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درهاى آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرين شب آن بسته نخواهد شد. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836077939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت و مجلس اصلی ترین مقصران وضع موجود هستند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دولت و مجلس اصلی ترین مقصران وضع موجود هستند
حسین راغفر
کد خبر: ۳۸۶۸۲۲
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۲ - 15 March 2014


رباره تصمیم شورای عالی کار مبنی بر تعیین دستمزد کارگران در سال آینده چند نکته قابل تامل وجود دارد. نخست اینکه رقم تعیین شده بسیار کم است اما در شرایط کنونی گریز دیگری نیست چرا که بار مالی ناشی از این افزایش دستمزد روی دوش کارفرمایان است که خودشان قربانی سیاست های غلط دولت های گذشته است. نکته مهمتر اینکه همین حداقل دستمزد در بسیاری از فعالیت های اقتصادی به ویژه فعالیت های غیررسمی در قالب قراردادهای قوانین موجود و از سر استیصال نیروی کار به دلیل نبود فرصت های شغلی پرداخت نمی شود. از سوی دیگر فشار مضاعف به کارفرمایان در شرایط رکود اقتصادی می تواند فرصت های محدود شغلی را کاهش دهد و همین قاعده در خصوص افزایش حقوق نیروی کار کارمندی هم صادق است به طور امسال در همین امسال که نرخ تورم رسمی به 36 درصد رسیده ، میزان افزایش حقوق کارمندان 18 درصد اعلام شده به این معنا که نیروی کار کارمندی 18 درصد یارانه می دهد به ویژه اینکه اقتصاد کشور از پایین بودن نرخ بهره وری هم به شدت رنج می برد. اما در شرایط کنونی چه باید کرد که هم معیشت نیروی کار حفظ شود و هم به بخش های کارفرمایی فشار مضاعفی وارد نشود؟
 
چون در پیدایش وضعیت کنونی دولت و مجلس اصلی ترین مقصران هستند و قانون برنامه چهارم مبنی بر افزایش دستمزد متناسب به نرخ تورم توسط دولت گذشته اجرایی نشد و مجلس هم سکوت پیشه کرد، حال آنکه دولت گذشته از ظرفیت های مالی خوبی برای افزایش سطح دستمزدها برخوردار بود ولیکن شاهد چشم پوشی مجلس بر الزام قانون برنامه چهارم بودیم. در چنین شرایطی سه راه حل برای حمایت از نیروی کار و جبران بخشی از مابه التفاوت حقوق و دستمزدها نسبت به تورم وجود دارد. یک راه پرداخت یارانه نقدی به عنوان یارانه دستمزد به کارفرما برای پرداخت به نیروی کار توسط دولت است. راه دوم این است که دولت بخشی از هزینه های بیمه های اجتماعی و درمانی نیروی کار و کارفرما را متقبل شود و بخشی از این هزینه ها را در برابر سازمان های بیمه گر بر عهده بگیرد و راه سوم هم این است که پرداخت یارانه کالایی و خدماتی به نیروی کار است نظیر سبد کالا و خدمات. بنابراین دولت علاوه بر پرداخت سبد کالایی فصلی باید یک سبد حمایتی خدمات هم برای صیانت از معیشت نیروی کار در نظر بگیرد و از جمله این سبد خدماتی می توان به آموزش و پرورش رایگان و نیازهای آموزشی نیروی کار و خدمات درمانی رایگان یا دستکم کاهش هزینه های بهداشت و درمان آنها اشاره کرد. بنابراین تامین تمام یا بخشی از این هزینه ها می تواند باعث بهبود معیشت نیروی کار شود و بخش عمده ای از مشکلات معیشتی آنها را کاهش دهد و سالانه دولت موظف شود متناسب نرخ تورم ، میزان دستمزد را کاهش دهد تا ظرف پنج سال آینده این شکاف برداشته شود.
 
در ارتباط با افزایش نرخ دستمزد متناسب با نرخ تورم هم باید تاکید کنم که قاعده معمول این است که دستمزدها را متناسب با نرخ تورم سال جاری محاسبه می کنند نه تورم پیش بینی شده برای سال آینده. تعیین افزایش 25 درصدی حداقل دستمزد سال آینده بر مبنای نرخ تورم پیش بینی شده برای پایان سال پیش رو صورت نگرفته است، بلکه مبنا توان مالی دولت و در چارچوب یک چانه زنی بین دولت، کارگران و کارفرما بوده و این تصمیم بر اساس یک تفاهم سه جانبه گرفته شده است. نکته دیگر اینکه درست است که سهم افزایش دستمزد نیروی کار در ترکیب هزینه فعالیت های اقتصادی به ویژه فعالیت های تولیدی حدود 5 تا 6 درصد برآورد می شود، اما همین افزایش 25 درصدی حداقل دستمزد برای بسیاری از صنایع و بنگاه های اقتصادی که با مشکلات جدی مواجه هستند، بسیار شکننده است تا آنجا که برای پرداخت دستمزد کارگران خود برخی از این واحدها از شبکه بانکی وام 30 درصدی می گیرند. این فرایند یک نوع مغایرت با سیاست های دولت برای حمایت از تولید را نشان می دهد و دولت باید اقدامات و سیاست های جبرانی برای حمایت از نیروی کار اعمال کند.
 
منبع: همشهری














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن