تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803984691




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد دانشگاه: تنها راه خروج از رکود تورمی، ارتقا بنیه تولیدی کشور است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

استاد دانشگاه: تنها راه خروج از رکود تورمی، ارتقا بنیه تولیدی کشور است اصفهان- ایرنا- استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تنها راه خروج از دام رکود تورمی در اقتصاد ایران، ارتقا بنیه تولیدی است.


به گزارش روز شنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان، ˈفرشاد مومنیˈ در گردهمایی سالانه اعضای این اتاق افزود: برای اصلاح شرایط نیازمند باز آرایی ساختار نهادی هستیم و به صورت جسته و گریخته نمی توان از این بحران خارج شد و باید اصولی آنرا درمان کرد.
وی تصریح کرد: شرایط کنونی بر علیه بنگاههای تولیدی و به نفع بنگاههای غیرمولد است و برای تغییر آن اراده ملی نیاز است زیرا بنگاههای غیرمولد باید بدانند که این اوضاع و احوال آینده خودشان را نیز تهدید می کند.
وی اضافه کرد: هر اقدام بی ثبات کننده که فشار جدید به بخش تولید وارد کند، اقدام ضد توسعه و اقتصاد ملی است.
وی رکودهای عمیق را مانند شلاقی توصیف کرد که بهره وری را در واحدهای تولیدی افزایش می دهد و افزود: در اقتصاد ایران با وجود رکود تورمی که هزینه آن را نظام ملی می پردازد خبری از ارتقا بهره وری نیست.
مومنی با اشاره به ضعیف شدن فرهنگ کار در ایران گفت: بر اساس یک مطالعه دانشگاهی، ایرانی ها در طول یک سال به ازای یک روز که کار می کنند یک روز کار نمی کنند و این نشان از تضعیف فرهنگ کار است.
وی افزود: 3/57 درصد بنگاههای اقتصادی در ایران تک نفره و بیش از 90 درصد بنگاه ها زیر پنج نفر است.
وی طول عمر بنگاه های اقتصادی را یکی از تاثیرات دانش ضمنی(دانش شخصی،شناختی و مدیریتی) در فضای اقتصادی هر کشور خواند و گفت: در ژاپن بیش از یکصد هزار بنگاه اقتصادی با عمر یکصد سال وجود دارد و این در حالیست که در ایران این آمار قابل مقایسه نیست.
این استاد دانشگاه، دانش ضمنی و ظرفیت های سازمانی را عامل ماندگاری بنگاههای اقتصادی در فضای رقابت جهان خواند و گفت: نظام آموزشی در ایران با دانش ضمنی هیچ گونه ارتباطی ندارد و تنها دانایی به جای توانایی در این سیستم مورد توجه است.
این اقتصاد دان تصریح کرد: سهل انگاری در کوتاه مدت باعث بروز مشکلات در بلند مدت است و ریشه آن توجه نکردن به دانش ضمنی است.
وی اظهار کرد: دانش ضمنی قابل واردات از کشور توسعه یافته نیست بلکه باید در جامعه ایجاد شود و ایجاد آن تدریجی است و یک شبه به وجود نمی آید و راه میان بری ندارد.
مومنی گفت: اگر در سیاست های تجاری سهل انگاری شود به سمت واردات کالاهای مصرفی قابل تولید در داخل کشور می رویم و نمونه آن به دفعات در تاریخ اقتصادی ایران مشاهده می شود.
وی یک میلیارد دلار واردات کالا را برابر یکصد هزار فرصت شعلی در کشور خواند و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده زمانی که 70 میلیارد دلار کالا وارد کشور شد هفت میلیون فرصت شغلی که می توانست ایجاد شود، از بین رفت.
وی تصریح کرد: بخش اعظم صادرات ایران به صورت خام فروشی است و در برابر هر یک میلیارد دلار صادرات مواد خام، یکصد هزار فرصت شغلی از دست می رود.
مومنی اشتغالزایی را دارای 17 مولفه برشمرد و گفت: تنها سه مولفه اقتصادی است و بقیه در بخشی های امنیت، فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار است پس باید به موضوع اشتغال توجه عمیق تری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: رکود و تورم هر یک برای اقتصاد کشور فاجعه است و زمانی که با هم ترکیب می شود، هزینه های امنیتی آن از هزینه های اقتصادی آن بیشتر است.
مومنی گفت:در بودجه سال 93 قیمت دلار در حدود 200 تومان نوسان دارد که با توجه به فرسوده بودن ماشین آلات واحدهای تولیدی و مواد اولیه و همچنین نرخ سود بانکی برای تولید شرایط سخت برای این واحدها ایجاد می کند.
وی سهم هزینه های تامین منابع ریالی برای بنگاههای تولیدی را دو برابر سهم حقوق و عملکرد نیروی کار در این بنگاهها خواند و گفت: در این وضع نباید انتظار توسعه داشت.
وی اضافه کرد: از سال 1388 تا 1391 تعداد واحدهای تولیدی بحران زده در اثر قیمت حامل های انرژی و نوسانات نرخ ارز 5/7 برابر شده است.
د/7143/ 607
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن