تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815049839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسانی که اهالی هنر را در سال 92 تنها گذاشتند؛ تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



کسانی که اهالی هنر را در سال 92 تنها گذاشتند؛ تصاویر
افراد نامی بسیاری در سال ۱۳۹۲ درگذشتند. در آستانه نوروز و سال جدید از 14 تن از افراد نامدار در حوزه سینما، نویسندگی و موسیقی یاد می‌کنیم که در سال ۹۲ از دنیا رفتند.




به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز؛ چهره‌های متعددی از اهالی فرهنگ و هنر در سال ۹۲ درگذشتند.   افراد نامی بسیاری در سال ۱۳۹۲ درگذشتند. در آستانه نوروز و سال جدید از 14 تن از این افراد یاد می‌کنیم که در سال ۹۲ از دنیا رفتند.   محمود استاد محمد محمود استاد محمد، نمایشنامه‌نویس و کارگردان باسابقه تئاتر ایران، در سوم مرداد سال ۹۲ در سن ۶۳ سالگی و در اثر ابتلا به بیماری سرطان در بیمارستان جم تهران درگذشت.   استادمحمد از دو سال پیش به بیماری سرطان کبد مبتلا شده بود. محمود استادمحمد در سال ۱۳۲۹ در محله دروازه دولاب تهران به دنیا آمد. فعالیت نمایشی خود را در نوجوانی آغاز کرد و در سال ۱۳۴۷ با بازی در نمایش "شهر قصه" در نقش خر خراط به شهرت رسید.  

  علی اسکندریان علی اسکندریان، موزیسین جوانی بود که در جریان قتل اعضای گروه "سگ‌های زرد" در نیویورک آمریکا در سال ۹۲ به قتل رسید.   علی اسکندریان همرا دو برادر به نام‌های آرش و سروش فرازمند به ضرب گلوله یکی از دوستان قدیمشان کشته شد.  

  سعدی افشار سعدی افشار یا همان سعدالله زحمت‌خواه در روز ۳۰ فروردین ماه سال ۹۲ به دلیل کهولت سن و بیماری ریوی درگذشت.   او بازیگر کمدی ایرانی بود که در نمایش‌های موسوم به سیاه بازی یا روحوضی به ایفای نقش می‌پرداخت. سعدی افشار، یکی از آخرین و سرشناس‌ترین ایفاگران نقش "سیاه" در نمایش سنتی موسوم به تخت حوضی یا روحوضی بود و برای نخستین بار در سال ۱۳۳۰ به روی صحنه رفته بود.  

  سعید امینی سعید امینی، بازیگر مشهور فیلم "نفس عمیق" بود که در آبان سال ۹۲ بر اثر گازگرفتگی درگذشت.   به اعتقاد بسیاری او در فیلم "نفس عمیق" نماینده نسلی بود که طغیان‌گر بودند و این طغیان را در این فیلم نشان دادند. سروش صحت در مراسم بزرگداشت یاد سعید امینی که تنها در فیلم "نفس عمیق" بازی کرده بود، او را با "جیمز دین" ستاره بزرگ سینمای آمریکا مقایسه کرد.  

  عسل بدیعی عسل بدیعی بازیگر سینما و تلویزیون ایران بود که در فروردین سال ۹۲ بر اثر یک ضایعه نخاعی دچار مرگ مغزی شد. پس از مرگ عسل بدیعی، ریه، قلب، دو کلیه و کبد وی به بیماران نیازمند پیوند زده شد. او دانش‌آموخته‌ی رشته علوم تغذیه از دانشگاه آزاد و همسر سابق فریبرز عرب‌نیا، بازیگر سینمای ایران بود.  

  مرشد ترابی مرشد ولی‌الله ترابی سفیدآبی، نقال و داستان‌نویس پیشکسوت ایرانی بود. او که چندین بار مقام اول نقالی را در ایران کسب کرده بود در سال ۱۳۹۲ درگذشت. مرشد ترابی در سال ۱۳۱۵ در شهرستان تفرش به دنیا آمد. مرشد ولی‌الله ترابی مدت‌ها از بیماری سرطان رنج برد و در نهایت در مرداد سال ۹۲ در سن ۷۷ سالگی در بیمارستان مدائن تهران درگذشت.  

  محمود ذوالفنون محمود ذوالفنون نوازنده ایرانی ویولن بود که در مهر سال ۹۲ در سن ۹۳ سالگی در شهر سن‌خوزه آمریکا درگذشت. محمود ذوالفنون، یکی از اندک بازماندگان مکتب ابوالحسن صبا بود. او برادر جلال ذوالفنون از نوازندگان به نام سه تار و از شاگردان او بود.  

  فهیمه رحیمی فهیمه رحیمی، نویسنده شماری از پرفروش‌ترین رمان‌های ایرانی پس از انقلاب اسلامی در خرداد ۹۲ بر اثر سرطان معده در سن ۶۱ سالگی درگذشت. آثار او عمدتا رمان‌های پرخواننده‌ی عامه پسند بود که ۷ اثر از این آثار در میان ۴۷ کتاب پرفروش پس از انقلاب ۵۷ در ایران قرار دارد. فهیمه رحیمی در ۱۷ سالگی ازدواج کرد.  

  رضا رضامندی رضا رضامندی هنرمند پیشکسوت تئاتر‌ در آذر ماه ۱۳۹۲ بر اثر بیماری قلبی از دنیا رفت. بسیاری از اهالی تئاتر او را به عنوان پرستار سعدی افشار می‌شناختند، چرا که در دو سال آخر عمر سعدی افشار مسئولیت نگهداری از تنها بازمانده‌ی نسل قدیمی سیاه‌بازان ایرانی را بر عهده داشت و همواره در کنار سعدی افشار بود.  

  جلیل شهناز جلیل شهناز یکی از سرشناس‌ترین نوازندگان تار و سه تار در ایران بود که در خرداد سال ۹۲ درگذشت. وی در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره‌ی ماندگار هنر و موسیقی برگزیده شد. همچنین در همان سال مدرک درجه یک هنری معادل دکترا برای تجلیل از یک عمر فعالیت هنری به جلیل شهناز اهدا شد.  

  پروین غفاری پروین غفاری، بازیگر تلویزیون و سینمای پیش از انقلاب در ایران هم در تیرماه سال ۹۲ در نوشهر درگذشت. پروین غفاری کتابی هم نوشته بود به عنوان "تا سیاهی" که در آن به خاطرات خود که در مورد روابط عاشقانه وی با محمد رضا پهلوی بود، اشاره کرده است. کتابی که از سوی بسیاری از طرفداران حکومت پهلوی جعلی خوانده شد.  

  آرش و سروش فرازمند آرش و سروش فرازمند، دو برادر عضو گروه "سگ‌های زرد" بودند که در آبان ماه سال ۹۲ در شهر نیویورک آمریکا جانشان را از دست دادند. آنها هدف گلوله یکی از دوستان پیشین خود به نام "علی اکبر رفیعی" که خودش هم پس از قتل، خودکشی کرده بود، قرار گرفتند.  

  کاظم معتمدنژاد کاظم معتمدنژاد که به "پدر علم ارتباطات ایران" شهرت داشت، در آذر سال ۹۲ در آستانه سن ۸۰ سالگی در تهران درگذشت. او روزنامه‌نگار و حقوقدان ایرانی بود که به تدریس آکادمیک علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری می‌پرداخت. او از روزنامه‌نگارانی بود که در دانشگاه سوربن فرانسه موفق به اخذ دکترای حقوق و علوم سیاسی و نیز دکترای تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم نظری دانشگاه پاریس شده بود.  

  ژیلا مهرجویی ژیلا مهرجویی، طراح صحنه و لباس و خواهر داریوش مهرجویی هم در آذر سال ۹۲ در تهران درگذشت. او فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما در سال ۱۳۵۱ بود و در رشته جامعه‌شناسی سینما از دانشگاه "اوتز اتود" پاریس فوق لیسانس گرفته بود."اجاره‌نشین‌ها"، "هامون"، "بانو"، "سارا"، "لیلا"، "بوی کافور، عطر یاس" و "ننه گیلانه" از جمله فیلم‌هایی است که او طراحی صحنه و لباس آنها را بر عهده داشت.  

  پروین میکده پروین میکده، بازیگر سینما و تلویزیون هم در چند روز پایانی سال ۹۲ بر اثر ابتلا به سرطان کبد درگذشت. پروین میکده در سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی بسیاری حضور داشت. او همچنین در "انجمن ایران و فرانسه" در ارتباط با آموزش زبان فرانسه، در ایفای نقش‌های فولکلوریک (محلی شمالی) کار کرده بود.  

      دویچه وله   115     




۱۳۹۲/۱۲/۲۴ - ۱۰:۵۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن