تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى‏آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805554947




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیر شیر مادر در خلق و خوی نوزاد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



تاثیر شیر مادر در خلق و خوی نوزاد
وقتی شیردهی را آغاز می‌کنید باید به اصول شیردهی صحیح دقت کنید.




رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) فرمودند: اى فاطمه! هر كه بر تو صلوات فرستد، خداوند او را بیامرزد و به من، در هر جاى بهشت باشم، ملحق گرداند.   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز؛ در هفته‌های اول تولد نوزاد هر چند مرتبه و هر مقدار که می‌خواهد، می‌تواند شیر بخورد به دلیل اینکه هنوز عادت به مکیدن نکرده است کم شیر خواهد خورد. نوزاد در طول 24 ساعت در فاصله‌های شیر دادن می‌خوابد و چندین دفعه اجابت مزاج دارد سپس بعد از آن در صورت نیاز دفعات شیردادن‌ها را باید زیاد کرد اما اگر زیاد شیر خورده باشد و بخواهند کمتر به او شیر بدهند باید کودک را در هوای خوب به تفریح ببرند تا کمتر تقاضای شیر کند.   می‌توان دفعات شیر دادن به نوزاد را بیشتر کرد و زمان شیر دادن باید منظم باشد که منظم کردن و تعیین دفعات شیر دادن برای سلامتی نوزاد لازم است. هضم نوزاد باید خوب باشد و اگر شیر را به خوبی هضم نمی‌کند بر حسب آن شیر دادن کم و منظم شود همچنین منظم کردن شیردهی فایده دیگر دارد اینکه طفل و مادر در شب زمان راحتی دارند و کودک از روی رغبت شب‌ها شیر می‌خورد. وقتی که سن نوزاد بالاتر رود، در هر بار شیر دادن بیشتر شیر می‌خورد که  باید دفعات آن را کم کرد به طوری که 3 الی 4 مرتبه در روز و یک الی دومرتبه در شب بیشتر شیر نخورد. این تغذیه طفل خوب است بنابراین حالت خوشی دارد، زرنگ، خوش خلق و خندان است و خوابش خوب است، اما وقتی که به عکس آن است، باید شیر را کم کرد و فهمید که عامل بدی تغذیه مادر چیست و آن را رفع کرد.   مطالعه این مطلب، تازه‌مادران را با 10 رمز شیردهی موفق آشنا می‌کند:   1) اصل اول اینکه باور کنید درست مانند طی مراحل بارداری و زایمان که با مکانیسم بی‌نقص خلقت و بدون نیاز اقدامی از سوی شما طی شد و کودک سالم به دنیا آمد، در همان بارداری پستان‌های شما بی‌آنکه بدانید تغییرهایی کردند و قادرند به اندازه نیاز نوزادتان شیر تولید ‌کنند بنابراین شما فقط باید از اینکه نوزادتان شیر مادر به قدر کافی دریافت می‌کند، احساس خوب لذت و شکرگزاری داشته باشید و از فرصت در آغوش‌گرفتن و برقراری ارتباط عاطفی با نوزاد لذت ببرید و آرامش بگیرید. حس شما، افکارتان و استرسی که به خود می‌دهید بر شیردهی اثر مستقیمی دارد. آرامش بیشتر شما و اطمینان از کفایت شیرتان به بهتر جاری‌شدن شیر کمک می‌کند.
2) مکانیسم طبیعی شیردهی اینطور تعریف شده که هر چه تقاضا باشد، عرضه هم بیشتر خواهد شد. چنانچه نوزادتان به شیر بیشتری نیاز داشته باشد یا در فواصل زمانی کوتاه‌تر تقاضای شیر کند، پستان‌های شما هم شیر بیشتری تولید خواهند کرد. پس حتی در مواقعی که مجبور هستید برای چند ساعت نوزاد را نزد مراقب دیگری بگذارید به‌منظور جلوگیری از کاهش حجم شیر، پستان‌هایتان را مرتب بدوشید.
3) به محض تولد کودک، پستان‌های شما آماده شیردهی است و نوزاد که قبلا مکیدن را در رحم شما با بلع مایع آمنیوتیکی تمرین کرده بوده، قادر است شیر بخورد. کافی است قسمت قابل‌توجهی از‌ هاله اطراف نوک پستان را در دهانش بگذارید (شست در بالا و انگشتان دیگر زیر پستان) و با درست بغل کردن و جفت‌کردن صورت او در مقابل پستان خود شیردهی را شروع کنید.   4) هر چه تغذیه اول و تماس پوست به پوست شما و نوزادتان و مکیدن موثر او زودتر اتفاق بیفتد، موفقیت شما بیشتر است. زمانی که شما در بیمارستان هستید و فرزندتان نیز مشکل خاصی ندارد باید در اتاق شما و در کنارتان باشد. انتظار نداشته باشید، بچه زمانی که گرسنه است از خواب بیدار شود، شما باید هر 1 تا 2 ساعت او را برای شیر خوردن بیدار کنید. (با نوازش او، تعویض پوشک یا تماس نوک پستان با لب‌ها بیدار می‌شود)در روزهای اول شیرخواران مقداری از وزن خود را از دست می‌دهند که کاملا طبیعی است و ارتباطی با عدم کفایت شیر شما ندارد.
5) شما از روی تعداد پوشک‌های خیس نوزادتان می‌توانید به کافی بودن شیرتان پی ببرید. در روزهای اول شیرتان که «آغوز» نام دارد حجم کم ولی ارزش غذایی زیادی دارد و حاوی عوامل ضدمیکروبی و مصونیت‌زاست. نوزادتان ممکن است 1 تا 2 پوشک خیس در روز داشته باشد، اما وقتی حجم شیرتان افزایش یافت، باید روزانه 5 تا 8 پوشک خیس و همچنین 3 باردفع مدفوع داشته باشد. (مقدار خیلی‌کم بعد از تغذیه) در صورت وجود هرگونه نگرانی در مورد وزن‌گیری نوزادتان با پزشک مشورت کنید.
6) گرچه تعداد کهنه‌های خیس مهم هستند ولی کاهش تعداد دفع مدفوع اولین علامتی است که نشان می‌دهد شیرخوار شما به هر دلیلی شیر کافی دریافت نمی‌کند. باید 3 بار دفع مدفوع در روز برای 3 روز اول را انتظار داشته باشیم. مدفوع نوزادتان در چند روز اول سیاه و چسبناک خواهد بود (مکونیوم) و هنگامی که فرزندتان میزان بیشتری شیر دریافت کرد، مدفوعش آبکی و زرد می‌شود که معمولا این رخداد معادل روز چهارم است. بعد از 4 تا 6 هفته اول تولد انتظار مدفوع‌های بزرگ‌تر، نرم‌تر و فرم‌دار را هر 1 تا 5 روز داشته باشید.
7) پس از اینکه از بیمارستان مرخص شدید، نوزادتان همچنان باید هر 2 ساعت یک‌بار شیر بخورد. در 3-2 روز بعد از زایمان، امکان دارد احساس پری پستان‌ها اذیتتان کند که تنها راه رهایی از آن و پیشگیری از احتقان تخلیه پستان است، مکرر شیر دهید و حتی در صورت احتقان قبل از شیردهی کمی شیر را بدوشید(شست را بالای‌ هاله پستان و سایر انگشتان زیر آن باشد و آرام با حرکت شست به سمت نوک پستان بدوشید)
8) زودبه‌زود شیر خوردن نوزادان کاملا طبیعی است زیرا شیر شما برعکس شیرخشک هضم آسانی دارد و حجم معده شیرخوار شما هم کوچک است بنابراین نوزادتان نیاز دارد که زود به زود شیر بخورد. بعد از چند هفته اول، معده‌اش بزرگ‌تر می‌شود در نتیجه می‌تواند حجم شیر بیشتری را در مدت زمان کمتری بخورد.
9) وقتی شیردهی را آغاز می‌کنید باید به اصول شیردهی صحیح دقت کنید. فقط از یک پستان شیر ندهید و به زور پستان را قبل از اینکه او آن را رها کند از دهانش نکشید وگرنه قسمت آخر شیر را که حاوی چربی مازاد است، دریافت نمی‌کند. اگر زمان شیرخوردن در ماه‌های اول هر بار از حدود 5 دقیقه کوتاه‌تر باشد، ممکن است نشانه عدم دریافت کافی شیر باشد در نتیجه با خالی‌نشدن کامل شیر از پستان، مشکلات شیردهی و احتقان تشدید و تحریک تولید شیر کاهش می‌یابد. شیرتان کم می‌شود و بچه خوب وزن نمی‌گیرد. از طرف دیگر اگر زمان شیر خوردن خیلی طولانی باشد هم ممکن است نشانه دریافت ناکافی شیر به علت مکیدن‌های غیرموثر(غیر تغذیه‌ای) باشد که نهایتا شیرخوار وقت بیشتری را زیر پستان می‌گذراند.
10) شیردهی مکرر در شبانه‌روز بخش مهمی از تغذیه با شیرمادر است. شیرخوار شما معمولا هر 5/1 تا 3 ساعت باید شیر بخورد تا وزن کافی بگیرد. اگر شیرخوار کوچک‌تر از 3 ماه به دفعات کمتری شیر می‌خورد یا تمام شب را می‌خوابد، باید او را بیدار و به شیرخوردن ترغیبش کنید. بیشتر مشکلات شیردهی از جمله درد شدید نوک پستان که باعث اختلال در شیردهی می‌شود برای این است که شیرخوار به‌طور صحیح پستان را نمی‌گیرد. اگر درد شدید یا ترک قابل‌توجه در نوک پستان دارید که شیردهی را بسیار دردناک می‌کند با پزشکتان یا مشاور شیردهی مشورت کنید. آنها می‌توانند ضمن ارزیابی وضعیت شیردهی، علت‌هایی از قبیل وجود عفونت در نوک پستان یا التهاب پستان مانند «ماستیت» را بررسی کنند و در رفع مشکلات گرفتن پستان توسط شیرخوار، به شما کمک کنند. اگر نوزاد پس از هفته اول که 10 درصد وزن تولدش را به‌طور طبیعی از دست می‌دهد، هر ماه 200 گرم وزن نگیرد بهتر است با متخصص مشورت کنید تا ببیند اشکال کار کجاست.
  گروه خانواده جام نیوز/ 2005




۱۳۹۲/۱۲/۲۴ - ۱۰:۱۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن