محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855766364
عدالت اجتماعی زیر تیغ شکاف طبقاتی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عدالت اجتماعی زیر تیغ شکاف طبقاتی تهران-ایرنا-مجبور شده بود سرش داد بزند تا پسرک نحیفش، دل از شلوار قرمز رنگ ویترین مغازه ی غبارگرفته و قدیمی بکَند. خودش می دانست این دیگر خرج اضافی نیست؛ عید در راه است و اما لباس های کودکش یارای نو شدن ندارد.
عذاب وجدان رهایش نمی کرد. فکر می کرد هوا که روشن شود و از خانه بیرون بزند، هوای کوچه باغ های بالای شهر حالش را بهتر می کند و یک روز پرکار، مشغله ی ذهنی اش را کم می کند؛ بویژه اگر این کار، رنگ و بوی تمیزی و خانه تکانی شب عید بدهد.
شب، اما با کوله باری سنگین تر از صبح، جسم و جان خسته و رنجور خود را به خانه می رساند؛ تفاوت از عرش بود تا فرش میان کودک او و کودک کارفرما. اما آنچه رنجورترش می کرد، واقعیتی که برای شکستنش جان می کَند: مگر نه اینکه فرزند او در آینده آیینه ی تمام نمای پدر خواهد بود؟؛ وانگهی شاید مناعت طبع پسر به اندازه ی پدر نباشد و سرخوردگی ناشی از این تفاوت ها از او انسانی بسازد که پدر نمی خواست؛ یا شاید پسر راه های دیگری را برای شکستن دور باطل انتخاب کند؛ راهی که ...
شهر پر است از صحنه های تناظر میان فقیران و ثروتمندان. به رغم ادعای دولت پیشین مبنی بر کاهش نابرابری های اقتصادی و توزیع عادلانه ی ثروت میان مردم، اما پدیده ی شکاف طبقاتی در سال های گذشته به طور روزافزون و محسوسی افزایش یافت.
اگر چه در سال های گذشته مراکز آماری وابسته به دولت، آمارهایی را مبنی بر بهبود «ضریب جینی» به عنوتن شاخص وضعیت توزیع درآمد میان دهک های مختلف جامعه، اعلام کردند، اما این آمار از سوی بسیاری از کارشناسان اقتصادی مورد تردید قرار گرفت.
کارشناسان تغییر شاخص های واقعی اقتصادی در سطح جامعه چون کاهش قدرت خرید، رشد نرخ بیکاری، تورم و ... را شاهدی بر غیرواقعی بودن آمار رسمی ضریب جینی می دانند و معتقدند برای بررسی شرایط اقتصادی جامعه باید شاخص های دیگر به ویژه نرخ فقر را نیز در نظر گرفت.
این در حالی است که مردم صرفنظر از اینکه آمارها چه می گویند، واقعیت های جامعه را با پوست و استخوان خود حس می کنند؛ واقعیت را باید از زبان مردم شنید.
براستی چرا طی سال های گذشته فاصله ی طبقاتی در کشور چنین آشکار رخ نمایی کرده است؟ رشد این پدیده چه پیامدهایی در پی دارد و چگونه باید با آن مبارزه کرد؟
***از اقتصاد تا فرهنگ، مسوول شکاف طبقاتی
شکاف طبقاتی مانند دیگر مسایل زاییده ی جوامع بشری، معلول یک علت نیست و مجموعه یی از عوامل در این زمینه دست به دست هم داده اند تا طبقه ی فرودست و فرادست هرچه بیشتر از هم فاصله بگیرند.
کارشناسانی که وجود نظام اقتصاد آزاد مبتنی بر اصل رقابت را از مهمترین عوامل توسعه، رشد و پویایی اقتصادی می دانند، تصدی دولت در بخش های اقتصادی در ایران را عامل اصلی ایجاد زمینه های تشدید شکاف طبقاتی برمی شمرند.
نظام اقتصاد دولتی با حمایت یک سویه از بخش های دولتی و با زیر سوال بردن اصل «بهره مندی از مزایای اقتصادی به تناسب استعداد، خلاقیت و توان افراد»، انگیزه و قدرت رقابت را برای بخش های خصوصی از بین می برند و با تضعیف طبقه ی متوسط سرمایه دار، به مرور به شکاف طبقه های اجتماعی دامن می زنند.
اقتصاد دولتی همچنین زمینه های شکل گیری رانت های اقتصادی و بهره مندی عده یی از افراد پر نفوذ در نهادهای قدرت و ثروت از امکانات و تسهیلات ویژه را فراهم می آورد و با گسترش بی عدالتی، فاصله ی میان طبقه های اقتصادی و اجتماعی را افزایش می دهد؛ شاید بتوان تازه ترین گزارش بانک مرکزی را مبنی بر اینکه حدود 29 درصد از کل مطالبات غیرجاری شبکه بانکی فقط در اختیار 173 نفر است، شاهدی بر این مدعا دانست. «بهمن آرمان» اقتصاددان در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا نظام دولتی اقتصاد در ایران را زمینه ساز شکل گیری بسیاری از رانت های اقتصادی و سیاسی و در نتیجه افزایش شکاف طبقاتی دانست.
همچنین برخی دیگر از کارشناسان تصمیم گیری و اجرای سیاست های دستوری غیرکارشناسی و شتابزده ی دولت در حوزه ی اقتصادی را موجب آسیب دیدن بخش های تولیدی، افزایش بیکاری و فشار به قشرهای ضعیف تر می دانند.
در همین پیوند طرح هدفمندی یارانه ها نیز به خاطر اجرای غیراصولی، نه تنها (به دلیل پرداخت به همه ی مردم) نتوانست در ایجاد عدالت اقتصادی نقش موثری ایفا کند، بلکه به دلیل افزایش میزان نقدینگی و تورم، نابرابری های اقتصادی را بیش از پیش گسترش داد.
از نظر کارشناسانی چون آرمان افزایش تورم لجام گسیخته که محصول سیاست های پولی انبساطی و بی انضباطی های مالی دولت در سال های گذشته بوده است، با کاهش قدرت خرید قشرهای کم درآمد، بیش از پیش موجب رشد پدیده ی شکاف طبقاتی شدند.
همچنین افزایش نرخ بیکاری یکی از مهمترین عوامل ایجاد و تشدید شکاف طبقاتی طی سال های گذشته بوده است. بیکاری با افت شدید درآمد خانوار و کاهش قدرت خرید به فقیرتر شدن قشر بیکار می انجامد.
بر اساس گزارش صد روزه ی وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت یازدهم، در زمان حاضر دست کم یک پنجم خانواده های ایرانی شغل ندارند؛ هم اکنون نرخ بیکاری کل کشور و جمعیت 10 ساله و بیشتر 12.2 درصد و نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله 26 درصد است.
همچنین اختلاف فاحش سطح دستمزد میان قشرهای کم درآمدی چون کارگران و کارمندان با گروه های پردرآمدی چون افراد دارای مشاغل کاذب واسطه گری و دلالی شکاف طبقاتی را افزایش داده است. «ابراهیم رزاقی» اقتصاددان در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا با اشاره به پایین بودن سطح دستمزد ها در جامعه تاکید کرد: هر چند در جامعه کسانی هستند که شاغل هستند و در زمره ی بیکاران به حساب نمی آیند، اما میزان درآمد آنها تامین کننده ی مخارج زندگی آنها نیست.
اعمال تحریم های گسترده ی غرب علیه ایران به بهانه ی برنامه ی صلح آمیز هسته یی در سال های گذشته نیز به طور غیر مستقیم به شکاف طبقاتی دامن زد. تحریم ها از نظر اقتصادی شرایط ویژه یی را بر کشور حاکم کرد. در این میان برخی از افراد سودجو و فرصت طلب به دنبال سوء استفاده از شرایط حاکم، پول های کلانی به جیب زدند. بهمن آرمان» اقتصاددان در گفت و گو با ایرنا از «کاسبان تحریم»ی نام برد که با سوء استفاده از شرایط کشور، نظام اقتصادی-اجتماعی را به دو قطب مجزا و دور از هم تقسیم کردند.
مولفه های اقتصادی مهمترین عامل شکل دهی به شکاف طبقاتی هستند. اما نمی توان عوامل دیگری چون عوامل فرهنگی، اجتماعی و تاریخی را در شکل گیری این پدیده بی تاثیر دانست.
برخی صاحبنظران، وابستگی به ساختارهای دولتی، مقاومت در برابر خصوصی سازی و نبود التزام عملی به رعایت حقوق شهروندی وآزادی فردی و مالکیت خصوصی را از مهمترین عوامل فرهنگی تاثیر گذار در ایجاد شکاف طبقاتی می دانند.
«محمد مراد بیات» جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه علمی کاربردی تهران در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا ضمن تاکید بر عوامل اقتصادی شکل گیری شکاف طبقاتی، عوامل فرهنگی را نیز در این امر دخیل دانست.
بیات در این ارتباط تاکید کرد: عدالت و تقسیم عادلانه ی درآمد به عنوان یکی از نمودهای حقوق شهروندی است که رعایت نشدن آن در کشور ما به شکاف طبقاتی دامن زده است.
همچنین از دید کارشناسان فاصله ی طبقاتی تا اندازه یی در عوامل تاریخی ریشه دارد. ایران تا پیش از اصلاحات ارضی از ساختاری ارباب-رعیتی برخوردار بود. بر این بنیاد انبوه ثروت در دست اقلیت مالکان قرار داشت و بیشتر مردم در زمره ی رعیت به حساب می آمدند. بازماندگان این مالکان هنوز در کشور از وضعیت بهتری برخوردارند.
بیات با اشاره به ساختار تاریخی جامعه و تاثیر آن بر بازتولید نظام طبقاتی در جامعه ی ایرانی تاکید کرد: در جوامع مختلف سعی می شود تاثیرپذیری از ساختار تاریخی جامعه به حداقل رسانده شود؛ اما در ایران اینگونه نیست. امروزه به جای جایگزینی نظام اجتماعی قدیمی، آن را به شکلی جدید در قالب طبقه های بالا و پایین جامعه بازتولید کرده ایم.
***پیامدهای شکاف طبقاتی
گسترش فقر از مهمترین پیامدهای شکاف طبقاتی در جامعه است. در آموزه های اسلامی فقر خود به عنوان ریشه ی بسیاری از معضل ها و پیامدهای اجتماعی شناخته می شود. زمانی که افراد جامعه نتوانند با استفاده از ابزارهای مشروع به هدف مشروع خود (دستیابی به مزایای اقتصادی) دست یابند، به استفاده از ابزارهای نامشروع تمایل می یابند.
بیات در ادامه ی گفت و گو با ایرنا ترویج بی اخلاقی را از نتایج فاصله ی طبقاتی دانست. وی بر این باور است که در نظام به شدت طبقاتی، طبقه های پایین جامعه به روش های خلاف شرع و عرف برای دستیابی به فرصت های بیشتر متوسل می شوند؛ در نتیجه، نرخ رشد جرم و جنایت در جامعه افزایش می یابد.
زایل شدن استعداد و خلاقیت از دیگر پیامدهای شکاف طبقاتی است. دسترسی عده یی به رانت ها، انحصارها و درآمدهای خاص آنها را فرادست افراد توانمند و با استعداد قرار می دهد و بازنده ی این رقابت نابرابر،کسی نیست جز خلاقیت و استعداد.
شکل گیری نارضایتی اجتماعی و بی اعتمادی مردم به حاکمیت از دیگر نتیجه های طبیعی فاصله ی طبقاتی است. برقراری فرصت های برابر در رقابت های اقتصادی و عدالت اجتماعی از مهمترین وظایف دولت ها است. شکاف طبقاتی یی که در نتیجه ی فرصت های نابرابر اقتصادی به وجود می آید، موجب نارضایتی های عمومی و در نتیجه بی اعتمادی به حاکمیت خواهد شد.
رزاقی نیز در گفت و گو با ایرنا یکی از مهمترین آسیب های شکاف طبقاتی را بی اعتمادی به نظام و شکل گیری معضل های اجتماعی دانست.
***چه باید کرد؟
گستردگی پیامدهای نامطلوب شکاف طبقاتی، چاره اندیشی برای آن را ضروری می سازد. اگرچه اصلاح نظام اقتصادی از مهمترین راهکارهای کاهش شکاف طبقاتی است، اما فرهنگ سازی در این زمینه نیز می تواند موثر باشد.
کاهش تصدی دولت، گسترش خصوصی سازی و آزادی سازی اقتصادی می تواند با ایجاد فضای سالم رقابتی امکان رشد اقتصادی و توزیع عادلانه تر ثروت و در نتیجه کاهش فاصله ی طبقاتی را به وجود آورد.
همچنین اصلاح فرهنگ عمومی جامعه در مورد اعتقاد به آزادی و حقوق مالکیت فردی می تواند تا اندازه ی زیادی در بخش های اقتصادی نمود یابد و زمینه های گسترش خصوصی سازی و کاهش فاصله ی طبقاتی را به وجود آورد.
توزیع عادلانه تر ثروت و برقراری عدالت اجتماعی نیازمند مبارزه ی فراگیر دولت و نهادهای حاکمیتی با جنبه های مختلف فساد اقتصادی و ایجاد فضای رقابتی سالم میان فعالان اقتصادی است.
همچنین تدابیر لازم برای توزیع عادلانه ی ثروت و سیاست های حمایتی اندیشیده شود. به عنوان نمونه اصلاح طرح هدفمندی یارانه ها در مرحله ی دوم از نظر شناسایی جامعه ی هدف و ارایه ی حمایت های یارانه یی می تواند موثر باشد.
همچنین دولت می تواند با سرمایه گذاری منابع ذخیره شده ی حاصل از هدفمندی یارانه ها و منابع مالی دیگر در زیرساخت های اقتصادی و بخش های مولد، نرخ اشتغال را افزایش دهد.
همچنین تلاش دولت برای کاهش یا رفع تحریم های غرب علیه کشورمان می تواند اقتصاد کشورمان را احیا کند و ضمن از بین بردن امکان سوء استفاده برای افراد سودجو، سطح زندگی طبقه های پایین جامعه را ارتقا دهد.
***جمع بندی
اندیشه های مختلف سیاسی-اجتماعی به نظام اجتماعی رویکردهای متفاوتی دارند و نظام اجتماعی مطلوب را با شاخص های متفاوتی به رسمیت می شناسند.
در اندیشه ی سرمایه داری هرکس بر اساس استعداد و توانایی خود، در رقابتی برابر جایگاه خود را در نظام اقتصادی و اجتماعی تعیین می کنند. در چنین نظامی انباشت ارزش افزوده و سرمایه در دست سرمایه دار، تضعیف بیش از پیش سرمایه داران خرد و در نتیجه ایجاد شکاف عمیق طبقاتی میان سرمایه داران و غیر سرمایه داران را به دنبال خواهد داشت.
در مقابل در اندیشه های مارکسیستی مالکیت ابزار تولید از مهمترین عوامل شکل گیری نظام طبقاتی در جامعه محسوب می شود. از این رو مارکسیست ها برای دستیابی به هدف خود مبنی بر ایجاد جامعه یی بدون طبقه (کمونیسم) و برابری کامل اجتماعی همه اعضای جامعه به نفی مالکیت خصوصی و عمومی شدن مالکیت ابزارهای تولید باور دارند. اما تلاش برای عملیاتی کردن این نظریه در کشورهای کمونیستی، نه تنها به از بین رفتن نظام طبقاتی در جامعه منجر نشد، بلکه موجب شکل گیری گروه کوچکی از نخبگان دولتی شد که هم نبض اقتصادی و هم نبض سیاسی کشور را در اختیار داشتند؛ بنابراین باز هم نظامی به شدت طبقاتی ایجاد شد.
در کنار این دو تفکر، اندیشه ی سوسیال دموکراسی برای رفع کاستی های دو نظام سرمایه داری و کمونیسم، مسیر اصلاح نظام سرمایه داری را با تمرکز بر عدالت اجتماعی طی کرد؛ ملی کردن صنایع مادر و ایجاد دولت رفاه راهکار این نحله ی فکری برای ایجاد عدالت اجتماعی بود؛ راهکاری که دین اسلام نیز بر آن تاکید دارد.
آموزه های اسلام در کنار به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی و حق آزادی فعالیت های اقتصادی، برقراری عدالت اجتماعی را از مهمترین اهداف خود بر می شمرد.
عدالت اجتماعی از همان ابتدا مورد توجه دولتمردان جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و به عنوان علت وجودی نظام معرفی شد. بنابراین گسترش نظام به شدت طبقاتی اقتصادی- اجتماعی در کشورمان از اهداف اولیه ی انقلاب اسلامی فاصله دارد و برای اصلاح آن باید تدبیری جدی اندیشید.
حمایت از آزادی فعالیت های اقتصادی و خصوصی سازی در کنار اتخاذ سیاست های حمایتی از اقشار ضعیف جامعه می تواند روزنه هایی از عدالت اجتماعی را نمایان کند.
علاوه بر این مبارزه با فساد اقتصادی به عنوان یکی از عوامل اصلی نابرابری و بی عدالتی در جامعه باید در کانون توجه دولتمردان کشورمان قرار گیرد.
*از: اعظم حمیدپور و غفار میرزایی(گروه پژوهش های خبری)
پژوهش**2052**9275**2054
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
لزوم عدالت اجتماعي در حوزه صنعت
۱۳ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱ ۵۲ق ظ مديرکل محيط زيست استان قم تاکيد کرد لزوم عدالت اجتماعي در حوزه صنعت مديرکل محيط زيست استان قم عدالت اجتماعي در حوزه صنعتي را بسيار ضروري عنوان کرد و گفت اين مسئله بايد مد نظر صنعتگران قرار بگيرد به گزارش خبرگزاري موج محمود علي رکني در نخستين گردهماييوزیر امور زنان افغانستان: حضور زنان افغان در عرصههای اجتماعی بهبود یافته است
وزیر امور زنان افغانستان حضور زنان افغان در عرصههای اجتماعی بهبود یافته استوزیر امور زنان افغانستان با اشاره به شرکت زنان در اکثر برنامههای ملی و سازمانهای اداری این کشور اظهار داشت که وضعیت زنان افغانستان در سالهای اخیر بهبود یافته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابلمشکات شکاف بین توسعه زیرساخت ها و فرهنگ را برطرف می کند
مشکات شکاف بین توسعه زیرساخت ها و فرهنگ را برطرف می کند مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران جشنواره مشکات را یک ضرورت اجتماعی دانست و گفت امروز در دومین برگزاری این جشنواره باید اذعان کنیم که این فعالیت آموزشی و ترویجی منتقد دارد ولی هیچکس ضرورت اجرای آن را نفی نمی کند  رهبرانقلاب : نظام اسلامی رونق اقتصادی بدون عدالت اجتماعی را قبول ندارد/ حماسه سیاسی به وجود آمد ولی حماسه اقتص
رهبرانقلاب نظام اسلامی رونق اقتصادی بدون عدالت اجتماعی را قبول ندارد حماسه سیاسی به وجود آمد ولی حماسه اقتصادی به تاخیر افتاد رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند مجموعه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در واقع الگویی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و متناسب با وضعیت امروزیر ساخت های گردشگری پایتخت طبیعت نیازمند توجه است- مظفر عدالت نسب
زیر ساخت های گردشگری پایتخت طبیعت نیازمند توجه است- مظفر عدالت نسب یاسوج- ایرنا - اگر چه یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد وجود جاذبه های بدیع و موقعیت خاص گردشگرپذیر این استان با طبیعت سحرآمیز آن است اما زیرساختهای گردشگری این استان متناسب با نیاز خدمات رفاهی گردشگمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل: مشارکت بانوان در عرصههای مختلف مصداقی از عدالت و توسعه اجتماعی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل مشارکت بانوان در عرصههای مختلف مصداقی از عدالت و توسعه اجتماعی استمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت حضور تأثیرگذار بانوان در عرصههای مختلف مصداق روشنی از عدالت و توسعه اجتماعی است به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیلاحمدی نژاد و لامپ های اضافه زیر تیغ انتقاد
احمدی نژاد و لامپ های اضافه زیر تیغ انتقاد صبح امروز پانزدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری آغاز شد که افتتاحیه این اجلاس با حاشیه های جالبی همراه بود خبرگزاری مهر صبح امروز پانزدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری آغاز شد که افتتاحیه این اجلاس با حاشیه های جالبی همراه بود خبامام جمعه ی بجنورد: اقتصاد مقاومتی خودکفایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد
بجنورد امام جمعه ی بجنورد اقتصاد مقاومتی خودکفایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد امام جمعه ی بجنوردگفت اقتصاد مقاومتی با شکست جنگ اقتصادی دشمن خودکفایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد حجت السلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی در خطبه هایوزیر ارشاد در واکنش به محدودیت دسترسی به فیس بوک: باید شرایط استفاده از شبکههای اجتماعی فراهم شود/ نمیتوانیم
وزیر ارشاد در واکنش به محدودیت دسترسی به فیس بوک باید شرایط استفاده از شبکههای اجتماعی فراهم شود نمیتوانیم در پوست گردو برویموزیر ارشاد در واکنش به استفاده از فیسبوک و شبکههای اجتماعی با بیان اینکه ما از دنیا جدا نیستیم و نمیتوانیم در پوست گردو برویم گفت باید شرایط استفادقائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پرداخت یارانه به آحاد مردم فکر درستی نیست
قائممقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی پرداخت یارانه به آحاد مردم فکر درستی نیستقائممقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت اینکه بخواهیم به آحاد مردم یارانه بدهیم فکر درستی نیست به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان ابوالحسن فیروزآبادی بعد از ظهر امروز در آئین افتتاح مجتمع آموزشمعاون وزیر راه: طرح مسکن اجتماعی هفته آینده در هیئت دولت مطرح میشود
معاون وزیر راه طرح مسکن اجتماعی هفته آینده در هیئت دولت مطرح میشود اقتصاد > مسکن - تسنیم نوشت مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت هفته آینده طرح مسکن اجتماعی از سوی وزیر راه و شهرسازی در هیئت دولت مطرح میشود سیدمحمد پژمان در حاشیه افتتاح پروژه هزار و ۳۰۰ ومغز انیشتین زیر تیغ جراحی/تصاویر
مغز انیشتین زیر تیغ جراحی تصاویر دانشمندان در خصوص تفاوت مغز انیشتین باما نظراتی دارند که جالب توجه است آفتاب باشگاه خبرنگاران همانطور که میدانید انیشتین به عنوان یکی از باهوشترین افراد شناخته شده و به همین دلیل مغز او میزان دقت بالا و با جزئیات کامل توسط دانشمندان مورد بررکارکرد عدالت در تعاملات اجتماعی
کارکرد عدالت در تعاملات اجتماعیعدالت اجتماعی که گاه در فرهنگ قرآن از آن به قسط یاد میشود بدان معنا است که همة افراد اجتماع به میزان استحقاق خود از حقوق و امتیازاتی یکسان بهرهمند باشند بخش اول چکیده عدالت به تعبیر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام از مفاهیم نادری است که در توصاقتصاد مقاومتی خوداتکایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد
اقتصاد مقاومتی خوداتکایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد زنجان- ایرنا- نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی خود اتکایی و عدالت اجتماعی را محقق می سازد محمد رضا خانمحمدی روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود عدالت اجتماعی در حوزه اقتصادی جعضو کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کرد سلامت اجتماعی در ایران متولی مشخصی ندارد/اعتیاد، فرار مغزها، فاصله طبقاتی و
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کردسلامت اجتماعی در ایران متولی مشخصی ندارد اعتیاد فرار مغزها فاصله طبقاتی و بیماریهای غیرواگیر تهدیدهای اصلی هستندعضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت حوزه سلامت اجتماعی به یک متولی واحد نیاز دارد که جای آن در جامعه خالی است اعتیاد فرار مغمدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در جشن نیکوکاری: مشارکت مردم در فعالیتهای عامالمنفعه از سازوکارهای عدالت اجتم
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در جشن نیکوکاری مشارکت مردم در فعالیتهای عامالمنفعه از سازوکارهای عدالت اجتماعی استمدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت یکی از سازوکارهای عدالت اجتماعی مشارکت همه مردم در فعالیتهای عامالمنفعه در جهت کاهش فقر و فاصله طبقاتی است به گزارش خبرنگارنظر وزیر علوم درباره شبکه های اجتماعی
نظر وزیر علوم درباره شبکه های اجتماعی وزیر علوم با اشاره به اینکه عضویت در شبکه های اجتماعی دانشجویان را از تعاملات رودررو دور می کند گفت باید گونه ای فعالیت شود که تعاملات انسانی رو در رو فراگیرشده و ارتباطات مجازی در حاشیه قرار گیرد خبرگزاری ایسنا وزیر علوم تحقیقات-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها