واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > گلستان گزارش مهر/
سموم استفاده شده در کشاورزی سرطان زا است/ تناوب کشت و مبارزات بیولوژیک جایگزین سم می شود
گرگان - خبرگزاری مهر: نماینده مردم بندرگز، بندرترکمن و کردکوی در مجلس شورای اسلامی با اعلام نارضایتی از استفاده سموم شیمیایی در کشاورزی گفت: آزمایشات مختلف سرطان زا بودن محصولات کشاورزی ما را تایید کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد نظری مهر شامگاه پنجشنبه در گرگان در جمع مسولان استانی گفت: جهادکشاورزی می تواند اقدامات مختلفی را انجام دهد تا وابستگی کشاورزی ما به سموم کاهش یابد. وی افزود: استان ما کشاورزی است و سموم پدر مردم را در آورده است، در گندم و شالیکاری و غیره آنچنان سموم را مصرف می کنند که محصولات ما سرطان زا شده است و آزمایشات نیز تایید کرده اند. وی با بیان این که باید روش های جایگزین به جای استفاده از سموم برای آفات در نظر گرفت افزود: یکی از موارد جایگزین بحثی است که از یک زمین سه محصول می گیرند، مثلا در مورد شالیکاری می توان در کنار شالیکاری پرورش اردک و ماهی هم داشت و بدون این که کوچکترین سمی استفاده شود کرم ها و آفات توسط ماهی و اردک خورده می شوند و کشاورز در آن واحد سه محصول به دست می آورد. نظری مهر اضافه کرد: در رابطه با گندم هم حشرات مخصوصی پرورش می دهند و مبارزه بیولوژیک است.
نماینده مردم کردکوی و بندرگز در مجلس شورای اسلامی گفت: یکپارچه سازی اراضی در قانون آمده است اما جهاد کشاورزی تاکنون حتی در چند روستا به صورت پایلوت هم این طرح را اجرا نکرده است. محمد جواد نظری مهر اظهار کرد: در بحث سموم هم کشاورزان ما سموم زیادی را در مزارع استفاده می کنند که برای سلامت جامعه مضر است. رییس سازمان جهاد کشاورزی که در این جلسه حضور داشت، در پاسخ به این سوالات نماینده مردم کردکوی و بندرگز در مجلس شورای اسلامی گفت: میانگین ماده موثره سم در استان گلستان 2 و هفت به ازای هر هکتار است که این میزان در آمریکا 4 و هشت و در استان شرقی و غربی ما 6 کیلوگرم است. مختار مهاجر افزود: ما سعی مان بر این است که مصرف سموم از 2 و هفت هم پایین تر بیاید و در سال 92 میزان مبارزه بیولوژیک ما 267 هکتار بود که در سال 94 به 283 هکتارمی رسد. تناوب کشت راه مبارزه با روش های مبارزه شیمیایی است وی در ادامه تصریح کرد: تنها راهی که بتوانیم با مبارزه شیمیایی مبارزه کنیم، بحث متناوب کشت است. مهاجر ادامه داد: در بحث یکپارچه سازی 68 تعاونی تولید در استان داریم که در سطح 135 هزار هکتار در الگوی نیمه یکپارچه با هم کار می کنند و این کار در استان شروع شده است و در سال های آِینده توسعه می یابد. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: در حال حاضر در استان 390 هزار هکتار اراضی به کشت گندم اختصاص یافته است که تولید گندم باید به یک میلیون و 300 هزار تن برسد و در پایان 92 با توجه به این که هرساله رشد آفات را در استان شاهد هستیم و مصرف کود شیمیایی هم در استان بالاست باید تلاش کنیم برای به دست آوردن یک الگوی کشت، میزان تولید و راندمان تولید را افزایش دهیم .
۱۳۹۲/۱۲/۲۳ - ۰۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]