محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826529378
و فاجعه حلبچه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایرنا و فاجعه حلبچه سنندج - ایرنا - 26 سال پیش (26 اسفند 1366) بمباران شیمیایی و قتل عام مردم شهر حلبچه کردستان عراق از سوی رژیم صدام حسین، دیکتاتور وقت عراق، فاجعه ای آفرید که هیچگاه از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد.
خبرنگاران و عکاسان ایرنا آن زمان نخستین افرادی بودند که برای آگاه کردن جهانیان و ثبت این فاجعه در محل حاضر شدند.
احمد ناطقی روزنامه نگار و عکاس ایرنا که خود را به محل فاجعه رسانده بود و نخستین تصاویر را برای دنیا مخابره کرد، در مطلبی بخشی از خاطره خود از حضور در حلبچه را به مناسبت بیست و ششمین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه در وبلاگ ایرنایی ها (خاطرات و خطرات خبرنگاران ایرنا) منتشر کرده است که در ادامه می خوانیم:
هریک ماجرا را به نحوی تعریف می کرد. یکی می گفت عجب مردمان خون گرمی داره، یکی دیگه از چای خوردن توی قهوه خونه و دیگری از تاکسی سوارشدن حرف می زد خلاصه بازار تعریف داغ بود.
هر کدام شرح حال شهر و مردم شهر آزاد شده ی حلبچه را از منظر خودش تعریف می کرد. ما هم هاج و واج و غبطه خوران گوشمان را به آن ها سپرده بودیم. یکی می گفت کاش زودتر رسیده بودیم.
دیگر ی زیر لب ناسزا نثار صدام می کرد و با غرولند می گفت اگر کرمانشاه رو بمباران نکرده بود ما هم الان از شهر حلبچه می گفتیم.
من هم گفتم: ˈ آقا صبح اول صبح می ریم شهر.ˈ
آن شب بی تابِ صبح به رختخواب رفتیم و از خستگی به سرعت خوابی عمیق را تجربه کردیم. پس از خواندن نماز، صبحانه ای جنگی خوردیم و مهیای رفتن شدیم.
نوارهای طلائی رنگ آفتاب زمستان انگارچمن های دره را شخم زده بود، ما همون موقع ها بود که زدیم به بیابون.
مسیر پر از کوه و دره بود و ما به شوق مواجه با یک شهر زیبای آزاد شده، تپه و دره ها رو بدون احساس خستگی طی می کردیم، گاهی هم توی مسیر با مردمی مواجه می شدیم که با الاغشون از نقطه ای به نقطه دیگر می رفتند و ما هم هر ازگاهی خستگی راه رو با الاغ سواری جبران می کردیم، بعضی وقت ها هم رزمنده هائی که با موتور به سمت خط مقدم می رفتند، کمک می کردند تا ما بدون خیس شدن از رودخانه های مسیر عبور کنیم.
آفتاب بالا آمده بود و گرمای کوهستان رو احساس می کردیم، ناگهان با خیل عظیم اسرائی که به پشت جبهه منتقل می شدند مواجه شدیم و عکاسی از همین جا آغاز شد.
مدتی با این سوژه سر وکله زدیم و دوباره زدیم به جاده، آفتاب تقریباً به میانه های آسمان رسیده بود و تیغ های آفتاب دیگه داشت برنده می شد، از پیچ آخر که گذشیم شهر نمایان شد. شهری سرسبز با دورنمایی زیبا. کنار پیچ جاده سنگری بود و چند جوان کنار اون ایستاده و مراقب اوضاع اون منطقه بودند، به شوخی ازآن ها پرسیدیم اینجا اتوبوسی، سرویسی چیزی برای رفتن به شهرنداره؟ جواب را هم به طنز گرفتیم که دقیقاً هر 45 دقیقه یکبار!
در حال عکس گرفتن از اونا وگپ وگفت بودیم که یک وانت تویوتا که ظاهراً حامل غذای رزمنده ها بود از راه رسید. داد زدیم شهر، شهر...، اون بنده خدا هم که ما رو با دوربین و بند و بساط دید جَلدی زد رو ترمز، ما هم پریدیم بالا و راهی شدیم. به جاده اصلی شهر که رسیدیم راننده ی تویوتا حالی به ما داد وگفت چند تا غذا از پشت ماشین بردارید.
غذا چلو خورشت قورمه سبزی بود و توی کیسه های پلاستیکی، هرکدام یکی برداشتیم و از راننده تشکر کردیم و خداحافظی.
ما که از صبحِ علی-الطلوع کوه وکمر رو طی کرده بودیم حسابی گرسنه بودیم به همین دلیل همان جا کنار جاده بساط ناهار را پهن و با پنج انگشت قورمه سبزی را تبدیل به انرژی برای رفتن کردیم. در اثنای خوردن غذا، هواپیماهای عراقی شیرجه می زدند و مناطقی را بمباران می کردند و ما متعجب از بمباران شدن یک شهر.
کارصرف ناهار خیابانی به انجام رسید، پس از مشورت های زیاد به نتیجه رسیدیم برای تهیه عکس و خبر، از انتهای شهر شروع کنیم.
بعد از عکاسی و عبور از آتش نشانی شهر که خالی از پرسنل بود، به مهدکودکی رسیدیم که از تیر و ترکش بمباران بی نصیب نمانده بود. در آن نزدیکی ها نیزخانه ای بود که عده ای از زنان و مردان وکودکان در آن جمع بودند. به خوش و بش و عکس گرفتن از آن ها پرداختیم و از انتهای یک کوچه وارد شهر شدیم. در بدو ورود، قارچ حاصل از بمباران شهر در فاصله چند صد متری ما، دوربین من را به فعالیت واداشت و با این استقبال عجیب وارد شهر شدیم.
در میانه های کوچه با خانه های خالی از سکنه یا بعضاً حیواناتِ مرده در حیاط خانه ها مواجه شدیم. دوربینم که از میان در نیمه باز خانه ای به سمت پیر زنی که در ایوان خانه در حال سرخ کردن مرغ بود. نشانه رفت، زیر نگاه سنگینش پیرزن که حاکی از نفرتِ جنگ بود تاب نیاوردم و قضیه را با یکی دو فریم خاتمه داده و به ادامه راه مشغول شدیم.
انتهای کوچه به یک سه راهی ختم می شد. در انتهای این سه راهی من به سمت چپ کوچه پیچیدم و هدایت الله بهبودی که همراه ما بود به سمت راست، در همین لحظه صدای هدایت بلند شدکه: « این دختره زنده است» و من به سرعت خودم را مقابل دختری 13- 14ساله که به سینه روی زمین افتاده بود رسوندم، نبض بسیار کمی داشت و صورتش مانند ماسکی که به صورت زده باشد سفید بود.
با نگاهی به اطراف، تصورکردم کارخانه سیمان و یا چیز دیگری منفجر شده و پودر سفید صورت دخترک، ناشی از آن است. صورتش را با دست پاک کردم. او را بغل کرده توی سایه ی کنار دیوارگذاشتم و برای آوردن پتوئی برای انتقال او، به سمت خانه ای رفتم ناگهان با جنازه نیمه جان کودک دیگری که پسری حدود 8 ساله برخورد کردم.
مواجه شدن با این صحنه ها بسیار سخت و غیر قابل تحمل بود.
او را نیز بغل کردم وکنار دختر که فکر می کردم خواهر اوست نشاندم. همچنین سعی کردم کاپشن دختر بچه را از تنش در بیاورم تا شاید کمی خنکای سایه به او جانی بدهد.
مجدداً برای آوردن پتو به سمت یک خانه رفتم. در خانه باز بود، وارد شدم و به اطاقی که رختخوابی در کنار آن چیده بودند ویک سینی چائی هم وسط اطاق بود رسیدم.
نگاهی به اطراف انداختم و با وجود آنکه اطاق با آن وضعیت پتانسیل خوبی برای عکاسی داشت اما فکر کردم الان وظیفه ی مهمتری دارم و آن نجات جان احتمالی دو کودکی است که در خیابان منتظر انتقال به بیمارستان هستند.
پس بدون تأمل رختخواب را بر هم زدم و از میان وسائل رنگارنگ آن، چند پتو را جدا کرده و به سرعت بیرون آمدم.
در این فاصله سعید صادقی و بچه های دیگر به سمت جاده اصلی شهرکه حدوداً 200 متر با اینجا فاصله داشت رفته بودند و یک خودرو نظامی عراقیِ غنیمتی را به محل حادثه آورده بودند، تا بتوانیم بچه ها را به بیمارستان صحرائی انتقال دهیم، در این شرایط وقتی که دوستان مشغول انتقال کودکان مصدوم به ماشین بودند من شروع به عکاسی کردم تا از وظیفه کاریم نیز غافل نباشم.
من که به شدت مشغول کار بودم، ناگهان استفاده از ماسک ضد شیمیائی توسط سایر همراهان، توجهم را به این واقعیت جلب کرد که مردم شهر به واسطه گاز شیمیائی مرده اند و منطقه به شدت آلوده است.
ˈتا آن جا نباشی و با چنین صحنه هایی وحشتناک روبرو نشوی، نمی توانی گیجی وگنگی همه جانبه که فرصت فکر کردن را از تو می گیرد درک کنیˈ برای لحظه ای تصمیم به استفاده از ماسک گرفتم اما به دلیل مزاحمت برای عکاسی از این تصمیم منصرف شده و به عکاسی ادامه دادم.
پس از اتمام انتقال کودکان به بیمارستان، ما که تصور می کردیم غائله خاتمه یافته، بلافاصله با واقعه ی دیگری مواجه شدیم. مردی با لباس کردی در حالی که صورت خود را با چفیه پوشانده کودکی شیرخوار را در آغوش گرفته بود، معلوم بود لحظاتی پیش هر دو جان داده اند.
صورت کودک آن قدر زیبا و معصوم بود که انگار در خوابی شیرین پس از خوردن شیر مادر بسر می-برد. این عکس یکی از عکس های تاریخی جهان شد و با وجود آنکه عکاسان زیادی از این صحنه عکس گرفتند ولی جاودانگی این عکس به چند دلیل شکل گرفت: اولاً آنکه عکس لحظاتی پس از فاجعه ثبت شده است و عکس های سایرین و خبرنگاران خارجی دو روز پس از فاجعه و زمانی که قربانیان تغییر شکل داده و بر اثر عملیات پاکسازی صورتشان از گردهای سفید پوشانده شده بود گرفته شده است، و از سوی دیگر این مرد که بعدها فهمیدم عمر خاوری نام داشته در این شهر هنرمند بوده، ثالثاً فرزندی که در آغوشش جان داده، پسری است که خداوند پس از چندین دختر و با دعاهای پدر و مادر به آن ها عطا کرده بود و به همین دلایل این عکس تبدیل به تندیس یادبود حلبچه شدکرده و در چند نقطه شهرنصب کرده اند.
پس از عکاسی از این صحنه به این تصور که خانه ای که کنارش جان داده، خانه اوست و وانت داخل خانه متعلق به وی است، جیب های او را برای یافتن سوئیچ وانت جستجو کردم و چون چیزی نیافتم داخل خانه و اطاق ها شدم اما آن جا نیز چیزی نبود. به همین دلیل یکی از همراهان قفل فرمان را شکست و با اتصال سیم ها، ماشین را روشن کرد اما این پایان ماجرا نبود چرا که در گاراژی خانه، قفل بزرگی داشت که آن هم با تلاش دوستانمان شکست و ماشین برای انتقال مصدومین آماده شد.
در یک چند راهی 60-50 متر آن طرف تر که نامش را سه راهی مرگ گذاشتم، در یک طرف زن جوانی که بیش از 18 سال نداشت کودکی نیمه برهنه را در بغل گرفته و با آرامش همراه فرزندش این جهان را ترک کرده بود.
روبروی این صحنه نیز مادری با پسر بچه ای حدوداً 10 ساله، دختر بچه ای در پشت مادر به همراه پسر بچه ای حدوداً 5 ساله وجود داشتند که حتی فرصت طی کردن پله ی خانه را نیافته و همان جا بین در و پله جان داده بودند.
ˈ مواجهه با این صحنه ها جان آدمی را به لب می آورد.ˈ در سوی دیگر این سه راهی زنی با لباس قرمز روی زمین دراز کشیده بود و در ادامه ی مسیر کودکان و زنان دیگری هم چون برگ های پائیزی روی زمین ریخته بودند.
در این سو چند زن پیر و جوان در حالی که معلوم بود هنگام فرار همدیگر را کمک می کرده اند روی زمین ریخته بودند.
آفتاب ظهر کوهستان گرم بود و مواجهه با صحنه هایی از این دست به شدت غیرقابل تحمل و غیر قابل توصیف.
آن زمان دوربین ها آنالوگ و کار با آن به سادگی امروز نبود، همچنین در مصرف فریم ها باید دقت زیادی می کردی و من که تصور این حجم از حادثه را نداشتم با کمبود نگاتیو مواجه و مجبور بودم با احتیاط تمام عکاسی و فریم ها را برای باقی روز و وقایع احتمالی دیگر تقسیم کنم.
درگیر و دار این معادلات بودم که به جنازه ی پسربچه 15-14 ساله ای برخورد کردم که انگار هنگام فرار کودکی را به دوش داشته است و اکنون جسد بی جانشان نقش خیابان بود.
در ادامه ی نگاهم به ویزور دوربین، در امتداد این کودکان باز هم خانواده دیگری نقش بر زمین بود. فاجعه انگار پایان پذیر نبود!
هرکدام از همراهان من به سمتی رفته بودند و من وارد یک کوچه شمالی شدم. آن جا نیز با یکی از فجیع ترینِ این صحنه ها مواجه شدم. وانتی که تعداد زیادی از افراد خانواده ای را سوار کرده و آماده ترک روستا بودند، همگی به یک باره دچار گاز مرگ بار اعصاب شده و در دم جان باخته و روی هم تلنبار بودند.
بعدها از دکتر فروتن که در رابطه با گازهای شیمیائی تحقیقات زیادی کرده بود شنیدم گاز خردل فوراً نابود نمی کند اما ماناست و در دراز مدت تأثیر خود را خواهد گذاشت.
گاز اعصاب به اندازه ی چند تنفس وارد خون شده و در چند لحظه باعث مرگ افراد می گردد. مردم بیچاره ی این منطقه گرفتار همین گاز شده بودند و زنده ماندن ما نیز بدلیل آن بود که حدوداً 10 دقیقه دیرتر رسیده بودیم و اثرات گاز به حداقل خود رسیده بود. هرچند ما هم از ثمرات آن بی بهره نمانده ایم.
راننده وانت که در لحظه ی انفجار داخل کابین بوده و تا بیرون آمدنش لحظاتی فرصت دوری از اثرات گاز را داشت، انگار با ته جانی، زیر وانت افتاده و خرخر می کرد. در کنار این وانت یک پیرزن، 3 پسر جوان و نوجوان که معلوم بود از بستگان کشته شدگان بودند، مات و مبهوت روی زمین نشسته و زانوی غم بغل کرده بودند. و نکته بسیار جالب و انسانی این بود که هنگام بمباران شهر، این پیر زن با وجود مواجهه با چنین مصیبتی من را به مواظبت از بمباران توصیه می کرد.
یکی از همین بازماندگان که پسر جوانی حدوداً 17 ساله بود، روی دیواره ی نرده ای وانت نشسته و به هیچ عنوان حاضر به ترک آن جا نبود. در این اثنا بر و بچه هایی که به اطراف رفته بودند با تعدادی افراد زنده که از خانه های دورتر آورده بودند بازگشتند. وانتی که از خانه بیرون آورده بودیم به همراه آمبولانسی که نمی دانم چگونه به آن جا آمده بود، پر از افراد زنده و مصدوم شد. هم چنین پسر نوجوانی که روی وانت نشسته بود توسط چند نفر و با زور به داخل آمبولانس انتقال داده شد.
ناگهان با صحنه عجیب دیگری مواجه شدم. مرد جوانی که روبروی وانت و در کنار دیوار کشته شده و روی زمین افتاده بود این بار پذیرای چند نفر از افراد زنده ی خانواده خود بود. دوپسر بچه که آن زمان من تصور می کردم فرزندان آن مرد هستند، کنار آن فرد دست در گردن او روی زمین خوابیدند و نمی خواستند جنازه را ترک کنند. آن ها با چشمانی التماس آمیز به این مفهوم که ما نمی خواهیم اینجا را ترک کنیم مرا هیپنوتیزم کرده بودند و از سوی دیگر پدر که من قبلاً فکر می کردم پدر بزرگ آن-هاست درسویی و در سوی دیگر خواهرشان که من باز تصور مادر از او در ذهنم بود، نگران موقعیت موجود، آلودگی محیط وجان بچه ها بودند.
همان جا بود که انگشت من ناگهان دگمه شاتر را فشرد و آن عکس جهانی که در توقف و یا تغیر شرایط جنگ های شیمیائی بی تأثیر نبود برای تاریخ ثبت شد. این عکس با عنوان من پدرم را ترک نمی کنم به صورت پوستر و به 5 زبان در سراسر جهان منتشر شد.
هوا رو به تاریکی می رفت و هواپیماهای عراقی در آسمان حلبچه همچنان در حال مانور و بمباران شهر بودند. سرانجام همه افراد باقیمانده سوار بر ماشین ها شدند و من نیز آویزان در پشت وانت، شهر را به سوی پایگاه هلیکوپترها ترک کردیم.
این جا تعداد زیادی از افراد شهر و مصدومان جمع بودند، هلیکوپترها به نوبت افراد را سوار و به پشت خط مقدم انتقال می دادند.
پسر بچه ی 8 ساله بی تابی می کرد و از مادرش که در میان چند کودک قد و نیم قد دیگر، کودک شیرخوار خود را آرام می کرد غذا می خواست. پیرمردی که دستار کردی برسرش بود و انگار تمام خانواده اش را از دست داده بود، به نقطه ای دور و نامعلوم خیره شده است.
زن میان سالی در کنار چند تکه رختخوابی که با خود آورده بود، دخترش را که چشم هایش از شدت آلودگی باز نمی شد و عن قریب بود که خون از آن جاری شود، نوازش می کرد. خانواده ای کنار آتشی نشسته بودند اما هُرم آتش، سرمای غم انگیز وجودشان را گرم نمی کرد و در دورتر مجروحان آسیب دیده از این جنایت وحشتناک، در انتظار هلیکوپتر، دردی جانکاه را با ناله تسکین می دادند.
کودکانی هم بودند که بی خبر از پدر، مادر و یا اقوامشان سرگردان و بی تابی آنان تاب امدادگران را نیز بی تاب کرده بود. من نمی دانم برای چه تعداد زیادی بادکنک در جیب ساک عکاسیم داشتم؟ برای لحظه ای تصور کردم به یاری امدادگران و آرامش کودکان بروم.
بادکنک ها را یکی یکی باد می کردم و به دست بچه ها می دادم.کم کم بچه های زیادی اطرافم جمع شدند و من بادکنک را میان آنان تقسیم کردم. این کار موجب شد تا هنگام انتقال همه مصدومین و آوارگان، وقفه ای در بی تابی کودکان آواره و مصدوم ایجاد شود.
هوا دیگر تاریک شده بود. ما با آخرین پرواز هلیکوپتر به پایگاه بازگشتیم. اما هنگام پیاده شدن دیگر قادر به ایستادن نبودم و با برانکارد مسقیم راهی بیمارستان صحرائی شدم.ک/3
533
احمد ناطقی
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
صفحات پیشنهادی
ابعاد فاجعه حلبچه بررسی میشود
ابعاد فاجعه حلبچه بررسی میشودمراسم یادبود بیست و ششمین سالگرد شهدای حلبچه با زیارت مزار این شهدا و بررسی ابعاد فاجعه حلبچه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس دفتر گسترش همکاریهای علمی فرهنگی اقلیم کردستان در پژوهشکده فرهفاجعه ای که خوردن نوشابه در بدنتان به وجود می آورد
فاجعه ای که خوردن نوشابه در بدنتان به وجود می آورد اسید فسفریک موجود در نوشابه داخل روده کوچک به کلسیم منیزیم و روی می چسبد متابولیسم بدن افزایش پیدا می کند حدیث هفته امام على عليه السلام امانتدارى روزى مى آورد و خيانت در امانت فقر به گزارش سرویس خانواده جام نیوزنقد نوشته گداپروری یا کشف فاجعه
نقد نوشته گداپروری یا کشف فاجعهبخش تعاملی الف - سجاد بخشیاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشار سه شنبه ۱۳ اسهمکاری منافقین با اسرائیل برای تحقق یک رؤیای فاجعه آمیز
همکاری منافقین با اسرائیل برای تحقق یک رؤیای فاجعه آمیز به نظر می رسد که این گروه هنوز خود را بانی پروژه تغییر حکومت در ایران می داند و مایل است هرکاری بکند تا دیپلماسی موفق نشود و نزدیک شدن به ایران غیرممکن بماند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز به نقل از سایت رجویسم متعتوسعه نابود کننده محیط زیست، فاجعه است
توسعه نابود کننده محیط زیست فاجعه است تهران - ایرنا - سیدمحمد خاتمی در مراسم اهدای جوایز دکتر تقی ابتکار اعلام کرد توسعه یی که به نابودی محیط زیست بینجامد فاجعه است روزنامه اعتماد در سرخط شماره روز دوشنبه خود نوشت مرکز صلح و محیط زیست برگزیدگان نهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکاایران اسلامی پشتیبان و حامی اصلی مجروحان و آوارگان شیمیایی حلبچه بود
استانها غرب کردستان میرزائی اصل ایران اسلامی پشتیبان و حامی اصلی مجروحان و آوارگان شیمیایی حلبچه بود سنندج – خبرگزاری مهر فرماندار شهرستان سنندج ایران اسلامی را پشتیبان و حامی اصلی مجروحان و آوارگان شیمیایی حلبچه عنوان کرد به گزارش خبرنگار مهر ولی الله میرزائی اصل ظهر پنهمزمان با سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه صورت میگیرد اجرای نمایش «ساج سوزان» در سنندج
همزمان با سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه صورت میگیرداجرای نمایش ساج سوزان در سنندجهمزمان با سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه نمایش ساج سوزان در سنندج به روی صحنه میرود به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج نمایش ساج سوزان به نویسندگی صابر نیکبخت و به کارگردانی حمیدرضا احمدیکردستانی ازرییس اقلیم کردستان عراق: اقدامات برای تبدیل حلبچه به استان آغاز شد
رییس اقلیم کردستان عراق اقدامات برای تبدیل حلبچه به استان آغاز شد تهران - ایرنا - مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق اعلام کرد بدون کسب موافقت دولت عراق اقدامات برای تبدیل شهر حلبچه به چهارمین استان این اقلیم آغاز شد شبکه المیادین روز شنبه اعلام کرد مسعود بارزانی رئیس افاجعه اعتیاد را جدی بگیرید
فاجعه اعتیاد را جدی بگیرید مشکل اعتیاد به عنوان یک پدیده مهلک و مخرب که نتایجش میتواند اثرات بسیار سویی در زمینههای سیاسی اقتصادی و فرهنگی جامعه داشته باشد در هر جامعهای مطرح است و معمولا گروهی که در برابر این پدیده خطرناک بیش از سایر گروهها آسیبپذیر است همانا گروه جواناننمایشی به یاد بمباران شیمیایی حلبچه
نمایشی به یاد بمباران شیمیایی حلبچه سنندج - ایرنا - نمایش ساج سوزان که به یاد بمباران شیمیایی حلبچه نوشته و ساخته شده است و با توجه به نزدیکی سالیاد این بمباران از 17 تا 23 اسفند جاری در مجتمع فجر به روی صحنه می رود به گزارش خبرنگار ایرنا نمایش ساج سوزان به نویسندگی صابر نآیین بزرگداشت شهدای حلبچه و سایر مناطق کردنشین ایران برگزار شد
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۹ یادواره شهدای حلبچه و سایر مناطق کردنشین ایران توسط کانون فرهنگی زاگرس دانشگاه تبریز و با حمایت حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی محمدرضا پورمحمدی رئیس دانشگاه تبریاتسنیوک: اوکراین در آستانه فاجعه قرار دارد
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۰ نخستوزیر اوکراین ضمن هشدار در این خصوص که کشور بحران زدهاش در آستانه فاجعه قرار دارد روسیه را به اعلان جنگ متهم کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری الجزیره آرسنی یاتسنیوک نخستوزیر اوکراین اظهار داشت اگر ولادیمیهاشمی رفسنجانی: منابع اساسی کشور در هشت سال گذشته از بین رفت/ وضعیت دریاچه ارومیه فاجعه است
هاشمی رفسنجانی منابع اساسی کشور در هشت سال گذشته از بین رفت وضعیت دریاچه ارومیه فاجعه است سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت با وجود موقعیت جغرافیایی ایران به دلیل سیاستهای نادرست در هفت-هشت سال گذشته منابع اساسیمانهاشمی: فاجعه دریاچه ارومیه حاصل هشت سال گذشته است
هاشمی فاجعه دریاچه ارومیه حاصل هشت سال گذشته است رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت با وجود موقعیت جغرافیایی ایران به دلیل سیاستهای نادرست در هفت-هشت سال گذشته منابع اساسیمان را از دست دادهایم به گزارش سرویس گیشه جام نیوز هاشمی رفسنجانی با حضور در سومین سمپوزیوم بین&zبا صلوات به جام جهانی رفتیم اما کیروش هر کاری دلش بخواهد میکند قاسمپور: حضور ادینهو در تیم ملی فاجعه است/ به
با صلوات به جام جهانی رفتیم اما کیروش هر کاری دلش بخواهد میکندقاسمپور حضور ادینهو در تیم ملی فاجعه است بهتر از او را در کوچه پسکوچههایمان داریمملیپوش اسبق فوتبال ایران گفت امثال ادینهو حتی بازیکنان به مراتب بهتر از او را میتوانیم در کوچه پس کوچههای کشورمان پیدا کنیم وآمار فاجعه آمیز ار کمبود آهن
آمار فاجعه آمیز ار کمبود آهن آمارهای جدید نشان میدهند بیش از 70 درصد از ساکنان کشورهای آسیایی کمبود آهن دارند که کاهش کارایی و افت عملکرد تحصیلی از علائم نشان دهنده این اختلال است به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران افت تحصیلی و کاهش بهره هوشی از عوارض کمبود آهن هکلید حل مشکلات اقتصادی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است/ فاجعه خشک شدن درختان بلوط
استانها غرب لرستان حجت الاسلام میرعمادی مطرح کرد کلید حل مشکلات اقتصادی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است فاجعه خشک شدن درختان بلوط خرم آباد - خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت اساس اظهار نظر کارشناسان کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در اج-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها