واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توسعه نابود کننده محیط زیست، فاجعه است تهران - ایرنا - سیدمحمد خاتمی در مراسم اهدای جوایز «دکتر تقی ابتکار» اعلام کرد: توسعه یی که به نابودی محیط زیست بینجامد فاجعه است
روزنامه اعتماد در سرخط شماره روز دوشنبه خود نوشت: مرکز صلح و محیط زیست، برگزیدگان نهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار را معرفی کرد، برگزیدگانی که جوایز خود را از دست سیدمحمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ایران دریافت کردند. جایزه تلاشگر و پژوهشگر برگزیده در حوزه محیط زیست به استاد «تقی شامخی» تقدیم شد، همچنین در عرصه فعالیت های مردم نهاد این جایزه به «حسین عبیری گلپایگانی» تعلق گرفت، در حوزه فعالیت خبری نیز هیات داوران جایزه خبرنگار و فعال محیط زیست را به محسن تیزهوش و همچنین در حوزه رسانه هیات داوران از «حمیدرضا میرزاده» سردبیر پایگاه خبری سبزپرس و «کیوان هوشمند» مدیر پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران تشکر و قدردانی کرد. علاوه بر این، لوح تقدیر هیات داوران برای 10 سال فعالیت پیوسته در عرصه صنعت برای اجرای طرح های زیست محیطی به «مرتضی لطفی» تعلق گرفت. همچنین هیات داوران نهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار با تقدیم لوح تقدیر به خانواده محیط بان شهید «عبدالله یاری» به خاطر تلاش ها و خدمات او در حفاظت از منابع خدادادی و طبیعت ایران تشکر کرد. اما محمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات با اشاره به پیوستگی توسعه در ابعاد گوناگون به هم در این مراسم، لزوم رسیدن به توسعه اقتصادی را، رسیدن به توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی دانست. او در این خصوص افزود: «اگر نهادهای مدنی مورد توجه جدی قرار نگیرند و حتی در عرصه سیاست، احزاب، تشکل های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به صورت بخش خصوصی و نهادهای مدنی به توسعه دست پیدا نکنیم و بپنداریم که توسعه اقتصادی منهای توسعه فرهنگی، علمی و سیاسی است به نتیجه نخواهیم رسید.»به گزارش سبزپرس، وی با بیان اینکه برای دستیابی به توسعه اقتصادی نیازمند الگو هستیم، افزود: «توسعه همه جانبه، پایدار، ناظر بر محیط زیست، دارای اهتمام برای برپایی عدالت، الگویی است که می تواند برای کشور مفید باشد و اکنون رای ها بر همین موضوع است و امیدواریم در عمل هم شاهد چنین امری باشیم. توسعه یی که منجر به اختلاف طبقاتی شود و بخش عمده یی از جامعه از برآوردن نیازهای اولیه خود محروم باشند و افرادی یا گروه ها و جریان هایی یک شبه به میلیاردها و هزارها میلیارد برسند مطلوب نیست.»
خاتمی سیاست های اقتصاد مقاومتی را پیشرو و همه جانبه دانست و افزود: «لازمه این سیاست ها توجه به موضوع محیط زیست است و بر خلاف این تصور که ممکن است سیاست های اقتصاد مقاومتی ریاضتی باشد، پیشرو و همه جانبه است، اما توجهی که به محیط زیست شده کافی نیست. سازمان حفاظت محیط زیست باید در راس قرار گرفته و همه ارکان برنامه های توسعه یی در برنامه ریزی، اجرا و نظارت باشد. اگر چنین برنامه یی داشته باشیم می توانیم اطمینان پیدا کنیم که لااقل با مشکلات و خطراتی که دنیا اکنون با آن مواجه است مواجه نخواهیم شد و علاوه بر آن می توانیم جلوی مشکلات کنونی را بگیریم.»خاتمی به آسیب های حوزه محیط زیست اشاره کرد و افزود: «در حوزه محیط زیست با آسیب ها و خطرات بزرگی در کشور مواجه هستیم که بخشی از آن جنبه جهانی داشته و ناشی از رفتار نادرست انسان صنعتی و مدرن و بخشی از آن ناشی از مدیریت ناصحیح است. مسائلی از جمله گرم شدن زمین، خشک شدن دریاچه ها، نابودی جنگل ها و مراتع، افت آب های زیر زمینی، آلودگی هوا و صوتی از جمله مشکلاتی هستند که ناشی از ناتوانی یا نارسایی کارهای انجام شده به وجود آمده است. دولت خودم را هم از این موارد مبرا نمی دانم، با این وجود مشکلاتی که به وجود آمده در دوره های مختلف شدت و ضعف داشته است.»رییس دولت اصلاحات مشکل آب را یکی از مسائل اساسی در دنیای امروز دانست و گفت: «به تعبیر برخی تحلیلگران اگر بناست جنگ جهانی سوم رخ دهد به احتمال قوی بر سر آب خواهد بود.»رییس دولت اصلاحات اظهار کرد: «خوشبختانه بشر امروز متوجه فاجعه شده است و اگرچه دیر به این موضوع پی برده: اما به هر حال متوجه شده است و با وجود اینکه نشست ها، کنفرانس ها و جلساتی برای موضوع محیط زیست برپا شده که می توان گفت به نوعی به نفع قدرت های بزرگ است، اما در هر صورت خود این حرکت مهم است.»رییس جمهور پیشین ایران اضافه کرد: «با وجود همه این امکانات به شدت نیازمند توسعه ایم و نمی توانیم از مدار پیشرفت دور بمانیم و توانایی ها، استعداد، شایستگی و سرمایه هایی که در کشور داریم نیازمند تدبیر سنجیده است که اگرچه کارهای خوبی انجام شده، اما کافی نیست.»وی تصریح کرد: «نباید توسعه را فقط در افزایش درآمد سرانه، کارخانه ها، زیربناهای اقتصادی و تولید کالاهای رقابتی، حضور در بازارهای جهانی و توان و دانش بهره گیری از امکانات موجود بدانیم که اگرچه این مسائل شرط لازم توسعه است، اما مهم ترین مساله یی که باید در توسعه مورد توجه قرار گیرد «محیط زیست» است. توسعه یی که به نابودی محیط زیست بینجامد فاجعه است و همان گونه که در چشم انداز 20 ساله کشور مدنظر قرار گرفته است توجه به همین موضوع است. علاوه بر آن یکی از امتیازات قانون اساسی ایران این است که محیط زیست به عنوان یک اصل در قانون گنجانده شده است.»
اول ** 581 ***
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]