واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مطالعات اجرای طرح ترسیب کربن در جنوب کرمان آغاز شد جیرفت - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: مطالعات اجرای طرح ترسیب کربن در 56 هزار هکتار مزارع جنوب کرمان از نیمه دوم بهمن ماه آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، عزیزاله افشارزاده روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این طرح با همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، دفتر عمران ملل متحد و اداره کل منابع طبیعی اجرا می شود که در حال حاضر در 10 نقطه کشور اجرا شده و جنوب کرمان هم دهمین نقطه است.
وی ادامه داد: رودبار جنوب به عنوان شهرستان پایلوت انتخاب شده است و در این طرح برای مردم روستاها کلاس های آموزشی و توجیهی با عنوان حفظ منابع طبیعی با همکاری دهیاران و بخشداران برگزار می شود.
افشارزاده خاطرنشان کرد: مردم با برگزاری این کلاس های توجیهی نسبت به فواید جنگل ها و مراتع آشنا می شوند و این امر موجب می شود تا روستاییان در منابع طبیعی دخل و تصرفی نداشته باشند.
وی بیان کرد: هدف از اجرای این طرح ایجاد اشتغال با همکاری سازمان جنگل ها و مراتع، دفتر عمران ملل متحد و اداره کل منابع طبیعی در جنوب کرمان است و حفظ، توسعه و احیای منابع طبیعی به تنهایی قابل انجام نیست و باید مشارکت مردم هم وجود داشته باشد.
وی گفت: در محدوه 56 هزار هکتاری که طرح ترسیب کربن اجرا می شود 10 هزار نفر جمعیت هدف وجود دارد.
افشارزاده تصریح کرد: در راستای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اواخر سال 85 مستقل و اواسط سال 86 یگان حفاظت آن راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه با استقرار این یگان از تخریب و تصرف اراضی جلوگیری به عمل آمد، افزود: اما این اداره کل به تنهایی قادر به حفاظت از عرصههای منابع طبیعی نیست، بلکه نیازمند همکاری مردم در این زمینه هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه جنوب کرمان گفت: با توجه به اینکه قیمت اراضی این منطقه به دلیل قطب کشاورزی بودن آن بالاست، میطلبد مردم در راستای حفظ عرصه ها مشارکت و همکاری لازم را با این اداره کل انجام دهند.
افشارزاده شعار امسال هفته منابع طبیعی را ˈمنابع طبیعی با مردم برای مردمˈ برشمرد گفت: در سال جاری شماره تلفن 1504 به صورت رایگان راهاندازی شده است تا مردم در صورت مشاهده هرگونه تعرضی به منابع طبیعی یگان حفاظت را مطلع کنند.
وی با اشاره به میزان بارندگی در این منطقه گفت: متوسط بارندگی در جنوب کرمان 130 میلیمتر است که یک ششم متوسط جهانی است و لذا نیاز است که در حفظ و صیانت از عرصه های منابع طبیعی موجود تلاش کنیم.
افشارزاده بیان کرد: در جنوب کرمان 483 هزار هکتار جنگل وجود دارد که دو برابر نرم کشوری است و مزیت جنگل این است که هر هکتار آن 2.5 تن اکسیژن تولید و 30 تن دی اکسید کرین را جذب می نماید.
وی تصریح کرد: در جنوب کرمان بیش از یک میلیون و 941 هزار هکتار مرتع نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: یکی از مسائل جنوب کرمان همسایگی با استان سیستان و بلوچستان در زمینه توفان های شن است که تهدیدی برای مناطق بیابانی است.
افشارزاده گفت: در جنوب کرمان سه منطقه آبخیزداری شامل جازموریان، خلیج فارس و کویر لوت و در کنار آن سه حوزه سدی شامل سد جیرفت، سد نساء و سد میناب وجود دارد که سدها نقش موثری در تغذیه آب های زیر زمینی و کنترل رسوب ها دارند.
وی با اشاره به خشکسالی های متوالی بیان کرد: خوردن پوست درختان توسط جوجه تیغی ها و آفت انگل لورانتوس تهدیدی برای جنگل های جنوب کرمان است که نیاز است اطراف درختان برای جلوگیری از حمله جوجه تیغی فنس کشی شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان خاطرنشان کرد: رفع تصرف هشت هزار و 707 هکتار و تشکیل پرونده تخریب و تصرف به تعداد دو هزار و 289 فقره اقداماتی است که بعد از تاسیس اداره کل انجام شده است.
وی با بیان این مطلب که در گذشته تنها سه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در جنوب کرمان وجود داشت گفت: بعد از تاسیس اداره کل در تمامی شهرستان های جنوبی اداره منابع طبیعی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به نزدیک شدن به سال نو افزود: کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق 20 اردیبهشت است که رعایت نمی شود و این امر موجب خسارت به مراتع می شود و باید اطلاع رسانی صورت گیرد.
افشارزاده بیان کرد: ساختن سد در بالا دست هیلیل رود و عدم جایگزینی سفره های آب زیر زمینی موجب خشک شدن جازموریان شده است که باید چاره اندیشی شود.ک/2
7444/8154/2624
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]