تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833120548
تحلیل مرکز پژوهش های مجلس از کمک مالی عربستان به ارتش لبنان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تحلیل مرکز پژوهش های مجلس از کمک مالی عربستان به ارتش لبنان تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: هدف عربستان از کمک سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان تاثیرگذاری بر روند تحولات سوریه، تضعیف حزب الله لبنان، نفوذ در لبنان و مقابله با جمهوری اسلامی ایران است.
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با تحلیل کمک سه میلیارد دلاری عربستان به ارتش لبنان، آورده است: لبنان به دلیل ماهیت و ساختار قومی ـ مذهبی خود، محل رقابت های منطقه ای و بین المللی کشورهای مختلف است.
این کشور کوچک با توجه به موقعیت جغرافیایی خود ـ همسایگی با فلسطین اشغالی و سوریه ـ یکی از کانون های مهم و ملتهب سیاسی در منطقه به شمار می رود.
لبنان که بیش از 6 ماه است از نبود دولت رنج می برد و به دلیل اختلافات شدید سیاسی میان جریان های موسوم به 14 و 8 مارس همچنان تحت نظر «دولت پیشبرد امور» به نخست وزیری نجیب میقاتی است، شاهد درگیری ها، ترورها، انفجارها و زدوخوردهای قومی ـ مذهبی در سراسر خاک خود است.
ورود لبنان به بحران سوریه ـ با باز شدن مرزهای این کشور برای کمک به گروه های مسلح ـ و همچنین حضور بیش از 800 هزار آواره سوری، آن را با چالش های عمده ای مواجه کرده است.
در این میان انتشار اخباری در مورد کمک سه میلیارد دلاری عربستان به لبنان، باعث بروز اختلاف نظر جدی میان لبنانی ها شده و جایگاه اول را در مباحث سیاسی این کشور به خود اختصاص داده است.
** نگاهی به ارتش لبنان
ارتش لبنان، یک نیروی ملی، فراجناحی و حزبی است که از آن به عنوان وزنه تعادل لبنان یاد می شود.
این ارتش که تنها در نیروی زمینی خلاصه می شود و توان هوایی آن به چند بالگرد و توان دریایی آن نیز شامل چند قایق کوچک دریایی برای گشت زنی ساحلی است، فاقد توان پدافندی بوده و سنگین ترین سلاحی که در این زمینه در اختیار دارد، توپ ضدهوایی « 23 م » است.
از نظر تجهیزات، ارتش لبنان صرفاً در حد یک نیروی پلیس مجهز است تا یک ارتش حرفه ای. لبنان پس از دو دوره جنگ داخلی در دهه های 1970 و 1990 قرن گذشته، تلاش بسیاری کرد تا توان نظامی خود را بازسازی کند، اما سه عامل مهم مانع از این امر شد:
1. مخالفت رژیم صهیونیستی،
2. رقابت برخی گروه های داخلی،
3. حضور نظامی سوریه در لبنان تا سال 2005.
این سه عامل باعث شد تا هیچ کشوری به دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی حاضر به فروش سلاح به لبنان نشود، نیروهای داخلی به دلیل رقابت و به خصوص رابطه ای که با این رژیم و برخی طرف های منطقه ای داشتند تقویت ارتش را مانع قدرت طلبی خود می دانستند، بنابراین برای ارتش دردسرهای بسیاری مانند ماجرای اردوگاه نهرالبارد در سال 2007 به وجود آوردند. حضور ارتش سوریه در لبنان نیز این کشور را از تمایل به داشتن یک نیروی نظامی قدرتمند بی نیاز کرده بود. ارتش سوریه خود را موظف به حمایت از لبنان می دانست، برای مثال در تجاوز سال 1982 ارتش رژیم اسرائیل، به دفاع از لبنان پرداخت.
بزرگ ترین مشکلات ارتش لبنان در طول دو دهه گذشته را می توان به شکل ذیل مورد اشاره قرار داد:
الف) تسلیحات اندک، قدیمی و ضعیف،
ب) ضعف آموزش،
ج) درگیری با گروه های مسلح سلفی و تکفیری،
د) ضعف در توان مخابراتی و پشتیبانی اطلاعاتی،
هـ) بهره برداری برخی جریان های سیاسی از آن،
و) تلاش برای رودررو قرار دادن ارتش با مقاومت اسلامی،
ز) ایفای نقش پلیس در بحران های داخلی این کشور.
این مشکلات متعدد، دست به دست هم داده تا فرماندهان ارتش لبنان تلاش بی وقفه ای را جهت سامان دادن به ساختار نظامی کشور خود آغاز کنند. سنگ اندازی رژیم اسرائیل در فروش سلاح به ارتش لبنان پس از جنگ 33 روزه در سال 1385 اندکی کاهش یافت، زیرا این رژیم دریافت که در برابر نیروی نظامی ورزیده حزب ا... هیچ کاری نمی تواند از پیش ببرد و تا زمانی که ارتش ضعیف باشد، به زعم خود، حزب ا... این توجیه را دارد تا برای مقابله با تجاوزات این رژیم به تقویت خود بپردازد.
** رابطه حزب الله و ارتش لبنان
در لبنان تعبیری در مورد رابطه ارتش و مقاومت اسلامی این کشور وجود دارد که «چاقو هیچ وقت دسته خودش را نمی برد» و مراد از این مسئله، رابطه بسیار خوب و حسنه افسران ارتش و افسران مقاومت است. با تأکید بر این موضوع که ارتش لبنان در طول چند دهه گذشته موفق به دریافت تسلیحات پیشرفته و حتی آموزش مناسب نیروهای خود نشده، (اما حزب الله به این موفقیت دست یافته است) به نوعی میان دو طرف تقسیم کار نانوشته ای صورت گرفته است. این تقسیم کار را می توان در چند مورد خلاصه کرد:
1. حزب الله وظیفه مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی را برعهده دارد.
2. ارتش وظیفه دارد به عنوان یک نیروی ملی در برابر چالش های داخلی به خصوص گروه های مسلح تکفیری وارد عمل شود.
3. حزب الله و ارتش در واحد اطلاعات خود همکاری را به صورت مشترک ادامه می دهند، هر شبکه جاسوسی که توسط حزب الله کشف شود، با همکاری واحد اطلاعات ارتش پیگیری می شود و واحد اطلاعات مقاومت نیز در جریان کشفیات ارتش قرار می گیرد.
4. مقاومت اسلامی با توجه به دامنه آموزش و امکانات خود به خصوص در حوزه پهپادی و مخابراتی به ارتش لبنان کمک بسیاری می کند.
5. حزب الله تلاش می کند تا برخی از کمبودهای ارتش را از طریق روابط خاص منطقه ای خود تأمین کند برای مثال در جنگ نهرالبارد در سال 2007 حزب الله از دولت سوریه خواست تا لوله های توپ 135 م و همچنین مهمات این توپ را در اختیار ارتش لبنان قرار دهد.
این نوع همکاری باعث شده تا در همه تحولات روی داده در لبنان، حزب الله و ارتش با یکدیگر همکاری کنند. اوج این همکاری را می توان در تحولات ماه می سال 2008 ملاحظه کرد که در آن مقاومت اسلامی لبنان پس از پایان دادن به حضور مسلحانه جریان های وابسته به گروه 14 مارس، همه اماکن و تسلیحات آنها را به ارتش تحویل داد و ارتش نیز علیرغم تلاش فؤاد سنیوره نخست وزیر وقت دخالت مستقیم در روند درگیری ها نکرد.
در طول سه سال اخیر که درگیری ها در سوریه افزایش یافته است، همکاری واحد اطلاعات حزب الله با ارتش برای کشف و خنثی سازی عملیات های تروریستی ارتقای چشمگیری داشته است تا جایی که تاکنون چندین خودروی بمب گذاری شده در مناطق مختلف بیروت و شمال این کشور کشف و خنثی شده است.
همچنین ارتش لبنان با همکاری حزب الله در مناطق مرزی با سوریه که خطر ورود گروه های مسلح از آنجا می رود، مستقر شد تا نسبت به انسداد مرزها اقدام کند و این برخلاف تمایل جریان های سیاسی وابسته به عربستان بود.
** اهداف کمک مالی عربستان به ارتش لبنان
عربستان سعودی از طریق ارایه کمک های اقتصادی، مالی و نظامی به ارتش لبنان اهداف گوناگونی را پیگیری می کند. این کشور عموماً تلاش دارد تا با استفاده از ثروت هنگفت نفتی خود، متحدانی در مناطق مختلف جهان به خصوص خاورمیانه تدارک ببیند و از این رو به سادگی می توان ردپای دلارهای سعودی را در مناطق بحران زده مشاهده کرد.
اما آنچه به عنوان اهداف نهایی ریاض از کمک سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان قابل ذکر است، در این موارد خلاصه می شود:
الف) تضعیف حزب الله لبنان: همان گونه که اشاره شد، حزب الله به واسطه توان نظامی خود در طول سال های گذشته نقش مهمی در خنثی کردن طرح های ریاض برای کنترل بر لبنان داشته است. سرکوب شورش مسلحانه سال 2008 جریان 14 مارس که با هدایت مستقیم عربستان صورت گرفت و آشکار شدن توانایی نظامی مقاومت در نبردهای سوریه، باعث نگرانی آل سعود، تل آویو و واشنگتن شد.
درخواست عبدالله بن عبدالعزیز از میشل سلیمان در دیدار ماه نوامبر برای فراخواندن ارتش جهت مقابله با حزب الله و ممانعت از حضور رزمندگان آن برای جنگ با جریان های تکفیری مورد حمایت ریاض در سوریه، یکی از مهمترین دلایل کمک این کشور به ارتش لبنان می باشد.
ب) به دست آوردن جایگاه و حوزه نفوذ در لبنان: با توجه به محبوبیت ارتش لبنان میان مردم این کشور و فراجناحی بودن آن، عربستان تلاش می کند با کمک به این نیروی نظامی ملی، خود را به عنوان حامی آن معرفی کرده و با این رویکرد، به کسب موقعیت و جایگاه در لبنان اقدام کند.
ریاض به دلیل حمایت از گروه های تکفیری در لبنان که دست به انفجارهای خونین می زنند محبوبیت چندانی میان لبنانی ها ندارد و جریان 14 مارس نیز تنها به واسطه رقابت سیاسی و برای دریافت حمایت سیاسی و کمک مالی، ارتباط خود با ریاض را حفظ کرده است.
ج) تغییر در رویکرد منطقه ای عربستان: ریاض در حال تغییر استراتژی خود در منطقه خاورمیانه و تبدیل شدن به یک بازیگر مستقل است. این تغییر نقش، نیاز به حضور بی پرده و فعال در عرصه های مختلف دارد. لبنان در افق تعریف شده در سیاست خارجی عربستان وضعیت بسیار خاص و حساسی دارد و ورود به آن نیازمند سرمایه گذاری بیشتر بر نهادهای ملی است.
د) مقابله با جمهوری اسلامی ایران: در سفر سال 1387 میشل سلیمان به تهران، ایران اعلام آمادگی کرد که ارتش لبنان را با تسلیحات ساخت خود تجهیز کند. سلیمان حتی دیداری نیز از نمایشگاه دستاوردهای نظامی کشور داشت، این مساله باعث دخالت آمریکا و کمک یک میلیارد دلاری واشنگتن به بیروت در قالب حمایت های لجستیک از ارتش شد. در حال حاضر نیز عربستان تلاش دارد در همین حوزه، با پیشنهاد ایران مقابله کرده و در جنگ تبلیغاتی صورت گرفته، خود را حامی ارتش لبنان قلمداد کند.
هـ) تأثیرگذاری بر روند تحولات سوریه: عربستان پس از قطر مأمور پیگیری پرونده سوریه و کمک به جریان های مسلح در این کشور به منظور براندازی حکومت آن شد. ناکامی ریاض در این مأموریت، باعث شده تا متحدان این کشور در لبنان به شدت احساس خطر کنند زیرا با پیروزی ارتش سوریه بر گروه های مسلح، دمشق به جایگاه پیشین خود برای تأثیرگذاری بر تحولات لبنان بازخواهد گشت، بنابراین ریاض برای تقویت روحیه جریان 14 مارس باید چنین کمک هنگفتی را به ارتش لبنان صورت دهد.
و) نشان دادن پیوند تنگاتنگ میان ریاض و پاریس: براساس توافق صورت گرفته، فرانسه طرف تأمین کننده نیازهای ارتش لبنان خواهد بود. این اقدام علاوه بر آنکه نوعی دهن کجی به آمریکا به خاطر مواضعش در سوریه است، باعث خواهد شد تا فرانسه علاوه بر آنکه به بهره اقتصادی قابل ملاحظه ای برسد، ارتش لبنان را از نظر ساختاری به خود وابسته کند و در نهایت با توجه به معامله هنگفت 20 میلیارد یورویی با عربستان برای فروش تجهیزات نظامی شامل زیردریایی، رزم ناو، بالگرد و سیستم های الکترونیک، به همکاری های عمیق با این کشور ادامه دهد.
** نتیجه گیری
با توجه به موارد مطرح شده در بالا، به نظر نمی رسد که ریاض از بذل و بخشش سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان، نیت خیر داشته باشد. همان گونه که گفته شد، ریاض و پاریس به دنبال اهداف و منافع تعریف شده خود در لبنان بوده و ارتش به دلیل ماهیت خود مهمترین آوردگاه طرفین برای نفوذ در ساختار سیاسی لبنان به شمار می رود.
نوع کمک هایی هم که قرار است به ارتش لبنان شود، کمک های رزمی نیست و بیشتر در محدوده کمک های زیربنایی و لجستیک صورت می گیرد تا نگرانی های احتمالی تل آویو نیز مرتفع شود.
مخالفت با کمک عربستان سعودی به ارتش لبنان از طرف هر یک از جریان های این کشور ممکن نیست و هرگونه مخالفت، توسط جریان های رقیب به عنوان مخالفت با قدرت گرفتن ارتش تفسیر خواهد شد.
از آنجایی که جریان 14 مارس و شخص سعدالحریری رییس حزب المستقبل طراح چنین سناریویی محسوب می شود، هدف اصلی و غایی آن، تحت فشار قرار دادن جریان 8 مارس و به خصوص حزب الله و سلاح مقاومت است.
در این مورد باید به سخنان، مواضع و دیدگاه های هر یک از دو طرف اصلی سیاسی در لبنان اشاره کرد. در حالی که سران حزب الله هنوز موضع رسمی در این مورد اتخاذ نکرده اند، برخی از اعضای 14 مارس که از این سکوت و احتمالاً رضایت حزب الله از تقویت بنیه ارتش عصبانی هستند، به بیان دیدگاه های خود پرداخته و مدعی شده اند که حزب الله از تقویت ارتش واهمه دارد.
مقاومت اسلامی لبنان به همان دلایلی که گفته شد، از تقویت بنیه ارتش نگران نخواهد بود، اما با توجه به مأموریت ارتش که در طول یک دهه گذشته مبارزه با جریان های تکفیری وابسته به وهابیت عربستان بوده است، این نگرانی برای ریاض باقی خواهد ماند که آیا در صورت چنین هزینه هنگفتی، ارتش لبنان با آن وجهه ملی خود به تبعیت از آل سعود و مبارزه با سلاح مقاومت اقدام خواهد کرد یا خیر؟ این در حالی است که نوع تسلیحاتی که در اختیار مقاومت اسلامی است، در این معامله هنگفت در اختیار ارتش قرار نخواهد گرفت.
سیام**2025 ** 1418
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]
صفحات پیشنهادی
انتقاد مرکز پژوهش های مجلس از اختصاص منابع مالی به اعتبارات هزینه ای
انتقاد مرکز پژوهش های مجلس از اختصاص منابع مالی به اعتبارات هزینه ای تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد منابع مالی که باید از طریق سیستم بانکی به کسب و کار تسهیلات می دادند از طریق بودجه صرف اعتبارات هزینه ای و عمرانی بی بازگشت شده اند به گزارش ایرنا دبررسی مبانی مالیات بر آلایندگی توسط مرکز پژوهشهای مجلس
بررسی مبانی مالیات بر آلایندگی توسط مرکز پژوهشهای مجلسمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با ترجمه یکی از فصول دایرةالمعارف قانون و اقتصادها مبانی مالیات بر آلایندگی را مورد بررسی قرار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات برنامه و بودجه مرکز پژوهشهای مجلس شورامرکز پژوهشهای مجلس:روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت دارد
مرکز پژوهشهای مجلس روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت دارد مرکز پژوهشهای مجلس در تحلیلی با عنوان تنش در روابط روسیه و عربستان و چشمانداز پیش رو اعلام کرد روسیه به عنوان یک بازیگر مهم در بازارهای جهانی انرژی ممکن است از نفوذ خود برای ایجاد محدودیگزارش مرکز پژوهشهای مجلس از تحلیل وضعیت اقتصادی
اقتصادی اقتصاد کلان گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از تحلیل وضعیت اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی وضعیت اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار داد به گزارش خبرگزاری مهر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد در حال حاضر اینتوسط مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفت تحلیل و ارزیابی وضعیت اقتصادی کشور و متغیرهای کلان اقتصادی
توسط مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفتتحلیل و ارزیابی وضعیت اقتصادی کشور و متغیرهای کلان اقتصادیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با ارزیابی وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی وضعیت اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهابررسی مبانی مالیات بر آلایندگی در مرکز پژوهش های مجلس
بررسی مبانی مالیات بر آلایندگی در مرکز پژوهش های مجلس تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بررسی مبانی مالیات بر آلایندگی محیط زیست اعلام کرد اگر هدف اصلی مالیات ها بهبود اوضاع زیست محیطی باشد آن اثر اغلب به دسترسی به جانشین های مناسب و حساسیت تقاضای مصرف کنندگادر مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفت برگزاری نشست بررسی اصلاح قانون هدفمندی یارانهها برای اجرای فاز دوم
در مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفتبرگزاری نشست بررسی اصلاح قانون هدفمندی یارانهها برای اجرای فاز دومنشست بررسی اصلاح قانون هدفمندی یارانهها برای اجرای فاز دوم با حضور جمعی از نمایندگان مجلس کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد به گزارش حوزه پارلمانی خآخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس: ریشه مشکلات اقتصادی، تحریم نیست/افزایش نرخ ارز باعث تورم می شود
آخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ریشه مشکلات اقتصادی تحریم نیست افزایش نرخ ارز باعث تورم می شود اقتصاد > اقتصاد کلان - مهر نوشت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی وضعیت اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار داد دفتر مطالعات اقمرکز پژوهشهای مجلس: تناسب لازم مبان تعداد جایگاههای سوخت و وسایل نقلیه کشور وجود ندارد
مرکز پژوهشهای مجلس تناسب لازم مبان تعداد جایگاههای سوخت و وسایل نقلیه کشور وجود نداردمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح احداث توسعه بازسازی و نوسازی جایگاههای عرضه سوخت اعلام کرد تناسب لازم میان تعداد جایگاههای سوخت مایع و گاز طبیعی با وسایل نقلیه در حال تردد کشتوسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شد طرح تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان رسمی ـ کارگری به رسمی یا پیمانی در دستگاهها
توسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شدطرح تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان رسمی ـ کارگری به رسمی یا پیمانی در دستگاههای دولتیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی طرح تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان رسمی ـ کارگری به رسمی یا پیمانی در دستگاههای دولتی مورد بررسی قرار داد به گزارش حوزه پارلمانیبا حضور در مرکز پژوهشهای مجلس کارلوس کیروش با کاظم جلالی دیدار کرد
با حضور در مرکز پژوهشهای مجلسکارلوس کیروش با کاظم جلالی دیدار کردسرمربی تیم ملی فوتبال ایران امروز با رئیس مرکز پژوهش های مجلس دیدار و گفتوگو کرد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس کارلوس کیروش سرمربی و دن گسپر مربی دورازه بانان تیم ملی فوتبال ایران امروز دوشنبه 5 اسفندمارئیس مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد تدوین سازوکار اجرایی اقتصاد مقاومتی/ ضرورت جلوگیری از سیاستهای شتابزده
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کردتدوین سازوکار اجرایی اقتصاد مقاومتی ضرورت جلوگیری از سیاستهای شتابزدهرئیس مرکز پژوهشهای مجلس از تدوین سازوکار اجرایی اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت باید از سیاستهای شتابزده در اقتصاد جلوگیری کرد به گزارش خبرگزاری فارس شب گذشته کاظم جلالی رئیتوسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شد سیر تطور گروههای دوستی پارلمانی از دوره سوم تا نهم مجلس
توسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شدسیر تطور گروههای دوستی پارلمانی از دوره سوم تا نهم مجلسمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی سیر تطور گروههای دوستی پارلمانی را از دوره سوم تا نهم مجلس شورای اسلامی مورد مطالعه قرار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات سیاسی مرکز پمرکز پژوهشهای مجلس: کاهش کسری بودجه غیرنفتی در دستور کار دولت باشد
مرکز پژوهشهای مجلس کاهش کسری بودجه غیرنفتی در دستور کار دولت باشدمرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد شاخص کسری بودجه غیرنفتی به عنوان مهمترین شاخص بودجه در کشورهای تولیدکننده نفت است که تقاضای دولت برای کالاها و خدمات را در اقتصاد نشان میدهد و کاهش آن باید در دستور کار دولتها باشدگزارش مرکز پژوهشهای مجلس/ راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی سیاست > مجلس - مهر نوشت مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه گزارش بررسی تحلیل بانک جهانی از وضیت کسب و کار در ایران اعلام کرد نمیتوان چندان به نتیجه حاصل از راستیآزمایی مرمرکز پژوهشهای مجلس: از آغاز تا کنون صندوق توسعه ملی فقط ۲.۳میلیارد دلار تسهیلات به سرمایهگذاران پرداخت کرده ا
مرکز پژوهشهای مجلس از آغاز تا کنونصندوق توسعه ملی فقط ۲ ۳میلیارد دلار تسهیلات به سرمایهگذاران پرداخت کرده استمرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد مجموع تسهیلات ارزی مصوب صندوق توسعه ملی 3 23 میلیارد دلار بوده که از این میزان حدود 7 میلیارد دلار معادل 30 درصد به مرحله گشایش اعتبار رسیدههشدار مرکز پژوهش های مجلس: تا 1404 قطر در تولید گاز از ایران سبقت می گیرد
هشدار مرکز پژوهش های مجلس تا 1404 قطر در تولید گاز از ایران سبقت می گیرد اقتصاد > انرژی - خانه ملت نوشت مرکز پژوهشهای مجلس ضمن ارزیابی گزارش مؤسسه سبحان هشدار داد که مطابق آمارهای موجود پیش بینی میشود باتوجه به متوسط رشد سالیانه تولید گاز در قطر ایران-
گوناگون
پربازدیدترینها