محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832440479
مرکز پژوهشهای مجلس:روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت دارد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مرکز پژوهشهای مجلس:روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت دارد
مرکز پژوهشهای مجلس در تحلیلی با عنوان «تنش در روابط روسیه و عربستان و چشمانداز پیش رو» اعلام کرد: روسیه به عنوان یک بازیگر مهم در بازارهای جهانی انرژی ممکن است از نفوذ خود برای ایجاد محدودیت عربستان در بازارهای جهانی نفت استفاده کند و مجموعه این ملاحظات از سردی و تیرگی بیشتر روابط دو کشور در آینده نزدیک حکایت دارد.
به گزارش نامه نیوز، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیلی سیاسی با عنوان «تنش در روابط روسیه و عربستان و چشمانداز پیش رو» اعلام کرد: موضوع تیرگی روابط روسیه و عربستان سعودی از جمله مهمترین تحولات بینالمللی در هفتههای اخیر بوده است، به ویژه اینکه پس از وقوع انفجارهای تروریستی در ولگوگراد روسیه، روابط دو طرف با تنشهای جدیدی مواجه شد. رئیس جمهور روسیه در واکنش به این انفجارها به طور علنی مقامات عربستان را هدف گرفت و اعلام کرد که آنها تروریست و حامی تروریسم هستند و حتی اعلام کرد که روسیه به زودی پاسخ عاملان انفجارهای ولگوگراد را خواهد داد.
پوتین در واکنشی تهدیدآمیز با شبیه خواندن ترورها در روسیه با ترورهای عراق، سوریه و لبنان تأکید کرد که پاسخ مسکو نقشه خاورمیانه را تغییر خواهد داد. بسیاری از کارشناسان این تهدید را مستقیماً متوجه ریاض دانستهاند، به همین دلیل است که کارشناسان و صاحبنظران روابط بینالملل از این انفجارها به عنوان نقطه عطفی در روابط دو طرف یاد میکنند.
نکته مهم در این میان آن است که تداوم تیرگی روابط مسکو و ریاض علاوه بر تبعات قابل توجه برای روابط دوجانبه، در سطح منطقهای نیز تأثیرات قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
* نگاهی به تاریخ روابط
سابقه روابط دو طرف به دوران حیات اتحاد جماهیر شوروی باز میگردد، شوروی اولین کشوری بود که با حجاز (نام عربستان سعودی تا سال 1932) ارتباط کامل دیپلماتیک برقرار کرد، روابط دو طرف در سال 1926 آغاز شد، با این حال روابط آنها پس از اینکه عربستان سعودی در سال 1938 سفارت خود در مسکو را تعطیل و از برقراری مجدد روابط امتناع کرد به سردی گرایید.
روابط دیپلماتیک مسکو و ریاض تنها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تأسیس دولت فدراتیو روسیه مجدداً احیا شد و با وجود نبود روابط، از سال 1946 تا 1990 سالانه حدود 20 مسلمان شوروی اجازه داشتند که برای انجام مناسک حج به عربستان بروند.
روابط دو طرف در دهه 1980 به واسطه حمایت عربستان سعودی از مجاهدینی که در افغانستان علیه سربازان شوروی میجنگیدند و نیز به واسطه روابط نزدیک ریاض با ایالات متحده آمریکا در دنیای دو قطبی آن روزها سرد و تیره بود.
پس از فروپاشی شوروی و شکلگیری دولت جدید روسیه و به ویژه پس از روی کار آمدن ولادیمیر پوتین روابط با ریاض تا حدودی بهبود یافت. پوتین در فوریه 2007 به همراه یک هیئت عالیرتبه در ریاض با ملک عبدا... دیدار کرد.
این اولین دیدار یک رهبر روس از عربستان بود، این دیدار فرصتی را در اختیار روسیه قرار داد تا روابطش با ریاض را در حوزههای مختلف از جمله مسائل امنیت منطقهای، انرژی، تجارت و حمل و نقل بهبود بخشد.
پس از جنگ روسیه با گرجستان در سال 2008 و اعلام استقلال دو منطقه آبخازیا و اوستیای جنوبی از سوی مسکو که با جنجالها و مخالفتهای زیادی در سطح بینالمللی همراه بود، عربستان سعودی اعلام کرد که موضع روسیه در مورد استقلال این دو منطقه را درک میکند.
این موضوع مورد استقبال و خوشایند مقامات کرملین قرار گرفت، با اینحال ریاض پس از اعلام این موضع از به رسمیت شناختن این دو منطقه جداییطلب گرجستان خودداری کرد.
ریشهیابی دلایل تنشهای اخیر در روابط دو کشور
عوامل مختلفی در تیرگی روابط روسیه و عربستان به ویژه در ماههای اخیر نقش داشتهاند.
نخست، حمایت قوی روسیه از دولت بشار اسد و مخالفت مسکو با سیاستها و اقدامات بازیگران منطقهای و فرامنطقهای مخالف دولت سوریه ـ که عربستان از مهمترین آنهاست ـ ناخرسندی شدید ریاض از سیاستهای خاورمیانهای جدید مسکو را بهدنبال داشته است.
بسیاری از طرحها و توطئههای عربستان سعودی برای ساقط کردن دولت بشار اسد به واسطه حمایت مؤثر مسکو از این دولت نقش بر آب شده است.
روسیه برای دفاع از دولت بشار اسد دلایل خاص خود را دارد، از جمله اینکه حفظ دولت بشار اسد را تضمینی بر شکست زیادهخواهیهای غرب در خاورمیانه و تلاش آمریکا و متحدانش برای تغییر ژئوپلیتیک این منطقه میداند، ازسوی دیگر حضور روسیه در بندر طرطوس سوریه متضمن حفظ نفوذ مدیترانهای مسکو است که الزام اجتنابناپذیری را برای روسها در زمینه حمایت از دولت اسد ایجاد میکند، بقای دولت سوریه همچنین روند تقویت موقعیت مسکو در منطقه استراتژیک خاورمیانه را بهبود میبخشد و از سوی دیگر تغییر نظام سیاسی سوریه و روی کار آمدن جریانهای سلفی و تکفیری در این کشور میتواند محرکی برای تقویت تکفیریها در مناطق جنوبی روسیه باشد که خود تهدیدی فوری متوجه امنیت مسکو میکند.
روسیه بر اساس چنین دلایل متقنی حمایت سرسختانهای از دولت بشار اسد به عمل میآورد، حال آنکه طی سه سال اخیر عربستان سعودی در جهت روی کار آوردن جریانهای سیاسی نزدیک به خود در سوریه هزینههای گزاف اما بینتیجهای را برای تغییر رژیم در این کشور متحمل شده است، ریاض سیاستهای مسکو را ازجمله عوامل ناکامی خود در سوریه میداند و این امر از دلایل تیره شدن روابط آن با مسکو است.
از سوی دیگر روسیه قائل به وجود ارتباط سازمان یافته میان عربستان سعودی با جریانهای تندرو در منطقه قفقاز شمالی است، به همین دلیل مقامات کرملین بدگمانی شدیدی نسبت به دخالت ریاض در انفجارهای تروریستی اخیر در شهر ولگوگراد دارند.
روسیه افزایش تحرکات سلفیها در این منطقه را بیارتباط با رشد فعالیتهای تروریستی آنها در کشورهایی چون لبنان، عراق و سوریه نمیداند و اساساً آن را پروژهای تحت مدیریت عربستان قلمداد میکند، به همین دلیل بلافاصله پس از وقوع انفجارهای ولگوگراد انگشت اتهام روسها متوجه ریاض شد و همین مسئله نقش مؤثری در تیرگی فزاینده روابط دو طرف داشت.
سرد شدن روابط عربستان و روسیه همچنین از یک علت دیرپاتر نیز نشأت میگیرد و آن نزدیکی روابط مسکو و تهران است، عربستان سعودی، ایران را رقیب منطقهای خود میداند و به همین دلیل تلاش میکند تا از همه ابزارها برای تضعیف موقعیت تهران در منطقه بهرهبرداری کند.
به ویژه در سالهای اخیر افزایش نفوذ و بهبود موقعیت ایران و به طور کلی جریان مقاومت در منطقه موجبات افزایش تلاشهای ریاض برای مقابله با ایران را در پی داشته است، به همین دلیل این کشور در سالهای اخیر یک محور مهم در مجموعه تلاشهای ضد ایرانی در منطقه بوده و نقش مؤثری در پروژههایی چون «ایرانهراسی» و «شیعههراسی» ایفا کرده است.
در همین راستا عربستان سعودی از روند تشدید تحریمهای اقتصادی و فشارهای سیاسی بر ضد ایران طی سالهای اخیر به طور نهان و آشکار حمایت کرده است، در مقابل، این کشور نارضایتی فزایندهای از روابط نزدیک روسیه با ایران داشته است و این روابط را از حیث تقویت موقعیت مهمترین رقیب منطقهای خود برخلاف منافعش تفسیر میکند، ضمن آنکه همسویی فزاینده مسکو با مواضع تهران در خصوص بحران سوریه و قرار گرفتن آنها در جبههای واحد در برابر محور غربی ـ عربی نیز بر سطح نارضایتی ریاض افزوده است و این مسئله نیز از دیگر عوامل تخریب روابط عربستان سعودی با روسیه به حساب میآید.
* چشمانداز آتی
روابط روسیه و عربستان در یکی از بدترین دورههای خود از زمان فروپاشی شوروی به سر میبرد و به نظر میرسد بیشتر عوامل و مؤلفههایی که موجبات بروز سردی در روابط دو طرف را فراهم کردهاند کماکان در آینده نیز نقش مؤثر خود را در واگرایی روابط آنها ادامه خواهند داد و موضوع سوریه کماکان به عنوان مهمترین موضوع منطقهای مورد اختلاف دو طرف باقی خواهد ماند.
پایداری مسکو بر سیاستهای خود در قبال سوریه، به ویژه حمایت آن از بشار اسد، سعودیها را کماکان از مقامات کرملین ناخرسند باقی خواهد گذارد، همچنانکه در اجلاس ژنو 2 نیز شاهد بودیم مواضع مسکو در قبال این بحران در نقطه مقابل سیاستهای ریاض قرار دارد و روند امور بهگونهای نیست که چشماندازی برای نزدیکی مواضع آنها در این خصوص قابل ترسیم و تصویر باشد.
از سوی دیگر، حساسیت بالای روسیه نسبت به مقوله امنیت در منطقه قفقاز شمالی سبب خواهد شد که هرگونه تحرک مستقیم یا غیرمستقیم عربستان در این منطقه در حمایت از گروههای سلفی و تکفیری و تکرار احتمالی حوادث تروریستی با واکنش جدی مسکو و تجدیدنظر در سطح روابطش با ریاض مواجه شود.
روسیه پیام واضحی را به مقامات عربستان صادر کرده است، مبنی بر اینکه چنین اقداماتی را تحمل نخواهد کرد. درحال حاضر مهمترین دغدغه مقامات کرملین موضوع برگزاری ایمن بازیهای زمستانی سوچی است که اتفاقاً ازسوی گروههای تندرو در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به مواضع چند ماه پیش بندر بن سلطان در مورد کمک ریاض به برقراری امنیت این بازیها در صورت تغییر مواضع مسکو در قبال سوریه، که از سوی صاحبنظران به معنای تهدید مستقیم عربستان و نقش این کشور در ناامنیهای قفقاز تفسیر شد، میتوان انتظار داشت که هرگونه ناامنی ناشی از تحرکات تروریستی در خلال این بازیها به بروز تنشهای جدید در روابط دو طرف منجر شود.
در چنین شرایطی میتوان پیشبینی کرد که روسیه علاوه بر تقویت مجموعه سیاستهایی که در تعارض با منافع ریاض در منطقه قرار دارند (نظیر تقویت حمایتها از دولت بشار اسد و یا نزدیکی بیشتر به جمهوری اسلامی ایران) به اقدامات جدیدی نظیر استفاده از ظرفیت خود در شورای امنیت برای ضربه زدن به ریاض ازجمله محکوم کردن رفتارهای ضدحقوق بشری آن در داخل و به ویژه در قبال شیعیان و نیز اعمال فشار برای تغییر سیاستهای تروریسمگرایانه آن روی آورد.
افزایش تنشها در روابط دو طرف حتی میتواند تا مرحله تهدید نظامی ریاض از سوی مسکو ادامه یابد و این تهدید ممکن است به برخی تحرکات نظامی روسیه از جمله اقدام به تقویت حضور نظامی این کشور در اطراف عربستان سعودی و در مناطقی چون خلیج عدن، دریای سرخ و ... منجر شود.
به گزارش فارس، در نهایت روسیه به عنوان یک بازیگر مهم در بازارهای جهانی انرژی ممکن است از نفوذ و توان خود جهت ایجاد محدودیت برای عربستان در بازارهای جهانی نفت استفاده کند و مجموعه این ملاحظات از سردی و تیرگی بیشتر روابط روسیه با عربستان سعودی در آینده نزدیک حکایت دارد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیلی سیاسی با عنوان «تنش در روابط روسیه و عربستان و چشمانداز پیش رو» اعلام کرد: موضوع تیرگی روابط روسیه و عربستان سعودی از جمله مهمترین تحولات بینالمللی در هفتههای اخیر بوده است، به ویژه اینکه پس از وقوع انفجارهای تروریستی در ولگوگراد روسیه، روابط دو طرف با تنشهای جدیدی مواجه شد. رئیس جمهور روسیه در واکنش به این انفجارها به طور علنی مقامات عربستان را هدف گرفت و اعلام کرد که آنها تروریست و حامی تروریسم هستند و حتی اعلام کرد که روسیه به زودی پاسخ عاملان انفجارهای ولگوگراد را خواهد داد. پوتین در واکنشی تهدیدآمیز با شبیه خواندن ترورها در روسیه با ترورهای عراق، سوریه و لبنان تأکید کرد که پاسخ مسکو نقشه خاورمیانه را تغییر خواهد داد. بسیاری از کارشناسان این تهدید را مستقیماً متوجه ریاض دانستهاند، به همین دلیل است که کارشناسان و صاحبنظران روابط بینالملل از این انفجارها به عنوان نقطه عطفی در روابط دو طرف یاد میکنند. نکته مهم در این میان آن است که تداوم تیرگی روابط مسکو و ریاض علاوه بر تبعات قابل توجه برای روابط دوجانبه، در سطح منطقهای نیز تأثیرات قابل توجهی به همراه خواهد داشت. * نگاهی به تاریخ روابط سابقه روابط دو طرف به دوران حیات اتحاد جماهیر شوروی باز میگردد، شوروی اولین کشوری بود که با حجاز (نام عربستان سعودی تا سال 1932) ارتباط کامل دیپلماتیک برقرار کرد، روابط دو طرف در سال 1926 آغاز شد، با این حال روابط آنها پس از اینکه عربستان سعودی در سال 1938 سفارت خود در مسکو را تعطیل و از برقراری مجدد روابط امتناع کرد به سردی گرایید. روابط دیپلماتیک مسکو و ریاض تنها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تأسیس دولت فدراتیو روسیه مجدداً احیا شد و با وجود نبود روابط، از سال 1946 تا 1990 سالانه حدود 20 مسلمان شوروی اجازه داشتند که برای انجام مناسک حج به عربستان بروند. روابط دو طرف در دهه 1980 به واسطه حمایت عربستان سعودی از مجاهدینی که در افغانستان علیه سربازان شوروی میجنگیدند و نیز به واسطه روابط نزدیک ریاض با ایالات متحده آمریکا در دنیای دو قطبی آن روزها سرد و تیره بود. پس از فروپاشی شوروی و شکلگیری دولت جدید روسیه و به ویژه پس از روی کار آمدن ولادیمیر پوتین روابط با ریاض تا حدودی بهبود یافت. پوتین در فوریه 2007 به همراه یک هیئت عالیرتبه در ریاض با ملک عبدا... دیدار کرد. این اولین دیدار یک رهبر روس از عربستان بود، این دیدار فرصتی را در اختیار روسیه قرار داد تا روابطش با ریاض را در حوزههای مختلف از جمله مسائل امنیت منطقهای، انرژی، تجارت و حمل و نقل بهبود بخشد. پس از جنگ روسیه با گرجستان در سال 2008 و اعلام استقلال دو منطقه آبخازیا و اوستیای جنوبی از سوی مسکو که با جنجالها و مخالفتهای زیادی در سطح بینالمللی همراه بود، عربستان سعودی اعلام کرد که موضع روسیه در مورد استقلال این دو منطقه را درک میکند. این موضوع مورد استقبال و خوشایند مقامات کرملین قرار گرفت، با اینحال ریاض پس از اعلام این موضع از به رسمیت شناختن این دو منطقه جداییطلب گرجستان خودداری کرد. ریشهیابی دلایل تنشهای اخیر در روابط دو کشور عوامل مختلفی در تیرگی روابط روسیه و عربستان به ویژه در ماههای اخیر نقش داشتهاند. نخست، حمایت قوی روسیه از دولت بشار اسد و مخالفت مسکو با سیاستها و اقدامات بازیگران منطقهای و فرامنطقهای مخالف دولت سوریه ـ که عربستان از مهمترین آنهاست ـ ناخرسندی شدید ریاض از سیاستهای خاورمیانهای جدید مسکو را بهدنبال داشته است. بسیاری از طرحها و توطئههای عربستان سعودی برای ساقط کردن دولت بشار اسد به واسطه حمایت مؤثر مسکو از این دولت نقش بر آب شده است. روسیه برای دفاع از دولت بشار اسد دلایل خاص خود را دارد، از جمله اینکه حفظ دولت بشار اسد را تضمینی بر شکست زیادهخواهیهای غرب در خاورمیانه و تلاش آمریکا و متحدانش برای تغییر ژئوپلیتیک این منطقه میداند، ازسوی دیگر حضور روسیه در بندر طرطوس سوریه متضمن حفظ نفوذ مدیترانهای مسکو است که الزام اجتنابناپذیری را برای روسها در زمینه حمایت از دولت اسد ایجاد میکند، بقای دولت سوریه همچنین روند تقویت موقعیت مسکو در منطقه استراتژیک خاورمیانه را بهبود میبخشد و از سوی دیگر تغییر نظام سیاسی سوریه و روی کار آمدن جریانهای سلفی و تکفیری در این کشور میتواند محرکی برای تقویت تکفیریها در مناطق جنوبی روسیه باشد که خود تهدیدی فوری متوجه امنیت مسکو میکند. روسیه بر اساس چنین دلایل متقنی حمایت سرسختانهای از دولت بشار اسد به عمل میآورد، حال آنکه طی سه سال اخیر عربستان سعودی در جهت روی کار آوردن جریانهای سیاسی نزدیک به خود در سوریه هزینههای گزاف اما بینتیجهای را برای تغییر رژیم در این کشور متحمل شده است، ریاض سیاستهای مسکو را ازجمله عوامل ناکامی خود در سوریه میداند و این امر از دلایل تیره شدن روابط آن با مسکو است. از سوی دیگر روسیه قائل به وجود ارتباط سازمان یافته میان عربستان سعودی با جریانهای تندرو در منطقه قفقاز شمالی است، به همین دلیل مقامات کرملین بدگمانی شدیدی نسبت به دخالت ریاض در انفجارهای تروریستی اخیر در شهر ولگوگراد دارند. روسیه افزایش تحرکات سلفیها در این منطقه را بیارتباط با رشد فعالیتهای تروریستی آنها در کشورهایی چون لبنان، عراق و سوریه نمیداند و اساساً آن را پروژهای تحت مدیریت عربستان قلمداد میکند، به همین دلیل بلافاصله پس از وقوع انفجارهای ولگوگراد انگشت اتهام روسها متوجه ریاض شد و همین مسئله نقش مؤثری در تیرگی فزاینده روابط دو طرف داشت. سرد شدن روابط عربستان و روسیه همچنین از یک علت دیرپاتر نیز نشأت میگیرد و آن نزدیکی روابط مسکو و تهران است، عربستان سعودی، ایران را رقیب منطقهای خود میداند و به همین دلیل تلاش میکند تا از همه ابزارها برای تضعیف موقعیت تهران در منطقه بهرهبرداری کند. به ویژه در سالهای اخیر افزایش نفوذ و بهبود موقعیت ایران و به طور کلی جریان مقاومت در منطقه موجبات افزایش تلاشهای ریاض برای مقابله با ایران را در پی داشته است، به همین دلیل این کشور در سالهای اخیر یک محور مهم در مجموعه تلاشهای ضد ایرانی در منطقه بوده و نقش مؤثری در پروژههایی چون «ایرانهراسی» و «شیعههراسی» ایفا کرده است. در همین راستا عربستان سعودی از روند تشدید تحریمهای اقتصادی و فشارهای سیاسی بر ضد ایران طی سالهای اخیر به طور نهان و آشکار حمایت کرده است، در مقابل، این کشور نارضایتی فزایندهای از روابط نزدیک روسیه با ایران داشته است و این روابط را از حیث تقویت موقعیت مهمترین رقیب منطقهای خود برخلاف منافعش تفسیر میکند، ضمن آنکه همسویی فزاینده مسکو با مواضع تهران در خصوص بحران سوریه و قرار گرفتن آنها در جبههای واحد در برابر محور غربی ـ عربی نیز بر سطح نارضایتی ریاض افزوده است و این مسئله نیز از دیگر عوامل تخریب روابط عربستان سعودی با روسیه به حساب میآید. * چشمانداز آتی روابط روسیه و عربستان در یکی از بدترین دورههای خود از زمان فروپاشی شوروی به سر میبرد و به نظر میرسد بیشتر عوامل و مؤلفههایی که موجبات بروز سردی در روابط دو طرف را فراهم کردهاند کماکان در آینده نیز نقش مؤثر خود را در واگرایی روابط آنها ادامه خواهند داد و موضوع سوریه کماکان به عنوان مهمترین موضوع منطقهای مورد اختلاف دو طرف باقی خواهد ماند. پایداری مسکو بر سیاستهای خود در قبال سوریه، به ویژه حمایت آن از بشار اسد، سعودیها را کماکان از مقامات کرملین ناخرسند باقی خواهد گذارد، همچنانکه در اجلاس ژنو 2 نیز شاهد بودیم مواضع مسکو در قبال این بحران در نقطه مقابل سیاستهای ریاض قرار دارد و روند امور بهگونهای نیست که چشماندازی برای نزدیکی مواضع آنها در این خصوص قابل ترسیم و تصویر باشد. از سوی دیگر، حساسیت بالای روسیه نسبت به مقوله امنیت در منطقه قفقاز شمالی سبب خواهد شد که هرگونه تحرک مستقیم یا غیرمستقیم عربستان در این منطقه در حمایت از گروههای سلفی و تکفیری و تکرار احتمالی حوادث تروریستی با واکنش جدی مسکو و تجدیدنظر در سطح روابطش با ریاض مواجه شود. روسیه پیام واضحی را به مقامات عربستان صادر کرده است، مبنی بر اینکه چنین اقداماتی را تحمل نخواهد کرد. درحال حاضر مهمترین دغدغه مقامات کرملین موضوع برگزاری ایمن بازیهای زمستانی سوچی است که اتفاقاً ازسوی گروههای تندرو در منطقه مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به مواضع چند ماه پیش بندر بن سلطان در مورد کمک ریاض به برقراری امنیت این بازیها در صورت تغییر مواضع مسکو در قبال سوریه، که از سوی صاحبنظران به معنای تهدید مستقیم عربستان و نقش این کشور در ناامنیهای قفقاز تفسیر شد، میتوان انتظار داشت که هرگونه ناامنی ناشی از تحرکات تروریستی در خلال این بازیها به بروز تنشهای جدید در روابط دو طرف منجر شود. در چنین شرایطی میتوان پیشبینی کرد که روسیه علاوه بر تقویت مجموعه سیاستهایی که در تعارض با منافع ریاض در منطقه قرار دارند (نظیر تقویت حمایتها از دولت بشار اسد و یا نزدیکی بیشتر به جمهوری اسلامی ایران) به اقدامات جدیدی نظیر استفاده از ظرفیت خود در شورای امنیت برای ضربه زدن به ریاض ازجمله محکوم کردن رفتارهای ضدحقوق بشری آن در داخل و به ویژه در قبال شیعیان و نیز اعمال فشار برای تغییر سیاستهای تروریسمگرایانه آن روی آورد. افزایش تنشها در روابط دو طرف حتی میتواند تا مرحله تهدید نظامی ریاض از سوی مسکو ادامه یابد و این تهدید ممکن است به برخی تحرکات نظامی روسیه از جمله اقدام به تقویت حضور نظامی این کشور در اطراف عربستان سعودی و در مناطقی چون خلیج عدن، دریای سرخ و ... منجر شود. در نهایت روسیه به عنوان یک بازیگر مهم در بازارهای جهانی انرژی ممکن است از نفوذ و توان خود جهت ایجاد محدودیت برای عربستان در بازارهای جهانی نفت استفاده کند و مجموعه این ملاحظات از سردی و تیرگی بیشتر روابط روسیه با عربستان سعودی در آینده نزدیک حکایت دارد. - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13921213000245#sthash.4E4sTVZN.dpuf
1392/12/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
مرکز پژوهشهای مجلس: روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت دارد
مرکز پژوهشهای مجلس روابط روسیه و عربستان از سردی و تیرگی بیشتر در آینده نزدیک حکایت داردمرکز پژوهشهای مجلس در تحلیلی با عنوان تنش در روابط روسیه و عربستان و چشمانداز پیش رو اعلام کرد روسیه به عنوان یک بازیگر مهم در بازارهای جهانی انرژی ممکن است از نفوذ خود برای ایجاد محدودیتآخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس: ریشه مشکلات اقتصادی، تحریم نیست/افزایش نرخ ارز باعث تورم می شود
آخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ریشه مشکلات اقتصادی تحریم نیست افزایش نرخ ارز باعث تورم می شود اقتصاد > اقتصاد کلان - مهر نوشت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی وضعیت اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار داد دفتر مطالعات اقتوسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شد سیر تطور گروههای دوستی پارلمانی از دوره سوم تا نهم مجلس
توسط مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شدسیر تطور گروههای دوستی پارلمانی از دوره سوم تا نهم مجلسمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی سیر تطور گروههای دوستی پارلمانی را از دوره سوم تا نهم مجلس شورای اسلامی مورد مطالعه قرار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات سیاسی مرکز پگزارش مرکز پژوهشهای مجلس/ راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی سیاست > مجلس - مهر نوشت مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه گزارش بررسی تحلیل بانک جهانی از وضیت کسب و کار در ایران اعلام کرد نمیتوان چندان به نتیجه حاصل از راستیآزمایی مرروابط نفتی ایران و ژاپن در آینده نزدیک بهبود می یابد
روابط نفتی ایران و ژاپن در آینده نزدیک بهبود می یابد بوشهر- ایرنا - سفیر تام الاختیار و ویژه ژاپن در جمهوری اسلامی ایران گفت دولت ما برای توسعه روابط اقتصادی با ایران و بهبود این فرآیند اهمیت ویژه ای قایل است و روابط نفتی بین ایران و ژاپن درآینده نزدیک بهبود می یابد به گزارش ایرمجلس قربانی روابط تیره روسیه و آمریکا
مجلس قربانی روابط تیره روسیه و آمریکا خبرگزاری رسا ـ در پی عدم صدور مجوز برای پرواز از حریم هوایی آمریکا نمایندگان مجلس ایران سفر خود به ونزوئلا را لغو کردند به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا صدای روسیه در خبری گفت در پی عدم صدور مجوز برای پرواز از حریم هوایی آمریکا نمافروپاشی هر چه بیشتر روابط قطر و عربستان در پی سخنان تند قرضاوی
فروپاشی هر چه بیشتر روابط قطر و عربستان در پی سخنان تند قرضاوی سخنرانی بسیار تند خطیب جمعه پایتخت قطر بعد از سه هفته غيبت تلاشها برای بهبود روابط بين قطر و همسايگان سعودی و اماراتي اين كشور را فرو پاشید به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پاز سوی مرکز پژوهشهای مجلس؛آسیبشناسی مذاکرات هستهای و بایستههای دولت یازدهم منتشر شد
از سوی مرکز پژوهشهای مجلس آسیبشناسی مذاکرات هستهای و بایستههای دولت یازدهم منتشر شد مرکز پژوهشهای مجلس ضمن انتشار تحلیل سیاسی در مورد آسیبشناسی مذاکرات هستهای و بایستههای دولت یازدهم دلایل عدم موفقیت مذاکرات هستهای را مطرح کرد به گزارش نامه نیوز مرکز پژوهشهای مجلس شوتشکیل دبیرخانه ویژه اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهشهای مجلس
جلالی خبر داد تشکیل دبیرخانه ویژه اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهشهای مجلس رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند فهم مشترک دولت و مجلس از این موضوع است گفت براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی راهاندازی دبیرخانه ویژه ایمرکز پژوهشهای مجلس: میزان سرمایهگذاری صنعتی کشور دچار افت شدید شده است
مرکز پژوهشهای مجلس میزان سرمایهگذاری صنعتی کشور دچار افت شدید شده استمرکز پژوهشهای مجلس با ارزیابی عملکرد بخش صنعت در سالهای ۹۰ و ۹۱ اعلام کرد میزان سرمایهگذاری صنعتی در سالهای اخیر دچار افت شدیدی شده و با کاهش آن به رقم 6 8 هزار میلیارد تومان در سال ۹۱ میزان سرمایهگذاری صدبیرخانه ویژه اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهشهای مجلس
دبیرخانه ویژه اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهشهای مجلستاریخ انتشار شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۲ ۱۴ رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از تشکیل دبیرخانه ویژه اقتصاد مقاومتی پس از ابلاغ سیاستهای کلی آن توسط مقام معظم رهبری در مرکز پژوهشها خبر داد به گزارش ایسنا کاظنایب رئیس مرکز پژوهشهای مجلس: شهید مدرس الگویی منحصر به فرد برای نمایندگان مجلس است
نایب رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شهید مدرس الگویی منحصر به فرد برای نمایندگان مجلس استنایب رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت روش و منش شهید مدرس به عنوان الگویی منحصر به فرد برای نمایندگان مجلس است جواد جهانگیرزاده در حاشیه برگزاری همایش ملی شهید مدرس با عنوان نماینده دیروز الگوی امروبا حضور در مرکز پژوهشهای مجلس کارلوس کیروش با کاظم جلالی دیدار کرد
با حضور در مرکز پژوهشهای مجلسکارلوس کیروش با کاظم جلالی دیدار کردسرمربی تیم ملی فوتبال ایران امروز با رئیس مرکز پژوهش های مجلس دیدار و گفتوگو کرد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس کارلوس کیروش سرمربی و دن گسپر مربی دورازه بانان تیم ملی فوتبال ایران امروز دوشنبه 5 اسفندماافزایش قیمت مسکن منتفی شد/ راه اندازی مرکز بررسی اقتصاد مسکن در آینده نزدیک
بازار مسکن در هفته ای که گذشت افزایش قیمت مسکن منتفی شد راه اندازی مرکز بررسی اقتصاد مسکن در آینده نزدیک بازار مسکن در این هفته شاهد اتفافات بسیاری از جمله منتفی شدن قیمت مسکن در سه ماه سال آینده و ثبت بیش از 6 هزار قرارداد مسکن بوده است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارنماینده مردم دزفول در مجلس خبر داد احداث بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در آینده نزدیک
نماینده مردم دزفول در مجلس خبر داداحداث بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در آینده نزدیکنماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی از آغاز احداث بیمارستان تامین اجتماعی این شهرستان در آینده نزدیک خبر داد عباس پاپیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دزفول اظهار کرد بیمارستان تامیمرکز پژوهشهای مجلس بررسی کرد راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی
مرکز پژوهشهای مجلس بررسی کردراهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی در بخش اجرای قراردادها را مورد بررسی قرار داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مرکز پدیدار سرمربی تیم ملی فوتبال با رئیس مرکز پژوهشهای مجلس کیروش: پتانسیل عظیمی در فوتبال ایران وجود دارد/ برای
دیدار سرمربی تیم ملی فوتبال با رئیس مرکز پژوهشهای مجلسکیروش پتانسیل عظیمی در فوتبال ایران وجود دارد برای تمرینات جام ملتها را هم در نظر داریمسرمربی تیم ملی فوتبال ایران امروز با رئیس مرکز پژوهشهای مجلس دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاری فارس کارلوس کیروش سرمربی و-
گوناگون
پربازدیدترینها