تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845513686




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام بخش از سخنان روحانی ناراحت‌کننده بود؟!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کدام بخش از سخنان روحانی ناراحت‌کننده بود؟!

کدام بخش از سخنان روحانی ناراحت‌کننده بود؟!
یک روزنامه‌نگار و استاد رشته‌ی ارتباطات درباره‌ی سخنان رییس‌جمهور در اختتامیه‌ی بیستمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: صحبت‌های رییس‌جمهور واکنش و بازتاب مثبت و گسترده‌ای داشت؛ واکنشی که برخی رسانه‌ها نشان دادند، حق آن‌ها بود، اما برای من این پرسش ایجاد شده که کدام بخش از صحبت‌های آقای روحانی برای برخی ناراحت‌کننده بود؟
به گزارش نامه نیوز، مجید رضاییان در گفت‌و‌گو با ایسنا، با بیان این‌که جامعه‌ی رسانه‌ای منتظر بود تا از دولت اعتدال درباره‌ی رسانه‌ها صحبت‌های شفافی داشته باشد، اظهار کرد: این صحبت‌ها از دیدگاه مقام عالی اجرایی که شخصیتی فرهنگی و حقوقی نیز هست، بیان شد و من معتقدم به این انتظار پاسخ داده شد.

او ادامه داد: صحبت‌های رییس‌جمهور در اختتامیه‌ی بیستمین جشنواره‌ی مطبوعات با بازتاب مثبت و گسترده‌ای روبه‌رو شد که به واقع، منطبق بر رأیی بود که مردم در انتخابات یازدهمین دوره‌ی ریاست جمهوری به او دادند و یک همگرایی میان رأی مردم و این بازتاب مثبت وجود داشت. همچنین این صبحت‌ها با واکنش منفی برخی رسانه‌ها مواجه شد، البته حق آن‌ها بود که نظرشان را بیان کنند.

رضاییان با تأکید بر این‌که صحبت‌های آقای روحانی درباره‌ی رسانه‌ها، یک گزاره‌ی حقوقی بود که می‌توانست از زبان هر کسی بیان شود، تصریح کرد: او به این موضوع اشاره کرد که همه‌ی رسانه‌ها در برابر قانون برابرند و نباید خود را برتر بدانند. این حرف فی‌نفسه یک گزاره‌ی حقوقی است. به این معنا که همه‌ی افراد در برابر قانون برابرند و هیچ رسانه‌ای از مناسبات ویژه برخوردار نیست. بنابراین چنین صحبتی نباید واکنش منفی به‌دنبال داشته باشد.

این استاد رشته‌ی ارتباطات با اشاره به نظریه‌ی «هارولد لاسول» که در آن، پنج پرسش روزنامه‌نگاری را مطرح می‌کند، گفت: از نظر من، باید دو پرسش دیگر به این پنج پرسش اضافه شود؛ یکی این‌که «چه کسی می‌گوید» به دو قسمت ناشر و اسپانسر و «سازندگان پیام» از موضع سردبیری به آن نظریه اضافه شود. نکته‌ی بعدی این‌که پیام «با چه بازخوردی است» باید این نکته را هم داشته باشد که پیام «با چه باوری است». به این دلیل که اگر «بازخورد» به «باور» نرسد یک دور تسلسل باطل ایجاد می‌کند.

رضاییان با بیان این‌که برخی واکنش‌ها نسبت به سخنان آقای روحانی پایه‌ای نداشتند، اظهار کرد: اساسا رسانه‌ها زمانی می‌توانند خود را برابر بپندارند و خود را در برابر قانون و مخاطب مسوول بدانند که معتقد باشند، پیامی ارسال می‌شود که هدف آن، باور مخاطب است. رسانه‌های ما برای رسیدن به این نقطه باید از زیر سایه‌ی سیاست به زیر سایه‌ی فرهنگ بیایند. این نقطه‌ای بود که آقای روحانی به‌درستی روی آن انگشت گذاشت.

وی تأکید کرد: در کشور ما، مادامی که لایحه‌ی نهادینه کردن احزاب پیش نرود و همچنان رسانه‌ها نقش احزاب را بازی کنند، این دژهای پولادین ایجاد می‌شود و این نقدها نیز ادامه دارد. اساسا رسانه وقتی کارکرد حرفه‌ای خود را از دست بدهد، طبیعی است که با کوچک‌ترین اشاره‌ای ناراحت شود.

این روزنامه‌نگار با طرح این پرسش که چه زمانی رقابت حرفه‌ای رسانه‌ای ایجاد می‌شود؟ توضیح داد: در فرانسه، دو روزنامه‌ی معروف «لوموند» و «لوفیگارو» در تولید خبر با یکدیگر رقابت می‌کنند و رقابت حرفه‌ای دارند. در کشور ما، رسانه‌ها زمانی به این رقابت می‌رسند که برابر باشند و از مصونیت‌های خاص برخوردار نباشند و این، زمانی محقق می‌شود که رسانه‌ها فلسفه‌ی واقعی خود را پیدا کنند.

او ادامه داد: متأسفانه میدان بازی رسانه‌های ما دو بخش شده است؛ میدان بازی رسانه‌های حرفه‌ای «مخاطب» و میدان بازی رسانه‌های سیاسی «جریان‌های سیاسی» است که همین جریان‌های سیاسی موجب می‌شوند که در برخی رسانه‌ها نگاهی سیاسی حاصل شود، در حالی که این نگاه باید جراحی شود. به همین دلیل است که اگر انتقادی به‌درستی بیان می‌شود، واکنش درپی دارد.

رضاییان با اشاره به این‌که یکی دیگر از ملزومات جایگاه حرفه‌ای رسانه‌ها، اصل مهم «آزادی بیان» است، گفت: رسانه‌ها باید در چارچوب مسوولیت اجتماعی، آزادی بیان داشته باشند. وقتی گفته می‌شود آزادی بیان، یک کارکرد روشن از رسانه‌ ارائه می‌شود. متولیان رسانه در دولت باید در این زمینه مواضع خود را شفاف کنند. آن‌گونه که به‌نظر می‌رسد، یک نوع واگرایی در مجموعه‌ی متولیان امر رسانه در دولت وجود دارد که ما به‌طور شفاف نمی‌بینیم آن‌ها با سخنان رییس‌جمهور هم‌صدا باشند.

وی افزود: باید در عملکرد دستگاه‌های متولی رسانه در دولت شفافیت به‌وجود آید تا ما فقط یک صدا را بشنویم و به سمتی برویم که آزادی بیان محقق شود.

این روزنامه‌نگار با اشاره به صحبت‌های رییس‌جمهور درباره‌ی این‌که منتقدان دولت باید آزاد باشند و فضای باز و سالمی به‌وجود آید، تأکید کرد: وقتی می‌گوییم انتقاد، منظورمان چیست؟ امروز «روزنامه‌نگاری تحلیلی» می‌گوید، انتقاد، پیگیری عناصر چگونگی و چرایی خبر با نگاه کارشناسی است.

او ادامه داد: رسانه‌های ما، چه منتقد دولت و چه موافق آن، باید بدانند انتقادات‌شان حتما باید مبنای کارشناسی داشته باشد. کارشناس به کسی گفته می‌شود که دانش و اطلاعات کافی را درباره‌ی یک موضوع داشته باشد، آن شخص قدرت تحلیل دارد و می‌تواند صاحب‌نظر باشد. فضای باز انتقادی زمانی محقق می‌شود که خبرنگاران ما خودشان را به سمت روزنامه‌نگاری کارشناسی ببرند. باید توجه داشت که نیش و کنایه زدن، انتقاد نیست.

رضاییان با اشاره به تأکیدهای رییس‌جمهور مبنی بر لزوم افشاگری رسانه‌ها، اضافه کرد: میان اطلاعات پنهان و اطلاعات کتمان، تفاوت وجود دارد؛ اطلاعات پنهان در همه جای دنیا در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی است و از طریق آن‌ها پیگیری می‌شود، اما اطلاعات کتمان‌شده، حق خبرنگاران و رسانه‌هاست. رسانه‌ی افشاگر حق دارد به‌سراغ این اطلاعات برود و آن‌ها را پیگیری کند، البته به شرط این‌که باز هم نگاه کارشناسی داشته باشد.






1392/12/19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن