واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آبفار کرمان برای عبور از تابستان آتی 940میلیارد ریال نیاز دارد کرمان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان، مجموع اعتبار ضروری برای عبور از تابستان پیش رو را 940 میلیارد ریال اعلام کرد.
علی رشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل فاز اول 10 مجتمع نیمه تمام که 75 تا 80 درصد پیشرفت دارند با 600 میلیارد ریال اعتبار از جمله برنامه هایی است که در اولویت قرار دارد.
وی بیان کرد: در مورد 250 شبکه، چاه ها باید جابجا و چاه جدید حفر شود که اعتبار مورد نیاز برای این کار نیز 340 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی ادامه داد: 514 روستا در استان کرمان داریم که با وجود این که در گذشته از آب سالم و بهداشتی بهره مند شده اند، اکنون با مشکل جدی کم آبی روبرو هستند و برای حل این مشکل به 721 لیتر بر ثانیه آب نیاز داریم.
رشیدی اظهار کرد: شبکه هایی که کیفیت آب آنها بسیار نامطلوب بوده نیز در روستاهای استان کرمان وجود دارد که برای این شبکه ها راهی جز جابجایی چاه های آب وجود ندارد.
وی گفت: برای این کار 40 حلقه چاه نیاز است که این کار هم بدون تامین 108 میلیارد ریال اعتبار، امکان پذیر نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان با اشاره به وجود حدود 10 درصد از روستاهای کل کشور در استان، گفت: بر اساس سرشماری سال 90، پنج هزار و 177 روستا در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد، دو هزار و 482 روستا، بالای 20 خانوار است.
وی اظهار کرد: از کل روستاهای بالای 20 خانوار در کرمان، 867 روستا فاقد آب آشامیدنی سالم و بهداشتی هستند که برای تامین آب این تعداد روستا، 101 پروژه نیمه تمام در دستور کار شرکت آب و فاضلاب روستایی استان است.
وی تصریح کرد: این پروژه ها، طراحی، مطالعه و نقشه برداری شده اما برای اتمام آنها به سه هزار و 910 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
رشیدی گفت: یکهزار و 529 روستای بالای 20 خانوار و 520 روستای زیر 20 خانوار جمعیت زیر پوشش آبفار استان قرار دارد و هم اکنون 941 روستا با تانکر و به صورت سیار آبرسانی می شود.
وی از وجود 576 حلقه چاه، 143 باب چشمه و قنات و 224 هزار انشعاب در استان کرمان خبر داد و افزود: عمده چاه ها، چشمه ها و قنات ها به دلیل وقوع خشکسالی، خشک شده است.
وی گفت: برای دست یابی صد درصدی روستاییان به آب سالم و بهداشتی، اقدامی که در اولویت قرار دارد، اتمام مجتمع های آبرسانی در 867 روستاست.
رشیدی بیان کرد: در 855 روستای استان کرمان هم که در دوره های گذشته کار آبرسانی صورت گرفته، نیاز به بازسازی شبکه های فرسوده داریم که به دو هزار و 760 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی گفت: تامین صد درصدی آب همه روستاهای استان کرمان با تامین 9409 هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار محقق شدنی است و در شرایطی که متوسط کشوری شاخص بهره مندی از آب در روستاها، 76 و شش دهم درصد بوده این شاخص در استان کرمان، 65 درصد است.
وی تصریح کرد: مقایسه این دو عدد، از عقب ماندگی 11 و نیم درصدی استان کرمان از استانداردهای کشوری خبر می دهد که این مساله نیاز به توجه بیشتر دارد.
مدیرعامل آبفار استان کرمان گفت: ما در برنامه پنجم توسعه تعهد کرده ایم که به شاخص 90 درصدی در حوزه آب روستایی برسیم اما اکنون در وضعیتی قرار داریم که از استانداردهای کشوری نیز عقب مانده ایم.
وی با بیان این که کرمان از متوسط شاخص بهره مندی از فاضلاب روستایی در کشور نیز عقب است، اظهار کرد: متوسط کشوری برای فاضلاب نیم درصد است که ما اکنون شاخص دو صدم درصدی را در کرمان داریم و در برنامه پنجم توسعه باید به هفت و شش دهم درصد می رسیدیم.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به اهداف برنامه پنجم توسعه در حوزه آبرسانی روستایی در استان کرمان به چهار هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار و برای رسیدن به اهداف مورد نظر در بخش فاضلاب به 62 میلیارد و 800 میلیون اعتبار نیاز است.
رشیدی همچنین گفت: 132 روستای بالای 20 خانوار و 18 روستای زیر 20 خانوار جمعیت طی سال های 90 و 91 در استان تامین آب شده است.
وی افزود: در این مدت 166 پروژه افتتاح رسمی شده و اکنون نیز 10 پروژه آماده بهره برداری در استان کرمان داریم.
وی اظهار کرد: با وجود آمار بالای روستاها در استان کرمان، روستاهای بالای 20 خانوار که از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند، 17 درصد کل کشور را شامل می شود و این نشان می دهد که وضعیت استان کرمان با کشور همخوانی ندارد و نیاز به توجه ویژه تر داریم.
وی پایین بودن تعرفه های آب شرب، خشک شدن منابع آبی به دلیل خشکسالی و طولانی شدن عمر اجرای طرح های عمرانی را از دیگر چالش های حوزه آبرسانی روستایی ذکر کرد و گفت: همچنین با افزایش هزینه های برق بعد از هدفمندی یارانه ها، به دلیل نبود توان پرداخت هزینه برق از سوی آبفار استان، اکنون 690 میلیارد ریال بدهی به شرکت های برق استان کرمان داریم.
مدیرعامل شرکت آبفار استان کرمان، پایین بودن شاخص بهره مندی از شبکه فاضلاب در روستاهای استان را از چالش های پیش روی این شرکت برشمرد.ک/3
8154/2624
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]