واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس هیات مدیره یک انجمن تخصصی: ایران با یک درصد تولید جهانی، رتبه پانزدهم را بین فولاد سازان دارد تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: تولید فولاد خام در سال جاری به 15 میلیون تن می رسد که با این میزان ایران یک درصد تولید جهانی این فلز را به خود اختصاص خواهد داد و جایگاه پانزدهم را در دنیا کسب می کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهرام سبحانی در یک نشست خبری اظهار داشت: تولید جهانی فولاد اکنون به 1.5 میلیارد تن رسیده و چین با تولید 790 میلیون تن در این عرصه نخستین فولادساز جهان محسوب می شود.
وی در پاسخ به برخی افراد که معتقدند صنعت فولاد به دلیل برخی مسایل امروز از کشورهای صنعتی به جهان سوم انتقال یافته، گفت: افرادی که ناآگاهانه مطالبی را در سطح رسانه ها مطرح می سازند، باید بدانند که کشورهای صنعتی امروز نه تنها جایگاه خود را در این بخش حفظ کرده اند، بلکه روند روبه رشدی را دارند.
سبحانی در خصوص این دیدگاه که برخی در جامعه منتشر می سازند، باید سنگ آهن صادر کنیم و بعد نسبت به واردات فولاد خام و محصولات آن اقدام شود، افزود: نظرات مختلفی مطرح می شود، اما باید اذعان داشت که حدود یک میلیون نفر از جمعیت کشور در واحدهای فولادسازی دولتی و خصوصی شاغل هستند.
وی تصریح کرد: امروز همه اعتراف می کنند که ریشه مفاسد اجتماعی و مشکلات جامعه در این بخش بیکاری و ضرورت اشتغال جمعیت جوان جامعه است.
سبحانی خاطرنشان ساخت: صنعت فولاد به منزله پایه اغلب صنایع کشور از جمله صنعت ساختمان، خودروسازی، صنایع نظامی و غیره است، بنابراین طرح دیدگاه های افراد بدون در نظر گرفتن ابعاد مختلف، نمی تواند واقع بینانه باشد.
وی در خصوص برنامه سند چشم انداز 1404 در بخش فولادسازی که تحقق ظرفیت 55 میلیون تنی است، افزود: ایران امروز با ظرفیت نصب شده حدود 20 میلیون تن به تولید 15 میلیون تن رسیده و بنابراین رسیدن به هدف سند مذکور ظرف 12سال، غیرممکن نیست بلکه می توان به آن رسید.
به اعتقاد رئیس هیات مدیره انجمن مذکور، اجرای اصل 44 قانون اساسی دست بخش خصوصی برای تحقق بخشیدن به هدف مذکور را باز گذاشته و امروز بخش عمده ای از صنعت فولاد کشور بومی سازی شده است.
وی اهمیت تامین تاسیسات زیربنایی برای جامه عمل پوشاندن به هدف مذکور را مورد تاکید قرار داد و گفت: علاوه بر تامین مواد اولیه، راه و راه آهن در کنار برق و گاز از فاکتورهای اساسی دستیابی به هدف سال 1404 است.
سبحانی تصریح کرد: زمستان امسال پیامد قطعی گاز 40 روزه واحدهای فولادسازی را به دنبال داشت و در حقیقت می توان اذعان کرد که یک دوازدهم تولید از بین رفت.
وی در توضیح اجرای طرحهای هشتگانه فولادی که یکی از آنها به بخش خصوصی واگذار شده، اظهار داشت: شاید یکی از دلایل طراحی این واحدها رفع محرومیت از مناطقی که در آن نقاط قرار است اجرا شود، بوده اما به هرحال امروز دولت مصمم به اجرایی ساختن این طرحها است و در بخش احیا به طور متوسط بیش از 60 درصد پیشرفت دارند و مراحل ذوب هم به طور متوسط پیشرفت بیش از 30 درصدی برخوردار شده اند.
به گفته سبحانی، امروز ایجاد واحدهای فولادسازی باید با بررسی ابعاد اقتصادی به مورد اجرا گذاشته شود، تولیدات براساس قیمت بازار عرضه شود، سود مناسبی را به دنبال داشته باشد که بتواند علاوه بر پرداخت بهره و قسط بانکی به فعالیت خود تداوم بخشد.
وی تاکید کرد: هشت طرح فولادی زمانی که مصوب شد با نگاه اقتصادی نبود و ظرفیت 800 هزارتنی آنها نیز امکانات زیر بنایی خاص خود را طلب می کند و امروز به نظر می رسد که راه برگشتی وجود ندارد و باید دولت هرچه زودتر این واحدها را تکمیل کند.
اقتصام (3)1559**1558
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]