واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استرس شغلی احتمال ابتلا به افسردگی را در زنان افزایش می دهد همدان-ایرنا- کارشناس بهداشت محیط بیمارستان فاطمیه همدان گفت: استرس شغلی و انجام کارهای سخت احتمال ابتلا به افسردگی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، اسکلتی و فرسودگی را در زنان افزایش می دهد.
ˈزهرا نامی فردˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین احتمال سقط جنین در زنان بارداری که استرس های شغلی بیشتری دارند نسبت به دیگران بالاتر است.
وی اظهار داشت: زنان در محیط های کاری همواره در معرض استرس و فشارهای عصبی هستند و همین امر باعث بروز اختلالات خلقی دو قطبی و افسردگی در آنان می شود .
وی ادامه داد: خلق افسرده یا احساس غم و اندوه ، از بین رفتن علایق ،کاهش و یا افزایش وزن ، کاهش یا افزایش خواب ، بی قراری و کندی روانی – حرکتی ، خستگی ، فقدان انرژی ، احساس گناه ، ناتوانی در تفکر و عدم تمرکز در تصمیم گیری و زیاد شدن غیبت از محل کار از جمله نشانه های بروز افسردگی در این افراد است .
وی عنوان کرد: نقش زنان با توجه به ظرافت و حساسیت آنها در پذیرش نقش های همسری و مادری، موضوعی قابل توجه است و سلامت جسم و روان شاغلین زن در مدت اشتغال به کار ( ٣٠ سال کارکرد) هم برای حفظ کارایی آنها و هم برای افزایش بهره وری سازمان از اهمیت خاصی برخوردار است .
وی اضافه کرد:جمعیت زنان شاغل در سراسر جهان در بخش های خدمات و صنعت رو به افزایش است و زنان نسبت بالایی ازکارگران شاغل در بخش خدمات و مراقبت های بهداشتی را تشکیل می دهند.
وی بیان کرد:آنها در معرض مخاطرات ایمنی و بهداشت حرفه ای بیشماری قرار دارند که شامل بیماری های مربوط به کار از قبیل اختلالات ماهیچه ای – اسکلتی ،بیماری های قلبی - عروقی ،روان تنی و اختلالات بهداشتی – روانی ،سرطان شغلی و بیماری های تنفسی و سایربیماری هایی هستند که بوسیله عوامل شیمیایی ایجاد می شوند.
وی ادامه داد:مشکلات خاص سلامت زنان شاغل می تواند از موقعیت هایی نظیر فشار روانی کار ، فرسودگی مزمن ، پیری زودرس و سایر عوامل موثر بر وضعیت روانی – اجتماعی و سلامت آنها ناشی باشد.
وی با اشاره به پیامدهای منفی اشتغال مادران برای فرزندان نیز گفت: غیبت مادران از سه تا شش سالگی روی کودک تاثیر منفی می گذارد و باعث می شود که کودک دجار شک و بدبینی نسبت به دیگران شود و گاه بر اثر ارتباط محدود با مادر به شب ادراری و بدخوابی مبتلا می شود .
وی افزود: کودکستان و مهدکودک نمی توانند جایگزین های خوبی برای خانواده باشند و مربیان نیز نمی توانند جانشین خوبی برای مادران باشند.
وی با اشاره به اثرات مثبت اشتغال زنان نیز افزود: مشارکت زنان در تصمیم گیری ها باعث می شود از حالت انفعالی خارج شده و به صورت فعال در اجتماع حاضر شوند.
وی همچنین اشتغال زنان را باعث افزایش آگاهی و بینش اجتماعی آنان و ایجاد روحیه اعتماد به نفس و رشد و استقلال فکری وروحی آنان دانست.
وی اضافه کرد: اشتغال به کار زن موجب کمک به اقتصاد خانواده ،کمک به شادابی و سلامت روانی و جلوگیری از افسردگی در اثر بیکاری ویکنواختی زندگی روزمره و استفاده از اوقات فراغت و جلوگیری از آسیب پذیری اجتماعی در اثر فقرو نیاز مالی می شود.
7530/576
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]