تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819066473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران خشکسالی در گلستان؛ معاون آب منطقه ای خواستار کاهش کشت آبی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بحران خشکسالی در گلستان؛ معاون آب منطقه ای خواستار کاهش کشت آبی شد گرگان - ایرنا - معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان با اشاره به مشکلات کمبود آب و خشکسالی جاری، خواستار کاهش سطح زیر کشت آبی در سطح استان شد.


ˈسیدمحسن حسینیˈ روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به افت شدید سطح آب های زیرزمینی و کاهش میانگین بارندگی، کاهش اراضی زیر کشت آبی برای نجات کشاورزی گلستان ضروری شده است.
وی گفت: امسال سطح آب سفره های زیرزمینی افت کرده، آبگیری سدها کاهش یافته و رودخانه ها نیز رو به خشکی است و این امر بحران کمبودآب و خشکسالی را به وجود آورده و کشاورزان استان را در آبیاری کشت پاییزه نیز با مشکل جدی مواجه کرده است.
حسینی با اشاره به راهکارهای برون رفت از این مشکل یادآور شد: مدیریت صحیح مصرف آب راهکار کاهش مشکل کمبود آب است.
وی گفت: مدیریت درست مصرف آب در بخش کشاورزی ضرورت بیشتری دارد، چون کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در سطح جهان است.
حسینی تاکید کرد: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی در ایران بیش از متوسط جهانی است و این امر، لزوم توجه به مدیریت صحیح مصرف را بیشتر نشان می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان در پایان گفت: با توجه به آورد رودخانه ها که بیش از 50 درصد کاهش و ذخیره آبخوان ها که حدود 20 درصد کاهش یافته است، سطح زیر کشت اراضی آبی باید به همین نسبت یعنی در بخش استفاده از آب های سطحی افزون بر 50 درصد و در بخش آب های زیر زمینی و چاه ها حدود 20 درصد کاهش یابد
به گزارش ایرنا، استان گلستان با وجود ظاهر سرسبز در سال های اخیر همواره از خشکسالی و آسیب های آن در رنج بوده و است.
برخلاف شرایط و موقعیت طبیعی و جغرافیایی، این استان شمالی هم اکنون به‎ دلیل کاهش قابل توجه نزولات جوی به ویژه در ماه‎های آذر، دی و بهمن‎ و پراکنش نامناسب بارندگی در سایر ماه‎های سال، در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته است.
در همین راستا، در جلسه کمیته هماهنگی توزیع آب سدهای استان، رهاسازی آب سدهای ˈگلستان، بوستان و وشمگیرˈ برای آبیاری مزارع غلات مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر امور سدها و تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه با ارائه گزارشی از حجم آب و سطوح زیر کشت تابستانه 92، آخرین وضعیت نزولات جوی، آورد رودخانه ها و آبگیری سدها گفت: با توجه به کاهش بارندگی و رواناب رودخانه، حجم آبگیری 13 سد بزرگ استان به میزان 94 میلیون متر مکعب بوده است که در مقایسه با سال گذشته (147 میلیون متر مکعب ) 53 میلیون متر مکعب کسری نشان می دهد.
در جلسه کمیته هماهنگی توزیع آب سدهای استان گلستان ، با توجه به نظر سازمان تحقیقات جهاد کشاورزی میزان آب مورد نیاز برای آبیاری هر هکتار حداکثر 1000 متر مکعب در نظر گرفته شد.
در این جلسه با توجه به درخواست تعاونی ها، مصوب شد سدهای بوستان و گلستان ، آب مورد نیاز 5200 هکتار از اراضی کشاورزی را تامین کنند.
استان گلستان حدود ۶۰۰ هزار هکتار زمین آبی و دیم، زیر کشت دارد و گندم، جو، پنبه و آفتابگردان از جمله محصولات کشاورزی این استان است.
حدود 70 هزار هکتار از اراضی استان نیز امسال به کشت شالی که از محصولات پرمصرف در بخش آب است، اختصاص یافته که این مقدار در سال گذشته 58 هزار و 409 هکتار بود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی گلستان نیز بهمن ماه در گفت وگوی خبری اظهارکرد که براثر خشکسالی حدود 70 هزار هکتار از مجموع گندم‎ کشت شده دراین استان، سبز نشده ‎است.
ˈمحمدرضا عباسیˈ افزود: از مجموع 390 هزار هکتار گندم کاشته شده در گلستان، 321 هزار و 400 هکتار سبز شده‎اند.
به گفته وی، ادامه روند فعلی و خشکسالی می‎تواند در زمان برداشت بر باردهی محصول گندم نیز تاثیر منفی داشته باشد.
گلستان در زمستان سال جاری هوایی غیر زمستانی و کم بارش را تجربه کرد و کشاورزان استان مدت ها است که نگران وضعیت محصول خود هستند.
خشکسالی و کم آبی وضعیت بدی برای کشاورزی استان و نیز تامین آب مردم این منطقه ترسیم کرده که رفع برخی از مشکلات آن ،نیازمند توجه خاص و اعتبارات کشوری است.
عباسی با اشاره به وضعیت دیگر محصولات کشت شده در استان، افزود: از 80 هزار هکتار زراعت جو در سال جاری تنها 70 هزار هکتار سبز شده‎اند و این محصول با خسارت 10هزار هکتاری از هم اکنون مواجه شده است.
وی تصریح کرد: از مجموع 35 هزار و 600 هکتار زیر کشت کلزا در استان نیز، تنها 31 هزار و 600 هکتار سبز شده اند.
عباسی با اشاره به فقدان بارندگی از آذر سال جاری، اضافه کرد: کشت محصولات پاییزه همچون گندم، جو و کلزا از مهر و آبان آغاز می‎شود که متاسفانه در ادامه روند کاشت، بارندگی مناسبی نباریده است تا بذرهای کشت شده، به خوبی سبز شود.
601
انتهای پیام /*




17/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن