واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
واشنگتن پست: تیم مذاکره کننده ایران به طرز خاصی از اوکراین پیروی میکند/ آیپک به مانند ماهی از دریای دولت اوباما بیرون افتاده است
واشنگست پست نوشت: نشست سیاسی سالانه کمیته امور عمومی آمریکا-اسرائیل در واشنگتن برگزار شد.
به گزارش نامه نیوز، در ادامه گزارش این روزنامه آمریکایی آمده است: نمایندگان بسیاری که به مرکز اجلاس آمده اند به طور خاصی نگران به نظر می رسند و در حال جنب و جوش بودند. اینکه تعداد شرکت کنندگان در این نشست بیشتر از هر زمان دیگر در تاریخ آیپک بود، (یعنی بیش از 14000 نفر) بی دلیل نیست. در حالی که برخی افراد احتمالاً ارتباطی میان وقایع کنونی اوکراین و اسرائیل نمی بینند، اما ناظران آگاه سیاست خارجی می دانند که این دو موضوع با هم در ارتباط هستند. مشکل صرفاً این است که شما نمی توانید طرفدار اسرائیل قدرتمند و نیز آمریکای قدرتمند باشید؛ زیرا آمریکا تضعیف شده و کمتر از هر زمان دیگر در 35 سال گذشته قابل اعتماد است. روسیه اوکراین را تهدید می کند، ایران اسرائیل را تهدید می کند و از دست غرب و رئیس جمهور آمریکا نیز کاری بر نمی آید.
الیوت آبرامز، شرکت کننده همیشگی در این نشست ها، در مطلبی می نویسد: استدلال دولت برای مخالفت با قانونی که تشدید تحریم ها در قبال ایران را مطرح می کند، پس از بررسی وقایع کنونی باید مورد قبول قرار گیرد. ایرانی ها که با ما بر سر میز مذاکره می نشینند به طرز خاصی از اوکراین پیروی می کنند و درباره تمایل کشور ما برای مقاومت در برابر نقض قانون بین الملل داوری می کنند. برای نمونه، همان طور که پوتین امروز این قانون را نقض می کند. اکنون زمان بسیار مناسبی خواهد بود برای آن که کنگره آمریکا لایحه منندز-کرک را تصویب و اعلام کند که در صورتی که ایران تعهداتی که پذیرفته است را نقض کند و تصمیم بگیرد که بمب هسته ای بسازد، تحریم های بیشتری را اعمال خواهد کرد. یکی از عبرت هایی که از رویدادهای اوکراین می گیریم این است که اعتماد کردن به هدف دوستانه کشورهای ضدآمریکایی احمقانه و خطرناک است. عبرت دوم این است که قدرت امریکا و قدرت اراده، با به خطر افتادن آمریکا و همه دوستانش تضعیف شده اند .
مایکل کاسن، رئیس آیپک که در حال کناره گیری است، در همایش سالانه نیز سخنرانی کرد. او که درخواست هایش برای همکاری دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به طور عجیبی نابجا به نظر می رسد، گزارشی از دوره پیش ارائه داد. بزرگترین مشکلی که روابط اسرائیل و آمریکا با آن رو به رو است به وضوح رئیس جمهوری است که تمایل ندارد یا نمی تواند به طور مؤثر به دشمنان مشترک تل اویو و واشنگتن پاسخ دهد و مجلس سنای دمکراتی که تمایل ندارد با او مخالفت کند. (نگاهی به گذشته لی رزنبرگ، که پیش از کاسن، رئیس آیپک بود، به ما خاطرنشان می کند که او یکی از حامیان و طرفداران بزرگ رئیس جمهور اوباما بوده است. این موضوع سبب شگفتی است که آیا او در نهایت از این بابت پشیمان می شود یا خیر.)
هوارد کور، مدیر اجرایی آیپک نیز به سخنرانی پرداخت. پس از سردرگمی بسیار درباره این که آیا این گروه در برابر تصمیم برای تشدید تحریم های ایران تسلیم شده است یا خیر، هوارد کور به وضوح اعلام کرد که آیپک از «برنامه ایران عاری از سلاح هسته ای» حمایت می کند.
او گفت: «ما از اعمال فشار مداوم در جریان این مذاکرات حمایت می کنیم.» کور دوباره و چندباره این موضوع را تکرار کرد که ایران در صورتی که مجبور شود، از تمایلات هسته ای خود دست خواهند کشید. او در ادامه حضور میانه روها در ایران را «توهم» دانست.
به گزارش تیک، تناقض محتوای سخنرانی کور و موضع آیپک مضاعف است. نخست این که کور موضوع متقاعد کننده ای را مطرح کرد مبنی بر این که حذف تحریم ها سبب شکست توافق نامه هسته ای خواهد شد، اما این دقیقاً همان کاری است که ما انجام داده ایم. افزون بر آن، کاخ سفید ظاهراً به علت همان سوء تفاهم هایی که برای کور به وجود آمده است، به طور قاطع با تشدید تحریم ها مخالفت می کند. با توجه به این موضوع، عدم پذیرش آیپک برای رویارویی با ریشه این مسئله – نه کنگره، بلکه کاخ سفید – حاکی از آن است که لابی کردن در کنگره، همان کاری که آیپک انجام خواهد داد، فواید محدودی در بر دارد. دوم این که آیپک راهبرد مؤثری ندارد تا برای تشدید تحریم ها بر دمکرات ها فشار آورد. با وجود آن که آیپک ممکن است به هر دو حزب تعلق خاطر داشته باشد، اما دمکرات های مجلس سنا به کاخ سفید گرایش دارند. شاید زمان آن رسیده باشد که مسئله ایران عملیاتی شود، به طوری که اکثریت نمایندگان در مجلس سنا به تشدید تحریم ها رای بدهند.
برای اسرائیل و آیپک اکنون دوران ناآرامی محسوب می شود. درست است که نشست آیپک در زمان مناسبی برگزار شد،اما در حال حاضر این اجلاس فاقد هدف و راهبرد برای تغییر حامیان اسرائیل در هر دو حزب به مبارزان بی چون و چرا در دفاع از امنیت آمریکا و اسرائیل است. آیپک همانند یک ماهی است که در دریاهای طوفانی دولت اوباما از آب بیرون افتاده است.
1392/12/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]