واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
واشنگتن پست: تسلط موضوع ایران بر جو «آیپک»
واشنگتن پست نوشت: زمانی که اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز دوشنبه، پذیرای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در کاخ سفید است، اختلافی اساسی به نمایش گذاشته خواهد شد: اوباما برای توافق هسته ای با ایران تلاش می کند که پیش از این، رهبر اسرائیل، مفاد آنرا نپذیرفته است.
به گزارش نامه نیوز، امسال بیش از هر زمان دیگری، اوباما به هدف خود در تلاش برای توافق هسته ای با ایران نزدیک شده است. در حالیکه نتانیاهو و هزاران آمریکایی طرفدار اسرائیل برای شرکت در همایش سالانه تدوین سیاست "کمیته روابط عمومی آمریکا اسرائیل" (آیپک) به واشنگتن آمده اند، نشان دادن این که رابطه ای رو به بهبود با ایران به روابط آمریکا و اسرائیل آسیب نخواهد زد، چالشی برای اوباما است.
نشست آیپک موضع متفاوت اسرائیل را در میان دیگر متحدان آمریکا و نفوذ شدید این رژیم در "کپیتول هیل" به نمایش می گذارد ["کپیتول هیل" تپهاى واقع در شهر واشنگتن است که کاخ کنگره روى آن قرار دارد].
صدها نماینده با کنگره [آمریکا] درباره مسائلی مانند ایران، صلح خاور میانه و تأثیر جنگ داخلی سوریه بر اسرائیل لابی خواهند کرد. یکی از موضوعات مهم این همایش، تلاش هر دو حزب برای تصویب تحریم های تازه بر ضد ایران است که کاخ سفید آنرا بی نتیجه گذاشت، اما آیپک از آن دفاع می کند.
جک لو، وزیر خزانه داری [آمریکا]، و جان کری، وزیر امور خارجه [این کشور] از سخنرانان این همایش خواهند بود. با اینکه اوباما در سال های گذشته از سخنرانان این نشست بوده است، اما در نشست [این هفته] سخنرانی نخواهد کرد.
دیدار رهبران اسرائیل و آمریکا در دفتر کار رئیس جمهور در کاخ سفید، به یکی از رویدادهای متداول جانبی همایش آیپک تبدیل شده است. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه گفت: «رئیس جمهور در انتظار بحث و تبادل نظر با نخست وزیر اسرائیل درباره پیشرفت مذاکرات با فلسطین، تحولات در ایران و دیگر اولویت های منطقه است.»
اکنون که مذاکرات صلح با فلسطینی ها به مرحله مهمی رسیده است، انتظار می رود اوباما به نتانیاهو برای ادامه گفتگوها، فشار بیاورد.
بر اساس توافق نامه سال گذشته برای شروع گفتگوهای صلح، اسرائیل قرار است آخرین گروه زندانیان فلسطینی را در پایان ماه مارس آزاد کند. آمریکا از نتانیاهو می خواهد بر اساس برنامه عمل کند؛ اما این هفته، مقامات آمریکا و اسرائیل اذعان کردند که شاید نتانیاهو به دنبال امتیازات دیگری باشد.
فلسطینی ها نیز ممکن است برداشتن گام های بیشتر را تا آزادی آخرین گروه از زندانیان فلسطینی ، به عقب بیاندازند.
جان کری هفته گذشته بیان داشت که موفقیت [این گفتگوها] به خواست دو طرف برای پیشرفت آن بستگی دارد.
کری در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران، گفت: «اگر فکر نمی کردم که این کار ارزشش را دارد، آن را پیگیری نمی کردم. امیدوارم وقت خود را هدر نداده باشیم. بسیار امیدوارم که بتوانیم دو طرف را به انجام اقدامات لازم برای وارد شدن به مهمترین مرحله آن واداریم.»
تابستان گذشته، کری با فشار زیاد، دو طرف را برای طولانی ترین گفتگوهای صلح سال های اخیر به پای میز مذاکره کشاند. کری در ابتدا، پایان آوریل را برای اعلام توافق نهایی تعیین کرد؛ اما این هفته اذعان کرد که جدول زمانی او تغییر کرده است.
او اکنون در تلاش است که دو طرف را به توافق درباره آنچه آنرا چارچوبی برای توافق نهایی می نامد، وادارد. این توافق موقت شرایط لازم را برای مذاکرات بسیار دشوار و فنی تعیین می کند که موضوع آن توافق نهایی صلح برای پایان دادن به چندین دهه درگیری است. هیچ یک از دو طرف تمایلی به پذیرش این توافق ندارند؛ زیرا به منزله توافق نهایی است و رهبران را به دادن امتیازاتی می کشاند که مدت ها است از آن خودداری کرده اند..
کری در این گفتگو اعلام کرد اگر دو طرف موافقت کنند، «وارد مذاکرات پایانی می شویم. فکر نمی کنم وجود یک دوره نه ماهه، یا هر مدت زمان دیگری، برای رسیدن به» پیمان صلح، «کسی را ناراحت کند».
به گزارش تیک، محمود عباس، رئیس دولت خودگردان فلسطین، 17 مارس، به کاخ سفید می رود. به نوشته یک روزنامه فلسطینی آخرین دیدار کری با محمود عباس، چندان خوب پیش نرفته است. "القدس" گزارش داد کری در نشست کمتر از دو هفته پیش در پاریس، امتیازاتی را پیشنهاد کرد که بر اساس آن پایتخت فلسطین، به جای کل شهر بیت المقدس تنها ، تنها بخشی از شرق این شهر را شامل می شود.
اما انتظار می رود ایران موضوع اصلی بحث های هفته آینده در واشنگتن باشد. نتانیاهو با توافق بین المللی که پاییز گذشته حاصل شد، مخالف است و آن را توافقی بیش از حد سخاوتمندانه با کشوری می داند که از دید او تهدیدی بزرگ است و بر این باور است [این توافق] برای تضمین این که ایران جنگ افزاری هسته ای نمی سازد، ناکافی است.
اسرائیل با این که در گفتگوها حاضر نیست، خواستار موضعی بسیار سرسختانه تر در توافق نهایی است که مذاکره درباره آن ادامه دارد. خطوط کلی توافق نهایی پیشنهادی از هم اکنون مشخص است و پیش بینی می شود بر اساس آن، ایران اجازه داشته باشد دست کم به برنامه غنی سازی اورانیوم خود در سطح متوسط ادامه دهد. اما نتانیاهو گفته است ایران را نباید با توانمندی ساخت هسته ای، به حال خود رها کرد.
نتانیاهو هفته پیش در نشست خبری با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، گفت: « نه غنی سازی، نه سانتریفوژ، نه پلوتونیوم.»
1392/12/12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]