واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۲ (۱۱:۳۷ق.ظ)
وزير علوم، تحقيقات و فناوري: در وزارت علوم دستهبندي و گروهبندي نداريم وزير علوم، تحقيقات و گفت: ما مروج اخلاقيات علمي هستيم و اين موضوع را راه حل ميدانيم، بنابراين اگر به سمت علم برويم و دسته بندي و گروه بندي را از کار خود حذف کنيم، باندبازي نيز نخواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، رضا فرجيدانا در نشستي با روساي دانشگاههاي استان قم با اشاره به جايگاه ويژه اين استان به عنوان قطب علمي جهان اسلام، گفت: ما بايد به قطب علمي شدن قم به عنوان يک ماموريت نگاه کنيم، اما اين موضوع فقط خاص علوم ديني و اسلامي نيست. اگر ما حوزه علميه قدرتمندي داريم که طلبه ديني در سطح اول دارد، بايد در ساير زمينهها نيز قطب علمي باشيم و قم را در جايگاهي قرار دهيم که پاسخگوي جهان اسلام باشد.
وي با بيان اينکه ما در استان قم نيازمند دانشگاههاي پزشکي هستيم که در علوم پزشکي نام آور باشند، تصريح کرد: حضور آموزش عالي به شکل موسسات مختلف در بخش دولتي و حوزوي در اين استان خوب بوده، اما چرا نتوانستيم به آن جايگاه خاص برسيم. بنابراين از همکارانم در ستاد وزارتخانه ميخواهم که کارگروهي چهار تا پنج نفره براي آسيب شناسي اين موضوع تشکيل دهند.
فرجي دانا با بيان اينکه يکي از موانع در اين زمينه بحث اعتبارات است، تصريح کرد: آموزش عالي در کشور از اين لحاظ جايگاه واقعي خود را ندارد.
وي با مقايسه آموزش عالي در سالهاي ابتدايي انقلاب و حال حاضر گفت: ما در آن زمان 175 هزار دانشجو با جمعيت 35 ميليوني کشور داشتيم، اما در حال حاضر با جمعيتي بيش از دو برابر آن موقع حدود 4.4 ميليون دانشجو داريم و اين به اين معني است که همت بلندي در اين زمينه شکل گرفته است بنابراين اين دستاورد را بايد يک کارنامه درخشان ببينيم.
وزير علوم با بيان اينکه آموزش عالي براي پاسخگوي به تقاضاي اجتماعي موفق بوده است گفت: در ابتداي انقلاب ما کمتر از 700 مقاله در مجلات علمي و پژوهشي داشتيم اما اکنون بيش از 25 هزار مقاله داريم. اما در مقابل سهم آموزش عالي از بودجه در آن سالها حدود دو درصد بوده و در حال حاضر نيز حدود دو درصد است.
فرجي دانا با بيان اينکه ما سهم خود را از توليد ناخالص داخلي دريافت نميکنيم اظهار کرد: سرانه دانشجو در کشورهاي حاشيه خليج فارس حدود 10 برابر سرانه دانشجو در ايران است.
وي با بيان اينکه ما در سال جاري 42 هزار ميليارد تومان يارانه نقدي بين مردم توزيع کرديم، تصريح کرد: ما نميگوييم که نيازمند در جامعه نداريم اما بايد به نوعي سرمايه گذاري کنيم که بعدا همه اين سرمايهگذاريها در جامعه غني شوند. به عبارت ديگر بايد به جاي ماهي دادن به افراد به آنها ماهيگيري بياموزيم.
وزير علوم خاطر نشان کرد: کل بودجه آموزش عالي براي سال 93 در صورت تخصيص کامل 4000 ميليارد تومان است، از سوي ديگر در سال 91 تنها 14 درصد در کل کشور تخصيص بودجه عمراني داشتهايم که در سال 92 ميخواهند آن را به 40 درصد برسانند که حدود 10 هزار ميليارد براي کل کشور ميشود.
دکتر فرجي دانا خاطر نشان کرد: اين در حالي است که اگر ما 42 هزار ميليارد تومان يارانه را در آموزش عالي سرمايه گذاري کنيم تحول جدي در جامعه ايجاد خواهد شد.
وي با اشاره به سه عنصر دانشجو، استاد و امکانات در بحث آموزش عالي، گفت: امکانات ما بسيار کم بوده است اما دانشجوهاي خروجي ما جهاني شدهاند اين يعني يک کار استثنايي انجام ميشود در حالي که امکانات ما قابل مقايسه با کشورهايي که با آنها رقابت ميکنيم نيست.
وزير علوم با بيان اينکه بايد با آسيب شناسي، همراهي و همدلي مشکلات را برطرف کنيم، گفت: توجه ويژه به علم و فناوري در استان قم در فرمايشات بزرگان کشور آمده است و همه بايد در راستاي تحقق آن تلاش کنيم که اين موضوع جوشش عالمان را در اينجا ميطلبد.
دکترفرجي دانا با بيان اينکه قول ميدهم مانع تراشي براي هيچ کس نکنم تاکيد کرد: اين وزارتخانه فشاري بر کسي وارد نخواهد کرد و دسته بندي و گروه بندي ندارد بلکه شاخصهاي ما ترويج علم و اخلاقيات حاکم بر علم است.
وي افزود: ما مروج اخلاقيات علمي هستيم و اين موضوع را راه حل ميدانيم و معتقديم اگر اين موضوع را حل کنيم در دانشگاهها ابتذالي نخواهيم داشت. بنابراين اگر به سمت علم برويم و دستهبندي و گروه بندي را از کار خود حذف کنيم، باندبازي نيز نخواهيم داشت.
براساس گزارش روابط عمومي وزارت علوم، وزير علوم در خاتمه سخنان خود با بيان اينکه من مورد انتقاد وارد شدن را براي خود ارزش مي دانم، خاطر نشان کرد: اين موضوع باعث ميشود که احساس کنم هنوز اگر مشکلي وجود دارد و قابل اصلاح هستم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]