تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 4 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818214924




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوزادان‌ با وزن کم رشد طبیعی ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نوزادان‌ با وزن کم رشد طبیعی ندارند
کد خبر: ۳۸۴۷۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۳ - 07 March 2014


استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فقط 10 درصد از نوزادانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند نمی‌توانند رشد طبیعی یافته و دچار کوتاهی قد می‌شوند.

به گزارش فارس، رحیم وکیلی ظهر امروز در دومین روز از سومین سمینار سراسری تغذیه، رشد و تکامل نوزادان و کودکان که در تالار ابن سینا مشهد برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه 90 درصد از نوزادانی که در بدو تولد با وزن کم به دنیا می‌آیند در یک تا 2 سالگی کمبود وزن آنان جبران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فقط 10 درصد از نوزادانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند نمی‌توانند رشد طبیعی را یافته و دچار کوتاهی قد می‌شوند افزود: برخی از این نوزادان نیز نیازمند زمان بیشتری برای رسیدن به قد مطلوب بوده و عمدتا تا 36 ماهگی به رشد مورد نظر می‌رسند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از عوارض کم وزنی در بدو تولد، تغییرات بلوغ در این افراد است که باید گفت: بلوغ زودرس در این کودکان باعث کوتاهی قد و ریزنقشی در آنان می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده، چنین افرادی شبیه افرادی به نظر می‌رسند که از یک بیماری مزمن رنج ‌می‌برند افزود: به طور متوسط، کودکان مذکور 6 ماه زودتر از همسالان خود به بلوغ می‌رسند.

وکیلی با اشاره به اینکه علت ایجاد بلوغ زودرس در این کودکان تاکنون شناخته نشده است گفت: تجویز هورمون رشد برای این افراد باعث بهبود رشد قد آنان می‌شود.

وی تصریح کرد: متأسفانه در ایران والدین نوزادان کم‌وزن خیلی دیر به کوتاهی قد فرزند خود پرداخته و از سن 11 تا 12 سالگی کودک، به رشد قدی  وی توجه می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشکلاتی اعم از قیمت بالای داروهای رشد، عواقب روحی و روانی مصرف درازمدت داروها در این زمینه باعث مراجعه دیرهنگام والدین در راستای رشد قد کودک کم وزن می‌شود گفت: داروهای مؤثر در درمان کوتاهی قد در برخی افراد اثرات مطلوب و در برخی نیز اثرات نامطلوب به همراه دارد.

وی در ادامه بیان کرد: عمر مطالعات و درمان‌ها در زمینه اثرات داروهای رشد قد در کودکان محدود است اما باید گفت، تاکنون عارضه خاصی از مصرف این نوع داروها بر افراد گزارش نشده است.

رحیمی تصریح کرد: انجام آزمایشات لازم از جمله قند خون ناشتا از ملزومات قبل از تجویز این داروها به شمار می‌رود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خاتمه مقاومت به انسولین را در کودکان مذکور به عنوان مشکل بعدی عنوان کرد و گفت: این کودکان اگر مبتلا به دیابت شوند در بحث درمان با توجه به مقاومت ذکر شده با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن