واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نگاهی به مباحث همایش بیداری قرآنی در دنیای معاصر قم - ایرنا -در همایش ˈبیداری قرآنی در دنیای معاصرˈ از تفسیر موضوعی الفرقان اثر آیت الله دکتر محمد صادق صادقی تهرانی در 30 جلد با حضور اساتید، محققان و شاگردان وی در دانشگاه مفید قم رونمایی شد.
گزارش ایرنا، همایش یک روزه ˈ بیداری قرآنی در دنیای معاصر با محوریت اندیشه های آیت الله دکتر محمد صادق تهرانی ˈ از صبح پنجشنبه در قم آغاز و بعد از ارائه مقالات علمی حول محور آثار و اندیشه های ایشان و سخنرانی برخی شخصیت ها عصر امروز به کار خود پایان داد.
عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در مراسم اختتامیه این همایش گفت: شکی نیست که قرآن برای خود قرآن حجت است و در تفسیر آن، نخستین منبع فهم آن کتاب، برگشت متشابهات به محکمات، و برگرداندن مخصّصات به عمومات، مفصلات به مجملات است و اینکه در حدیث متواتر ثقلین، عترت در کنار قرآن آمده، به معنای نداشتن حجیت استقلالی قرآن نیست.
حجت الاسلام والمسلمین ˈ سید محمد علی ایازی ˈ خاطرنشان کرد: آیت الله صادقی تهرانی در تفسیر آیات حتی در آیاتی که به اثبات مقام آن بازمی گردد افزون بر اینکه این مبنا را قبول دارند و مبنا را قرآن می داند از این روش، برای فهم و استنباط استفاده کرده و از زبان مخاطب پسند بهره گرفتند.
وی اظهار کرد: اگر آیت الله صادق تهرانی در جایی به روایتی استناد می کند در جایی است که موافقت با قرآن دارد اما آن جایی که ناظر به شرح و توضیح آیه می باشد و مفهومی را بیان می کند که در حوزه تفسیر است، قبول ندارد.
*سلیقه و ضابطه
حجت الاسلام علی رحماندوست از اساتید حوزه علمیه قم نیز در این مراسم گفت: در طول تاریخ دانشمندان شیعه و سنی برای ارزیابی احادیث سازو کارهایی را طراحی کردند ولی دکتر صادقی در این زمینه به گونه ای عمل کرد که بیشتر سلیقه ای بود تا ضابطه ای.
وی گفت: اگر بعد از ایشان کسانی بخواهند راه وی را در تفسیر ادامه دهند الگو و روش خاصی در اختیار ندارند.
یکی از شاگردان آیت الله صادقی تهرانی نیز در مراسم گفت: آیت الله دکتر صادقی در تفسیر به اسلوب خاصی نرسیدند چرا که تنها فردی بود که به این روش کار کرده بود.
دکتر محمد نورانی خاطرنشان کرد: برخی شایعات که می گویند آیت الله صادق تهرانی روایات ائمه اطهار خصوصا امام صادق (ع) را قبول نداشتند، کذب است.
وی گفت: ایشان از نادرترین علمای اسلامی هستند که توانسته با یک آیه قرآن بدون هیچ روایتی، عصمت چهارده معصوم را ثابت کند.
وی اظهار کرد: به عقیده آیت الله صادقی تهرانی جایی که قران کریم سکوت کرده، دنبال روایت می گردیم و آن را قبول می کنیم ولی این در صورتی است که مجموعه روایات رسیده با قران کریم و خود روایات با هم تعارض نداشته باشند.
این همایش از طرف جامعه القرآن کریم وابسته به آیت الله صادقی تهرانی در دانشگاه مفید قم برگزار شد.
در این همایش برخی اساتید حوزه علمیه قم و شخصیت های علمی و سیاسی مقالات خود را حول محور آثار آیت الله صادقی تهرانی ارائه دادند.
مرحوم آیت الله محمد صادقی تهرانی از جمله پیشگامان بیداری قرآنی در تاریخ معاصر جهان شناخته می شود که با با کاوش دقیق، عمیق و ناب درون قرآنی، برای دریافت و نشر لطائف و اشارات کلام وحی، و یادآوری حجیت مستمر و پایدار نص و ظاهر قرآن و با حضور فعال در عرصه انقلاب اسلامی ایران و نیز تالیف کتاب های بسیاری در حوزه فقه، اصول، مقارنات ادیان فلسفه، عرفان، عقاید و سیاست بر پایه قرآن و سنت محمدی(ص) بنیانی نوین در بیداری قرآنی تاریخ معاصر جهان اسلام پی ریزی کرد.
30 جلد تفسیر الفرقان به زبان عربی و تنظیم تفسیر موضوعی 30 جلدی آن، تفسیر البلاغ که فشرده تفسیر قرآن به قرآن است و ترجمان وحی (ترجمان فارسی قرآن کریم)، تفسیر ترجمان فرقان (تفسیر مختصر فارسی قرآن کریم) و حدود شصت سال تدریس تفسیر قرآن به زبان های فارسی و عربی در حوزه های علمیه قم، تهران، نجف، مکه، مدینه، بیروت، سوریه و تالیف بیش از 150 عنوان کتاب فقهی، اصولی و غیره از جمله آثار و خدمات این علامه است.
آیت الله صادق تهرانی در یکم فروردین ماه 1305 در تهران به دنیا آمد و در روز یکم فروردین ماه سال 1390 در شهر قم دیده از جهان فرو بست.
محمد صادقی تهرانی، در تفسیر قرآن، سبک و شیوه ای منحصر به فرد و متمایز از دیگر مفسرین دارد؛ عنوان تفسیر چنین می نماید که مفسر از دو سبک تفسیر قرآن با قرآن و تفسیر قرآن با سنت، سود برده است. ک/4
7401 / 380/
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]