واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رحیم پور ازغدی:دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید محل تولید علم شوند شیراز-ایرنا- عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی گفت:دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید محلی برای تولید علم باشند.
به گزارش ایرنا، حسن رحیم پور ازغدی پنجشنبه در نخستین نشست شهرسازی اسلامی و چشم انداز شهر شیراز افزود: دانشگاههای ما محل دارالترجمه و حوزه های علمیه ها محل تقلید شده که با این روند در هیچ کدام تولید علم رخ نمی دهد.
وی با اشاره به اینکه اسلام دینی نمادین نیست بلکه باید نهادینه شود اظهار داشت : اسلام نه تنها به مسجد بلکه با همه چیز کار دارد .
رحیم پور ازغدی با بیان این مطلب که در تفکراسلامی هرگزشیطان بر انسان حاکم نمی باشد افزود:در این تفکر مسوولیت پذیری نهادینه شده و لذا یک انسان اسلامی در قبال همه امورات جامعه از جمله سینما و معماری نیز خود را مسوول و پاسخگو می داند.
وی گفت : بنابراین در معماری شهرسازی اسلامی تنها نباید به کلیات اکتفا کرد بلکه باید دید که معماری و فضای سبز شهری اسلامی چه تأثیر مثبت و یا منفی در شهر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه اگر به معماری و شهرسازی دقت کنیم می بینیم که به غیر از جنبه فنی آن به پیام زیبای مفهوم شناسی بر می خوریم افزود: لذا فضای و بوی شهر هم در روحیات و اخلاق شهروندان تأثیر گذار است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اینکه قرآن بر روی صدا و حق شنیدن صدای خوب و بهداشت صوت تأکید دارد و هر چیزی که به اعصاب مردم ضرر زند حرام است که حق وتو هم دارد، گفت: باید بررسی کرد که امروزمدیریت ترافیک با مال، اعصاب و جان این ملت چه کرده است.
پور ازغدی اضافه کرد: عقل و تجربه در ذیل وحی همان علوم اسلامی انسانی می شود، برخی تصور می کنند که تمدن اسلامی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و معماری و شهرسازی اسلامی یعنی جایگزینی مطلق وحی به جای تجربه که اینگونه نیست.
وی بیان داشت: صنعت، معماری، کشاورزی و ساختار مدیریتی توقیفی نیست و حق نداریم آن را نسبت به شریعت نسبت بدهیم که شاید بدعت هم با انجام آن مرتکب شویم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این نکته که برخی به حساسیت های شخصی خود زیادی بها می دهند که اینها در شریعت ما نیامده است،خاطرنشان کرد: معماری اسلامی ما را برخی تنها مختص زمان صفویان می دانند.
پور ازغدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تبلیغات شهری می تواند هم باعث مصرف زدگی و هم باعث بهبود سبک زندگی شود،افزود:معماری و شهرسازی به اضافه اسراف، چیزی غیر اسلامی است.
وی کسانی را که معتقدند شهر مقوله مدرن و جدیدی است ، غرب زده توصیف کرد و اظهار داشت: در هیج جایی از قرآن و حدیث نیامده است که معماری اسلامی باید چگونه باشد اما ممکن است یک معمار اسلامی با الهام گرفتن از آیات فضا، حجم و رنگ یک ساختمان را در نظر بگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ حاکم بر جامعه ای درست پیش رود و مدیریت ها خوب عمل کنند و به ایمان به توحید و عدالت توجه بشود قطعا از دورن این اخلاق اسلامی شهر اسلامی متولد می شود. ک/2
7374// 667
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]