تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852903420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تورم مهار و رشد اقتصادي نمايان شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ اسفند ۱۳۹۲ (۱۰:۲۵ق.ظ)
اظهارات مهم وزير اقتصاد در اجلاس خبرگان رهبري: تورم مهار و رشد اقتصادي نمايان شد وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به كاهش ميزان تورم پنج و نيم درصدي در بهمن ماه سال گذشته به چهار دهم درصد در بهمن ماه امسال، اين امر را نمايانگر موفقيت دولت در مهار تورم آن هم درست در ماه هايي دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي طيب نيا با بيان اين مطلب تصريح كرد: اگر به لطف الهي بتوانيم همين روند را ادامه دهيم، تورم سال آينده ما به زير 15 درصد خواهد رسيد.
وي در اين اجلاس ضمن قدرداني از رياست محترم اين مجلس به جهت حمايت از دولت تدبير و اميد ابراز اميدواري کرد که خدمتگذاران دولت يازدهم بتوانند همه اهتمام خود را در جهت خلق حماسه اقتصادي و موفقيت در آفرينش اين دستاورد بزرگ به کار گيرند.
علي طيب نيا که صبح امروز در جمع نمايندگان مجلس خبرگان سخن مي گفت با اشاره به حماسه حضور مردم در انتخابات با شکوه 24 خرداد و موفقيت دستگاه ديپلماسي کشور در مذاکرات هسته اي که با حمايت مقام معظم رهبري منجر به شکل گيري حماسه سياسي شد اظهار داشت: امسال همچنين سال حماسه اقتصادي نيز هست و هر چند كه شايد حرکت در جهت خلق حماسه سياسي دشوارتر بنمايد، اما خوشبختانه شاهد هستيم، دولت در اين مدت کوتاه، توفيقات ارزنده اي در اين خصوص به دست آورده است.
وزير اقتصاد با بيان اينکه اصولا حماسه در جايي مطرح مي شود که دستاوردهايي بيش از حد انتظار، آن هم با تلاش و کوشش جهاد گرانه و ايثار گرانه مدنظر باشد، تصريح کرد: حماسه اقتصادي عبارت از عزم و اراده ملي براي به سامان رساندن وضعيت اقتصادي کشور در شرايط غيرمتعارف امروز است و اين درحاليست که طي چند سال اخير اقتصاد ما با چالش هاي متنوعي روبرو بوده است.
طيب نيا در تشريح اين چالش ها بيان داشت: برخي از اين چالش ها ريشه ساختاري و بلند مدت و فراتر از يک دولت داشته اند، برخي ديگر ناشي از سوء مديريت ها و سوء تدبيرها بوده است و بالاخره بخش ديگري از چالش هايي که ما اکنون با آن مواجهيم مربوط به تهديد دشمن و اعمال محدوديت ها و تحريم هاي ظالمانه اعمال شده به کشور ما است.
وزير اقتصاد با ابراز تأسف از سياست هاي اقتصادي اعمال شده در ساليان اخير که منجر به تشديد اثرات مخرب اقتصادي تحريم هاي قدرت هاي بزرگ شد، گفت که به باور وي بين سياست خارجي دولت در ساليان اخير با سياست داخلي و بويژه سياست هاي اقتصادي کشور طي اين مدت، به نوعي منافات وجود داشته است.
وي افزود: در دولت قبل، در حالي که از يک سو در حوزه سياست خارجي به جاي تعامل سازنده، رويكرد تقابل جويي به تشديد تحريم ها انجاميد، در سياست گذاري هاي داخلي به ويژه سياست هاي اقتصادي به نوعي رفتار مي شد که عملاً اقتصاد ما در جهت افزايش وابستگي بودجه هاي ساليانه کشور به منابع نفتي حرکت مي کرد.
وزير اقتصاد گفت: نتيجه اين سياست ها، خود را به صورت افزايش نامعقول و غير منطقي واردات و آسيب پذيري بيشتر اقتصاد کشور از تحريم هاي خارجي نشان داد. در حقيقت طي اين سال ها ما دقيقا در جهت عكس سياست هاي اقتصاد مقاومتي، که به منظور کاهش آسيب پذيري هاي نظام طراحي شده بود، حركت كرديم و سمت گيري مان در راستاي افزايش وابستگي به بيگانگان قرار گرفت كه مجموعه اين عوامل ما را در شرايط بسيار مخاطره آميزي قرار داد.
وي با بيان اينكه با تشديد تحريم ها ابتدا درآمدهاي نفتي كشور و درآمدهاي ناشي از صادرات کالاهاي پتروشيمي کاهش پيدا کرد و در نتيجه آن بودجه دولت دچار عدم تعادل شد، اظهار داشت: متعاقب اين امر، هزينه هاي عمراني دولت و نيز واردات کالاهاي واسطه اي و مواد اوليه و ماشين آلات از خارج کاهش پيدا کرد كه معناي آن آسيب به توليد و اشتغال کشور بود.
وزير اقتصاد گفت: بنابراين مجموعه اي از مشکلات و چالش ها در کشور بوجود آمد که ناشي از ترکيب چند عامل اقتصاد بيمار، سوء تدبيرها و ساختار اقتصادي بيمار و ناسالم به ارث رسيده از دوران قبل از انقلاب و برخي از سوء مديريت هاي اخير بود كه در کنار تحريم هاي خارجي باعث آشكار شدن مختصات منفي بي سابقه اي در اقتصاد كشور شد.
وي تصريح کرد: مديريت چالش هاي موجود علاوه بر يک برنامه ريزي اثربخش، نيازمند همراهي همه دستگاه هاي دولتي و غيردولتي و تشکل هاي مردم نهاد، نخبگان، خبرگان، روحانيت معظم و همه آحاد مردم است و بدون همدلي، همراهي و همسويي همگان، امکان فائق آمدن بر مشکلات و چالش هاي جدي پيش رو وجود ندارد.
وزير اقتصاد با بيان اينکه نخستين گام و شرط لازم، وفاق جمعي بر روي موضوعات راهبردي و سياست هاي کليدي است، افزود: ما بايد مشکلات خود را به درستي بشناسيم، آسيب شناسي کنيم و راه حل هاي مناسب را براي آن در نظر بگيريم.
طيب نيا تصريح کرد: برداشت من به عنوان يک کارشناس اقتصادي و معلم دانشگاه اين است كه بايد مجموعه سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي را به عنوان يک راهبرد هادي براي مجموعه تصميم گيري ها مورد استناد قرار دهيم تا هم زمينه وفاق بين دستگاه هاي موجود در حاکميت فراهم شود و هم از تكرار برخي نزاع هاي بي حاصل و فروكاهنده گذشته ميان دولت و مجلس و ساير نهادها جلوگيري شود.
وزير اقتصاد تصريح کرد: دولت جديد در شرايطي كار خود را آغاز كرد که اقتصاد ما در موقعيتي خطير قرار داشت و از جمله مهم ترين چالش هاي آن، ترکيب همزمان رکود اقتصادي و تورم بود.
وي افزود: متاسفانه در هر دو زمينه مذکور ما در شرايط بسيار ويژه اي قرار داريم، رشد اقتصادي ما در سال 1391، منفي 5.8 درصد بود که معناي آن اين است که مجموعه کل توليد کالا و خدمات جامعه، در سال مذكور نه تنها افزايش پيدا نکرد، بلکه 5.8 درصد کاهش نيز يافت و اگر رشد جمعيت را هم به حساب آوريم، به معناي آن خواهد بود كه ميزان درآمد متوسط شهروندان ايراني حدود هفت درصد طي يک سال کاهش پيدا کرده که وضعيتي بسيار مخاطره آميز است.
وزير اقتصاد گفت: اين در حالي است که براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز، بايد به يک نرخ رشد هشت درصدي دست مي يافتيم و متاسفانه در حال حاضر برآوردهاي ما نشان مي دهد که حتي ديگر با نرخ رشد هشت درصد هم نمي توان به اهداف سند چشم انداز رسيد و براي حصول آن رشد حداقل 11 درصدي لازم است.
طيب نيا افزود: رشد منفي 5.8 درصدي اقتصاد كشور در شرايطي رخ داده كه ما با يک جمعيت جوان و نوعا جوياي كار روبرو هستيم.
وي با يادآوري اينكه متاسفانه ايجاد اشتغال طي سال هاي اخير وضع بسيار نامناسبي داشته است گفت: بر اساس آمار رسمي بانک مرکزي، در طول فاصله سال هاي 1385 تا 1390 سالانه حدود 14 هزار نفر به تعداد شاغلين اضافه شده اند و اي در حالي است كه طي سال هاي 1380 تا 1385 سالانه 695 هزار نفر به تعداد شاغلين افزوده مي شده است.
وي گفت: همه اينها در حالي است كه آمار ايجاد شغل در سال 1390 منفي 200 هزار نفر بوده است، يعني در آن سال نه تنها شغل جديدي ايجاد نشده، بلکه 200 هزار نفر از شاغلين هم شغل خود را از دست داده اند و اين وضعيت در سال 1391 از اين هم بدتر شده است.
وي تصريح كرد: اين مهم ترين آسيب به امينت ملي است، بخصوص اگر بدانيم که نرخ بيکاري در بين جوانان به مراتب از نرخ بيکاري عمومي فراتر بوده و اين شاخص در بين جوانان تحصيل کرده افزايش بيشتري هم مي يابد.
طيب نيا افزود: ما در گذشته، رشد اقتصادي کمتر از منفي 5 درصد را هم تجربه كرده ايم اما اين مربوط به دوران جنگ تحميلي بوده كه شرايط آن زمان با اكنون تفاوت هاي بسيار عمده اي داشته است.
وزير اقتصاد ادامه داد: در سال 1391 متوسط نرخ تورم 32 درصد و البته به صورت ماهانه در حال افزايش بود به طوري كه در خرداد ماه سالجاري نرخ تورم نقطه به نقطه به 42 درصد رسيد كه معنايش اين است که سطح عمومي قيمت ها در خرداد سال 1392 نسبت به خرداد سال 1391 معادل 42 درصد افزايش پيدا کرده است.
وي گفت: ترکيب تورم بالاي 42 درصد با نرخ رشد اقتصادي منفي پنج درصد در تاريخ اقتصاد كشور بي سابقه است.
وزير اقتصاد اظهار داشت: در سال 1391 رشد سرمايه گذاري در كشور نيز معادل منفي 21.9 درصد بوده كه معنايش اين است که ميزان سرمايه گذاري در كشور 22 درصد کاهش پيدا کرده است.
وي گفت: همچنين در سال 1391 سرمايه گذاري در حوزه ساختمان 32 درصد و در حوزه ماشين آلات و تجهيزات 14درصد كاهش داشته است و مجموعا در همه بخش ها، بجز بخش کشاورزي که رشد مثبت اندكي داشته، با كاهش مواجه بوده ايم كه اين وضعيت در بخش صنعت بحراني تر از بقيه است.
طيب نيا اظهار داشت: در اقتصاد، به طور معمول، مقابله با تورم يا ركود به تنهايي کار خيلي پيچيده اي نيست اما دشواري و پيچيدگي موضوع، مربوط به زماني است كه تورم و رکود همزمان، پديده پيچيده اي را موجب مي شوند که استفاده از سياست هاي مرسوم اقتصادي را غيرممکن مي سازد.
وزير اقتصاد افزود: بنابراين در مواجهه با تورم رکودي، بسته سياستي دولت بسيار محدود است، زيرا اگر بخواهيم براي مقابله با تورم از سياست هاي انقباضي پولي استفاده كنيم، خودبخود موجب تشديد ركود شده ايم و در مقابل اگر براي مقابله با ركود بخواهيم سياست هاي انبساطي پولي را به كار بگيريم، خودمان باعث تشديد تورم در كشور خواهيم شد و شايد از همين رو باشد كه در کتاب هاي اقتصاد کلان معمولا از اين امر به عنوان يک معما ياد مي کنند.
طيب نيا با بيان اينكه دومين چالش دولت در ابتداي كار، ساختار نامتعادل بودجه كشور در سال 1392 بوده است، ادامه داد: در قانون بودجه مصوب سالجاري، ميزان منابع دولت 210 هزار ميليارد تومان تعيين شده بود و اين در حالي است که در پنج ماهه نخست امسال و در ابتداي كار دولت يازدهم متوجه شديم، درصورت ادامه آن روند، تا انتهاي سال، دولت تنها مي توانست 103 هزار ميليارد تومان منابع درآمدي وصول کند.
وزير اقتصاد افزود: با وجود همه اين تنگناها و لزوم تلاش دولت براي افزايش ميزان تحقق درآمدهاي خود، از آنجا که دولت يازدهم نمي خواست در شرايط رکودي، فشار مضاعفي را براي اخذ ماليات به مردم تحميل کند، همه اهتمام خود رامصروف تحقق به موقع منابع كرد اما با اين وجود، مجموع درآمدهاي دولت در 11 ماهه امسال تنها 114 هزار ميليارد تومان بوده است.
وي يادآور شد: مي دانيم، هزينه هاي جاري دولت شامل حقوق و دستمزد کارمنداني مي شود که در حال حاضر با تورم 40 درصدي دست و پنچه نرم مي کنند و قدرت خريد دستمزدشان به اندازه کافي کاهش پيدا کرده است و چون دولت خود را ملزم مي داند حقوق و دستمزد اين بخش را به موقع پرداخت کند، ديگر منابع قابل توجهي براي اختصاص به طرح هاي عمراني باقي نمي ماند.
وزير اقتصاد دولت يازدهم گفت: با اين همه و با همه فشار هاي وارده در جهت انقباض هزينه هاي جاري دولت، تا كنون توانسته ايم حدود 10 هزار و 900 ميليارد تومان براي طرح هاي عمراني دولت هزينه کنيم اما اين در حالي است که مجموع طرح هاي عمراني بر جاي مانده دولت، بالاي 400 هزار ميليارد تومان است.
طيب نيا ادامه داد: بررسي اقتصاد ايران مويد آن است که نيروي محرکي که همواره اقتصاد ما را از رکود خارج مي کرده، درآمدهاي نفتي و تزريق آن به اقتصاد از طريق طرح هاي عمراني و در نتيجه افزايش اشتغال و رونق کسب و کار بوده است.
وي افزود: اين يك آسيب است و يکي از اهداف اقتصاد مقاومتي نيز چاره جويي براي رفع اين آسيب و رهايي از اقتصاد نفتي به اين معنا است كه ما سرنوشت و زندگي خود را به درآمدهاي نفت گره نزنيم و مقام معظم رهبري نيز به خوبي اين مهم را در قالب سياست هاي اقتصاد مقاومتي مورد تاکيد قرار داده اند.
وزير امور اقتصادي و دارايي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه تراز مالي هدفمندسازي يارانه ها يکي ديگر از مشکلات جدي دولت بوده است، اظهار داشت: تنها در سال 1392 ماهانه حدود 3500 ميليارد تومان يارانه نقدي به مردم پرداخت كرده ايم كه سرجمع سالانه آن 42 هزار ميليارد تومان يعني چهار برابر منابع عمراني دولت مي شود و اين جاي تأسف دارد كه چهار برابر چيزي که بايد صرف سرمايه گذاري بشود صرف پرداخت نقدي در جامعه، آن هم به طور برابر و به همه افراد، اعم از ثروتمند و نيازمند مي شود؛ يعني اين يارانه به کساني داده مي شود که چه بسا يك هزارم درآمد آنها نمي شود و در کنارش هم به مردم فقير و محرومي که چه بسا يارانه پرداختي، 100 درصد درآمدشان را تشكيل ميدهد.
طيب نيا ادامه داد: ما در حالي 42 هزار ميليارد تومان به صورت مساوي به همه افراد جامعه پرداخت مي کنيم كه درآمدمان از محل تعديل نرخ حامل هاي انرژي 28 هزار ميليارد تومان است و دولت مابه التفاوت اين 28 هزار ميليارد تومان با 42 هزار ميليارد تومان را از محل درآمدهاي عمومي پرداخت مي کند.
وزير اقتصاد افزود: اگر انشاءاله چرخ هاي توليد به حرکت در آيد، که همه نشانه ها گواه اين امر هستند، در آن صورت، نياز براي انرژي برق افزايش مي کند که چون نيروي کافي براي توليد اين ميزان برق را نداريم به سرعت بايد در زمينه توليد برق سرمايه گذاري شود.
وي در بخش ديگري از بيانات خود با اشاره به پروژه مسکن مهر اظهار داشت: اين طرح با اهداف خير خواهانه آغاز شد و اين دولت هم وظيفه خود مي داند كه براي طبقات کم درآمد جامعه مسکني ارزان قيمت با شرايط سهل تامين کند، زيرا مردم ما بدون داشتن مسکن و سرپناه احساس آرامش نمي کنند اما برخي ملاحظات را براي تحقق اين هدف بايد مد نظر داشت.
وي گفت: به هر حال مسکن مهر در مقياسي بي سابقه تاسيس تعداد دو ميليون و 300 هزار واحد مسكن ارزان قيمت را هدف گذاري كرد و به اين شكل براي دو ميليون و 300 هزار خانوار مطالبه ايجاد كرد.
وزير اقتصاد ادامه داد: منبع تامين مالي مسکن مهر استقراض از بانک مرکزي بود و اين در حالي است که پول پرقدرت يعني پايه پولي در ايران، حدود 100 هزار ميليارد تومان است، به اين معنا که از ابتداي خلق پول توسط بانک مرکزي تاكنون، 100 هزار ميليارد تومان پول (به مفهوم اسکناس) در كشور چاپ شده و اين در حالي است كه 42 هزار ميليارد تومان از اين رقم، مربوط به مسکن مهر است.
وي تصريح كرد: در واقع ما با چاپ پول بدون پشتوانه، تورم را به عنوان يک ماليات به عامه مردم تحميل کرده ايم و از محل مالياتي که از عموم مردم گرفته ايم، براي بخشي از جامعه مسکن تهيه کرده ايم! شما مطمئن باشيد كه اگر دولت يازدهم هم مي خواست همين سياست را ادامه دهد و دوباره به منابع بانک مرکزي متوسل شود، قطعا امروز نمي توانست در کنترل تورم موفق باشد.
وزير اقتصاد با بيان اينكه اين دولت خود را مقيد به تکميل مسکن مهر مي داند، اظهار داشت: اصلي ترين سئوالي که براي ما وجود دارد، نحوه به سرانجام رساندن مسکن مهر است. ما چگونه بايد عمل کنيم که باعث تشديد تورم نشويم؟ زيرا خود تورم، يک عامل نابرابري و تشديد کننده فقر عمومي است و ما بايد به ترتيبي عمل کنيم که با تدبير همراه باشد.
طيب نيا در ادامه سخنان خود، به تشريح برخي از مهم ترين دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در شش ماهه ابتداي يازدهم دولت در جمع نمايندگان مجلس خبرگان رهبري پرداخت.
وي با اشاره به شرايط سختي که دولت در آغاز کار با آن روبرو بود، هنر دولت را آن دانست که بتواند و قادر باشد در شرايط سخت اقدامات موثري انجام دهد و دولت يازدهم هم سعي کرد با الهام گيري از نظرات مقام معظم رهبري، با تلاش و کوشش جهادگرانه در حوزه خلق حماسه اقتصادي و کنترل مشکلات مردم به نحو موثري عمل کند.
طيب نيا گفت: اگر چه دولت توفيقاتي در مذاکرات هسته اي به دست آورد و ما اميدواريم که دشمني بيگانگان و فشارهاي وارده بر ما کاهش پيدا کند، اما در مقام برنامه ريزي، دولت هرگز خوشبينانه عمل نکرده و نخواهد کرد و ما بناي خود را برآن گذاشته ايم که براي شرايط سخت تر نيز آمادگي کامل داشته باشيم و بايد بتوانيم در هر شرايطي مشکلات خود را در داخل و با تکيه بر قابليت هاي موجود در کشور حل و فصل کنيم.
وي با بيان اينكه نخستين موضوعي که دولت در شروع به كار خود به آن پرداخت، مهار تورم افسار گسيخته بود، اظهار داشت: مقام معظم رهبري در سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي به درستي به اين امر اشاره کرده اند که وابستگي به نفت در بودجه دولت بايد قطع شود و سايه سنگين دولت بر سياست هاي پولي بانک مرکزي و تاثير آن بر افزايش يا کاهش حجم پول مرتفع شود.
وزير اقتصاد اظهار داشت: نخستين اقدام دولت جديد براي كنترل تورم، ايجاد انضباط مالي و تلاش براي كاهش هزينه ها بود، به اين معنا كه سعي کرديم بالغ بر 400 هزار ميليارد تومان طرح هاي عمراني نيمه تمام كشور را اولويت بندي كرده و منابع را فقط به طرح هايي اختصاص دهيم که اولا توجيه فني و اقتصادي دارند و ثانيا در مراحل انتهايي كار قرار گرفته و با تزريق مبالغي اندك آماده بهره برداري مي شوند.
وي با اشاره به اصلاحيه قانون بودجه سال 1392 دولت و تقديم آن به مجلس، اظهار داشت: به ياري خدا، امروز در يکي از معدود سال هايي به سر مي بريم که کسري بودجه دولت برابر صفر و بودجه كاملا متعادل است.
وزير اقتصاد ادامه داد: من به عنوان کسي که در اغلب دولت هاي بعد از انقلاب در نهاد رياست جمهوري بوده ام، به صراحت مي گويم که بسيار سخت است در شرايطي که دولت درآمد ندارد و با مطالبات جدي مردم مواجه است، در مقابل وسوسه استفاده از منابع بانک مرکزي ايستادگي كند.
وي افزود: همه مي دانند که من اهل تملق نيستم اما شهادت مي دهم اين مقاومت عمدتا مديون پافشاري شخص رييس جمهور است.
طيب نيا گفت: بر خلاف رويه سياسيون و دولت مردان که در چنين مواقعي نوعا به منابع بانک مرکزي متوسل مي شوند، آقاي روحاني محکم تر از همه ما در اين حوزه ايستادند و اين انضباط مالي و پولي در کنترل رشد نقدينگي نتيجه خود را نشان داد و خوشبختانه وضعيت تورمي ما از تورم ماهانه 3.5 واحد درصد در خرداد ماه امسال به چهار دهم درصد در بهمن ماه رسيد.
وي اظهار داشت: ميزان تورم در بهمن ماه سال گذشته حدود 5.5 درصد بوده كه اين رقم در بهمن ماه امسال به چهار دهم درصد كاهش يافته است و اين در حالي است كه در ساليان گذشته، به واسطه تلاش دولت ها براي توسل به بانك مركزي جهت تامين منابع مالي خود در ماه هاي پاياني سال، قاعدتا بايد تورم در اين ايام افزايش مي يافت.
طيب نيا گفت: در حالي كه خود ما نرخ تورم سال آينده را 25 درصد پيش بيني مي کرديم، کارشناسان صندوق بين المللي پول در گزارش رسمي خود، تورم سال آينده ايران را بين 15 تا 20 درصد پيش بيني کرده اند.
او ادامه داد: اين توفيق بزرگ و بي سابقه، ناشي از انضباط مالي و پولي اعمال شده توسط دولت است، اما حل مشكل رکود به دليل پيچيدگي شرايط، کار آساني نيست بويژه که با تورم هم توام باشد.
وزير اقتصاد گفت: ما رکود را نمي توانيم با سياست هاي تنظيم تقاضا يعني چاپ پول در مان كنيم. در رکود اخيري که در آمريکا و اروپا بوجود آمد، به خاطر اينکه اين كشورها تورم نزديک به صفر دارند، توانستند با موفقيت نسبي، از سياست انبساطي پولي استفاده کنند، اما ما اگر بخواهيم از اين سياست استفاده کنيم تورم به شکل عجيبي افزايش مي يابد.
وي افزود: بنابراين دولت براي حل مشکل رکود، برنامه خود را بر اساس تقويت جانب عرضه تنظيم کرده است و اين مبتني بر دانش اقتصاد و مبتني بر تجربه جهاني و مبتني بر تجربه ايران است. تجربه جهاني نشان مي دهد با چاپ پول نمي توان توليد را اضافه کرد كه اگر اينگونه بود، بايد توليد در خيلي از کشورهاي آفريقايي که رشد نقدينگي بسيار بالايي داشتند بالا مي رفت ولي تجربه ساليان اخير به همگان اشتباه بودن اين فرضيه را ثابت کرد.
وزير اقتصاد گفت: اگر مي خواهيم خروج از وضعيت ركود از طريق افزايش توليد را رقم بزنيم، در درجه اول بايد به اصلاح فضاي کسب و کار در كشور همت بگماريم که وضعيت آن در حال حاضر بسيار نامناسب است، به طوري كه در بين 180 کشور جهان رتبه ما از اين نظر 152 است و بديهي است كه چنين رتبه اي اصلا در شان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نيست.
وي با بيان اينكه ما به دنبال زمينه دادن به بخش خصوصي از طريق واگذاري فعاليت هاي اقتصادي به آن هستيم، گفت: با اين حال متاسفم که بايد عرض کنم، فقط 13 درصد از واگذاري هاي ساليان اخير ما به بخش خصوصي واقعي بوده است كه در صورت تعمق بيشتر در مي يابيم از اين رقم نيز تنها 3 درصد واگذاري ها كاملا واقعي بوده است.
طيب نيا افزود: ما تلاش در اصلاح اين رويه داريم و در اين مدت شش ماه، 85 درصد واگذاري هاي مان به بخش خصوصي واقعي بوده و آن 15 درصد باقيمانده هم بابت تهاتر بدهي هاي دولت بوده است.
وزير اقتصاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه دولت يازدهم بحث تامين مالي خارجي را جدي گرفته است، اظهار داشت: در زمينه بهره گيري از فاينانس هاي خارجي، خوشبختانه در حال حاضر گشايش هاي بي سابقه اي را شاهد بوده ايم كه آثار مبارك آن خود را به تدريج در اقتصاد كشور آشكار مي كند.
طيب نيا در ادامه سخنان خود با يادآوري وضعيت نامناسب ضريب رشد اقتصادي كشور در ساليان اخير، گفت: خوشبختانه آمار و ارقام منتشره بانک مرکزي و مركز آمار ايران حاكي است، رشد اقتصادي منفي 5.8 درصدي كشور در سال 1391 دارد به سمت صفر گرايش پيدا مي کند و البته من بسيار متاسفم که از گرايش به صفر رشد اقتصادي كشورمان اظهار خرسندي مي کنم!
وي در عين حال گفت: البته هم کارشناسان خارجي و هم كارشناسان داخلي معتقدند که سال آينده رشد اقتصادي مناسبي را خواهيم داشت و ما هم اميدواريم در سه ماهه آينده بتوانيم اين روند اميد بخش تسريع بخشيم.
وزير اقتصاد در ادامه اظهارات خود خطاب به اعضاي مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: شما بزرگواران حبل المتين جامعه هستيد، مردم به شما اعتماد دارند و اگر مجموعه خبرگان و روحانيت معظم از سياست هاي دولت که در راستاي سياست هاي مقام معظم رهبري است، حمايت کنند مي توانند مطمئن باشند كه اعضاي دولت هم با قوت و تلاش مجدانه، همه اهتمام خود را به منظور رشد و شكوفايي همه جانبه اقتصاد ايران اسلامي مصروف خواهند داشت.
وي در خاتمه، اصلي ترين نياز امروز اقتصاد ايران را آرامش، ثبات و گسترش روحيه اميد به آينده در ميان فعالان اقتصادي دانست و اظهار اميدواري كرد كه در حاضر كه همه شرايط مهياي آن است كه ايران اسلامي را با استفاده از تجارب گرانسنگ به دست آمده از فشار تحريم ها و با تكيه بر ظرفيت هاي دروني كشور و با الهام از رهنمود هاي راهگشاي اقتصاد مقاومتي مورد نظر مقام معظم رهبري در آستانه يك جهش بزرگ و تاريخي قرار دهد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن