واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زمهریر کارتن خوابی ساکنان خانه بد پیکری که خیابان کف و آسمان سقف آن است تهران بزرگ - ایرنا - بی کس که باشی، بی خانمان هم باشی؛ دیگر کارت تموم است؛ کف شهر می شود خانه ات و آسمانش سقف ات.
ا قدم زدن در کوچه و خیابان های شهر و نظاره مردم بی خانمانی که باری به هر جهت روزگار می گذرانند و شب را به صبح می رسانند؛ شعر زیبای سهراب سپهری بیشتر دوای روح آزرده ات می شود و بار دیگر فراموش شدگان شهر را به خاطر می آوری..
هر کجا هستم٬باشم/ آسمان مال من است/پنجره ٬ فکر٬ هوا ٬عشق / زمین مال من است...
بدنبال معنایی برای کارتن خوابی می گردی اما..با خودت فکر می کنی کارتن خوابی یعنی چه؟ دربه دری، بی کسی، بی هویتی، بیماری و یا فراموش شدن در قهقرای شهری سرد و...
با چرخی در میانشان از تعجب شاخت در می آید و مشاهده آدم ها غمگینت می کنه.
اینجا همه هستند.. جانبازی با کیسه ای از نامه، پرفسوری غمگین با کمدی پر از کتاب های زردرنگ و معتادی گنگ که بر روی تختش تلوتلو می خورد و نگاه های سردی که نگاهت را دنبال می کنند و التماس مدد از تورا به اندازه ای ذره یک جو دارند؛ پیر و جوان کم سن و مسن، همه و همه هستند.. یکی با بدنی کرخت بر تختی آهنین لمیده و دیگری در خوابی عمیق فارغ از دنیای اسف بار فرو رفته !
آن دیگری هم با نگاه های سرد ..ملتمسانه تورا می نگرد و حرف هایی دارد که باید گوشی برای شنیدن و صبری از جنس ایوب خرج کنی..
گاهی باید آنها را در مددسرایی بیابی و گاه در میان کارتن های تکه پاره...
همیشه این گونه بوده و هنوز هم هست برای هیچ کدام وقت نداریم و حوصله کفاف شنیدن حرف هایشان را نمی دهد که فراموش شدگان شهری برخوردار از همه بدی های کلان بودنهستند
!گویی در این شهر بزرگ، فراموش شده اند ..
اغلب بی خانمان ها فاقد برگه هویتی و شناسنانه هستند و از حداقل کمک دولتی بی بهره اند..
اما اینجا همه تمییزو مرتب هستند، نه از ژنده پوشی خبری است و نه از کارتن خوابی و دربه دری..غذای گرم، حمام و سقفی هم برای خواب ..
مددسراهایی که با عشق اداره می شوند و همچنان پابرجایند ..
مددسراهایی که تلاش مسوولان آن کمک به سامان یابی به بی خانمان های شهر است و انتظاری جز سامان یابی آنها و کمک متولیان شهر ندارند..
هم اینک این مکانها توسط شهرداری تهران اداره می شود اما برای سامان یابی آنها نیازمند دست یاری دیگر دستگاههای متولی همچون نیروی انتظامی، بهزیستی، وزارت بهداشت و دیگر دستگاههاست.
هر یک ازاین دستگاه ها اقداماتی را هر چند اندک برای سامان یابی بی خانمان ها به انجام می رسانند؛ اما کافی نیست.!
بر اساس آمار موجود درحال حاضر تهران دارای 4 مددسرای فرامنطقه ای و 12 مددسرای منطقه ای فعال است که روزانه تا 400 کارتن خواب را در خود جای می دهد.
بی خانمان های شهر پس از ارجاع به این مددسراها پس از غربالگری و آزمایش های ویژه برای بهبود سلامت شان به اختیار خود در این مکان ها اسکان داده می شوند.
شاید باید گفت این مددسراها نقطه امید برای رهایی بی خانمان های شهرمان از کارتن خوابی است.
ˈرضا جهانگیری فرˈ معاون توسعه خدمات اجتماعی سازمان رفاه شهرداری تهران با ابراز گلایه از همکاری نامناسب وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در قبال بی خانمانها تعهدی نمی دهد و برای شفای آنها اقدامی مناسب به انجام نمی رساند!
ˈحمید رضا بتوˈ قائم مقام سازمان رفاه خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران گفت: به تازگی بازدیدی از سوی برخی نمایندگان دستگاهها همچون دفتر مقام معظم رهبری،ناجا، سازمان بهزیستی و وزارت ارشاد از مددسراهای تهران انجام شده و اتفاقات خوبی در شرف انجام است.
این مسوول شهری با اشاره به مذاکرات مثبت انجام شده با برخی دستگاهها گفت: قرار است اینکه با همکاری سازمان بهزیستی و ستاد هدفمندی یارانه ها و ثبت احوال بی خانمان های سامان یافته در این مددسراها یارانه دریافت کنند.
وی ادامه داد: همچنین برای برگه هویتی آنها رایزنی هایی شده که اقدامات لازم انجام خواهد شد.
ˈمجید ابهریˈ آسیب شناس هم در اینباره می گوید: 80 درصد بی خانمان های شهر حاشیه نشین و مهاجر هستند.
وی می افزاید: تنها پنج درصد کارتن خواب اهل تهران هستند و مابقی افرادی هستند که از شهرها یا کشورهای مختلف، تهران را به عنوان مقصد نهایی برای خود انتخاب کرده اند.
وی اظهار می کند:97 درصد کارتن خوابها نیز بیمارند و از بیماری های مختلفی همچون عفونی و گوارشی و ایدز رنج می برند.
این پژوهشگر اجتماعی معتقد است تمرکز نداشتن سیاست گذاری ها و ضعف انسجام در امکانات سخت افزاری و نرم افزاری باعث بی خانمانی و کارتن خوابی در شهر شده است.
به نظر می رسد سامان دادن به معضل اجتماعی بی خانمانی، نیازمند اراده ای فراتر از طرح های صرف اداری و درحیطه عاطفه ملی است.
تهرام564/ 9136
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]