واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ اسفند ۱۳۹۲ (۱۱:۱۴ق.ظ)
وزير علوم، تحقيقات و فناوري: سند دانشگاه اسلامي عملياتي مي شود وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: چهار کارگروه مشغول بررسي عملياتي شدن و تعاريف عملياتي مفاهيم سند دانشگاه اسلامي در شوراي اسلامي شدن دانشگاهها هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، رضا فرجي دانا در جمع معاونان فرهنگي و اجتماعي دانشگاههاي سراسر کشور در دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به اينکه اجرايي شدن سند دانشگاه اسلامي فعاليتهاي فرهنگي اصولي و زير بنايي را جايگزين فعاليت هاي کوتاه مدت مي کند گفت: در شوراي اسلامي شدن دانشگاهها، مسووليت کارگروه آموزشي بر عهده وزارت علوم، کارگروه پژوهشي برعهده وزارت بهداشت ودرمان، کارگروه تربيتي و فرهنگي برعهده نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها و کارگروه مديريتي بر عهده دانشگاه آزاد اسلامي است.
وي با تاکيد بر اينکه تعاريف عملياتي سند دانشگاه اسلامي و ابلاغ آن مي تواند جلوي تفسير هاي سليقه اي را در اجرا گرفته و موجب وحدت رويه شود گفت: براي مثال بايد تعريف عملياتي مفهوم نشاط اجتماعي مشخص شود تا مجريان فرهنگي دانشگاهها انتظار ما را از به کار بردن اين مفهوم بدانند.
دکتر فرجي دانا "استاد محوري " را محوري ترين عنصر نهادينه کردن ارزش ها در دانشگاهها دانست و گفت: منش و رفتار استادان دانشگاه موثرترين عامل در شکل گيري شخصيت دانشجويان است لذا تمام اعضاي هيات علمي درکنار وظيفه آموزش و پژوهش بهتر است به فعاليت فرهنگي نيز بپردازند.
وي مشاوره دادن به دانشجويان، گوش کردن به دردلهاي آنان و برقراري تعامل نزديک با آنان را از محورهاي مرتبط با استاد محوري نام برد و گفت: بايد بستر مشارکت حداکثري اعضاي هيات علمي در فعاليت هاي فرهنگي فراهم شود.
وزير علوم اظهار داشت: فضايي که در گذشته موجب انزوا و کناره گيري اساتيد دانشگاهها از مشارکت در فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي شده بود هم اکنون وجود ندارد؛ لذا ديگر نبايد شاهد بي تفاوتي استادان به محيط دانشگاه باشيم، بلکه بايد از سرمايه آنان براي حفظ جوانان مان که بزرگترين سرمايه کشور هستند استفاده کنيم.
وي گفت: دانشگاهها بايد نسبت به جامعه پاک ترين و سالم ترين محيط را داشته باشند و کوچکترين ابتذالي در آن نباشد زيرا محيط دانشگاه مقدس است و ارزش هاي علم و دانش با ابتذال سنخيت ندارد.
فرجي دانا افزود: مکتب اسلام که ارزش بالايي براي علم و دانش قائل است بيشترين سنخيت را براي فعاليت علمي و فرهنگي دارد؛ به همين دليل، دانشگاههاي ما بايد نسبت به جوامع ديگر در دوري از ابتذال موفق تر باشند.
وزير علوم با اعلام اينکه دغدغه هم نسلان ما انتقال ارزش هاي انقلاب اسلامي به نسل جوان است، تاکيد کرد :بايد طوري فعاليت کنيم که ارزش هاي مثبت در دانشگاهها فراگير و زنجير وار شود و ارزش هاي منفي و ابتذال ايزوله شود که اين مهم از راه نفوذ به قلب و دل دانشجويان و پرهيز از برخوردهاي سطحي و بخشنامه اي ممکن است.
بنابه گزارش روابط عمومي وزارت علوم، وي با اشاره به اينکه عضويت در شبکه هاي اجتماعي دانشجويان را از تعاملات رودرو دور مي کند گفت: بايد گونه اي فعاليت شود که تعاملات انساني رو درو فراگيرشده و ارتباطات مجازي در حاشيه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]