محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852781526
خطای بزرگ آمریکا در رابطه با ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خطای بزرگ آمریکا در رابطه با ایران
« آوردن نام ایران در کنار کره شمالی و عراق، تنها باعث شد تا اظهارات مقامات کاخ سفید به شدت نامعقول و احمقانه جلوه کند.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، با وجود آنکه به درخواست آمریکا در سال 2001 ایران با این کشور درباره مشکل طالبان در افغانستان و نحوه مواجهه با آن ها گفت و گو و کمک فراوانی کرد؛ اما چند ماه بعد در میان تعجب همگان از سوی جورج بوش پسر به عنوان "محور شرارت" یاد شد. عبارتی که هنوز هم سیاستمداران و تحلیلگران، احمقانه و اشتباه بزرگ بوش می خوانند. پس از گذشت حدود 13 سال از آن ماجرا، روزنامه هافینگتون پست(huffingtonpost) به بررسی این موضوع پرداخته است. در تحلیل این روزنامه که روزآن لاین ترجمه کرده، می خوانیم:
در این تحلیل قصد داریم ایران را به عنوان یک عامل سیاست خارجی مورد بررسی قرار دهیم. هدف آن است که بتوان درک صحیحی از رویدادهای ژئوپلتیک منطقه پیدا کرد، نه اینکه مسایل داخلی را به قضاوت بگذاریم.
زمانی که در این منطقه[خاورمیانه] زندگی کنید، دو مورد را می توان با قاطعیت مورد تأیید قرار داد: هراس از آینده در برابر بی ثباتی های امنیتی، سیاسی، اقتصادی در سطح منطقه ای؛ بروز بی ثباتی در منطقه.
در رابطه با افغانستان می توان اذعان داشت که تهران و غرب درخصوص تمامی پرونده های مهم در یک موضع قرار دارند: ثبات افغانستان، موضوع پناهندگان، قاچاق مواد مخدر، و تهدید تروریسم جهادگرا. درحقیقت، ایرانیان قبل از آمریکایی ها به مخاطراتی که "امارت" ملا عمر ایجاد می کند، واقف بودند. واشنگتن بین تسخیر کابل در سال ۱۹۹۶ و سوءقصدهای القاعده علیه سفارت هایشان در شرق آفریقا در سال ۱۹۹۸، هنوز نسبت به این بنیادگراهای ضدشیعه، و در نتیجه ضد ایران، به چشم بد نگاه نمی کردند.
صدام و رامسفلد
به خاطر داریم که زلمای خلیل زاد، سفیر بعدی آمریکا در کابل، که در آن زمان کارشناس امور افغانستان بود، خواستار "دادن فرصت" به طالبان شد و واشنگتن را به برقراری روابط دیپلماتیک با آنها مجاب کرد. در همان زمان، ایران ازسوی دیپلمات های آمریکایی بخاطر حمایت اش از "ائتلاف شمال" مسعود مورد انتقاد قرار داشت.
این درحالی بود که حداقل بخشی از مقامات آمریکایی می دانستند که طالبان در یک منطق "جنگ تمدن ها" با جمهوری اسلامی وارد شده: زمانی که گروهی از دیپلمات های آمریکایی برای پس گرفتن سیستم های استینجر [موشک اندازهای زمین به هوای آمریکایی] از دست طالبان آمده بودند، آنها از پس دادن این سیستم ها خودداری کردند.
این مسأله به طالبان کمک کرد تا در خرید دیگر تجهیزات جنگی صرفه جویی کند. ولی آنها درواقع می خواستند این سیستم ها را زمانی که ائتلاف شمال ازمیان رفت، برای استفاده علیه ایران به کار ببرند.
در برابر چنین اقدامات خصمانه ای، اکنون می توان درک کرد که چرا ایران در سال ۲۰۰۱ برای مبارزه با طالبان به طور کامل در کنار ایالات متحده قرار گرفت و چرا به شکلی فعالانه کمک کرد تا ثبات سیاسی در این کشور برقرار شود. به طور کلی می توان گفت که ایران پس از سال ۲۰۰۱ به طور همه جانبه در افغانستان وارد عمل شده بود و بدین ترتیب اولین کشوری بود که بخاطر نگرانی های ملی به وجود آمده در این کشور برای تمامیت ارضی آن واکنش نشان داد.
بی شک تأثیر اقتصادی تهران در غرب افغانستان چشمگیر بوده. ولی در اینجا خبری از امپریالیسم نیست، بلکه سیاست واقع بینانه حکمفرماست: ایرانیان در صورت سقوط دولت مرکزی و بازگشت طالبان به قدرت تنها می خواهند مطمئن شوند که همسایه شان رابطه ای دوستانه با آنها خواهد داشت. و ساکنان این منطقه از این سیاست سود بسیاری بردند: ایرانیان در این منطقه بیمارستان و مدرسه ساختند؛ برای ۳۵۰ هزار افغانی برق رسانی کردند؛ و در منطقه هرات جاده سازی کردند.
کاملاً مسجل است که ایران از افغانستان به عنوان "محل نبرد" علیه آمریکایی ها استفاده نکرده. بی شک عوامل ایرانی در محل فعال هستند [درست به مانند همتایان آمریکایی، چینی، پاکستانی و هندی شان]، ولی به واقع اگر بخواهند، می توانند شرایط را برای نیروهای خارجی به شدت دشوار سازند. اما هرگز این کار را نکردند. این مورد را حتی مأموران سازمان ناتو نیز قبول دارند.
و با این حال، بلافاصله پس از کمک های گرانقیمت ایران در زمینه نبرد با طالبان، جرج بوش در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ در سخنرانی خود، ایران را در کنار عراق صدام حسین و کره شمالی، به عنوان کشورهای "محور شرارت" طبقه بندی کرد. چرا؟ اساساً به دو دلیل که هیچ ربطی هم به "جنگ با تروریسم" و واقعه ۱۱ سپتامبر نداشت.
اولین دلیل آن، تأکید بر جاه طلبی های[فعالیت های صلح آمیز] هسته ای ایران بود. که البته باور آن سخت است که در ماه سپتامبر یا اکتبر ۲۰۰۱، زمانی که ایران به نفع آمریکا عمل می کرد، واشنگتن از این جاه طلبی ها بی خبر بوده باشد. دلیل دیگر آن هیچ ارتباطی به القاعده و تنش های خاورنزدیک ندارد، بلکه به رسوایی "کارین A" مربوط می شود که طی آن یک کشتی حامل جنگ افزار به مقصد دولت خودگردان فلسطین ازسوی نیروهای اسراییلی شناسایی و رهگیری شد.
این درحالی بود که تعدادی از روزنامه نگاران اسراییلی مورد حمایت هارتص [نیویورک تایمز اسراییل] تردیدهایی را در خصوص این موضوع مطرح کردند: برخی منابع اعلام آمادگی کردند که می توانند ثابت کنند این محموله به شکلی مخفیانه در منطقه آزاد ایرانی، یعنی جزیره کیش، بارگذاری شده و نه در بندری مانند بندرعباس. و این شیوه بسیار ساده تر بود و نشان از یک عملیات دولتی داشت. احتمالاً یک عملیات قاچاق بوده که ازسوی عوامل خصوصی انجام شده.
دلایل ایجاد ارتباط میان کشورهای "محور شرارت" به نظر ضعیف می رسد: از دید یک ایرانی که کشورش را با حکومت صدام حسین مهاجم و استفاده کننده از گاز خردل در جنگ با ایران، در یک سطح ببیند، به مثابه یک توهین می باشد. در زمان جنگ ایران و عراق، ۲۰ هزار رزمنده در حملات شیمیایی عراق کشته و ۱۰۰ هزار نفر زخمی شدند... موضوع خنده دار در اینجاست که در آرشیو ملی آمریکا مدارکی موجود است که نشان می دهد استفاده از این تسلیحات سبعانه ازسوی مقامات آمریکایی وقت مورد تأیید قرار گرفته. همچنین می دانیم که سازمان سیا در این حملات به صدام حسین کمک کرده...
بدین ترتیب همردیف شمردن ایران و عراق همان قدر توهین آمیز است که بی اساس. و آوردن نام کره شمالی در این محور شرارت تنها باعث شد تا اظهارات کاخ سفید به شدت نامعقول و احمقانه جلوه کند.
درحقیقت، ایده "محور شرارت" که در اوایل سال ۲۰۰۲ مطرح شد به شدت بر روند "جنگ علیه تروریسم" آسیب رساند. پس از ۱۱ سپتامبر تنها یک محور وجود داشت که می بایست با آن جنگید: محور ایجاد شده توسط القاعده و متحدش، طالبان. القاعده سوءقصدهای ۱۱ سپتامبر را به خوبی برنامه ریزی و اجرا کرد و براساس یک منطق "نبرد تمدن ها" علیه غرب اعلام جنگ نمود. طالبان از بن لادن و طرفدارانش حمایت کرد. درحقیقت، جنگ واقعی علیه تروریسم و علیه دشمنان واقعی که به حتم برای ثبات بین المللی خطرناک اند چندان جدی گرفته نشد و فرصت ایجاد رابطه بدون تنش با ایران و نابود ساختن جهادگرایی بین المللی از بین رفت.
اکنون سال ۲۰۱۴ است و برای افغانستان سال مهمی است. طالبان مجدداً قدرت گرفته و القاعده همچنان تهدید می کند. آمریکایی ها و متحدانشان تنها قصد دارند کابل را "با افتخار" ترک کنند. ولی موقعیت جغرافیایی باعث شده تا ایرانیان نتوانند از نعمت ترک منطقه بهره مند شوند. آنها امروز نیز به مانند دیروز در خط مقدم خواهند بود. و امروز نیز به مانند دیروز همان منافعی را دنبال خواهند کرد که آمریکایی ها و اروپایی دنبال می کردند.
خطا در اینجاست که با پرونده افغانستان به عنوان یک پرونده بی اهمیت و ثانویه برخورد می شود. پس از سال ۲۰۱۴، ممکن است که میان کشورهای غربی و ایران رابطه دیپلماتیک مثبتی ایجاد شود. این مسأله بی شک کمک خواهد کرد تا درنهایت اختلافات حل و فصل شود. و نکته غیرقابل اغماض اینکه این مسأله همچنین می تواند به آمریکایی ها و اروپایی ها کمک کند که به همراه ایرانیان در ایجاد ثبات در افغانستان موفق شوند و این چیزی است که سازمان ناتو به تنهایی قادر به انجام آن نبود. 444
برای دیدن اخبار رسانه های انگلیسی و رسانه های عربی کلیک کنید
۱۳۹۲/۱۲/۱۳ - ۱۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]
صفحات پیشنهادی
هشدار اندیشکده بانفوذ آمریکایی: اوباما چشمانش را بر توافقات اقتصادی ترکیه با ایران نبدد/ اردوغان میتواند به م
هشدار اندیشکده بانفوذ آمریکایی اوباما چشمانش را بر توافقات اقتصادی ترکیه با ایران نبدد اردوغان میتواند به مشکلی بزرگ تبدیل شود ای بی سی نیوز نوشت یک اندیشکده سیاست خارجی بانفوذ در گزارشی هشدار داد که درصورتی که دولت اوباما چشم هایش را بر روی توافقات اقتصادی ترکیه ببندد اردوغگزارش هافینگتن پست از دورنمای روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکا پس از مذاکرات هستهای/ ایران یکی از بزرگتری
گزارش هافینگتن پست از دورنمای روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکا پس از مذاکرات هستهای ایران یکی از بزرگترین مشتریان اقتصادی آمریکا میشود روزنامه هافینگتن پست در گزارشی به دورنمای بهبود روابط تهران-واشنگتن بر پایه مذاکرات و توافقات هستهای پرداخت به گزارش نامهنیوز این روزنامه محرمانه جمهوریخواهان به وزیر دفاع آمریکا: در مورد ایران نگرانیم؛ دردسر بزرگ در راه است / پنتاگون را توجیه
نامه محرمانه جمهوریخواهان به وزیر دفاع آمریکا در مورد ایران نگرانیم دردسر بزرگ در راه است پنتاگون را توجیه کنید احتمال دارد شرکت های فرانسوی درصورتی که گام های بیشتری در راستای تجارت با ایران بردارند قراردادهایشان با پنتاگون را به خطر بیندازند به گزارش نامه نیوز دیلی بیستسردار یزدی در بزرگداشت شهدای مخابرات لشکر 27: گزینه روی میز ما «تفکر بسیجی» است/ آمریکا جرات حمله به
سردار یزدی در بزرگداشت شهدای مخابرات لشکر 27 گزینه روی میز ما تفکر بسیجی است آمریکا جرات حمله به ایران را نداردمعاون فرمانده سپاه با بیان اینکه گزینه روی میز ما تفکر بسیجی است گفت آن سیاستمدار کم عقل آمریکایی که آرزو میکند میتوانست پیچ و مهره تاسیسات هستهای ما را از ایرانتلاش آمریکایی ها برای رابطه با ایران: وقتش شده دیپلمات به تهران بفرستیم
تلاش آمریکایی ها برای رابطه با ایران وقتش شده دیپلمات به تهران بفرستیم سیاست > دیپلماسی - مهر نوشت یک رسانه منطقه ای گزارشی را از یک موسسه غیر دولتی آمریکایی منتشر کرده که در آن بر لزوم اعزام دیپلمات های ایالات متحده به تهران برای پیشبرد بهتر سیاست های کاخ سفید دررئیس دفتر مقام معظم رهبری:هرگز دولت مردان ما به فکر رابطه با آمریکا نخواهند بود/هیچ قدرتی نمیتواند به ایران
رئیس دفتر مقام معظم رهبری هرگز دولت مردان ما به فکر رابطه با آمریکا نخواهند بود هیچ قدرتی نمیتواند به ایران مسئلهای را دیکته کند رئیس دفتر مقام معظم رهبری در گیلان با اشاره به مذاکرات هسته ای گفت هرگز دولت مردان ما به فکر رابطه با آمریکا نخواهند بود به گزارش نامه نیوز حجتحل بحران رابطه ایران و آمریکا منوط است به..
حل بحران رابطه ایران و آمریکا منوط است به لاریجانی گفت توافق با آمریکا بر سر پرونده هسته ای تنها یک نقطه مثبت در حل موضوعات پیچیده و موضع دشمنی میان دو طرف است برای حل کامل این معضل باید سایر اختلاف نظرها را حل کرد از جمله آزاد شدن پولهای ایران در ایالات متحده آمریکا و همچنبزرگترين شرکت داروسازي آمريکا وارد بازار ايران شد
۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ۲۰ ۳۶ب ظ به دنبال لغو تحريم هاي بين المللي بزرگترين شرکت داروسازي آمريکا وارد بازار ايران شد منابع خبري از از امضاي قرارداد توليد دارو بين ايران و شرکت MSD بزرگترين شرکت دارويي آمريکا خبر دادند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از دويچه وله رسانهنهاوندیان، پشت پرده ی بزرگترین همکاری اقتصادی ایران - آمریکا/ پیشنهاد 40 میلیون یورویی زنگنه به آمریکا
نهاوندیان پشت پرده ی بزرگترین همکاری اقتصادی ایران - آمریکا پیشنهاد 40 میلیون یورویی زنگنه به آمریکا همزمان با مذاکرات نمایندگان ایران و آمریکا بود که اوباما به طور پنهانی اجازه داد که برای کمک به دولت ایران پنج میلیارد دلار ازدارائی های تهران از کره به ایران منتقل شود به گزارخسروپناه: رابطه با آمریکا تایید جنایتهای آنهاست/ زیباکلام: آمریکاستیزی هویت جمهوری اسلامی ایران است
در مناظره رابطه با آمریکا در دانشگاه شهید بهشتی خسروپناه رابطه با آمریکا تایید جنایتهای آنهاست زیباکلام آمریکاستیزی هویت جمهوری اسلامی ایران است مناظره صادق زیباکلام عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و عبدالحسین خسروپناه رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره ظهر دیروز درنظرسنجیها: آمریکایی ها دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمیدانند
نظرسنجیها آمریکایی ها دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمیدانند نیمی از آمریکایی هایی که همین دو سال قبل ایران را بزرگترین دشمن کشورشان می دانستند اکنون دیگر چنین نظری ندارند و به جای آن کره شمالی و سپس چین را به عنوان بزرگترین دشمنان خود به حساب می آورند آفتاب به گزارش پایگموسسه گالوپ، آمریکایی ها دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمی دانند
موسسه گالوپ آمریکایی ها دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمی دانند تهران - ایرنا - نیمی از آمریکایی هایی که همین دو سال قبل ایران را بزرگترین دشمن کشورشان می دانستند اکنون دیگر چنین نظری ندارند و به جای آن کره شمالی و سپس چین را به عنوان بزرگترین دشمنان خود به حساب می آورند بهپنتاگون: آمریکا با دقت آزمایشهای موشکی ایران را رصد میکند
پنتاگون آمریکا با دقت آزمایشهای موشکی ایران را رصد میکند چند روز پس از واکنش آمریکا به اعزام ناوهای ایرانی به اقیانوس اطلس سخنگوی پنتاگون با اشاره به آزمایش موشکهای بالستیک جدید در ایران گفت که واشنگتن با دقت این اقدامات را رصد میکند به گزارش نامه نیوز به نقل از سی ان انحجم مبادلات ایران و آمریکا از ۵۵۰ میلیون دلار عبور کرد
حجم مبادلات ایران و آمریکا از ۵۵۰ میلیون دلار عبور کرد اسدالله عسگر اولادی در جمع صادرکنندگان مدیران اقتصادی و سرمایهگذاران در سمنان با بیان اینکه حجم مبادلات ایران و آمریکا در ۳ تا ۴ ماه گذشته از ۵۵۰ میلیون دلار عبور کرد اظهار کرد بیشتر این حجم از مبادلات اقتصادی واردات ازآمریکا: موفقیت مذاکرات هستهای با ایران حتمی نیست / آمادگی برای دست یابی به راه حل میانه
آمریکا موفقیت مذاکرات هستهای با ایران حتمی نیست آمادگی برای دست یابی به راه حل میانه آمریکا اعلام کرد مذاکرات میان ایران و گروه 1 5 برای دست یابی به توافق دائمی درباره برنامه هسته ای تهران طولانی سخت و دشوار است و چیزی برای تضمین موفقیت آن وجود ندارد به گزارش نامه نیوز روتصاویری از بزرگترین عمارت گیتاری شکل آمریکا
تصاویری از بزرگترین عمارت گیتاری شکل آمریکا بزرگترین عمارت در حال حاضر برای فروش در امریکا به شکل گیتار 13 9 میلیون دلار به فروش می رسد این عمارت که 55 هزار فوت مربع مساحت مربع وسعت دارد در املاک شوآل کوک در آلاباما واقع شده و یک خانه کامل همراه با اصطبل اسب و استخر پارکینگ چوزارت خارجه آمریکا: مذاکرات ایران و 1+5 تا صبح پنجشنبه ادامه دارد
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۴۸ وزارت خارجه آمریکا در اطلاعیهای اعلام کرد که مذاکرات ایران و 1 5 تا صبح روز پنجشنبه ادامه دارد به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اعزامی به وین بر اساس اطلاعیهی وزارت خارجه آمریکا مذاکرات هستهای تا صبح روز پنجشنبه د-
گوناگون
پربازدیدترینها