واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش هافینگتن پست از دورنمای روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکا پس از مذاکرات هستهای/ ایران یکی از بزرگترین مشتریان اقتصادی آمریکا میشود؟
روزنامه هافینگتن پست در گزارشی به دورنمای بهبود روابط تهران-واشنگتن بر پایه مذاکرات و توافقات هستهای پرداخت.
به گزارش نامهنیوز، این روزنامه آمریکایی در این باره، می نویسد: خبرهایی که هفته گذشته از وین رسید، مثبت بود. گروه 1+5 و ایران بر سر نقشه راهی درباره برنامه هستهای ایران به توافق رسیدند. آمریکا تلاش میکند شالوده برنامه هستهای ایران از سانتریفیوژها تا تاسیسات غنیسازی را محدود کند. ایران به عقب بازگردانده میشود.
بر همین اساس، مسائل زیادی درباره منافع اقتصادی که در صورت موافقت این کشور با همکاری با گروه 1+5 در زمینه برنامه هستهای ایران نصیب این کشور میشود، مطرح شده است.
در صورت همکاری ایران و غرب بر سر پرونده هسته ای ایران، تحریم های گسترده اقتصادی غرب علیه ایران برداشته و اقتصاد این کشور از دایره مجازات ها خارج خواهد شد؛ این موضوع همچنین منافع طولانی مدتی را برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت.
آمریکا نیز از سناریوی مذاکرات ایران و 1+5 و توافق هسته ای ایران و غرب نفع میبرد. تقویت اقتصاد ایران در حالی که با سیاستهای معتدلی از سوی تهران در خصوص موضوعات هستهای همراه باشد می تواند ایران را به یکی از بزرگترین مشتریان لوازم و تجهیزات آمریکا در خاورمیانه تبدیل کند. طی 35 سال گذشته سیاست گذاران در آمریکا درگیر این مسئله بودند که چگونه از طرق سیاسی و نظامی با ایران تقابل کنند. میلیاردها دلار نیز در این باره و در زمینه سلاح از سوی واشنگتن هزینه شد.
طی 35 سال گذشته دولتهای مختلف آمریکا از جیمی کارتر تا باراک اوباما همواره کمپانیهای آمریکایی را از همکاریهای تجاری با ایران تحریم کردند. طی چهار سال گذشته نیز اروپاییها به دایره تحریمهای بانکداری غرب علیه ایران پیوستند که کار را برای ایران برای پرداخت هزینههای واردات به کشورهای اروپایی سخت کرد. روندی که خبر خوبی برای شرکتهای هندی، روسی و چینی محسوب میشد.
آیا در تاریخ اخیر جهان مثالی از کشوری ضد غربی وجود دارد که سیاستها و رفتار خود را با آمریکا به دلیل مزایای رفاه اقتصادی متعادل ساخته باشد؟ بله یک مثال بزرگ وجود دارد. چین. این کشور پس از 40 سال رشد اقتصادی به همکاری تجاری وسرمایه گذاری با آمریکا روی آورد تا امروز شاهد چینی باشیم که بیشتر با منافع اقتصادی و کمتر از موضع ایدئولوژی پیش میرود.
حضور ایران در روابط اقتصادی جهان و درگیر شدن اقتصاد این کشور در این مقوله میتواند موضوعی قابل توجه برای اقتصاد آمریکا و دورنمای استراتژیکی برای ایران در منطقه باشد. با گذشت زمان نیز جایگزینی سرمایه گذاریهای اقتصادی و تجاری میان دو کشور میتواند بر سالها دشمنی و بی اعتمادی میان تهران و و اشنگتن غلبه کند.
1392/12/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]