واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خارج کردن هنرصنعت 500 ساله بوشهر از پستوی خانه ها درگرو توجه وحمایت بوشهر- ایرنا - بافندگان عبای شتری درشهرستان دشتی استان بوشهر می گویند: زنده ماندن، توسعه و رونق این هنر صنعت 500 ساله این استان نیازمند حمایت، سرمایه گذاری و توجه بیشتر است.
جمعی ازعبابافان در شهرستان دشتی درگفت وگو با ایرنا به سابقه چند صد ساله این هنرصنعت بویژه در روستای کردوان علیا در این شهرستان اشاره کردند و خواستار توجه بیشتر مسوولان مربوط و سرمایه گذاری برای توسعه و رونق این کالای گرانبها و تاریخی دراستان بوشهرشدند.
یکی از بافندگان عبا در روستای کردوان علیا شهرستان دشتی گفت: عبا یکی ازقدیمی ترین تولیدات و پوشاک در کشوراست و دراستان بوشهر نیز سابقه ای 500 ساله دارد که در گذشته دراین منطقه شمار زیادی کارگاه تولید عبا فعال بود.
مجید زارعی افزود: به دلیل نبود حمایت و توجه مسوولان ذی ربط، این هنر صنعت چند صد ساله رو به رکود و از بین رفتن است وازتعداد ده ها کارگاه فعال در دهه های گذشته هم اکنون تنها چند کارگاه فعال است.
وی بیان کرد: تولیدات عبای این شهرستان به دلیل کیفیت بسیاربالا ومرغوبیت آن بیشتر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادرمی شود وقابلیت ارز آوری برای کشور دارد.
زارعی بیان کرد: درگذشته با مرکز فنی وحرفه ای خورموج (مرکزشهرستان دشتی)همکاری خوبی برای آموزش جوانان داشته ایم و تاکنون به 30 نفر این هنر صنعت را آموزش داده است وامیدواریم که جوانان بیشتری برای فرا گیری این صنعت قدیمی آموزش ببینند.
زارعی گفت: هم اکنون قیمت یک عبای کامل به رنگ های سیاه وسفید که ازمرغوب ترین رنگ هاست شش میلیون ریال است که ازکشورهای حاشیه خلیج فارس و شهر مقدس قم سفارش های خوبی داریم.
عباباف دیگر کردوانی اظهارکرد: به دلیل نبود آموزش و سخت بودن وضعیت تولید عبا و تهیه نخ که ازپشم شتر است وهنوز به صورت سنتی و دستی وبا مشقت فراوان تهیه می شود جوانان هیچ رغبت وعلاقه ای برای یادگیری وکاردراین کارگاه های تولید ندارند.
غلامرضا زارعی ادامه داد: اگر وضعیت به همین روند ادامه یابد تا چندسال این چند کارگاه کوچک نیز تعطیل شود و این هنرصنعت ازبین می رود و به فراموشی سپرده می شود.
وی بیان کرد: این هنرصنعت درگذشته در نقاط مختلف شهرستان دشتی ازجمله روستاهای کردوان علیا و سفلی، درازی و حتی بخش بردخون شهرستان دیر نیز فعال بوده اما هم اکنون تنها در روستای کردوان علیای شهرستان دشتی چند کارگاه فعال است.
این فعالان رشته عبابافی به سایر مشکلات خود اشاره کردند و افزودند: نبود حمایت دستگاه های ذی ربط برای ساخت کارگاه های نو و تامین اعتبار برای توسعه این کارگاه ها، کافی نبودن آموزش ها در این رشته ازمهمترین مشکلات برای توسعه وبه روز کردن این هنرصنعت است.
رییس اداره صنعت ومعدن و تجارت دشتی نیز با تایید مشکلات عبابافان این شهرستان اظهار کرد: هنرصنعت عبابافی سابقه 500 ساله دراستان بوشهر و شهرستان دشتی دارد و که هم اکنون تنها چند کارگاه در روستای کردوان علیا دهستان کبگان این شهرستان آن هم به صورت محدود دایراست.
علی دیبا افزود:برای توسعه ورونق این هنرصنعت قدیمی باید چندین اداره و و نهاد ازجمله، مرکز آموزش فنی و حرفه ای برای راه اندازی دوره های آموزشی، بخشداری، شورای اسلامی و دهیاری محل برای ترغیب وتشویق جوانان برای شرکت در دوره آموزشی و بانک ها برای پرداخت تسهیلات برای ساخت کارگاه های جدید و مشارکت وهمکاری داشته باشند.
دیبا بیان کرد: این اداره آماده است درحد توان خواسته ها، مشکلات و پیشنهادهای بافندگان عبا را پیگیری و تا حصول نتیجه دنبال کند. ک/4
7206/539 /675
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]