واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ (۲۳:۵ب.ظ)
معصومه ابتکار خبر داد؛ تنظيم برنامه پنج ساله مديريت جامع پسماند رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از تنظيم برنامه پنج ساله مديريت جامع پسماند و اعلام نتايج آن در روز دوم ارديبهشت مصادف با روز زمين پاک خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، معصومه ابتکار در مراسم امضاي تفاهم نامه طرح مسير سبز – ساحل پاک گفت: متاسفانه در دولت قبل موضوع محيط زيست از اولويتها خارج شد و در برنامه ريزيها مدنظر قرار نميگرفت، اما در دولت جديد اين موضوع به يکي از اولويتهاي برنامههاي ملي تبديل شده و در موضوع هدفمندي يارانهها نيز براي اولين بار توجه ويژهاي به آن شده است
وي با اشاره به تشکيل شوراي عالي محيط زيست، صندوق ملي محيط زيست و جاي گرفتن آن در ديپلماسي کشور اظهار کرد: اميدواريم با اين هماهنگيها و تغيير رويکردي که به وجود آمده گامهاي بزرگي در جهت حفاظت از محيط زيست کشور برداريم.
*تدوين برنامه پسمان هاي ويژه
ابتکار در خصوص مديريت پسماندهاي ويژه در کشور نيز گفت: از آنجا که اين کار جنبه اقتصادي دارد و بخش خصوصي نيز مايل به مشارکت است، برنامه ريزيهاي بسيار خوبي در اين زمينه داريم که به موقع اعلام خواهد شد.
وي در خصوص مديريت پسماند در روستاها و شهرستانهاي کشور نيز اظهار کرد: مديريت پسماند در شهرستانها و روستاها با همکاري شوراهاي شهر و شهرداريها انجام خواهد شد که به همين منظور برنامه ريزيها براي مديريت پسماند از مصرف گرفته تا الگوي مصرف و به طور کلي چرخه توليد زباله و مديريت آن انجام شده است.
*NGO ها مهمترين سازمان هاي کمک کنده در بحث پسماندها
معصومه ابتکار در مورد تفاهم نامه مسير سبز گفت: اين طرح به صورت يک همپيماني در دستور کار ذي نفعان و دست اندرکاراني است که به نوعي با موضوع مديريت پسماند در استانهاي درگيرروبرو هستند و اميدواريم به تبع آن جرياني شکل بگيرد که اين مسئله به صورت موثري در استانها پيگيري شود.
وي ادامه داد: تاکيد ما براي برگزاري اين جلسه با حضور استانداران شش استان مازندران، البرز، تهران، گيلان، قزوين و گلستان به اين دليل است که استانداران عالي ترين مقام مسئول اجرايي هستند که ميتوانند به بهترين شکل براي تحقق اهداف اين تفاهم نامه اقدام کنند.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه به طور سنتي در برنامه ريزيهاي اين استانها موضوع گردشگري پيش بيني نشده بود، اظهار کرد: اين در حالي است که اگر حجم گردشگري استانهاي ساحلي در نوروز روزانه 12 ميليون گردشگر باشد بين 12 تا 15 هزار تن پسماند به صورت روزانه توليد ميشود که اين حجم علاوه بر پسماندهاي عادي روزانه مردم ساکن اين مناطق است.
وي با اشاره به اهميت موضوع منظره مناطق طبيعي اظهار کرد: امروز در دنيا براي منظره ارزش اقتصادي قائل هستند و نقاطي را به عنوان ميراث طبيعي تعيين ميکنند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: بخشهايي مانند راهداري، وزارت راه، وزارت کشور، وزارت بهداشت و سازمان آب و فاضلاب از دستگاههايي هستند که به نوعي با اين موضوع درگير بوده و بايد براي آن برنامه ريزي داشته باشند. همچنين در سطح محلي شوراها، فرمانداران، شهرداريها و حتي دهياران نقش کليدي در اين موضوع دارند.
ابتکار اضافه کرد: در بحث عوارض ميتوان از عوارضي که از گردشگران گرفته ميشود براي مديريت پسماند استفاده کرد.
وي با تاکيد بر اهميت نقش NGOها در زمينه مديريت پسماند اظهار کرد: تفاهم نامهاي که امضا شد جنبه آموزشي، فرهنگي، اجرايي و عملياتي دارد که در هر بخش ميتوان با کمک مردم سرمايه گذاري کرد.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه از جهات قوانين و آيين نامه مديريت پسماند، در سطح خوبي قرار داريم، افزود: شهرهايي مانند تهران، اصفهان، شيراز، مشهد و کرمانشاه از جمله شهرهايي هستند که به دليل تراکم جمعيت برنامه پنج سالهاي براي مديريت پسماندهايشان داشتهاند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به مفاد ايجاد سرويسهاي بهداشتي در استانهاي شمالي و استانهايي که به اين مناطق گردشگر ميفرستند، اظهار کرد: در جلسهاي که با آقاي نوبخت معاون برنامه ريزي رياست جمهوري داشتيم ايشان قول همه جور همکاري در اين زمينه دادهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]