واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس علوم جوی شیراز نسبت به بروز خطرات زیست محیطی هشدار داد شیراز- ایرنا،رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی شیراز درنامه ای خطاب به رییس سازمان محیط زیست کشور پیرامون خطرات زیست محیطی که جامعه را تهدید می کند نیز هشدار داد.

در این نامه که سه شنبه نسخه ای از ان در اختیار ایرنا قرار گرفت امده است رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی شیراز تاکید کرده : در آینده شاید بتوان سرمایه های از دست رفته گاز و نفت را جبران کرد اما آب های زیرزمینی نابوده شده ، دریاچه ها و رودخانه های خشکیده و قطعی درختان را نمی توان با پول جایگزین کرد.
دکتر جعفر ناظم السادات در این نامه ، حضور دکتر ابتکار را در پست ریاست سازمان محیط زیست کشور به فال نیک گرفته و اظهار داشته : کوچ افسار گسیخته از روستاها و شهرهای کوچک به سوی کلانشهرها ، فروش زمین های پیرامون کلان شهرها با سودهای هنگفت به جیب سودجویان با کمترین آینده نگری موجب افزایش روند تخریب منابع طبیعی ، انهدام زیستگاه ها و کاهش منابع آب کشور شده به طوری که پیامدهای ناگواری همچون یورش ریزگردها ، کمبود آب و آلودگی هوای کلانشهرها را شاهد هستیم که به این سادگی زودودنی نیست.
وی افزوده است : به ویژه آنکه مسایل زیست محیطی چند استان با اثرات منفی این عوامل فراتر از یک کشور معمولی در سطح جهان شده است.
استاد بخش مهندسی آب دانشکده کشاورزی شیراز بیان کرده است : کلان شهرها آبروی کشور هستند و برای خروج از گرفتاری های محیط زیستی فراوان آنها باید کوشش کرد تا گره گشایی شده و مسلم است که باید بیش از 80 درصد انرژی مسوولان مصروف حفظ منابع آب و خاک و اتمسفر شود.
وی ادامه داد: باید با یاری از مردم و بکارگیری سرمایه های مادی و معنوی از جمله استفاده بهتر از سامانه گیرنده های ماهواره های محیط زیستی و دسترسی به پژوهشگران و دانشمندان سرتاسر کشور ، ندای محیط زیست را به گوش همه رساند تا خسارات حوادثی مانند خشکسالی ، آلودگی هوای کشور ، سیل و توفان به میزان زیادی کاسته شود.
ناظم السادات خاطرنشان کرده است : چرا باید در حالی که مجهز به پیشرفته ترین سازمان های فضایی ، پایش های ماهواره ای و سازماندهی پایگاه اطلاعات ماهواره ای محیط زیستی در شهری مانند شیراز هستیم و در حالی که مردم ما نیاز مبرمی به این سامانه ها دارند ، داده های دریافتی و پروپوزال های دانشگاهی مورد بی اعتنایی و بی مهری قرار بگیرند.
وی در خاتمه این نامه پیشنهاد داد: مدیریت بخش هایی از محیط زیست به همراه اعتبارات مورد ضرورت در قالب قوانین مصوب محلس شورای اسلامی و مصوبه های هیأت دولت به استان ها واگذار شود و علاوه بر این ، گوشه چشمی به توانمندی مراکز علمی و امکانات و آزموده های انباشته شده در دانشگاه ها بشود.ک/1
667
انتهای پیام /*
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]