محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842997827
سیستان وبلوچستان،محروم یا مظلوم؟ محمد مهدی کرمانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سیستان وبلوچستان،محروم یا مظلوم؟ محمد مهدی کرمانی زاهدان - ایرنا - سیستان و بلوچستان همواره و درطول دوران به واژه محرومیت اشتهار داشته است اما برخی کارشناسان معتقدند این استان محروم نیست و استفاده از این واژگان در ادوار مختلف به عنوان سرپوشی برای کم کاری ها و ضعف عملکرد برخی افراد به کار رفته است.
دکتر حسن عمید در لغتنامه خود واژه محروم را معادل ˈناامیدیˈ و ˈبی بهره بودنˈ ترجمه کرده است در حالیکه به اذعان کارشناسان، استان سیستان و بلوچستان نه تنها از نعمتهای بی شمار الهی بی بهره نیست بلکه سرشار از مزیت های نسبی است و حتی تصور داشتن این همه نعمت موجی از امید را در دل زنده می کند.
کافی است فقط چند مزیت سیستان و بلوچستان واگویه شود تا ثابت شود این استان گنجی از استعدادهای پنهان اما کمتر شکوفا شده را داراست:
- وجود حدود یک هزار و 500 کیلومتر مرزهای آبی و خاکی فقط یکی از مزیتهای ژئوپلتیکی سیستان و بلوچستان است که برخی کشورهای بزرگ و توسعه یافته در آرزو و رویای داشتن حتی یک کیلومتر مرز آبی هستند.
- حتی شاید برای هموطنان ایرانی نیز تازگی داشته و تعجب آور باشد که سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از معدود استانهای ایران دارای شش فرودگاه است که فقط یک مورد آن عملیاتی نیست و بقیه دارای پروازهای منظم به اقصی نقاط ایران و جهان هستند.
- در زمان حاضر افزون بر 100 هزار نفر دانشجو در دانشگاههای استان تحصیل علم می کنند و در این بین دانشگاه سیستان و بلوچستان که پروتکل های همکاری زیادی با مراکز علمی کشورهای مختلف دنیا در آمریکا، اروپا و آسیا دارد از معدود دانشگاههای ایران با ظرفیت بالای دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. پردیس این دانشگاه نیز از زیباترین پردیس های دانشگاهی ایران است.
* بندرهای چابهار و کنارک
بندر چابهار به عنوان یکی از چهار کرویدور مهم جهان دارای اهمیت است، جمهوری اسلامی ایران از طریق چابهار به آبهای آزاد بین المللی و اقیانوس دسترسی دارد از دیگر سود بندر کنارک نیز یکی از مهمترین مراکز شیلات کشور است که یک مورد آن فقط 90 درصد ماهی تون ایران در این شهرستان تولید می شود.
* سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از معدود استانهای ایران دارای هفت تا 10 بازارچه مرزی فعال و غیرفعال در شمال و جنوب برای مراودات تجاری و ترانزیتی با کشورهای ایران با افغانستان و پاکستان است. همچنین این خطه زرخیز از معدود استان های کشور دارای راه آهن بین المللی است که کشور پاکستان را از طریق ایران به سایر کشورهای همجوار متصل می کند.
*از سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمان ذخایر معدنی یاد می شود بطوریکه بدون احتساب معادن غیرفعال هم اینک 311 معدن فعال در استان وجود دارد. طلا، مس، خاک صنعتی، کائولن، تیتانیوم، مرمر و سیلیس بخش کوچکی از ذخایر پرعیار استان است.
* گردشگری، شاید در نگاه عده ای سیستان و بلوچستان سرزمینی خشن و فاقد جذابیتهای دیدنی متصور شود اما این استان چشم اندازهای فوق العاده بدیع و کم نظیر دارد که به سبب بکر و دست نخورده ماندن فرصت خوبی برای تمام گردشگران بویژه جستجوگران سرزمین های ناشناخته، فراهم آورده است.
مناظر زیبای حوزه آبریز هامون و هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان، ارتفاعات تفتان چهارمین قله بلند ایران در مرکز استان و رودخانه های پرآب، باغات موز، انبه، چیکو، گواوا و سایر میوه های استوایی، شالیزار، نخیلات خرما و سواحل کنارک و چابهار در کنار صنایع دستی و صیادی در جنوب این خطه از میهن اسلامی همچون فیلمی زیبا روبروی چشم بیننده رژه می رود.
مطابق آمار حدود 10 هزار اثر تاریخی، باستانی و طبیعی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که تاکنون بیش از سه هزار اثر آن ثبت و یک هزار و 650 مورد در فهرست آثار ملی جای گرفته است.
از طرفی طبیعت چهار فصل سیستان و بلوچستان در شمال تولیداتی همچون غله، انگور، هندوانه، خربزه و علوفه در مناطق مرکزی زردآلو، آلو، انار و انگور منحصر به فرد و در جنوب میوه های استوایی و گرمسیری بویژه موز، انبه، گواوا، چیکو، برنج، سبزی و صیفی جات را مازاد بر نیاز استان تولید می کند...
اگر قرار باشد مزیت های نسبی سیستان و بلوچستان را همانطور که بخش کوچکی از آن به اختصار اشاره شد برشماریم این نوشتار به اطناب همچنان ادامه خواهد یافت پس نتیجه می گیریم که نام بردن از این خطه زرخیز میهن اسلامی به عنوان محروم (در معنای لغوی به معنای بی بهره بودن) شاید خیلی شایسته نباشد و بهتر باشد آن را به مظلوم تعبیر کنیم که با وجود این همه نعمت های خدادادی به سبب استفاده نادرست از مواهب الهی، غالب مردمان آن به لحاظ درآمد سرانه وضعیت مطلوبی نداشته و در نهایت فقر به سر می برند.
بنابراین می توان ادعا کرد از جمله ظلم و آسیب هایی که همواره بر این استان روا شده اجرای طرحهای مقطعی و بدون مطالعه دراز مدت بوده است که این عامل طرحهای توسعه ای منطقه را ابتر و یا کم اثر کرده است از دیگر سو نسخه های پیچیده شده برای سیستان و بلوچستان مشابه سایر استانها و بدون توجه به موقعیت خاص، خرده فرهنگها و آمایش سرزمین تدوین شده است در حالیکه این استان با حدود 12 درصد مساحت کشور و افزون بر 2.6 میلیون نفر جمعیت از اهمیت راهبردی در حوزه اقتصادی و سیاسی برخوردار است.
از دیگر سو به اعتقاد برخی کارشناسان که بعضا مسوولان نیز بر آن صحه گذاشته اند، بخشی نگری دستگاههای مختلف و نگاه غالب امنیتی جدی ترین آسیب را بویژه به حوزه تجارت که مزیت این استان مرزی محسوب می شود، وارد کرده است.
این معضل به قدری آسیب آفرین شده است که نه تنها استعدادهای ترانزیتی، مرزی و تجاری سیستان و بلوچستان شکوفا نشده است بلکه حتی در سطح نازل تجارت چمدانی و کوله باری نیز مرزنشینان استان هنوز نتوانسته اند از سهمیه تجارت 20 میلیون ریالی خود که مصوبه و مورد تاکید دولت است به سبب سخت گیری های بی مورد و بخشی نگری یک نهاد استفاده کنند.
مطابق اطلاعات موثق نگارنده، این نهاد به قدری از حوزه اختیارات خود پا را فراتر گذاشته است که چندی پیش یک مسوول رده پایین آن به مدت 40 دقیقه فرماندار یکی از شهرستانهای شمالی سیستان و بلوچستان را در داخل بازارچه مرزی توقیف و شوربختانه تر اینکه در مقابل مقام مافوق این اقدام خود را مثبت و در راستای قدرت نمایی دستگاهش ارزیابی کرده است و البته این رویکرد غیرسازنده در برخی دیگر نهادهای استان نیز وجود دارد.
بر این اساس اعتقاد نویسنده، پژوهشگر و ایران شناس معاصر بیراه نیست که می گوید: رویکرد برخی مدیران به خودی خود مانع توسعه سیستان و بلوچستان است از دیگر سو تاریخ استان نشان می دهد علاوه بر قوم بلوچ و سیستانی دیگر اقوام ایرانی همچون آذری، یزدی، خراسانی (بویژه بیرجندی) و کرمانی در توسعه و تمدن آن نقش داشته اند لذا در اولین گام باید با بزرگان این گروهها نشست هایی برگزار و ضمن شنیدن نقطه نظراتشان از آنها در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی بهره گرفت.
دکتر ˈایرج افشار سیستانیˈ معتقد است: بهبود وضعیت معیشت و اقتصاد مردم و ارتقای شاخص های امنیتی سیستان و بلوچستان با تکیه بر توان و مزیت های داخلی منطقه و احترام به نظرات بزرگان و ریش سفیدان طوایف و اقوام اعم از بومی و غیربومی ممکن است.
نویسنده 150 کتاب در زمینه های اجتماعی و جغرافیای سیاسی و اقتصادی، افزود: به عنوان یک پژوهشگر میدانی که راجب فرهنگ و رسوم تمام ایلات و عشایر و اقوام ایران مطالعه و کتاب نوشته است عرض می کنم از جمله آسیبهای وارده به سیستان و بلوچستان استفاده نابجا از ماموران، کارمندان، مدیران و قوای نظامی و انتظامی دیگر استانها در پست های حساس و کلیدی منطقه بوده است.
نویسنده و چهره ماندگار ایرانی از دیار سیستان و بلوچستان ادامه داد: بی توجهی به آداب و رسوم سیستان و بلوچستان و توهین به شخصیت مردمان این خطه از سوی برخی مسوولان و کارمندان کم تجربه در طول تاریخ که شاید عمدی نیز در کار نبوده است باعث یاغی شدن برخی نوجوانان و جوانان منطقه شده و آنها را به سوی خشونت سوق داد که زیان آن را تمام کشور متحمل شد.
وی با بیان اینکه نگاه ویژه به مرز و گردشگری به عنوان دو منبع پایدار درآمدی باید به راهبرد تبدیل شود، گفت: مادامیکه جاده های دسترسی مناسب و کمپ های اقامتی در سیستان و بلوچستان وجود نداشته باشد سخن گفتن از توسعه گردشگری فقط شعار دادن است.
پژوهشگر تاریخ و جغرافیای ایران با بیان اینکه گردشگری ایران ظرفیت جذب توریست اندکی دارد، ابراز داشت: در کمتر راه ارتباطی کشور یک سرویس بهداشتی عمومی وجود دارد و از این حیث سیستان و بلوچستان وضعیت اسف باری دارد.
افشار سیستانی همچنین گفت: توسعه کمی و کیفی بازارچه های مرزی و آزاد سازی تجارت چمدانی در مرزهای سیستان و بلوچستان با خود رفاه اجتماعی و به تبع آن امنیت پایدار پدید می آورد.
و در پایان اینکه برخی طرحهای اجرا نشده همچون ایجاد و استقرار پنجره واحد گمرکی در زاهدان، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در سیستان (مرز افغانستان) و منطقه ویژه اقتصادی در میرجاوه (مرز پاکستان) و راه اندازی خط کشتی رانی چابهار - بندرعباس - دبی نیز می تواند باعث به فعل درآمدن برخی مزیت های این ˈاستان مظلومˈ و به تبع آن افزایش درآمد سرانه ˈمردم محرومˈ آن شود.پ/
گزارش: محمد مهدی کرمانی
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
سیستان و بلوچستان، محروم یا مظلوم؟
سیستان و بلوچستان محروم یا مظلوم زاهدان - ایرنا - سیستان و بلوچستان همواره و در طول دوران به واژه محرومیت اشتهار داشته است اما برخی کارشناسان معتقدند این استان محروم نیست و استفاده از این واژگان بیشتر توسط مسوولان ادوار مختلف و به عنوان سرپوشی برای کم کاریها و ضعف عملکرد خودشانمهدی محمدی: برای رسیدن به توافق جامع خوب، ژنو را فراموش کنید
مهدی محمدی برای رسیدن به توافق جامع خوب ژنو را فراموش کنیدکارشناس مسائل بینالمللی گفت واقعا تیم مذاکرهکننده باید خودش را از شر توافق ژنو خلاص کند چارچوبی که در توافق ژنو برای گام نهایی گذاشته شده عمیقا مشکلساز است به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه وطن امروزنقش دیپلماسی فرهنگی ایران در خاورمیانه - محمد مهدی مظاهری
نقش دیپلماسی فرهنگی ایران در خاورمیانه - محمد مهدی مظاهری تهران - ایرنا- انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بدلیل اهداف و کارکردهای متنوع فرهنگی در تمام حوزه ها دستورالعمل و دیدگاه های مدونی را مبتنی بر اهداف متعالی اسلام در دستور کار دارد که هر زمان نیاز باشد با ارائه آن چالش ها و مشکمعاون سازمان صنعت و معدن سیستان و بلوچستان: صنایع معدنی سیستان و بلوچستان مظلوم واقع شده است
معاون سازمان صنعت و معدن سیستان و بلوچستان صنایع معدنی سیستان و بلوچستان مظلوم واقع شده استمعاون امور معادن و اکتشافات سازمان صنعت و معدن سیستان و بلوچستان گفت سیستان و بلوچستان نگین صنایع معدنی در ایران است که تاکنون آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است به گزارش خبرگزاری فدیپلماسی فرهنگی و خرده فرهنگ ها - محمد مهدی مظاهری
دیپلماسی فرهنگی و خرده فرهنگ ها - محمد مهدی مظاهری تهران - ایرنا - فرآیند جهانی شدن سازوکار خاص خود را می طلبد و با روندی رو به رشد و با سرعت فراوان جوامع مختلف را در می نوردد و این روند پایه و اساس خود را از فرهنگ ملل مختلف گرفته و برمبنای خرده فرهنگ ها موفق شده در این زمان فرهنمهدی محمدنژادیان؛شلیک آقای نویسنده به جشنواره فجر
مهدی محمدنژادیان شلیک آقای نویسنده به جشنواره فجر او که پیش از این در نگارش فیلمنامههای شکلات داغ حامد کلاهداری و گشت ارشاد سعید سهیلی همکاری داشته امسال فیلمنامه کلاشینکف را با همکرای سعید سهیلی به نگارش درآورده است به گزارش حوزه سینمای باشگاه خبرنگاران او که پآیتالله محمدمهدی ربانی املشی را بیشتر بشناسید
مفاخر حقوقی آیتالله محمدمهدی ربانی املشی را بیشتر بشناسید آیتالله محمدمهدی ربانی املشی دادستان کل کشور ایران و یکی از اعضای شورای نگهبان بود وی دارای سابقه مبارزه انقلابی در زمان قبل از انقلاب اســــلامی بود و پس از انقلاب در سمتهای گوناگــون مانند نمایندگی مجـــــلس شورای ابا تلاوت محمدمهدی بیگی سیوششمین مسابقات سراسری قرآن کریم رسماً آغاز شد+فیلم
با تلاوت محمدمهدی بیگیسیوششمین مسابقات سراسری قرآن کریم رسماً آغاز شد فیلمسیوششمین مسابقات سراسری قرآن کریم با تلاوت محمدمهدی بیگی برترین قاری نوجوان سال 1392 رسماً آغاز شد خبرگزاری فارس-گروه فعالیتهای قرآنی سیوششمین مسابقات سراسری قرآن کریم با تلاوت محمدمهدی بیگی برترینیادداشت/محمدمهدی شیر محمدی اشتباهات تاریخی موسوی تبریزی
یادداشت محمدمهدی شیر محمدیاشتباهات تاریخی موسوی تبریزیاینکه آقای خوئینی ها چگونه به خود اجازه داد از داوطلبان امتحان بگیرد و تقوا و صلاحیت آنها را بسنجد و برخی را در تریبون عمومی نماز جمعه آشغال معرفی کند البته به آقای موسوی تبریزی مرتبط نیست اما اینکه در واقعیت تاریخی امری باکرمانی های در صدر لیست ملی پوشان کاراته/رشته های رزمی مظلوم واقع شده اند
استانها شرق کرمان رشیدی نژاد کرمانی های در صدر لیست ملی پوشان کاراته رشته های رزمی مظلوم واقع شده اند رفسنجان - خبرگزاری مهر سرمربی اسبق تیم ملی کاراته گفت کرمان در بین استان های دیگر بیشترین ملی پوش را به خود اختصاص داده است به گزارش خبرنگار مهر محسن رشیدی نژاد عصر جمعهمهدی محمدی: بدبینی رهبری به مذاکرات عامل تقویت تیم مذاکره کننده ایران است
مهدی محمدی بدبینی رهبری به مذاکرات عامل تقویت تیم مذاکره کننده ایران استکارشناس امور سیاسی فرمایشات رهبری را عامل تقویت تیم مذاکره کننده دانست و گفت تیم مذاکره کننده با پشتوانه فرمایشات رهبری میتواند مقاومت بیشتری در مذاکرات داشته باشد مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی در گفتمهدی محمدی: مساله هستهای گام اول برای زیادهخواهیهای غرب است/ ۶ سوال در خصوص مذاکرات
مهدی محمدی مساله هستهای گام اول برای زیادهخواهیهای غرب است ۶ سوال در خصوص مذاکراتهمه طرفها اذعان دارند مذاکرات هستهای اکنون وارد دورانی سخت و حساس شده و سرعت پیشروی در این مذاکرات حتما به اندازه مذاکرات قبلی نخواهد بود به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس مهدی محمدی ابرگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین حفظ کاربری اراضی در مهدیشهر
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین حفظ کاربری اراضی در مهدیشهر سمنان - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهدیشهر از برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی آشنایی با قوانین حفظ کاربری اراضی واگذاری اراضی ملی قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی در مرکز خدماتافزون بر پنج میلیون هکتار بیابان سیستان و بلوچستان را در برگرفته است
افزون بر پنج میلیون هکتار بیابان سیستان و بلوچستان را در برگرفته است زاهدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت پنج میلیون و 635 هزار و 766 هکتار معادل 30 درصد از کل مساحت این استان را بیابان تشکیل می دهد نبی یاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرناوگان جاده ای سیستان وبلوچستان آماده جابجایی مسافران نوروزی است
ناوگان جاده ای سیستان وبلوچستان آماده جابجایی مسافران نوروزی است زاهدان- ایرنا- مدیرکل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان گفت صد شرکت با چهار هزار دستگاه ناوگان عمومی حمل و نقل جاده ای استان آماده جابجایی مسافران نوروزی هستند علیرضا مجرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاسطح کشت هندوانه زیرپلاستیک در سیستان و بلوچستان افزایش یافت
سطح کشت هندوانه زیرپلاستیک در سیستان و بلوچستان افزایش یافت زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت امسال 16 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان به کشت هندوانه زیر پلاستیک اختصاص یافت که در مقایسه با پارسال 40 درصد افزایش نشان می دهد رضا نجفی روز یکشت هندوانه زیرپلاستیک در سیستان و بلوچستان 40درصد افزایش یافت
رییس سازمان جهاد کشاورزی کشت هندوانه زیرپلاستیک در سیستان و بلوچستان 40درصد افزایش یافت ایرانشهر زاهدان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت امسال 16 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت هندوانه زیر پلاستیک اختصاص یافت که در مقایسه با سال گذشته 40 درصد-
اقتصادی
پربازدیدترینها