محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832196589
آیتالله محمدمهدی ربانی املشی را بیشتر بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مفاخر حقوقی/
آیتالله محمدمهدی ربانی املشی را بیشتر بشناسید
آیتالله محمدمهدی ربانی املشی دادستان کل کشور ایران و یکی از اعضای شورای نگهبان بود، وی دارای سابقه مبارزه انقلابی در زمان قبل از انقلاب اســــلامی بود و پس از انقلاب در سمتهای گوناگــون مانند نمایندگی مجـــــلس شورای اسلامی و عضـــــویت در مجلس خبرگان اشتغال داشت.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، آیتالله "محمدمهدی ربانی املشی" دادستان سابق کل کشور و یکی از اعضای شورای نگهبان بود.
وی دارای سابقه مبارزه انقلابی در زمان قبل از انقلاب اســــلامی بود و پس از انقلاب در سمتهای گوناگــون مانند نمایندگی مجـــــلس شورای اسلامی و عضـــــویت در مجلس خبرگان اشتغال داشت.
سال و محل تولد: ۱۳۱۷ در قم
نام و شغل پدر: ابوالمکارم - روحانی
میزان تحصیلات حوزه: اجتهاد
مشاغل قبل از پیروزی انقلاب: مدرس حوزه علمیه قم
مشاغل بعد از پیروزی انقلاب: نماینده مجلس خبرگان، عضویت در شورای نگهبان، نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی، دادستان کل کشور و عوض شورای انقلاب فرهنگی
محل دفن: قم، حرم فاطمه معصومه
** تولد و دوران کودکی
آیتالله حاج شیخ مهدی ربانی املشی در نیمه شعبان سال ۱۳۱۳ شمسی به دنیا آمد، به همین سبــب نام او را «محمد مهدی» نهادند.
پدرش ابوالمکارم روحانی بود. شش ساله بود که مادرش را از دســــت داد، و از آنجا که تنها فرزند خانواده بود، همواره مورد لطف و عـنایت و محــــــبّت پدر بود.
در آن روزگار منزل آنان در منتهی الیه شهر قم بود و زندگیشان ساده و به دور از کمــترین امکانات رفاهی بود. پدر وی از زهّاد زمان بود و در دخل و خرج بسیار مراعات میکرد و از هر چیـــزی که شائبة رفاهزدگی در آن وجود داشت، اجتناب میروزید. پس از چند سال، پدرش ناگزیر همسری اختیار کرد که از آن همسر، صاحب سه فرزند شد و هر سة آنها به خدمت اسلام و مسلمین در آمدند، وی دوران کودکی را با کمترین امکانات سپری کرد؛ حتی به گفتة خود، در زمستان آرزوی کفشی داشت که آب به داخل آن نرود!
** دوران تحصیل
پدرش، به مدارس جدید از نظر دینی اعتماد نداشت، لذا فرزند خود را از پنـــــج ســـــالگی به مکتب خانه فرستاد، اما او، پس از دو سال درس خواندن در مکتب، به این نتیجه رسید که به تحصــــــیلات جدید هم نیاز دارد؛ از این رو با موافقت پدر به دبستان رفت. پس از آن علوم دینی را آغاز کـــــرد و با ورود به حوزة علمیة قم، از محضر استادان مبرّز و مشهور آن دوره بهره برد. با پایان یافتــــــن دورة سطح، در درسهای خارج بزرگانی همچون آیةاللّه العظمی بروجردی و امام خمینی شرکت جست و مراحل علمی را یک به یک پیمود.
بیش از هجده سال نداشت که ازدواج کرد و ثمرة آن یک پســـــــر و چهار دختر بود، پــــس از ازدواج، زندگی را در همان خانة محقّر پدر ادامه میداد؛ به گونهای که یک اتاق در اختیار او و خانوادهاش و دو اتاق دیگر در اختیار پدر بود. با اصرار مردم املش، پدرش به امـــــلش رفت و او نیز منــــــزل پدرش را فروخت تا بتواند در املش برایش خانهای تهیه کند، خود نیز به منزل پدر همـــــسرش رفـــت و مدتی در آنجا ساکن بود تا وضع مادیاش کمی بهتر شد و توانست در محلة آبشار قم خانهای اجاره کند.
در این سالها، برای تبلیغ مکتب تشیع و نشر آزموههای دینی به نقاط مختلف کشور سفر میکرد که گاه، این سفرها پیامهای سیاسی نیز همراه داشت تا کم کم مردم را برای مبارزه آماده کند.
از جمله کسانی که وی در نوجوانی بسیار شیفتة او بود، آیةتالله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری بود؛ به گونهای که در شانزده یا هفده ســالگی که خبر فـــــــوت ایشـــــان به گوشش رسید، با آنکه در بیمارسان بستری بود، به خیابان آمد تا در مراسم تشییع او شرکت کند.
** استادان و دوستان
در حوزه علمیة قم و نزد استادان آن دوره، درسهای سطح را به پایان رساند. وی مکاسب شیخ انصاری، منظومة سبزواری و بخشی از کفایه را نزد آیتالله منتظــری خواند.
ســــــپس در درس خارج آیت الله العظمی بروجردی شرکت کرد و هم زمان در درس خارج فقه و اصول امام خمینی نیز حاضر میشد. با تبعید امام خمینی دو یا سه سال در درسهای مـــرحوم محقق داماد شــــــرکت میکرد و از آن پس، تنها به مباحثههای جمعی با فضلای آن دوره بسنده میکرد.
ایشان امام را نه تنها استاد در فقه و اصول و دیگر علوم دینی، بلکه استاد در پرورش انسان و در اخلاق و کمال او میدانست و از جمله کسانی بود که همواره به امام خمینی سفارش میکرد که درس اخـلاق خود را برای پرورش طلاب ادامه دهد و طالبان علم را از صهبای درستی عمل، بی نصیب نسازد.
وی در دوران طلبگی خود، با دوستان بسیاری همراه بود. از جملة آنان آیت الله هاشمی رفسنجانی است که تقریباً از آغاز طلبگی با وی به مباحثة درسهای میپرداخـــــت و این مباحثــــه تا زمانی که هاشــــمی رفسنجانی برای انجام دادن کارهای سیاسی به تهران آمده بود، ادامه داشت.
از دیگر دوستان وی میتوان این احضرات آیات را نام برد: محمد مؤمن، طاهری خرمآبادی، حسیـــــنی و تهرانی، که سالها با آنان به مباحثههای علمـــــی میپرداخـــــتهاست. در ضـمن، آیةاللّه ربانی، به مدت یک سال با رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای، به مباحثه پرداختهاست.
** فعالیتهای علمی و فرهنگی
وی در طول عمر پر افتخار و با عزت خود، فعالیتهای علمی و فرهنگی بسیاری انجام داد، در بسیاری ایام سال به مناطق محروم رفت تا ضمن آشنا کردن مردم مسلمان ایران، با مبانی اسلامی و مکتــــــــــب اهل بیت(ع)، مشکلات آنان را حل نماید؛ حتی در ایامی که رژیم شاه او را تبعید کرده بود، از این وظـــــیفة خطیر باز نماند و همواره به ارشاد مردم مسلــمان میپرداخت. بخشــــــی دیگر از فعالیــــتهای علمی وفرهنگی وی، به تشکیلات جامعة مدرسین حوزة علمیة قم مربـــوط میشود. وی با درایت کامل، از پیش آهنگان تأسیس این مرکز بود و در سالهای عمر مبارک خود، خـــــدمات بسیاری به حوزة علمیه و طلاب علوم دینی انجام داد.
** فعالیتهای سیاسی
ایشان هم زمان با قیام روحالله خمینی و در رکاب ایشان، مبارزات و فعالیتهای سیاسی خود را آغاز کرد، یکی از فعالیتهای مهم وی در آن سالها، اعلام مرجعیت امام خمینی بعد از درگذشت آیتالله بروجردی و تلاش برای تثبیت آن بود. مرحوم ربانی، با باور به این مهم که مرجعیت شیعه میتواند قدرتی برای نابودی جبهة کفر و ایجاد وحدت و همدلی میان گروههای مختلف جامعه برای مبارزةجدی بر ضــــد رژیم شاه باشد، بر مرجعـــیت حضرت امام خمینی پای میفشرد.
وی، در روزگار جوانی، همواره جریانهای سیاسی را تعقیب میکرد و در همان سـالها با مرحوم نواب صفوی و گروه فدائیان اسلام آشنا شد، مرحوم ربانی، در هــــمان سـالها برای مردم فلسطین دل میسوزاند و همواره یاد آنان را زنده میداشت، در جــریان قـــیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ و پس از دستگیری امام فعالیت چشمگیری انجام داد. او در سـال ۱۳۴۳ و در سفر تبلیغی خود به کاشان به تبلیغ علیه رژیم پرداخت که همین امر منجر به دستگیری وی شد.
وی پیش از انقلاب، بارها دستگیر شد و هفت بار به زندان افتاد و در هر بار، مـــاهها در زندان بود. در سال۱۳۵۲ به همراه ۲۵ تن از استادان حوزة علمیة قم دســتگیر شد و به مدت سه سال به شهرهای شوشتر وفردوس تبعید هم از اهداف خود دســــت بر نداشت و همواره مردم را به مبارزه برای انقلاب اسلامی دعوت میکرد. این امر سبب گردیــد وی در سال ۱۳۵۶ نیز به شهرهای جیرفت و شــهر بابک تبعـــــید شــــود و در سال ۱۳۵۷، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی، از تبعید رهایی یافت.
با پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان نیز مانند دیگر مردم مسلمان ایران از هیــــچ کوشــشی برای حفظ و بقای انقلاب دریغ نورزید و همواره چون سربازی فداکار، در خدمــــت امام خمینی بود. او در هرجا و در هر مسئولیت که توانست، به ایفـــــای نقش پرداخــــت و به خوبی از عهدة آنها بر آمد.
برخی از مســئولیتهای وی پـــس از انقلاب، به شرح زیر است:
نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی از طرف مردم استان گیلان؛
ریاست شعبه اول دادگاه عالی انقلاب؛
عضو ستاد انقلاب فرهنگی؛
عضو شورای عالی قضایی؛
دادستانی کل کشور؛
عضو شورای نگهبان؛
عضو مجلس خبرگان رهبری از استان خراسان و عضویــــت در هیئت رئیسه این مجلس
نیابت رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره دوم؛
عضو شورای داوری، شورای مرکزی و شورای فقهای حزب جمهوری اسلامی.
آیتالله ربانی املشی، در سال 1364 بدورود حیات گفت.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
صفحات پیشنهادی
آیتالله دری نجف آبادی را بیشتر بشناسید
مفاخر حقوقی آیتالله دری نجف آبادی را بیشتر بشناسید آیتالله قربانعلي دریِ نجف آبادی دوران ابتدايی و سال اول دبيرستان را در مدارس معمول آن زمان به تحصيل پرداخته و به سبب علاقه وافر به علوم دينی در سال 1338 شمسي به حوزه علميه نجف آباد مدرسه مرحوم رياضی راه يافت به گزارش خبرنگآيتالله عبدالنبي نمازی را بیشتر بشناسید
مفاخر حقوقی آيتالله عبدالنبي نمازی را بیشتر بشناسید آيتالله نمازي پس از طي دوره دبستان به حوزه رو آورد و پس از طي دروس ادبيات عرب در آبادان در سال 1341 به نجف اشرف عزيمت كرد و در مدرسه علميه بادكوبه سكونت گزيد به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاخلاف سنگین ترین مردم دنیا را بشناسید/ مردم کدام کشورها بیشترین لطمه را به سلامتی شان می زنند؟
خلاف سنگین ترین مردم دنیا را بشناسید مردم کدام کشورها بیشترین لطمه را به سلامتی شان می زنند خلاف سنگین واژه پرمصرفی میان خلافکاران است همه آنهایی که به اراذل و اوباش می شناسیم یا همه معتادانی که کارشان از تزریق و مصرف یک مواد گذشته است به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآاعتیاد ، بیماری تاریکی که هر روز قربانیان بیشتری را می طلبد
اعتیاد بیماری تاریکی که هر روز قربانیان بیشتری را می طلبد همدان-ایرنا- اعتیاد به مواد مخدر که غالبا بعد از اعتیاد به سیگار و دخانیات صورت می گیرد هر روز قربانیان بیشتری را می طلبد به طوریکه کارشناسان معتقدند در صورت توجه نکردن به مهار آن در آینده نزدیک به مرز خطرناکی در این زمیاپراتور جدید را بیشتر بشناسید/ آیا ایرانسل مردم را سرکار گذاشته است!
نامه نیوز بررسی می کند اپراتور جدید را بیشتر بشناسید آیا ایرانسل مردم را سرکار گذاشته است شاید این سوال در ذهن شما باشد که "آی سیم" چه مزیت هایی نسبت به دیگر اپراتورها دارد گروه اقتصادی نامه نیوز - چند روزی است که تلویزیون و دیگر رسانه های جمعی حتی پیامک تبلیغات گرهبر معظم انقلاب درگذشت عالم ربانی آیتالله موحد ابطحی را تسلیت گفتند
رهبر معظم انقلاب درگذشت عالم ربانی آیتالله موحد ابطحی را تسلیت گفتند حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت عالم ربانی آیت الله سیّدمحمّدباقر موحد ابطحی را تسلیت گفتند به گزارش نامه نیوز متن پیام رهبر معظم انقلاب به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرآیتالله نوری همدانی: راهپیمایی 22 بهمن امسال باید با صلابت بیشتر برگزار شود
آیتالله نوری همدانی راهپیمایی 22 بهمن امسال باید با صلابت بیشتر برگزار شود یکی از مراجع تقلید گفت امسال به دلیل زیادهخواهیهای فراوان آمریکا نسبت به گذشته باید راهپیمایی 22 بهمن را با صلابت بیشتر و مشتهایی گره کردهتر برگزار کنیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله حسینآیتالله نوری همدانی: نفوذ کلام فقها منشأ انقلاب اسلامی بود
آیتالله نوری همدانی نفوذ کلام فقها منشأ انقلاب اسلامی بودیکی از مراجع تقلید گفت یک فقیه نفوذ کلام دارد و آن نفوذ کلام بود که نفت را ملی و انقلاب اسلامی را پایهگذاری کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله حسین نوری همدانی امروز در دیدار با جمعی از طلاب نخبه و ممتاز مدرسه عظریف در گفتوگو با راشا تودی: ایران نگران بازدید بیشتر از تاسیسات هستهای نیست
ظریف در گفتوگو با راشا تودی ایران نگران بازدید بیشتر از تاسیسات هستهای نیست وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بازدید روزانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هستهای ایران گفت کشوری که بازدید روزانه دارد نگران بازدید بیشتر از تاسیسات هستهایاش نمیشود به گزاآیتالله مکارم شیرازی:زمینه اختلاف بین مسلمانان همانند شرک به خداست/استفاده از ابزار فرهنگی برای خنثیسازی توط
آیتالله مکارم شیرازی زمینه اختلاف بین مسلمانان همانند شرک به خداست استفاده از ابزار فرهنگی برای خنثیسازی توطئه تکفیریها در بخشی از پیام این مرجع تقلید آمده است علمایی که از مذاهب اسلامی برای از بین بردن توطئه دشمنان احساس خطر و مسئولیت میکنند بر تلاش خود بیافزایند و از طرقبا روحیه خانمها بیشتر آشنا شوید
اگر دوست دارید بدانید خانم ها چه خواسته ها و توقعاتی دارند و چگونه می توان آن ها راضی نگه داشت این مطلب را بخوانید بسیاری از خواسته های خانم ها شبیه مردهاست و مشترک است آن ها نیز طالب موفقیت قدرت موقعیت اجتماعی خوب پول محبت ازدواج بچه داشتن و شادی و خوشبختی هستند در عین حآیتالله جوادی آملی: شرق و غرب باید رهاورد قرآن و عترت را از نظام اسلامی بیاموزند
آیتالله جوادی آملی شرق و غرب باید رهاورد قرآن و عترت را از نظام اسلامی بیاموزنداستاد حوزه علمیه قم گفت نظام اسلامی برای همین صورت پذیرفت که شرق و غرب از این نظام بهره بگیرند رهاورد قرآن و عترت را از این نظام بیاموزند و عمل کنند به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمودوست و دشمن عرب تهران را بشناسید/ امیر دبی دوستدار و پادشاه بحرین دشمن تاریخی ایران
دوست و دشمن عرب تهران را بشناسید امیر دبی دوستدار و پادشاه بحرین دشمن تاریخی ایران امیر دبی کسی که او را معمار دبی نوین مینامند یکی از دوستداران ایران است دلیل بارز این علاقه را در تازهترین اظهارنظرش که خواستار حذف تحریمها از ایران شده بود میتوان دید به گزارش نامه نیوزآوازه کشتی کرمانشاه می تواند کشورهای عنوان دار بیشتری را به استان بیاورد
محمدحسن محبی آوازه کشتی کرمانشاه می تواند کشورهای عنوان دار بیشتری را به استان بیاورد کرمانشاه - ایرنا - سرمربی اسبق تیم ملی کشتی گفت آوازه ای که کشتی کرمانشاه از آن برخوردار است به طور قطع می تواند در آینده پای کشورهای عنوان دار بیشتری را به این استان باز کند محمدحسن محبی رعضو خبرگان رهبری:علت بیشتر انحرافات موجود در نظام اداری، ساختار نامناسب است
عضو خبرگان رهبری علت بیشتر انحرافات موجود در نظام اداری ساختار نامناسب است شیراز- ایرنا- نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت علت بیشتر انحرافات موجود در نظام اداری ساختارهای نامناسب است که متاسفانه در برخی موارد در کشور با معلول مبارزه می شود به گزارش ایرنا آیتعلت بیشتر انحرافات موجود درنظام اداری، ساختار نامناسب است
علت بیشتر انحرافات موجود درنظام اداری ساختار نامناسب است شیراز- ایرنا- نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت علت بیشتر انحرافات موجود در نظام اداری ساختارهای نامناسب است که متاسفانه در برخی موارد در کشور به جای علت با معلول مبارزه می شود به گزارش ایرنا آیت الله اسآیتالله مصباح به دنبال ترمیم جایگاه متزلزل شدهاش در حوزه علمیه/ جدایی زودهنگام پدر معنوی از فرزندانش در جبهه
آیتالله مصباح به دنبال ترمیم جایگاه متزلزل شدهاش در حوزه علمیه جدایی زودهنگام پدر معنوی از فرزندانش در جبهه پایداری رگههای جدایی آیت الله پایداریها هر روز آشکارتر می شود و او که خود زمانی پایه گذار چنین تشکیلات سیاسی بود این روزها در سکوت به دنبال جبران هزینه های متحمل شده ا-
گوناگون
پربازدیدترینها