محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826883769
آیتالله مصباح به دنبال ترمیم جایگاه متزلزل شدهاش در حوزه علمیه/ جدایی زودهنگام پدر معنوی از فرزندانش در جبهه پایداری
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آیتالله مصباح به دنبال ترمیم جایگاه متزلزل شدهاش در حوزه علمیه/ جدایی زودهنگام پدر معنوی از فرزندانش در جبهه پایداری
رگههای جدایی آیت الله پایداریها هر روز آشکارتر می شود و او که خود زمانی پایه گذار چنین تشکیلات سیاسی بود این روزها در سکوت به دنبال جبران هزینه های متحمل شده از قِبَل این تشکل سیاسی است.
به گزارش نامه نیوز، تب انتخابات ریاست جمهوری که فرو نشست و حسن روحانی کاندیدایی با صبغه اصولگرایی با حمایت اصلاح طلبان بر کرسی پاستور تکیه زد، تحلیل ها و آسیب شناسی های انتخاباتی از سوی اصولگرایان که بازی انتخاباتی را به رقیب واگذار کرده بودند آغاز شد. تحلیل هایی که در ضمن آن انگشت اتهام را پیش از همه به سوی آیت الله مصباح و تشکل سیاسی زیر لوای او یعنی جبهه پایداری نشانه گرفته بود. تشکل سیاسی تازه پا گرفته ای که با دو اقدام تک روانه و خودسرانه متوالی در انتخابات مجلس نهم و ریاست جمهوری یازدهم هزینه های زیادی را به اصولگرایان تحمیل کرد.
گویی آنکه کودک ناخواسته اصولگرایان بزرگ نشده به کودک ناخلفی تبدیل شده بود که دیگر بزرگان هم که همواره بر مشی مماشات و سکوت و گذشت حرکت می کردند بعد از انتخابات لب به سخن گشودند و صراحتا ایت الله مصباح و طیف همراه با او را از عاملان اصلی شکست اصولگرایان در انتخابات معرفی کردند. آنگونه که آیت الله محمد یزدی که در کنار آیت الله مهدوی کنی در سال های اخیر وزنه و محور وحدت بین اصولگرایان بوده اند در سخنانی پرده از بسیاری از اختلافات برداشت و تلویحا آیت الله مصباح را به دلیل تک روی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مورد نکوهش قرار داد و از جلسه بی نتیجه خود و آیت الله مهدوی کنی با او گفت. درددلهای آیتالله همان چیزی بود که پیش از آن کریمیاصفهانی، دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار، گفته بود؛ یعنی اختلاف بین علما و آیتالله مصباح. انتقادات از آیت الله فارغ از سیاسیون از سوی علمای قم به اندازهای رسیده است که بسیاری از تزلزل جایگاه آیت الله مصباح در بین حوزیان و سیاسیون سخن می گویند.
اشتباهات استراتژیک آیت الله در حمایت از احمدی نژاد تا لنکرانی!
محمود احمدی نژاد کاندیدای مطلوب اصولگرایان سنتی در سال 84 نبود، شاید از همین رو بود که با روی کار آمدن او طیف جدیدی از اصولگرایان نوپدید گرد او جمع شدند تا اینگونه خط احمدی نژاد و هم طیفان سیاسی اش از سنت گراهای راست جدا شود. احمدی نژاد اما مرد کار حزبی و تشکیلاتی نبود و بعد از نشستن بر صندلی ریاست جمهوری به همان نوآمدگان اصولگرا هم پشت کرد و مسیری دیگر را در پیش گرفت. رییس آرادانی پاستور نه تنها سیاسیون اصولگرایان را به کناری نهاد و حلقه اول اطرافیانش را گرد خود جمع کرد که به علمای حوزه نیز که در روی کار آمدن او نقش داشتند بی توجهی کرد. آیت الله مصباح یزدی را شاید بتوان شاخص ترین چهره حوزوی دانست که در حمایت از احمدی نژاد سنگ تمام گذاشت آنگونه که در ابتدا بسیاری رییس جمهور سابق را مرید او می دانستند.
راه احمدی نژاد و ایت الله اما به سرعت از هم جدا شد، او که نقش زیادی در روی کارآمدن و حضور احمدی نژاد در جایگاه های کلان حکومتی داشت شاید انتظار داشت رییس جمهور مورد تاییدش او را بیش از دیگر علمای قم ارج نهد و در سیاست هایش با او هماهنگ باشد اما احمدی نژاد آب پاکی را آنجا بر دست آیت الله ریخت که دولت خود را لطف الهی و نه وامدار آیت الله دانست. ماجرای قهر یازده روزه و اظهارات مشایی در خصوص مکتب ایرانی و ختم دوره اسلامگرایی باعث شد تا مصباح یزدی هم همچون احمدی نژاد اختلافش را علنی سازد.
به دنبال همین اختلافات بود که جمعی از اخراج شدگان دولت یازدهم و فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس که حامیان پروپاقرص دولت در پارلمان محسوب می شدند گرد آیت الله جمع شدند و تشکیلات جبهه پایداری را راه اندازی کردند و مصباح یزدی با کمک به شکلگیری جبهه پایداری در جایگاه رهبر معنوی پایداریها قرار گرفت و موقعیت برتر وی در قالب تعیین شورای فقاهتی به شکل نهادی تثبیت گشت.
پایداری های که از در میانه سال 90 علم حضور خود را برافراشتند و خود را در قالب تشکیلاتی اصولگرا تعریف کردند در ادامه مسیر خود طی 2 سال گذشته به معضلی جدی در بین اصولگرایان تبدیل شدند. انتخابات مجلس نهم اولین آوردگاه از سنگ اندازی های تفرقه افکنانه این طیف از اصولگرایان بود. آنجا که شاگردان و مریدان آیت الله یزدی تن به وحدت خواهی آیت الله کنی و یزدی علمای برجسته قم و تهران ندادند و مسیری متفاوت را در انتخابات طی کردند. پایداری ها اما در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پرچم استقلال طلبانه شان را بار دیگر بلند کردند گرچه خود در میانه راه به دو دستگی و تفرقه افتادند. چه آنکه حضور دولتی ها در انتخابات طیفی از پایداری های تهران نشین را از دور آیت الله پراکنده کرد تا آنها بعد از دوری کوتاه مدت از احمدی نژاد بار دیگر به رییس جمهوری وقت رجعت کنند. اینگونه بود که تشکلات تحت لوای آیت الله به سرعت مسیر تجزیه و تفرقه را در درون خود طی کرد. اما این همه ماجرای آیت الله و فرزندانش در انتخابات ریاست جمهوری نبود. چه آنکه آنچه بیش از همه جایگاه سیاسی مصباح را در معرض تزلزل قرار داد موضع گیری خاص او از کاندیدای جبهه پایداری بود.
حمایتی که برای آیت الله پایداری ها دردسرساز شد
کامران باقری لنکرانی که با میان داری مصباح به عنوان کاندیدای جبهه پایداری معرفی شده بود با زانو زدن در مقابل استاد پاسخ حمایت او را داد . مصباح یزدی، هم در جلسه معرفی باقری لنکرانی با مبالغه گویی فراوان عنوان کرد«من در پیشگاه الهی شهادت میدهم در بین کسانی که در یازدهمین دوره ریاست جمهوری کاندیدا شدهاند جناب آقای دکتر لنکرانی اصلح هستند و امیدوارم که این شهادت، برگ زرینی درنامه ۸۰ ساله من باشد.» وی اضافه کرده بود: «بینی وبینالله شهادت می دهم که روی زمین و زیر این آسمان کسی اصلح از آقای لنکرانی نمیشناسم». این موضعگیری آیت الله مصباح مورد انتقاد بخشی از اصولگرایان قرار گرفت که تاکید داشتند رفتارهای سیاسی را نمیشود با فتوا و حکم شرعی جلو برد. برای موضوعات سیاسی می توان مطابق شرع و ارزشهای اخلاقی اصول تعیین کرد اما تصمیمات سیاسی را باید متناسب با رفتار رقیب و کنشهای متقابل بازیگران و البته مطابق اصول اتخاذ کرد.
در دیگر سوی انتخابات ریاست جمهوری اما ثبت نام سعید جلیلی که او را نیز کاندیدایی در مسیر خطی پایداری ها معرفی می شد بازی انتخاباتی پیچیده تر شد. او که گفته می شد به دلیل مخالفت با مصباح از قرار گرفتن به عنوان نامزد مورد حمایت جبهه محروم شده بود با ثبت نام یکباره خود شوک بزرگی به تشکیلات پایداری ها وارد کرد. بااین وجود اما مصباح یزدی پیغامی سریع به این تصمیم جلیلی مخابره کرد آنجا که وی صراحتا گفت »انتخاب لنکرانی انتخاب اصلح و شایستهای است و ما در نظر خود ثابت قدم هستیم و از آن برنخواهیم برگشت.»
بالا گرفتن شائبه های رد صلاحیت کاندیدای مورد علاقه آیت الله اما گویی به سرعت او را از مسیری که در حال حرکت بود باز داشت تا او نیز به مانند مریدانش بعد از مدتی حمایت خود از جلیلی را اعلام کند.این موضع گیری های آیت الله در چند انتخابات اخیر گویی او را در معرض انتقادات زیادی از سوی روحانیون و علمای قم و تهران قرار داده است و بسیاری سکوت این روزهای آیت الله را به معنای منزوی شدن او می دانند.
آیت الله مصباح لیدر جبهه پایداری هست یا نیست؟
شاید از همین روست که مصباح این روزها خط جدیدی را دنبال می کند در پس آن انکار رهبری کردن جبهه پایداری نمایان شده است. آنگونه که وی اخیرا در مصاحبه ای با هفته نامه 9 دی صراحتا عنوان کرد«من لیدر جبهه پایداری نیستم این دوستان برای مشاوره به ما مراجعه میکنند والا بنده در تصمیمگیریهای ابتدایی آنها دخالتی ندارم. مشورت میکنند ما هم نظر میدهیم. از ابتدا آنها آمدند سراغ ما، بنده که نرفتم سراغ آنها، آنها آمدند که نظر شما چیست ما هم نظراتی داشتیم که ارائه دادیم.»
این سخنان در حالی از سوی ایت الله مصباح مطرح شد که نام تشکیلات جبهه پایداری انقلاب اسلامی نیز مدیون آیت الله و با الهام از دیدگاه های وی انتخاب شد. به طوری که وی در دیداری با یادآوری آیه شریفه "ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا..." تاکید کرد که پس از دولتهای نهم و دهم برخی از افراد به عنوان مصداق بخش اول این آیه خوب ظاهر شدند اما در بخش پایداری و استقامت در مسیر حق دچار خطا و کوتاهی شدند. بنابراین جبههای که قرار است بخش قابل توجهی از رویشهای انقلابی را زیر یک پرچم جمع کند، باید روی مقوله "پایداری" حتی در عنوان و تابلوی خود تصریح داشته باشد.»
شاید از همین روست که برخی سخنان اخیر آیت الله مبنی بر عدم نقش داشتنش در بین پایداری ها را سرآغازی بر جدایی وی از تشکیلاتی می دانند که از ابتدا با نام وی گره خورده بود این احتمال آنجا قوی تر می شود که در تحرکات سیاسی اخیر پایداری ها نامی از رهبر معنوی آنها نیست. چه در گردهمایی پایداری ها در دهه فجر چه در دیدارهایی که این تشکل قرار است طی روزهای آینده داشته باشد. دیدرهایی که در یک سوی آن آیت الله یزدی و سوی دیگر آن ایت الله مهدوی کنی علمای ارشد قم و تهران هستند.
پیش از این نیز پایداری ها بعد از انتخابات ریاست جمهوری در صدد دیداری با مصباح یزدی بودند که با دست رد وی بر سینه شان مواجه شدند. کنار هم قرار دادن این مولفه ها در کنار تلاش مصباح برای بازیابی چهره اش در بین علمای حوزه نگاه ها را به سمت جدایی پدر معنوی از فرزندانش چرخانده است. گویی جریان تازه پا گرفته زودتر از موعد خود به خط پایان در حال نزدیک شدن است.
بسیاری از تحلیلگران اصولگرا معتقدند از آنجا که این جریان در انتخابات تکروی کرده است باید در انتخابات وزن سیاسیاش مشخص شود تا پیش از این برای جریان اصولگرایی تکلیف مشخص نکند.
تشکیلات بعدی آیت الله مصباح یزدی چه خواهد بود؟
آیتالله یکی از فعالترین روحانیونی است که در دو دهه اخیر و حتی پیش از آن به تشکلسازی روی آورده است. او منتقد حوزویان است که کمتر به جمعگرایی و تشکلسازی توجه میکنند و البته تشکیلاتی ناب را میپسندد. تا جایی که حلقه حقانی (برخی از دانشآموختگان مدرسه حقانی که پس از انقلاب اسلامی در مناصب قضایی، اجرایی و امنیتی به ایفای نقش پرداختند) نیز به مذاقش خوش نمیآید: «احتیاج به یک گروه متشکل یا به تعبیری به یک شبکه فرهنگی داریم. حقیقتش این است که ما در حوزه عادت نکردهایم به اینکه یک چنین تشکلهایی با اهداف فرهنگی برای فعالیتهای درازمدت داشته باشیم... البته یک تشکلی از فارغالتحصیلان مدرسه منتظریه [حقانی] هست که بعد از انقلاب تشکیل شد و گویا جلسات ماهیانه دارد و دارای برکاتی است. ولی آن نیز اساسا برای یک هدف فرهنگی خالص تشکیل نشده است.»
البته این تشکیلات همچنان که مدنظر آیتآلله است «حزب» نیست، او در زمان تشیکل جبهه پایداری نیز تاکید زیادی داشت که این تشکل سیاسی به سمت حزب شدن حرکت نکند چه آنکه او از گذشتههای دور مخالف تحزبگرایی بود. او خود بر این مسئله تصریح کرده و روزهای آغازین شکلگیری حزب جمهوری اسلامی را به یاد آورده است: «عضویت در یک حزب یا گروه یا دسته وابستگی فکری و علاقه غیرعقلانی میآورد. برای همین در همان اوایل انقلاب که شهیدبهشتی همراه دوستانش حزب جمهوری اسلامی را تشکیل دادند، چون تعهد حزبی را مغایر با ارزشها و باورهای دینی میدانستم، به عضویت آن در نیامدم.»
آیتالله مصباح یزدی بعدها اما در تشکل جمعی از طلاب و فضلای دهه 40 که بعدها نام «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» را گرفت، حضور یافت. وی در سال 66 به سوی تشکیل مجموعهای مستقل تحت مدیریت خود گام برداشت که «بنیاد فرهنگی باقرالعلوم» نام داشت. این موسسه سنگ بنای مجموعهای شد که در سال 74 با مجوز رسمی وزارت علوم تاسیس شد. موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی. این مجموعه اگرچه یک موسسه آموزشی تلقی میشد، اما براساس باور موسس آن تمام تار و پودش به گونهای طراحی شده بود تا یک «تشکیلات» را بیافریند.
شکلگیری دولت نهم و دهم اگرچه به نوعی میدان تبلور سیاسی تشکیلات آیتالله مصباح یزدی بود و برخی از فعالان این تشکیلات در جایگاه مقامات و صاحبمنصبان دولتی قرار گرفتند اما از سوی دیگر رخنمایی و عرضه برخی نظرات و برنامهها از سوی اسفندیار رحیممشایی و برخی حواریون دیگر محمود احمدینژاد، برنامهها و دغدغههای آیتآلله را جامه عمل نپوشاند. اگرچه مواجهه در ابتدا با انتقاداتی نرم که از آنها به عنوان «خودانتقادی» یاد میکردند، شروع شد، ولی پایان آن به جدایی کامل انجامید. او در این راستا و همچنین مقابله با جریانهای معترض در انتخابات 88 محور شکلگیری دو تشکیلات شد، تشکیلاتی که اگرچه وابسته به موسسهاش نبودند، اما جدا از آیتالله نیز قلمداد نمیشدند. او در مراسم شکلگیری هر دو تشکیلات سخنران بود.تشکیلات اول «قرارگاه فرهنگی عمار» و دیگری «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» بود. تشکیلاتی که می رود کم کم خط هدایتی خود از آیت الله را جدا کند.
1392/10/28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
شعر در حوزه علمیه جایگاه والایی دارد
قم شعر در حوزه علمیه جایگاه والایی دارد رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی به تبیین سابقه شعر در حوزههای علمیه پرداخت و اظهار داشت شعر در حوزه علمیه جایگاه والایی دارد و پیشینه آن به عمر شعر میرسد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم کمساری ادامه داد به عبارت دیگر عآیتالله صدیقی در حوزه علمیه امام مهدی: جنگ نرم بعد از امام بدتر از 8 سال دفاع مقدس بود/امام دین را به صحنه زن
آیتالله صدیقی در حوزه علمیه امام مهدی جنگ نرم بعد از امام بدتر از 8 سال دفاع مقدس بود امام دین را به صحنه زندگی آوردامام جمعه موقت تهران با بیان اینکه دشمن در کنار خودمان است و قضایای 18 تیر و فتنه 88 نشانهای از جنگ نرم بود بیان کرد حماسه 9 دی حماسه خودجوشی بود که با آمدن مردبا پیام آیتالله مکارم شیرازی مجمع عمومی انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه قم برگزار شد
با پیام آیتالله مکارم شیرازیمجمع عمومی انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه قم برگزار شدششمین مجمع عمومی انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه قم امشب در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم در ابتدای این مراسم پیام آیتالله مکارم شیرازی به این مجمع قرائت شد که در بخشیجامعه مدرسین حوزه علمیه قم: آیتالله ابطحی خادم آستان اهل بیت(ع) بود
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آیتالله ابطحی خادم آستان اهل بیت ع بودجامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور پیامی ارتحال آیتالله سید محمدباقر ابطحی را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری فارس از قم در پیام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آمده است رحلت عالم ربانی مرحوم آیتالله سید محمدباقر ابطآیتالله موحد: راهاندازی حوزههای علمیه خواهران یک ضرورت است
آیتالله موحد راهاندازی حوزههای علمیه خواهران یک ضرورت استنماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت راهاندازی حوزههای علمیه خواهران یک ضرورت مهم است و باید در تمام شهرها صورت گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از لامرد آیتالله علی موحد صبح امروز در مراسم افتتاح حوزه علمیهگزارش تصویری - دیدار جمعی از روحانیون و اساتید حوزههای علمیه تهران، قم و مشهد با آیتالله هاشمی رفسنجانی
دیدار جمعی از روحانیون و اساتید حوزههای علمیه تهران قم و مشهد با آیتالله هاشمی رفسنجانی عکس محمد کاظمپور - ایسنا چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸ ۱۷مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه خدابنده: دشمن به دنبال تضعیف حوزه علمیه و بسیج است
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه خدابنده دشمن به دنبال تضعیف حوزه علمیه و بسیج استمسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه خدابنده گفت دشمن امروز به دنبال تضعیف حوزه علمیه و بسیج است به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان به مناسبت ایام الله دهه فجر نشست بصیرتی بسیج طلابتشکیل روزانه 35 کلاس درس در حوزه علمیه امام خمینی ارومیه
تشکیل روزانه 35 کلاس درس در حوزه علمیه امام خمینی ارومیه خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه امام خمینی ره ارومیه اظهار کرد روزانه 35 کلاس در 9 پایه تحصیلی برای طلاب برگزار می شود حجت الاسلام محمد خانبابایی مدیر حوزه علمیه امام خمینی ره ارومیه امروز در گفت و گو با خبرنگار خحدادعادل در حوزه علمیه امام مهدی (عج): مردم 22 بهمن امسال با شعار «مرگ بر آمریکا» جواب آمریکا را خو
حدادعادل در حوزه علمیه امام مهدی عج مردم 22 بهمن امسال با شعار مرگ بر آمریکا جواب آمریکا را خواهند دادنماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت آمریکاییها فکر کردند که مردم ما به خاطر یک لقمه نان آنها استقلال خود را از دست خواهند داد اما آنها در اشتباه کامل هستند به گزارشآیت الله مظاهری: بانوامین موسس حوزه های علمیه خواهران است
آیت الله مظاهری بانوامین موسس حوزه های علمیه خواهران است تهران - ایرنا - آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید در پیامی به سومین کنگره بین المللی بزرگداشت بانو مجتهده امین از این بانو به عنوان مادر و موسس حوزه های علمیه خواهران یاد کرد به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در پیام آیت اگاز به دنبال قهرمانی زودهنگام/ ذوبآهن برای کاهش فاصله تلاش میکند
ورزشی توپ و تور هفته یازدهم لیگ برتر والیبال بانوان گاز به دنبال قهرمانی زودهنگام ذوبآهن برای کاهش فاصله تلاش میکند تیم والیبال گاز تهران در صورت پیروزی مقابل ذوبآهن اصفهان قهرمانی زودهنگام خود را در لیگ برتر بانوان تثبیت میکند به گزارش خبرنگار مهر هفته یازدهم لیگ برترانتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم 26 بهمن برگزار میشود
استانها مرکز قم حجت الاسلام فرخ فال انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم 26 بهمن برگزار میشود قم - خبرگزاری مهر مسئول حوزه مدیریت حوزههای علمیه از برگزاری هفتمین انتخابات مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در 26 بهمنماه خبر داد به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسدیدار طلاب و علمای حوزه علمیه خراسان با آیت الله طبسی
۱۹۷۱۹۰ ۱۳۹۲ ۱۱ ۱۸ - ۲۱ ۱۲گزارش تصویری دیدار طلاب و علمای حوزه علمیه خراسان با آیت الله طبسی عکاس محمد جواد مشهدی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۲ ۱۱ ۱۸ - ۲۱ ۱۲توسط شورای گسترش حوزههای علمیه صورت گرفت عطای مجوز به 4 مدرسه و مرکز تخصصی حوزوی
توسط شورای گسترش حوزههای علمیه صورت گرفتعطای مجوز به 4 مدرسه و مرکز تخصصی حوزویشورای گسترش حوزههای علمیه در جلسه 113 خود با اعطای موافقت اصولی و مجوز موقت به 3 مدرسه علمیه و یک مرکز تخصصی حوزوی در استانهای مختلف موافقت کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از مرکز خبر حوزهمدیر حوزههای علمیه خواهران قزوین خبر داد تحصیل 540 طلبه خواهر در مدارس علمیه قزوین
مدیر حوزههای علمیه خواهران قزوین خبر دادتحصیل 540 طلبه خواهر در مدارس علمیه قزوینمدیر حوزههای علمیه خواهران استان قزوین گفت در حال حاضر 540 نفر از طلاب خواهر در مدارس حوزههای علمیه استان مشغول تحصیل در رشتههای مختلف حوزوی هستند به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین حجتالاسلام رطی پیامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درگذشت رئیس شورای علمای اندونزی را تسلیت گفت
طی پیامیجامعه مدرسین حوزه علمیه قم درگذشت رئیس شورای علمای اندونزی را تسلیت گفتجامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی پیامی درگذشت رئیس شورای علمای اندونزی را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشکل مذکور درگذشت شورای علمای اندونزیرئیس حوزه علمیه خوی خبر داد دریافت مجوز اجرای طرح سفیران هدایت در حوزه علمیه خوی
رئیس حوزه علمیه خوی خبر داددریافت مجوز اجرای طرح سفیران هدایت در حوزه علمیه خویرئیس حوزه علمیه خوی از دریافت مجوز برای اجرای طرح سفیران هدایت در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از خوی حجتالاسلام سید رضی موسوی شکوری صبح امروز در جمع طلاب شهرستان خوی در حوزه علمیه این-
گوناگون
پربازدیدترینها