واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر کل منابع طبیعی : فشار کارچاق کنان بر عرصه های منابع طبیعی مازندران زیاد است ساری-ایرنا-مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با بیان اینکه این اداره کل با گروه های مختلفی از متجاوزین به عرصه های جنگلی و مرتعی استان سروکار دارد، گفت: در سال های اخیر فشار کارچاق کنان بر عرصه های طبیعی و ملی استان زیاد شده است.
ˈ عباسعلی نوبختˈ روز دوشنبه در بازدید خبرنگاران از عرصه های طبیعی جنگل های ˈ بچت ˈ بخش هزار جریب نکا همچنین گفت :متجاوزین به عرصه های جنگلی و مرتعی مازندران سال های اخیر افرادی هستند که از قدرت و نفوذ زیادی برخوردارند و اقدام به سوء استفاده های کلان از منابع طبیعی می کنند.
وی با اشاره به اینکه با دخالت جدی نیروی انتظامی ،سپاه و اطلاعات با آنان مقابله می شود ،اظهار داشت :هر چند همچنان با این گروه درگیر هستیم اما با حمایت اطلاعات و سپاه تا کنون در انجام وظایف خود مبنی بر حفاظت از عرصه های منابع طبیعی تا حدودی موفق بودیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری بدون ارایه نشانی دقیقی از یک مورد زمین خواری در استان گفت:60 دستگاه ویلا در عرصه 21هکتاری منابع طبیعی استان ساخته شد که تا کنون فقط موفق به خلع ید 5 دستگاه ویلا شده ایم.
نوبخت به دیگر گروه های متجاوز به عرصه های طبیعی اشاره کرد و گفت: برخی از متجاوزین به عرصه های طبیعی افرادی کم درآمد هستند که با تشویق و تنبیه به راحتی با آنان برخورد می شود.
وی افزود: این افراد عادی و خرده پا هستند که با تجاوز های مقطعی و کوچک به بخشی از عرصه طبیعی با هدف کشاورزی و خرید وفروش جزیی دست اندازی می کنند.
وی با بیان اینکه گروه دیگری از متجاوزین به عرصه های طبیعی ،افرادی هستند که کمی قدرت دارند ولی بیشتر مواقع یگان حفاظت بر آنان چیره و پرونده قضایی شکل می گیرد، ادامه داد: زمین های این گروه نیز خلع ید و این افراد دستگیر می شوند.
نوبخت با بیان اینکه احساس مسوولیت در انجام درست وظایف در منابع طبیعی از اهمیت خاصی برخوردار است ،گفت :هر گونه دخالت غیرکارشناسانه چه لازم و چه نابجا ، بر طبیعت آسیب وارد می کند و نام علمی آن تخریب است.
وی افزود: واگذاری عرصه های طبیعی و ملی با هدف توسعه استان مازندران از جمله دخالت ها و دست اندازی هایی است که همچنان طبیعت این استان را تهدید می کند.
نوبخت به سوء استفاده از معادن مختلفی که در عرصه های طبیعی استان مازندران وجود دارد اشاره کرد و گفت: برخی از متقاضیان بهره برداری از معادن با تصرف عرصه های ملی نه تنها از معادن استفاده مطلوب نمی کنند ، بلکه به جنگل و مراتع طبیعی محدوده های معدن خسارت جدی وارد می سازند .
وی بر لزوم تعیین تکلیف بسیاری از معادن که در عرصه های طبیعی قرار دارد ،تاکید کرد و ادامه داد: از 226معدن استان مازندران فقط 144معدن فعال و مابقی فعال نیستند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری مازندران منطقه ساری گفت : انتظار داریم تا مسوولان استانی بدون تعارف زمین های منابع طبیعی را که بدون استفاده به نام فعالیت معدنی ، سرمایه گذاری و یا توسعه استان واگذار شده است ، باز پس بگیرند.
وی ادامه داد: منابع طبیعی مخالف توسعه استان مازندران نیست اما می توان بررسی و ارزیابی درستی از زمین های واگذار شده از عرصه های ملی را انجام داد.
وی وضعیت برداشت چوب از جنگل را اصولی و مطلوب دانست و گفت: متوسط برداشت امسال از جنگل های شمال 750 هزار متر مکعب است که 380 هزار متر مکعب آن در حوزه ساری انجام شد.
وی میزان رویش درختان جنگلی در مازندران را سالانه دو نیم متر مکعب در هکتار دانست و بیان داشت: سالانه یک هزارو 700هزار متر مکعب به چوب های جنگلی حوزه ساری اضافه می شود که با این رقم می توان گفت که متوسط برداشت چوب از جنگل کمتر از یک چهارم است.
وی به از بین رفتن عرصه های طبیعی به بهانه ارائه خدماتی از قبیل آب ، برق ، گاز و تلفن اشاره کرد و گفت: در واقع این امکانات برای خانواده های خوش نشین در دل طبیعت است.
نوبخت دفن زباله در عرصه های طبیعی را از دیگر مشکلات منابع طبیعی و آبخیز داری مازندران عنوان کرد و گفت: روز به روز روند تخریب ناشی از نفوذ شیرابه ها به سفره های زیرزمین و طبیعت بیشتر می شود و این درحالی است که روزانه دو هزارو 500تن زباله در مازندران تولید می شود .
مدیر کل منابع طبیعی مازندران گفت: جنگل و مرتع را خانه و باغ شخصی خودمان بدانیم و از آن محافظت کنیم.
وی تصریح کرد: جنگل های شمال برای نیمی از جمعیت ایران حیات را فراهم کرده است.
یک میلیون و 188هزار هکتار عرصه های جنگلی و مرتعی تحت پوشش منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری قرار دارد.ک/4
2585/402
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]