واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تلاش مالزی برای گسترش روابط با ایران/ تندروی به اقتصاد مالزی ضرر زد کوالالامپور – ایرنا – حرکت های ضدشیعی حزب حاکم مالزی که از سال گذشته میلادی آغاز شد و برخی از مقامات این حزب، ایران را نشانه رفتند، میلیون ها رینگیت (واحد پول مالزی) به اقتصاد این کشور در حال توسعه زیان وارد آورد.
به گزارش ایرنا، حال پس از گذشت چند ماه از حرکت حزب حاکم، دولتمردان مالزی به اشتباه خود در مورد مقابله با شیعیان در این کشور پی برده اند و برای ترمیم روابط خود با ایران دست به دامان حزب اسلامی این کشور شده اند.
هر چند که دولت مالزی بحث شیعه را یک موضوع داخلی می دانست اما با توجه به حضور هزاران ایرانی در مالزی خواسته یا ناخواسته پیکان انتقاد مقامات این کشور از جمله ماهاتیر محمد نخست وزیر اسبق این کشور به سوی ایرانیان نشانه رفت و وی در سخنانی از ایرانیان خواست مزاحمتی ایجاد نکنند.
حرکت های ضدشیعی که نخستین بار و مدت کوتاهی پس از انتخابات سراسری توسط ˈموخزیر ماهاتیرˈ آغاز شد برای چندین ماه در صدر اخبار مالزی قرار داشت.
مخالفت با گسترش آموزه های شیعی در مالزی تا آنجا پیش رفت که مقامات مالزی تغییر قانون اساسی خود جهت معرفی کردن مذهب سنی به عنوان مذهب رسمی این کشور را نیز در دستور کار قرار دادند.
با گذشت چند ماه از آغاز حرکت ضدشیعی در این کشور جنوب شرق آسیا، ˈسیدعظمان احمد نواویˈ در جلسه ای با حضور نمایندگان حزب اسلامی در پارلمان مالزی و کمیسیون مبارزه با فساد این کشور حضور یافت.
وی پس از شرکت در این جلسه به خبرنگاران گفت یکی از وزیران مالزی خواستار تلاش برای از سرگیری روابط بیشتر با ایران شده است.
این جلسه در تاریخ 21 فوریه (دوم اسفند) در آکادمی مبارزه با فساد مالزی در شهر کوالالامپور برگزار شد.
عظمان که از ذکر نام این وزیر خودداری کرد گفت: این وزیر برای ازسرگیری روابط بیشتر با ایران از من کمک خواسته است.
وی که از نمایندگان ایالتی مالزی در ایالت ترنگانو است خاطرنشان کرد: حرکت های ضدشیعی که توسط حزب حاکم مالزی (آمنو) گسترش یافت میلیون ها رینگیت به اقتصاد مالزی زیان وارد کرد.
پایگاه اطلاع رسانی مالیزیا اینسایدر که امروز دوشنبه این اطلاعات را منتشر کرده است، نوشت: بزرگترین زیان دیده این جریان، شرکت نفت وگاز مالزی (پتروناس) بوده و این در حالی است که شرکت های آمریکایی از قبیل ˈاسوˈ و ˈکونوکوˈ در حال هموارکردن مسیر خود برای ورود به بازار نفت ایران هستند.
در این گزارش آمده است: روی کارآمدن دولت حسن روحانی باعث توجه بیشتر شرکت های اروپایی و آمریکایی به ایران شده است.
مالیزیا اینسایدر نوشت عظمان که ریاست کمیته بین المللی حزب اسلامی مالزی را نیز بر عهده دارد با رهبران جنبش های اسلامی سراسر جهان از جمله ایران ارتباط نزدیکی دارد.
براساس این گزارش، عبدالله هادی آونگ رییس حزب اسلامی مالزی (پاس) و محمد سبو معاون وی نیز خواستار افزایش روابط خود با ایران شده اند.
علاوه بر پتروناس، صنعت روغن پالم مالزی نیز به خاطر اینکه ایران در جستجوی بازارهای دیگری جهت تامین نیازهای خود است دچار آسیب اقتصادی شده است.
از اول ژانویه تا پایان نوامبر سال گذشته ، ایران با واردات 617 هزار و 384 تن روغن پالم از مالزی بزرگترین کشور اسلامی واردکننده این محصول بوده است.
به گزارش مالیزیا اینسایدر پس از حرکت های ضد شیعی و به ویژه پس از سخنان ˈاحمد زاهد حمیدیˈ وزیر کشور مالزی در مجمع عمومی حزب حاکم مالزی (آمنو) ایران واردات روغن پالم را کاهش داد.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]