تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802943938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رودخانه های درون شهری/ فرصت یا تهدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رودخانه های درون شهری/ فرصت یا تهدید خرم آباد - ایرنا - منابع آبی مختلف از دیرباز تا کنون به عنوان نعمت های خدادای در جوامع محسوب می شود که این منابع محور بسیاری از توسعه و پیشرفت ها در دنیای کنونی است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، در ایران توسعه آب محور همواره مورد توجه بوده چراکه این کشور در سالهای گذشته سرشار از منابع آبی فراوان و بکر بوده که این پتانسیل همواره به عنوان یک امتیاز بسار خاص به شمار می رفت.
همزمان با وقع خشکسالی در دهه اخیر در برخی مناطق ایران از جمله لرستان، منابع آبی به صورت چشمگیری کاهش یافته به نحوی که امروزه باید بازنگری کلی در آمار و ارقام میزان منابع آبی انجام شود.
در لرستان نیز وجود 130 رودخانه فصلی و دائمی وجود دارد که این روزها با وقوع خشکسالی های متمادی حال وروز چندان خوشی ندارند و صدای خروش این رودها امروز به فریادی خاموش تبدیل شده است.
مردم لرستان به واسطه توپوگرافی خاص این استان، از دیرباز تاکنون شاهد جاری بودن رودخانه های بزرگ و کوچک از دل شهرها بوده اند که این رودخانه ها در سال های اخیر موجب بی مهری قرار گرفته است.
از انباشت زباله های شهری گرفته تا ساخت و سازهای غیراصولی ، همه و همه موجب شده رودخانه های استان به صورت درست بهره برداری نشود.
در حالی که در بسیاری کشورهای جهان و برخی شهرهای ایران ، رودخانه ها به عنوان یک منبع بزرگ گردشگری محسوب می شود اما متاسفانه این ظرفیت در لرستان مغفول مانده است.
برگزاری کارگروه تخصصی سیل در لرستان بهانه ای برای بررسی وضعیت رودخانه های درون شهری این استان و ارایه اظهارات متفاوتی در این خصوص بود.
مدیر مطالعات شرکت آب منطقه ای لرستان در این جلسه گفت: دستکاری غیرفنی در رودخانه خرم آباد به طور قطع موجب بروز سیل در مواقع بارندگی با شدت بالا خواهد شد.
مظفر زیودار افزود: دبی سیلابی رودخانه خرم آباد سابقه 400 متر مکعب در ثانیه دارد و با توجه به احداث برخی پل های موقت بر روی این رودخانه، احتمال پخش سیلاب درون شهر دور از انتظار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: به رغم خشکسالی ها و کاهش دبی رودخانه خرم آباد، وقوع سیلاب در دقایق کوتاه رخ می دهد و ازین رو باید در این خصوص آمادگی کامل فراهم شود.
وی با اشاره به دبی سیلابی 260 متر مکعب در ثانیه رودخانه خرم آباد در سال 84 اظهار داشت: تجربه نشان داده در بسیاری از مناطق خشک و نیمه خشک، وقوع سیل دور از انتظار نبوده همانند سیلاب قم که در یک بستر خشک رودخانه ای و در مدت زمان 15 دقیقه به وقوع پیوست.
وی ادامه داد: با توجه به تغییرات غیراصولی که در رودخانه خرم آباد و برخی شهرهای استان انجام شده ، باید مطالعات دقیق در راستای ظرفیت عبور دهی حجم آب رودخانه های درون شهری استان انجام شود.
این در حالی است که استاندار لرستان چندی پیش بر استفاده از ظرفیت گردشگری روخانه های دورن شهری لرستان به ویژه خرم رود خرم آباد تاکید داشت.
بازوند اظهار داشت: شهرداری خرم آبادباید رودخانه را با شهر آشتی دهد و از خرم رود به عنوان یک ظرفیت توسعه و گردشگری استفاده نماید.
وی تصریح کرد: در تمامی مناطق توسع یافته از رودخانه به عنوان یک ظرفیت بالای گردشگری استفاده می شود اما این پتانسیل ها در لرستان به ویژه خرم آباد نادیده گرفته شده و کارهای غیر مهندسی از جمله کاهش عرض رودحانه و ایجاد پارکینگ در حریم رودخانه انجام شده است.
وی همچنین با اشاره به غیراصولی بودن احداث برخی پل های موقت بر روی رودخانه های دورن شهری اضافه کرد: شهرداری ها باید از ظرفیت بالای رودخانه های درون شهری استفاده کرده و علاوه بر اهیمت به زیباسازی رودخانه، نسبت به حفظ و احیا آن با همکاری دستگاههای مربوطه اقدام کنند.
استاندار لرستان با اشاره به ظرفیت ها و جاذبه های ویژه رودخانه در مسیر رشد و توسعه صنعت گردشگری و بخش اقتصادی ، گفت: طرح ساماندهی رودخانه خرم آباد می بایست دارای هماهنگی و پیوند منطقی با طرح جامع توسعه و عمران شهری و زیباسازی شهر داشته باشد.
بازوند ادامه داد: طرح ساماندهی رودخانه خرم آبادباید با توجه به معیارهای فنی و کارشناسی شهری و منطبق با طرح زیباسازی و توسعه و عمران شهری، طراحی و عملیاتی شود.
وی ضمن تاکید بر بازنگری در روند اجرای طرح ساماندهی، بهسازی و زیباسازی رودخانه داخل شهر خرم آباد، گفت: درهمین ارتباط باید این طرح به صورت جامع و هماهنگ با طرح ساماندهی تپه کیو(منطقه زیباکنار)، بهسازی و ساماندهی حریم قلعه فلک الافلاک و ساماندهی حریم پل شکسته شهر خرم آباد تهیه و تدوین شود.
بازوند افزود: دراین صورت اجرای طرح ساماندهی رودخانه خرم آباد می تواند نقش مهمی درروند زیباسازی شهری و توسعه و بهسازی مبلمان شهر خرم آباد ایفا کند.
به هر حال به نظر می رسد این روزها رودخانه های درون شهری لرستان به ویژه خرم رود هم فرصت و هم تهدید هستند که باید در این خصوص تصمیم گیری و اقدام لازم انجام شود.
رودخانه هایی که به دلیل ساخت و ساز غیراصولی و کاهش حریم مجاز توسط برخی افرد و یا دستگاهها در لرستان ، فرصت توسعه را از دست داده و به تهدیدی برای خطر احتمالی سیل و انباشت زباله تبدیل شده اند در بسیاری از مناطق توسعه یافته به عنوان نگین و نماد شهری معرفی می شوند.
7269/630
انتهای پیام /*




12/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن