واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
والراشتاین: توافق ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش در خاورمیانه می شود تهران - ایرنا - صاحب نظریه نظام جهانی گفت: تغییرات سیاسی اخیر نشان می دهد که ایران و آمریکا می خواهند با یکدیگر به توافق برسند که البته این بستگی به سیاست داخلی دو طرف دارد اما اگر به توافق برسند، تنش در خاورمیانه کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «امانوئل والراشتاین» در نشستی خبری که در تالار شهید مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر ارزیابی تنش ها در خاورمیانه گفت مسایل متعددی در منطقه خاورمیانه وجود دارد اما درنهایت همه این تنش ها در دل سیستم جهانی سرمایه داری تعریف می شود.
وی اضافه کرد: وضعیت ناپایدار و پر آشوبی از 2 سال پیش در سوریه آغاز شده که آینده آن خوشبینانه نیست که تغییر کند و نمی دانم که چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی همچنین در خصوص مذاکرات میان ایران و آمریکا در قالب مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 گفت: از اول امیدوار به این مذاکرات نبودم اما تغییرات نشان می دهد که دو طرف می خواهند به توافق برسند ولی در نهایت، این توافق به سیاست های داخلی دو کشور بستگی دارد.
وی اضافه کرد: اقدام مشترکی تعریف شده و هر کدام از دو طرف در کشورهای خود اعلام کردند که بر اساس این فرمول برنده مذاکره هستند؛ مشکل این نیست؛ مساله این است که باید دو طرف در مذاکرات به توافق برسند.
این نظریه پرداز آمریکایی اضافه کرد: نکته مثبت این است که هر دو طرف می گویند می خواهیم مذاکره کنیم و از سوی دیگر، هر دو شرایطی مشابه دارند و منتقدانی جدی دارند که اصل مذاکره را زیر سوال می برند؛ مهم این است که باید به فرمولی برسند که نتیجه بخش باشد و مردم طرفدار این فرمول خواهند بود.
والراشتاین با بیان این که بحث برد و باخت در این مذاکرات بستگی به ادراک طرفین دارد گفت: این امر مساله ای عینی و ملموس نیست و ابتدا باید موقعیت برد و باخت را تعریف کرد و بر اساس آن، برنده و بازنده را مشخص کرد.
به گفته وی، مهم توافقی است که دو طرف از آن، رضایت داشته باشند.
وی در ادامه با بیان این که ایران و آمریکا هر کدام دنبال اهدافی هستند گفت: آمریکا به دنبال این است که ایران متعهد به توسعه ندادن برنامه هسته ای خود شود و ایران نیز به دنبال این است که حق برنامه صلح آمیز هسته ای اش و توسعه آن به رسمیت شناخته شود اما در نهایت مهم این است که دو طرف به توافق برسند.
والرشتاین در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص روابط عربستان و آمریکا اظهار داشت: رابطه این دو کشور صرفا اقتصادی نیست بلکه مبتنی بر عناصر مختلف است. عربستان برای چندین دهه تامین کننده با ثبات و امن انرژی برای آمریکا بوده و اختلافاتی مثل برنامه هسته ای ایران که باعث دلخوری عربستان از آمریکا شده مانعی در این روابط محسوب نمی شود.
وی اضافه کرد: آمریکا به دنبال چالش با عربستان نیست؛ کما اینکه رژیم عربستان کماکان در راس کار است و آمریکا به دنبال تغییر آن نیست.
واضع نظریه نظام جهانی در بخشی دیگر از اظهاراتش با اشاره به منافع متفاوت اعضای گروه 1+5 گفت: ایران و گروه 1+5 هر کدام مجموعه ای با منافع متفاوت هستند که بازی پیچیده ای را انجام می دهند و هرکس به دنبال منافع خود است
وی تصریح کرد: در موقعیت ناپایداری هستیم و تنها راه گذار این است که دو طرف به توافق سیاسی برسند.
** پیگیری سیاست های دولت رفاه بستگی به سیاست داخلی کشورها دارد
این جامعه شناس آمریکایی همچنین درباره توزیع پول بین مردم گفت: ایران در مقایسه با خیلی از کشورها موقعیت مناسبی برای توزیع پول بین مردم دارد اما درهر صورت، این بستگی به سیاست داخلی کشورها دارد که چه سیاستی را در پیش بگیرند.
وی با بیان اینکه اجرای این سیاست موافقین و مخالفینی دارد، افزود: منتقدین این سیاست ها می گویند این پولها خوب توزیع نمی شود اما ما نمی توانیم راجع به این موضوع اظهار نظر کنیم و باید دولتها در این باره که دولت رفاه شکل بگیرد یا نه، تصمیم بگیرند.
سیام(3)**9189**2021**1449
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]