تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى آيد و آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802670477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافقنامه هسته ای ایران از نگاه کارشناسان اندیشکده های آمریکایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

توافقنامه هسته ای ایران از نگاه کارشناسان اندیشکده های آمریکایی تهران – ایرنا - شماری از کارشناسان اندیشکده های آمریکایی گفته اند با وجود ایده آل نبودن شرایط توافق، دستیابی به توافق با تهران بهتر از ادامه فعالیت ایران بدون هیچ محدودیتی است.


اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی با حضور ˈالیوت آبرامزˈ عضو واحد مطالعات خاورمیانه شورای روابط خارجی، ˈسوزان مالونیˈ عضو اندیشکده بروکینگز و ˈجرج پرکوویچˈ عضو واحد نیروی ویژه سیاست هسته ای شورای روابط خارجی نشستی درباره توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک برگزار کرده است.
آبرامز در این نشست گفته است: موافقت گروه پنج بعلاوه یک با یک توافقنامه بد، ادعای پیروزی از سوی هر یک از دولت های این گروه و یاد کردن از این توافقنامه به عنوان توافقنامه ای بزرگ، بزرگترین نگرانی است.
عضو واحد مطالعات خاورمیانه این اندیشکده آمریکایی افزوده است:از این می ترسم که بر خلاف آنچه ادعا می شود، این توافقنامه عملا باعث محدود کردن برنامه هسته ای ایران نشود.
وی با تکرار ادعاهای طیف های تندرو و مخالف برنامه هسته ای ایران گفته است:یک توافقنامه خوب باید شرایط حداقلی را داشته باشد به این معنا که بازرسی های سرزده باید انجام، سایت زیرزمینی فردو باید تعطیل و تعداد سانتریفیوژها باید کم شود. این شروط، ضوابط معقول و منطقی هستند که ما می توانیم اعمال کنیم.
ˈپرکوویچˈ عضو واحد نیروی ویژه سیاست هسته ای شورای روابط خارجی نیز گفته است که رسیدن به همه اهداف و یا جلب رضایت کامل همه طرفین بعید است.
وی گفت: برخی از طرفها بر از بین بردن سایت فردو تاکید دارند اما راه هایی برای حل این مشکل وجود دارد، می توان این سایت را به تاسیسات تحقیق و توسعه تبدیل کرد. به جز از بین بردن، راه های دیگری هم وجود دارد. در رابطه با کاهش تعداد سانتریفیوژها نیز باید گفت، با توجه به وجود نیروگاه بوشهر که روسیه ساخت آن را به پایان رساند، اگر ایرانی ها واقعا بخواهند خودشان سوخت این نیروگاه را تولید کنند، به بیش از 100 هزار سانتریفیوژ نیاز دارند. علت دشواری روند این مذاکرات به همین مساله برمی گردد زیرا شما می توانید بگویید ما تولید این سوخت را محدود به نیازهای شما خواهیم کرد و ایرانی ها نیز می گویند، درست ولی ما می خواهیم سوخت نیروگاه بوشهر را تولید کنیم و این چیزی است که لازم داریم.
به گفته پروکویچ، مسایل یاد شده باعث طولانی شدن روند مذاکرات خواهد شد و بعید است که طرفین طی شش ماه اختلاف نظرها را برطرف کنند و به توافقنامه نهایی دست یابند.
مالونی عضو اندیشکده بروکینگز از دیگر شرکت کنندگان در این نشست گفت: بین یک توافقنامه نامناسب و شرایطی که طی دهه گذشته که بحران هسته ای ایران در صدر دستور کار هر یک از دولت های آمریکا قرار داشت، تجربه کردیم، تفاوت وجود دارد. در حال حاضر، دستکم برخی از فعالیت های آنها متوقف شده است و ما درباره میزان محدود کردن برنامه های آنها در حال مذاکره هستیم. این، موقعیتی بهتر از شرایطی است که ایران به رغم تشدید فشارهای اقتصادی، بدون هیچ محدودیتی به پیشرفت خود ادامه دهد.
وی افزود: مسلما، اگر ما در سال 2003 که دولت ˈجرج بوشˈ برای پیوستن به اتحادیه اروپا و مذاکره آماده بود، به توافق می رسیدیم، از همه اشکال توانمندی غنی سازی ایران جلوگیری می کردیم اما، امروزه، در شرایطی قرار داریم که بهینه و مطلوب نیست. این توافقنامه، طبق ظوابط هیچ کس ایده آل نیست اما، به زعم من، اگر ما چند سال دیگر منتظر بمانیم، مطلوبیت این توافقنامه کمتر نیز خواهد شد.
عضو ارشد اندیشکده بروکینگز خاطرنشان کرد، ما به آنچه ایران در حال انجام آن است، دسترسی قابل اطمینانی نداریم و این، خوب نیست. البته ایرانی ها با امضای توافقنامه موقت امتیاز زیادی به دست نیاوردند و بعید است که با فضای بسیار محدودی که به واسطه این توافقنامه برای بخش های اقتصادی ایران ایجاد شده است، شاهد سرمایه گذاری های جدید و بزرگ باشد.
وی مدعی شده که ˈ ایرانی ها به این خاطر این توافقنامه را امضا کردند که به جایزه طلایی آخر کار نیاز دارند. آنها به توافقنامه نهایی نیاز دارند و در این مرحله، انگیزه آنها برای امضا و دستیابی به توافقنامه نهایی بیشتر از گروه پنج بعلاوه یک استˈ.

* هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام** 1088 **1575
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




04/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن